Sport

De ce depinde semnarea contractului cu SSC Farul Petre Grigoraş - „Îmi doresc din tot sufletul să reuşim împreună“ (galerie foto)

Petre Grigoraş a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că a ajuns la un acord de principiu cu SSC Farul pentru a prelua funcţia de antrenor principal al echipei de Liga a 3-a, dar semnarea contractului depinde de aprobarea de către Consiliul Local Municipal Constanţa, în şedinţa din 31 iulie, a proiectului de finanţare a formaţiei.
 
„Trebuie să ştim pe ce ne bazăm. Dacă acest lucru nu se va rezolva, este aproape imposibil să continui. Nu e vorba numai de mine, cred că şi echipei îi va fi foarte greu să-şi continue activitatea fără aportul financiar al autorităţilor locale. Dar să sperăm că această problemă se va rezolva. Până atunci, încercăm să antrenăm ce avem la dispoziţie, iar împreună cu preşedintele executiv căutăm soluţii să completăm lotul“, a spus Petre Grigoraş.

Staff-ul SSC Farul 

În situaţia în care lucrurile vor evolua favorabil pentru SSC Farul, echipa va începe Liga a 3-a cu următorul staff tehnic: Petre Grigoraş - antrenor principal, Marian Dinu şi Ion Barbu - antrenori secunzi, Gheorghe Mina - antrenor cu portarii, Gheorghe Avram - preparator fizic şi Viorel Farcaş - coordonator tehnic. „Aceasta este banca tehnică pe care mi-o doresc şi ne-o dorim cu toţii: suporteri, Primărie, Consiliu Director. Ar fi o onoare pentru noi, pentru club şi ar conta foarte mult pentru revigorarea fotbalului constănţean ca Petre Grigoraş şi staff-ul dumnealui să semneze contractele“, a precizat Marcel Lică, preşedintele executiv al SSC Farul.

 „Suporterii trebuie felicitaţi“ 

Petre Grigoraş a precizat că, zilele trecute, a fost contactat de preşedintele executiv al SSC Farul, care i-a făcut o propunere „să mă întorc acasă şi să încercăm să readucem Farul acolo unde a fost ani buni“. „În principiu, am fost de acord, dar bineînţeles că a trebuit să am şi eu o anumită garanţie din partea autorităţilor locale. În acest sens, am vorbit cu primarul Decebal Făgădău, care mi-a promis că vom avea parte de susţinere. Acesta era lucrul cel mai important. Să sperăm că proiectul de finanţare va fi aprobat de consilierii locali în şedinţa din 31 iulie. Suporterii trebuie felicitaţi pentru ce au reuşit într-un an, promovarea echipei în Liga a 3-a. Şi ei, şi eu suntem convinşi că au făcut un lucru extrem de bun, dar acum este o altă etapă, iar fără ajutorul autorităţilor locale ar fi foarte greu sau aproape imposibil ca activitatea să se deruleze“, a arătat tehnicianul.

„Starea terenului şi condiţiile de la stadion sunt deplorabile“ 

Antrenorul constănţean a precizat că obiectivul SSC Farul nu poate fi altul decât promovarea imediată în Liga a 2-a, însă, pentru îndeplinirea acestuia, e nevoie de sprijinul autorităţilor locale şi al altor persoane. „E o perioadă extrem de dificilă pentru club. Va fi foarte greu, pentru că e destul de târziu, iar lotul de jucători este unul mai mult decât subţire şi sunt elegant când mă exprim aşa. Vom vedea cât de repede vom putea să-l completăm. Dorinţa tuturor e să alcătuim o formaţie puternică, în măsură să promoveze din primul an. Acesta este şi obiectivul, altfel nu aş fi acceptat nici măcar o discuţie. Să sperăm că ni se vor alătura şi alte persoane iubitoare de sport şi de fotbal. E un proiect destul de dificil, dar poate fi dus la bun sfârşit dacă ne vom uni forţele, începând de astăzi (n.r. ieri) chiar. Nu avem o bază de antrenament şi de joc. Starea terenului şi condiţiile de la stadion sunt deplorabile. Nu trebuie să ne ascundem după deget. Condiţiile de la arenă sunt mai mult decât modeste. Dar atât timp cât vom avea sprijinul autorităţilor locale şi sper că şi al altor oameni din oraş, sunt convins că, în cel mai scurt timp, conducerea clubului va reuşi să creeze nişte condiţii cât de cât acceptabile şi onorabile pentru a ne putea desfăşura activitatea. Sper ca aceste lucruri să se realizeze cât mai rapid, pentru că timpul e foarte scurt, iar într-o lună începe campionatul“, a punctat Grigoraş.

