De ce depinde semnarea contractului cu SSC Farul Petre Grigoraş - „Îmi doresc din tot sufletul să reuşim împreună“ (galerie foto)

Petre Grigoraş a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că a ajuns la un acord de principiu cu SSC Farul pentru a prelua funcţia de antrenor principal al echipei de Liga a 3-a, dar semnarea contractului depinde de aprobarea de către Consiliul Local Municipal Constanţa, în şedinţa din 31 iulie, a proiectului de finanţare a formaţiei.
 
„Trebuie să ştim pe ce ne bazăm. Dacă acest lucru nu se va rezolva, este aproape imposibil să continui. Nu e vorba numai de mine, cred că şi echipei îi va fi foarte greu să-şi continue activitatea fără aportul financiar al autorităţilor locale. Dar să sperăm că această problemă se va rezolva. Până atunci, încercăm să antrenăm ce avem la dispoziţie, iar împreună cu preşedintele executiv căutăm soluţii să completăm lotul“, a spus Petre Grigoraş.

Staff-ul SSC Farul 

În situaţia în care lucrurile vor evolua favorabil pentru SSC Farul, echipa va începe Liga a 3-a cu următorul staff tehnic: Petre Grigoraş - antrenor principal, Marian Dinu şi Ion Barbu - antrenori secunzi, Gheorghe Mina - antrenor cu portarii, Gheorghe Avram - preparator fizic şi Viorel Farcaş - coordonator tehnic. „Aceasta este banca tehnică pe care mi-o doresc şi ne-o dorim cu toţii: suporteri, Primărie, Consiliu Director. Ar fi o onoare pentru noi, pentru club şi ar conta foarte mult pentru revigorarea fotbalului constănţean ca Petre Grigoraş şi staff-ul dumnealui să semneze contractele“, a precizat Marcel Lică, preşedintele executiv al SSC Farul.

 „Suporterii trebuie felicitaţi“ 

Petre Grigoraş a precizat că, zilele trecute, a fost contactat de preşedintele executiv al SSC Farul, care i-a făcut o propunere „să mă întorc acasă şi să încercăm să readucem Farul acolo unde a fost ani buni“. „În principiu, am fost de acord, dar bineînţeles că a trebuit să am şi eu o anumită garanţie din partea autorităţilor locale. În acest sens, am vorbit cu primarul Decebal Făgădău, care mi-a promis că vom avea parte de susţinere. Acesta era lucrul cel mai important. Să sperăm că proiectul de finanţare va fi aprobat de consilierii locali în şedinţa din 31 iulie. Suporterii trebuie felicitaţi pentru ce au reuşit într-un an, promovarea echipei în Liga a 3-a. Şi ei, şi eu suntem convinşi că au făcut un lucru extrem de bun, dar acum este o altă etapă, iar fără ajutorul autorităţilor locale ar fi foarte greu sau aproape imposibil ca activitatea să se deruleze“, a arătat tehnicianul.

„Starea terenului şi condiţiile de la stadion sunt deplorabile“ 

Antrenorul constănţean a precizat că obiectivul SSC Farul nu poate fi altul decât promovarea imediată în Liga a 2-a, însă, pentru îndeplinirea acestuia, e nevoie de sprijinul autorităţilor locale şi al altor persoane. „E o perioadă extrem de dificilă pentru club. Va fi foarte greu, pentru că e destul de târziu, iar lotul de jucători este unul mai mult decât subţire şi sunt elegant când mă exprim aşa. Vom vedea cât de repede vom putea să-l completăm. Dorinţa tuturor e să alcătuim o formaţie puternică, în măsură să promoveze din primul an. Acesta este şi obiectivul, altfel nu aş fi acceptat nici măcar o discuţie. Să sperăm că ni se vor alătura şi alte persoane iubitoare de sport şi de fotbal. E un proiect destul de dificil, dar poate fi dus la bun sfârşit dacă ne vom uni forţele, începând de astăzi (n.r. ieri) chiar. Nu avem o bază de antrenament şi de joc. Starea terenului şi condiţiile de la stadion sunt deplorabile. Nu trebuie să ne ascundem după deget. Condiţiile de la arenă sunt mai mult decât modeste. Dar atât timp cât vom avea sprijinul autorităţilor locale şi sper că şi al altor oameni din oraş, sunt convins că, în cel mai scurt timp, conducerea clubului va reuşi să creeze nişte condiţii cât de cât acceptabile şi onorabile pentru a ne putea desfăşura activitatea. Sper ca aceste lucruri să se realizeze cât mai rapid, pentru că timpul e foarte scurt, iar într-o lună începe campionatul“, a punctat Grigoraş.

