De ce şi-a desfiinţat nigerianul Farului contul de Facebook (Galerie Foto)

Aduşi la FC Farul din Nigeria de Ion Marin şi Mugurel Cornăţeanu, în anul 2007, patru tineri africani au început la Constanţa pregătirea pentru performanţă. După câţiva ani în curtea Farului, destinele li s-au despărţit, toţi părăsind clubul. Kehinde Fatai a ajuns la Astra Giurgiu, Mansur Abdurarazak şi Henry Chinonso Ihelewere s-au transferat la Delta Tulcea, iar Uche Okoro s-a întors acasă. Din acest sezon, Mansur evoluează din nou la Farul.
 
Poveste de dragoste alături de o constănţeancă


Tânărul african de 22 de ani şi-a găsit jumătatea în România, trăind o frumoasă poveste de dragoste alături de o constănţeancă de 24 de ani, Carmen Martin. „Suntem împreună de mai mult de doi ani. Ne înţelegem foarte bine. Carmen mă ajută enorm, e mereu lângă mine. Stă mai mult la Bucureşti, unde lucrează la un birou. Înainte, ne vedeam mai des, fie venea ea la Constanţa, fie mă duceam eu în capitală, însă, de când cu meciurile din trei în trei zile ale Farului, nu am mai avut timp. A trecut cam o lună de la ultima noastră întâlnire”, spune Mansur, care şi-a făcut mulţi prieteni africani la Constanţa, în general dintre cei care studiază la Universitatea „Ovidius”, la Ştiinţe Economice sau la Medicină. Relaţia cea mai strânsă o are cu un nigerian, Chris, care este însurat cu o constănţeancă, Elena. Mansur şi Carmen îşi petrec multe week-end-uri împreună cu Chris (un foarte bun jucător de tenis) şi Elena.
 
Are doi frați și o soră

 
Mansur s-a născut pe data de 1 ianuarie, în oraşul nigerian Jos. Mai are doi fraţi, Mamud (30 de ani, căsătorit şi cu copil - o fetiţă) şi Mauikil (27 de ani), şi o soră, Salmatu (17 ani). Toţi sunt în Nigeria. Mauikil lucrează ca funcţionar, Mamud este inginer auto, iar Salmatu este încă elevă, dar şi lucrează la un magazin de haine, vânzătoare. Capul familiei Abdurarazak, Abdulai, a jucat fotbal în tinereţe, iar mama, Sikiratu, câştigă bani ca vânzătoare la un supermarket. Mansur este singurul dintre băieţii familiei care a urmat calea fotbalului. Tânărul îşi iubeşte foarte mult părinţii, fraţii şi sora. Pe tricou a purtat mereu numărul 15, care semnifică data naşterii mamei, 15 august. Ultima dată a stat alături de cei apropiaţi mai mult timp, două luni, în vacanţa de vară. Aflat în România deja de şase ani, Mansur s-a obişnuit cu viaţa de aici. Vorbeşte bine româneşte şi apreciază bucătăria tradiţională, plăcându-i în mod deosebit ciorba de văcuţă, piureul cu piept de pui la grătar sau cu şniţel şi caşcavalul pane. Omul de bandă stângă al Farului respectă însă cu stricteţe şi canoanele religiei musulmane, ţinând post de luna Ramazan. Foarte serios în pregătire şi în ce priveşte viaţa extra-sportivă, nigerianul şi-a închis contul de Facebook, pentru a nu fi tentat să piardă nopţile pe Internet.
 
Dorit de FC Botoşani
 
Revenit la Farul în această vară, după desfiinţarea Deltei Tulcea, Mansur are meciuri în Liga a 2-a şi în precedenta sa perioadă la clubul constănţean, când a înscris şi goluri, precum cele din meciurile cu Sportul Studenţesc, Suceava sau Gloria Buzău (direct din corner). La un moment dat, fotbalistul a fost dorit de FC Botoşani, dar transferul nu s-a concretizat. „E mai bine acum la Farul faţă de atunci când am plecat. Îmi place că toţi băieţii sunt de caracter. Vrem să câştigăm meci de meci. Eu sper să şi promovăm”, a spus Mansur, ai cărui idoli din fotbal sunt Okocha şi Zidane. Dintre foştii colegi nigerieni, Mansur vorbeşte curent cu Fatai (împrumutat de Astra în Belgia, la Club Brugge, unde a preluat numărul 90), în vreme ce de Uche, care s-a lăsat de fotbal, nu mai ştie nimic.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Peste două sute de persoane în situații ilegale, depistate de polițiștii de imigrări

29 Jan 2020 909

Un an plin cu de toate Sindicatul Liber al Navigatorului, la bilanț

21 Dec 2019 1318

Marinarii români răpiţi de piraţi în Togo au fost eliberaţi. Ei vor fi repatriaţi zilele următoare. Detalii

10 Apr 2019 3112

Teodor Meleşcanu, despre incidentul din Togo "Nu ştim dacă a fost o acţiune de piraterie "

04 Mar 2019 1191

Compania de navigație Massoel a intrat în legătură cu cei ce au luat ostatici 12 membri ai echipajului navei Glarus, printre care și un român. În ce stare sunt aceștia

28 Sep 2018 1000

Marinarul român răpit în Nigeria Cine este şi cu ce se ocupa

26 Sep 2018 1296

Şeful mecanic răpit de piraţi este din Constanţa. Nigerienii au atacat exact ca-n filme. Avertismentul SLN

25 Sep 2018 11781

Nigeria A crescut numărul deceselor provocate de focarul de holeră

24 Sep 2018 563

Marinar român răpit în Nigeria. Nava a fost atacată de pirați în portul Harcourt din Nigeria. Ce spune liderul SLN (galerie foto)

24 Sep 2018 2080

Măsuri luate pentru şederea şi munca ilegală a străinilor în judeţul Constanţa (galerie foto)

05 Sep 2018 1354

Constanța. Doi cetățeni străini, din Turcia și Nigeria, îndepărtați sub escorta de pe teritoriul României

08 Aug 2018 870

Cupa Mondială de fotbal din Rusia. Echipa Nigeriei a învins selecţionata Islandei

22 Jun 2018 1038

Atentate sinucigașe în Nigeria. 10 morți și 60 de răniți

17 Jan 2018 985

Ministerul Afacerilor Externe a actualizat lista țărilor pentru care vaccinarea antipoliomelită este obligatorie

17 Jan 2018 1026

S-au stabilit grupele Campionatului Mondial de fotbal din Rusia

01 Dec 2017 3737