Timpul e cel mai mare duşman

Grigoraş crede că un buget de aproximativ 500.000 de euro ar fi unul „bun, suficient“, pentru promovarea în Liga a 2-a. „La noi va fi însă puţin mai greu, pentru că, momentan, nu avem bază sportivă şi echipă. Iar timpul e cel mai mare duşman al nostru. Sper ca împreună cu staff-ul să aducem un plus la întărirea şi revigorarea echipei. Iar acest proiect care a început anul trecut să aibă finalitate, astfel încât Farul să promoveze în fiecare an, până în Liga 1, şi, de ce nu, să vedem stadionul plin.
 
Sperăm ca lucrurile să se îndrepte la nivel de teren, de stadion şi să vedem iarăşi la Constanţa echipe precum Steaua, Dinamo sau să jucăm derby cu Viitorul. Îmi doresc din tot sufletul să reuşim împreună. Mă bucur că am revenit şi sperăm ca la sfârşitul campionatului să ne bucurăm de o nouă promovare, iar apoi de alta până în primul eşalon“, a arătat Petre Grigoraş. „Proiectul SSC Farul continuă şi cu recuperarea semnelor identitare ale FC Farul, fără de care nu vom fi împliniţi. E o ţintă a noastră la fel de importantă ca promovarea“, a spus Marcel Lică.

Acum, mai sunt doar şapte - opt jucători în lot

În acest moment, SSC Farul are probleme şi cu achiziţia de jucători, întrucât multe formaţii au demarat pregătirea şi şi-au alcătuit loturile. „Ne-am gândit la unii jucători, dar e greu, întrucât majoritatea echipelor au început pregătirea, mai ales cele de Liga a 2-a, de mult. Jucătorii s-au cam dus prin toate părţile şi e din ce în ce mai greu să găsim soluţii viabile. Dar încercăm. Împreună cu staff-ul şi preşedintele, căutăm. Dacă vom reuşi să aducem măcar şase - şapte săptămâna aceasta, să alcătuim nucleul de bază, va fi bine. Nimic nu este uşor în acest moment. Sperăm ca în fiecare zi să vină câte doi - trei jucători, iar dacă, până la finele acestei săptămâni, reuşim să închegăm un lot de 20 de jucători, ar fi foarte bine. Acum, în lot mai sunt vreo şapte - opt! Extrem de puţin, iar într-o perioadă scurtă, trebuie să-l completez, să-l omogenizez şi să mai şi avem rezultate din prima etapă“, a punctat Petre Grigoraş.

Cinci amicale fixate 

SSC Farul a fixat pentru perioada viitoare şi cinci meciuri amicale: sâmbătă, 29 iulie - cu Abatorul Slobozia (Liga a 4-a), la Constanţa (pe terenul secund „Farul“ sau pe un teren din complexul Badea Cârţan, de la ora 11.00); sâmbătă, 5 august - cu Agricola Borcea (Liga a 3-a, nou promovată), în deplasare; miercuri, 9 august - cu Oţelul Galaţi (Liga a 3-a, nou promovată), la Constanţa; sâmbătă, 12 august - cu Oţelul Galaţi (în deplasare); miercuri, 16 august - cu Agricola Borcea (la Constanţa). „E un program încărcat, cu cinci partide în două săptămâni. Mai putem stabili însă şi alte amicale, cu echipe locale“, a spus Marcel Lică.

 „Vom merge puţin cu cerşitul“ 

„Amicale să găsesc, important e să avem jucători. Acum, nu sunt 11 ca să facem o echipă, dar sperăm să găsim până la prima confruntare. Dacă nu, dăm la mica publicitate sau luăm ziarişti“, a glumit Petre Grigoraş, care a continuat pe aceeaşi notă în privinţa locului în care SSC Farul îşi va desfăşura antrenamentele: „Ne pregătim în localitate. Am avut variantele Austria, Belgia şi Olanda, dar n-aveam jucători!“. „Antrenamentele le vom ţine unde vom găsi condiţii cât de cât acceptabile. Poate fi şi pe terenul 2, sau prin Badea Cârţan. Vom merge puţin cu cerşitul. Cel mai important ar fi ca stadionul Farul să fie preluat de oficialităţile locale şi făcut pentru comunitate. Până la urmă, e stadionul oraşului. Dacă Primăria sau Consiliul Judeţean vor lua complexul sportiv în administrare, sunt convins că lucrurile se vor schimba total în bine, iar baza va fi cosmetizată sigur şi îmbunătăţită“, a punctat Petre Grigoraş.