Timpul e cel mai mare duşman

Grigoraş crede că un buget de aproximativ 500.000 de euro ar fi unul „bun, suficient“, pentru promovarea în Liga a 2-a. „La noi va fi însă puţin mai greu, pentru că, momentan, nu avem bază sportivă şi echipă. Iar timpul e cel mai mare duşman al nostru. Sper ca împreună cu staff-ul să aducem un plus la întărirea şi revigorarea echipei. Iar acest proiect care a început anul trecut să aibă finalitate, astfel încât Farul să promoveze în fiecare an, până în Liga 1, şi, de ce nu, să vedem stadionul plin.
 
Sperăm ca lucrurile să se îndrepte la nivel de teren, de stadion şi să vedem iarăşi la Constanţa echipe precum Steaua, Dinamo sau să jucăm derby cu Viitorul. Îmi doresc din tot sufletul să reuşim împreună. Mă bucur că am revenit şi sperăm ca la sfârşitul campionatului să ne bucurăm de o nouă promovare, iar apoi de alta până în primul eşalon“, a arătat Petre Grigoraş. „Proiectul SSC Farul continuă şi cu recuperarea semnelor identitare ale FC Farul, fără de care nu vom fi împliniţi. E o ţintă a noastră la fel de importantă ca promovarea“, a spus Marcel Lică.

Acum, mai sunt doar şapte - opt jucători în lot

În acest moment, SSC Farul are probleme şi cu achiziţia de jucători, întrucât multe formaţii au demarat pregătirea şi şi-au alcătuit loturile. „Ne-am gândit la unii jucători, dar e greu, întrucât majoritatea echipelor au început pregătirea, mai ales cele de Liga a 2-a, de mult. Jucătorii s-au cam dus prin toate părţile şi e din ce în ce mai greu să găsim soluţii viabile. Dar încercăm. Împreună cu staff-ul şi preşedintele, căutăm. Dacă vom reuşi să aducem măcar şase - şapte săptămâna aceasta, să alcătuim nucleul de bază, va fi bine. Nimic nu este uşor în acest moment. Sperăm ca în fiecare zi să vină câte doi - trei jucători, iar dacă, până la finele acestei săptămâni, reuşim să închegăm un lot de 20 de jucători, ar fi foarte bine. Acum, în lot mai sunt vreo şapte - opt! Extrem de puţin, iar într-o perioadă scurtă, trebuie să-l completez, să-l omogenizez şi să mai şi avem rezultate din prima etapă“, a punctat Petre Grigoraş.

Cinci amicale fixate 

SSC Farul a fixat pentru perioada viitoare şi cinci meciuri amicale: sâmbătă, 29 iulie - cu Abatorul Slobozia (Liga a 4-a), la Constanţa (pe terenul secund „Farul“ sau pe un teren din complexul Badea Cârţan, de la ora 11.00); sâmbătă, 5 august - cu Agricola Borcea (Liga a 3-a, nou promovată), în deplasare; miercuri, 9 august - cu Oţelul Galaţi (Liga a 3-a, nou promovată), la Constanţa; sâmbătă, 12 august - cu Oţelul Galaţi (în deplasare); miercuri, 16 august - cu Agricola Borcea (la Constanţa). „E un program încărcat, cu cinci partide în două săptămâni. Mai putem stabili însă şi alte amicale, cu echipe locale“, a spus Marcel Lică.

 „Vom merge puţin cu cerşitul“ 

„Amicale să găsesc, important e să avem jucători. Acum, nu sunt 11 ca să facem o echipă, dar sperăm să găsim până la prima confruntare. Dacă nu, dăm la mica publicitate sau luăm ziarişti“, a glumit Petre Grigoraş, care a continuat pe aceeaşi notă în privinţa locului în care SSC Farul îşi va desfăşura antrenamentele: „Ne pregătim în localitate. Am avut variantele Austria, Belgia şi Olanda, dar n-aveam jucători!“. „Antrenamentele le vom ţine unde vom găsi condiţii cât de cât acceptabile. Poate fi şi pe terenul 2, sau prin Badea Cârţan. Vom merge puţin cu cerşitul. Cel mai important ar fi ca stadionul Farul să fie preluat de oficialităţile locale şi făcut pentru comunitate. Până la urmă, e stadionul oraşului. Dacă Primăria sau Consiliul Judeţean vor lua complexul sportiv în administrare, sunt convins că lucrurile se vor schimba total în bine, iar baza va fi cosmetizată sigur şi îmbunătăţită“, a punctat Petre Grigoraş.

 Astă-iarnă nu putea veni

Întrebat cum e situaţia actuală a SSC Farul faţă de cea din iarnă, tehnicianul a spus: „Acum e un pic mai rău. Atunci, echipa era pe primul loc şi avea zece puncte avans după tur, plus peste 20 de jucători. Astă-iarnă, nu era cazul să vin. Aveam şi o situaţie mai delicată cu vechiul club, eram într-un litigiu şi nu puteam veni. Dar era totuşi Liga a 4-a, iar antrenorii Ion Barbu şi Gică Mina duseseră echipa după tur la o distanţă mare faţă de celelalte clasate. Promovarea era deja rezolvată, nu ar fi fost normal şi nu mi-am propus să iau munca altui antrenor. SSC Farul avea antrenor şi era în obiectiv. Nu ar fi avut rost o astfel de schimbare“.

