De ce şi-a desfiinţat nigerianul Farului contul de Facebook (Galerie Foto)

Aduşi la FC Farul din Nigeria de Ion Marin şi Mugurel Cornăţeanu, în anul 2007, patru tineri africani au început la Constanţa pregătirea pentru performanţă. După câţiva ani în curtea Farului, destinele li s-au despărţit, toţi părăsind clubul. Kehinde Fatai a ajuns la Astra Giurgiu, Mansur Abdurarazak şi Henry Chinonso Ihelewere s-au transferat la Delta Tulcea, iar Uche Okoro s-a întors acasă. Din acest sezon, Mansur evoluează din nou la Farul.
 
Poveste de dragoste alături de o constănţeancă


Tânărul african de 22 de ani şi-a găsit jumătatea în România, trăind o frumoasă poveste de dragoste alături de o constănţeancă de 24 de ani, Carmen Martin. „Suntem împreună de mai mult de doi ani. Ne înţelegem foarte bine. Carmen mă ajută enorm, e mereu lângă mine. Stă mai mult la Bucureşti, unde lucrează la un birou. Înainte, ne vedeam mai des, fie venea ea la Constanţa, fie mă duceam eu în capitală, însă, de când cu meciurile din trei în trei zile ale Farului, nu am mai avut timp. A trecut cam o lună de la ultima noastră întâlnire”, spune Mansur, care şi-a făcut mulţi prieteni africani la Constanţa, în general dintre cei care studiază la Universitatea „Ovidius”, la Ştiinţe Economice sau la Medicină. Relaţia cea mai strânsă o are cu un nigerian, Chris, care este însurat cu o constănţeancă, Elena. Mansur şi Carmen îşi petrec multe week-end-uri împreună cu Chris (un foarte bun jucător de tenis) şi Elena.
 
Are doi frați și o soră

 
Mansur s-a născut pe data de 1 ianuarie, în oraşul nigerian Jos. Mai are doi fraţi, Mamud (30 de ani, căsătorit şi cu copil - o fetiţă) şi Mauikil (27 de ani), şi o soră, Salmatu (17 ani). Toţi sunt în Nigeria. Mauikil lucrează ca funcţionar, Mamud este inginer auto, iar Salmatu este încă elevă, dar şi lucrează la un magazin de haine, vânzătoare. Capul familiei Abdurarazak, Abdulai, a jucat fotbal în tinereţe, iar mama, Sikiratu, câştigă bani ca vânzătoare la un supermarket. Mansur este singurul dintre băieţii familiei care a urmat calea fotbalului. Tânărul îşi iubeşte foarte mult părinţii, fraţii şi sora. Pe tricou a purtat mereu numărul 15, care semnifică data naşterii mamei, 15 august. Ultima dată a stat alături de cei apropiaţi mai mult timp, două luni, în vacanţa de vară. Aflat în România deja de şase ani, Mansur s-a obişnuit cu viaţa de aici. Vorbeşte bine româneşte şi apreciază bucătăria tradiţională, plăcându-i în mod deosebit ciorba de văcuţă, piureul cu piept de pui la grătar sau cu şniţel şi caşcavalul pane. Omul de bandă stângă al Farului respectă însă cu stricteţe şi canoanele religiei musulmane, ţinând post de luna Ramazan. Foarte serios în pregătire şi în ce priveşte viaţa extra-sportivă, nigerianul şi-a închis contul de Facebook, pentru a nu fi tentat să piardă nopţile pe Internet.
 
Dorit de FC Botoşani
 
Revenit la Farul în această vară, după desfiinţarea Deltei Tulcea, Mansur are meciuri în Liga a 2-a şi în precedenta sa perioadă la clubul constănţean, când a înscris şi goluri, precum cele din meciurile cu Sportul Studenţesc, Suceava sau Gloria Buzău (direct din corner). La un moment dat, fotbalistul a fost dorit de FC Botoşani, dar transferul nu s-a concretizat. „E mai bine acum la Farul faţă de atunci când am plecat. Îmi place că toţi băieţii sunt de caracter. Vrem să câştigăm meci de meci. Eu sper să şi promovăm”, a spus Mansur, ai cărui idoli din fotbal sunt Okocha şi Zidane. Dintre foştii colegi nigerieni, Mansur vorbeşte curent cu Fatai (împrumutat de Astra în Belgia, la Club Brugge, unde a preluat numărul 90), în vreme ce de Uche, care s-a lăsat de fotbal, nu mai ştie nimic.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Schimbări majore în conducerea Darian Pizza Happy SRL. Asociatul unic aduce doi cetățeni din Nigeria în societate

04 Nov 2023 985

Vizita secretarului de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Traian Hristea în Nigeria

06 Oct 2023 774

Atac armat într-o biserică din Nigeria. Zeci de oameni și-au pierdut viața (VIDEO)

05 Jun 2022 1662

Cincisprezece cetăţeni străini depistați de polițiștii de frontieră. Unde erau ascunși (FOTO)

26 Apr 2022 1443

Explozie la o rafinărie de petrol ilegală din Nigeria. Cel puțin 80 de morți (VIDEO)

24 Apr 2022 1588

INSP. 92 de cazuri confirmare cu varianta Omicron, până pe 2 ianuarie

04 Jan 2022 1537

Alte 49 cazuri noi de infectare cu tulpina OMICRON a virusului Sars-Cov-2 confirmate în România, vineri

31 Dec 2021 1537

Încă două persoane, confirmate cu tulpina Omicron. În România, numărul cazurilor a ajuns la 15

20 Dec 2021 1081

Un nou caz cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2, confirmat în România

12 Dec 2021 1270

Constanța. Lista navelor avizate la operare în porturile maritime românești

24 Apr 2021 1707

Județul Constanța Peste două sute de persoane în situații ilegale, depistate de polițiștii de imigrări

29 Jan 2020 1941

Un an plin cu de toate Sindicatul Liber al Navigatorului, la bilanț

21 Dec 2019 2465

Marinarii români răpiţi de piraţi în Togo au fost eliberaţi. Ei vor fi repatriaţi zilele următoare. Detalii

10 Apr 2019 3957

Teodor Meleşcanu, despre incidentul din Togo "Nu ştim dacă a fost o acţiune de piraterie "

04 Mar 2019 2199

Compania de navigație Massoel a intrat în legătură cu cei ce au luat ostatici 12 membri ai echipajului navei Glarus, printre care și un român. În ce stare sunt aceștia

28 Sep 2018 2069