 Astă-iarnă nu putea veni

Întrebat cum e situaţia actuală a SSC Farul faţă de cea din iarnă, tehnicianul a spus: „Acum e un pic mai rău. Atunci, echipa era pe primul loc şi avea zece puncte avans după tur, plus peste 20 de jucători. Astă-iarnă, nu era cazul să vin. Aveam şi o situaţie mai delicată cu vechiul club, eram într-un litigiu şi nu puteam veni. Dar era totuşi Liga a 4-a, iar antrenorii Ion Barbu şi Gică Mina duseseră echipa după tur la o distanţă mare faţă de celelalte clasate. Promovarea era deja rezolvată, nu ar fi fost normal şi nu mi-am propus să iau munca altui antrenor. SSC Farul avea antrenor şi era în obiectiv. Nu ar fi avut rost o astfel de schimbare“.

Alex Grigoraş, un sprijin real 

Din lotul SSC Farul face parte şi fiul lui Petre Grigoraş, Alexandru, golgheterul formaţiei, iar antrenorul a glumit când a făcut referire la acesta: „Mă mai gândesc la situaţia lui, dacă va merita. Mă voi consulta şi cu staff-ul meu. Dacă va avea referinţe bune din partea antrenorilor, a preşedintelui, dacă s-a comportat bine, atunci îi voi da o şansă în continuare“. „Alex a fost un sprijin real. Nu numai sportiv, ci şi uman a contat foarte mult. A fost un băiat care a ţinut vestiarul unit şi care nu a creat probleme din punct de vedere disciplinar. Un băiat de caracter. Îl recomand cu toată tăria“, a spus Marcel Lică. „Nu se pune problema, cred că Alexandru şi-a arătat valoarea, şi anul trecut, şi în alţi ani. A jucat la nivel înalt şi nu se pune problema să nu aibă valoare de Liga a 3-a. Sper să joace cât mai bine şi să ajute echipa, ceea ce e şi dorinţa lui“, a completat Petre Grigoraş.

 Pe „Farul“, 99% nu se poate juca 

În condiţiile în care stadionul „Farul“ nu poate fi folosit pentru meciurile din Liga a 3-a, conducătorii SSC Farul au ca variantă stadionul de rugby „Mihai Naca“. „Încercăm să jucăm pe această arenă“, a precizat Marcel Lică. „Îmi doresc să evoluăm acolo. Dacă se va putea rezolva, ar fi cea mai bună variantă. E în incinta complexului sportiv şi te identifici cel mai bine cu stadionul Farul. E un teren care se prezintă destul de bine. Pe Farul 99% nu se poate juca. Aşa cum arată în momentul de faţă, chiar dacă te-ai apuca de el acum să-l îngrijeşti puţin, e imposibil de refăcut, întrucât se află într-un grad de degradare totală. În afară de stadionul de rugby, altă variantă nu prea există. Pe când eram jucător, am evoluat acolo cu Farul un tur de campionat, prin 1996 - 1997, când s-au executat lucrări de îmbunătăţire la gazonul de pe stadionul nostru. Ne-am simţit bine şi ne-a priit, dacă-mi aduc bine aminte“, a mai spus antrenorul constănţean.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce şanse de promovare mai are SSC Farul Deşi au dat gol în minutul 1, „marinarii“ nu au putut învinge Progresul 1944 Spartac (galerie foto+video)

16 Apr 2018 2823

Sâmbătă e ziua cea mare. Din nou acasă! SSC Farul joacă pe stadionul „Farul“ derby-ul promovării cu Progresul 1944 Spartac

14 Apr 2018 1460

SSC Farul - Progresul 1944 Spartac. Meciul meciurilor! Apelul lui Petre Grigoraş „Sunt convins că le e dor să vadă o partidă pe «Farul»“ (galerie foto)