Alex Grigoraş, un sprijin real 

Din lotul SSC Farul face parte şi fiul lui Petre Grigoraş, Alexandru, golgheterul formaţiei, iar antrenorul a glumit când a făcut referire la acesta: „Mă mai gândesc la situaţia lui, dacă va merita. Mă voi consulta şi cu staff-ul meu. Dacă va avea referinţe bune din partea antrenorilor, a preşedintelui, dacă s-a comportat bine, atunci îi voi da o şansă în continuare“. „Alex a fost un sprijin real. Nu numai sportiv, ci şi uman a contat foarte mult. A fost un băiat care a ţinut vestiarul unit şi care nu a creat probleme din punct de vedere disciplinar. Un băiat de caracter. Îl recomand cu toată tăria“, a spus Marcel Lică. „Nu se pune problema, cred că Alexandru şi-a arătat valoarea, şi anul trecut, şi în alţi ani. A jucat la nivel înalt şi nu se pune problema să nu aibă valoare de Liga a 3-a. Sper să joace cât mai bine şi să ajute echipa, ceea ce e şi dorinţa lui“, a completat Petre Grigoraş.

 Pe „Farul“, 99% nu se poate juca 

În condiţiile în care stadionul „Farul“ nu poate fi folosit pentru meciurile din Liga a 3-a, conducătorii SSC Farul au ca variantă stadionul de rugby „Mihai Naca“. „Încercăm să jucăm pe această arenă“, a precizat Marcel Lică. „Îmi doresc să evoluăm acolo. Dacă se va putea rezolva, ar fi cea mai bună variantă. E în incinta complexului sportiv şi te identifici cel mai bine cu stadionul Farul. E un teren care se prezintă destul de bine. Pe Farul 99% nu se poate juca. Aşa cum arată în momentul de faţă, chiar dacă te-ai apuca de el acum să-l îngrijeşti puţin, e imposibil de refăcut, întrucât se află într-un grad de degradare totală. În afară de stadionul de rugby, altă variantă nu prea există. Pe când eram jucător, am evoluat acolo cu Farul un tur de campionat, prin 1996 - 1997, când s-au executat lucrări de îmbunătăţire la gazonul de pe stadionul nostru. Ne-am simţit bine şi ne-a priit, dacă-mi aduc bine aminte“, a mai spus antrenorul constănţean.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Amintirile de aur ale lui Mihai Guriță. Finala Cupei, meciurile cu Auxerre și eurogolul său. Un atacant care lovea ca fulgerul! (GALERIE FOTO)

27 Feb 2024 1174

Liga a 3-a În inferioritate numerică, Axiopolis Cernavodă a învins echipa de pe locul trei și a urcat în clasament

15 Oct 2023 2630

Fotbal Axiopolis Cernavodă a făcut scor cu Recolta Gheorghe Doja

01 Oct 2023 2106

Fotbal Axiopolis Cernavodă, a doua victorie la rând în Liga a 3-a

17 Sep 2023 1226

Farul Constanța Golgeterul Gabriel Zahiu, „vânat“ de echipe de frunte. „Ăia te fac locotenent de armată, noi te facem de miliție“ (GALERIE FOTO)

17 Sep 2023 4211

Fotbal Axiopolis Cernavodă, prima victorie în Liga a 3-a

10 Sep 2023 1605

UPDATE. Cupa României 2023/2024 Axiopolis Cernavodă și Gloria Băneasa au acces în turul doi național

03 Aug 2023 1774

Agricola Borcea, următorul adversar în Cupa României al echipei Axiopolis Cernavodă

26 Jul 2023 1176

Axiopolis Cernavodă, campioană regională în Cupa României și în ediția 2023/2024 (GALERIE FOTO)

22 Jul 2023 1909

Cupa României 2023/2024 Axiopolis Cernavodă - Hamangia Baia, în finala regiunii 7 a competiției

20 Jul 2023 1854

Cupa României 2023/2024 Axiopolis Cernavodă s-a calificat în finala Regiunii a 7-a

16 Jul 2023 1255

Axiopolis Cernavodă, debut cu dreptul în faza regională a Cupei României

13 Jul 2023 1638

Axiopolis Cernavodă joacă în faza regională a Cupei României

08 Jul 2023 1484

Fotbal Axiopolis Cernavodă a promovat în Liga a 3-a

24 Jun 2023 3379

Axiopolis Cernavodă, la un meci de promovarea în Liga a 3-a. Sâmbătă, joacă pe teren propriu returul barajului

24 Jun 2023 1478