12 Apr 2018 2203

Derby pe stadionul Farul SSC Farul Constanţa aşteaptă un număr mare de spectatori la meciul cu Progresul 1944 Spartac

11 Apr 2018 1437

Axiopolis joacă la Olteniţa SSC Farul vrea victoria şi la Rm. Sărat, pentru a aborda cu toată încrederea derby-ul cu Progresul 1944 Spartac

06 Apr 2018 1174

Întârzieri cu banii la SSC Farul. Când se vor rezolva Petre Grigoraş - „Am reuşit să formăm o echipă puternică, de mare caracter“

05 Apr 2018 4021

Axiopolis Cernavodă, meci cu FCSB II Liderul SSC Farul joacă astăzi cu Victoria Traian, ultima clasată, fără niciun punct

03 Apr 2018 1425

În 2018, patru victorii din patru, fără gol primit! SSC Farul a învins şi Axiopolis Cernavodă şi a mai făcut un pas către Liga a 2-a (galerie foto)

02 Apr 2018 1759

Petre şi Alexandru Grigoraş, în doliu. Mesajul SSC Farul Constanţa

21 Mar 2018 2257

„Marinarii“ au meci cu Agricola Borcea Sâmbătă, SSC Farul Constanţa poate deveni noul lider al clasamentului

17 Mar 2018 918

SSC Farul Constanţa, start cu dreptul în returul Ligii a 3-a Petre Grigoraş - „E important să ne impunem meci de meci“

12 Mar 2018 1495

Debut de retur SSC Farul Constanța - FC Voluntari II, partidă cu trei goluri, penalty ratat și cartonaș roșu (galerie foto)

10 Mar 2018 1633

Meci la Techirghiol. „Aşteptăm cu toţii o victorie“ SSC Farul Constanţa începe sâmbătă partea a doua a cursei pentru promovare

10 Mar 2018 633

Petre Grigoraş - „Cu galerii frumoase, simţi că joci fotbal“ SSC Farul a încheiat seria amicalelor cu o victorie contra Academiei Rapid (galerie foto + video)

26 Feb 2018 2860

SSC Farul Constanţa a mai stabilit un amical pe perioada cantonamentului de la Curtea de Argeş (galerie foto + video)

14 Feb 2018 1315

Victorie şi în amicalul cu Delta Dobrogea Tulcea SSC Farul pleacă marţi în cantonamentul de la Curtea de Argeş (galerie foto)

12 Feb 2018 1147

Joi încep lucrările de refacere a suprafeţei de joc a stadionului „Farul“ SSC Farul Constanţa susţine astăzi un nou meci amical

07 Feb 2018 2761

Adrian Tănase a marcat golul meciului Ce l-a nemulţumit pe Grigoraş la partida SSC Farul - Farul Tuzla (galerie foto + video)

05 Feb 2018 1593

SSC Farul Constanța susține un nou meci de verificare

27 Jan 2018 847

Formaţia ialomiţeană a ratat şi un penalty SSC Farul, învinsă de Abatorul Slobozia. Ce a declarat antrenorul Petre Grigoraş (galerie foto+video)

22 Jan 2018 1997

SSC Farul a demarat pregătirea. Ce jucători ţinteşte Petre Grigoraş - „Obiectivul e atât de clar, încât nu avem timp de experimente“ (galerie foto)

16 Jan 2018 1717

Imagini de la eveniment S-a reunit SSC Farul Constanţa. Primul transfer. Sâmbătă, e programat un meci amical (galerie foto)

15 Jan 2018 1416

Care e preţul de pornire şi cine poate participa Marca şi palmaresul FC Farul sunt scoase la licitaţie!

15 Dec 2017 6827

Grigoraş, Stănescu şi Dragu, primii în topul „tunarilor“ SSC Farul În cinci meciuri jucate, Adrian Pătulea a marcat de şapte ori! (galerie foto)

05 Dec 2017 1684

Ultima minge a fost cu ghinion Petre Grigoraş, antrenorul SSC Farul, s-a accidentat şi va fi operat!

24 Nov 2017 2797

SSC Farul Constanţa a învins la scor şi Sportul Chiscani. Pe ce loc au încheiat „marinarii“ turul Ligii a 3-a

17 Nov 2017 1774

SSC Farul încheie astăzi meciurile din 2017 din Liga a 3-a Petre Grigoraş se aşteaptă la un retur mult mai greu ca turul

17 Nov 2017 1075

SSC Farul întâlneşte Sportul Chiscani Petre Grigoraş - „E greu să le ceri să devină într-un timp scurt super-profesionişti ca Messi“

16 Nov 2017 1606

SSC Farul întâlneşte penultima clasată, Sportul Chiscani Petre Grigoraş - „Sperăm să ne facem jocul uşor“

15 Nov 2017 1017

Aniversări în familia Farul Constanţa Astăzi e ziua de naştere a lui Petre Grigoraş şi a lui Lucian Marinof

15 Nov 2017 1030

Ultima etapă din tur Când dispută SSC Farul Constanţa partida cu Sportul Chiscani. Axiopolis Cernavodă, meci cu Metalul Buzău

15 Nov 2017 1415

SSC Farul a urcat pe locul doi în Liga a 3-a „Marinarii“ au învins cu 8-1 CSM Olteniţa, după ce, în minutul 58, scorul era 1-1! (galerie foto+video)

13 Nov 2017 2101

Imagini de la eveniment. Scor-fluviu SSC Farul, de la 1-1 la 8-1 cu CSM Oltenița! Vasile Șicu, triplă. Raphael Stănescu, gol din corner! (galerie foto+video)

11 Nov 2017 4426

Axiopolis Cernavodă întâlneşte FC Voluntari II Meciul SSC Farul - CSM Olteniţa, arbitrat de Cristina Elena Părăluţă

11 Nov 2017 1987

SSC Farul joacă sâmbătă la Techirghiol Petre Grigoraş atrage atenţia că meciul cu CSM Olteniţa nu trebuie tratat cu uşurinţă

10 Nov 2017 1609

SSC Farul Constanţa, victorie clară în deplasare cu FCSB II. S-au marcat cinci goluri!

03 Nov 2017 1150

Meci foarte greu. „Marinarii“ sunt într-o situaţie delicată SSC Farul şi echipa secundă a FCSB se duelează astăzi în Liga a 3-a

03 Nov 2017 1284

Duel cu jucători de la FCSB. SSC Farul, cu indisponibilităţi Petre Grigoraş - „Misiune infernală, dar nu trebuie să ne lamentăm“

02 Nov 2017 1690

Meciul cu FCSB II se anunţă „infernal“ pentru SSC Farul Constanţa

01 Nov 2017 1433

SSC Farul, scor de tenis cu Înainte Modelu Petre Grigoraş - „Victorie fără drept de apel. Atitudinea băieţilor, foarte bună“

30 Oct 2017 1290

Sondaj de opinie Credeţi că SSC Farul Constanţa va promova în Liga a 2-a la finele campionatului 2017/2018?

30 Oct 2017 3219

Fruntașe ale Ligii a 3-a SSC Farul Constanța și Axiopolis Cernavodă joacă sâmbătă acasă și vizează noi victorii

28 Oct 2017 2489

SSC Farul joacă astăzi cu Metalul Buzău De ce i-a dat Petre Grigoraş credit în continuare portarului Ionuţ Gurău

21 Oct 2017 1631

Nemulţumirile antrenorului SSC Farul Petre Grigoraş - „Timpul trece şi nu s-a rezolvat nimic. Nu se vede nicio rază de soare“

20 Oct 2017 2377

Petre Grigoraş - „Jocul cu Metalul Buzău, cel mai important pentru SSC Farul”

19 Oct 2017 1224

Meci, sâmbătă, la Techirghiol După umilinţa cu Progresul 1944 Spartac, SSC Farul caută să învingă Delta Dobrogea Tulcea

14 Oct 2017 2224

Adrian Pătulea a semnat cu SSC Farul Petre Grigoraş - „Bine ai venit şi să ne bucurăm împreună de victorii!“ (galerie foto)

13 Oct 2017 1931

Derby doar pe hârtie. Pe teren… Mare ruşine! SSC Farul a pierdut cu 0-7 meciul cu Progresul 1944 Spartac! Cum a fost posibil?

09 Oct 2017 2923

Derby, sâmbătă, în Liga a 3-a. Cel mai aşteptat meci! SSC Farul se luptă cu Progresul 1944 Spartac pentru locul întâi

07 Oct 2017 1144

Sâmbătă e derby-ul! Progresul Spartac - SSC Farul Petre Grigoraş - „Cine crede că este lapte şi miere la Constanţa se înşală amarnic“

06 Oct 2017 1308