De la lupte la atletism Campionul balcanic Alexandru Florin Vişan priveşte mai sus. Urmează Mondialele

Campion balcanic de juniori 1 la atletism, Alexandru Florin Vişan (LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa - CS Farul; antrenoare, Carmen Botea) a muncit mult să ajungă la această performanţă. În progres clar în ultima perioadă, atletul de 19 ani îşi corectează recordurile personale cu gândul la Campionatul Mondial.
Născut în localitatea Chirnogeni, din judeţul Constanţa, Alexandru a ajuns la Constanţa, la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, în clasa a şasea, selecţionat de profesorul Ioan Giuglea pentru secţia de lupte. După ce a practicat acest sport un an, Alexandru a trecut la atletism, fiind pregătit de la început de Carmen Botea. „Şi-a dorit atletismul mai mult ca luptele. În cele din urmă, le-a cerut profesorilor de la lupte să-l ducă la atletism, iar Ioan Giuglea l-a adus la mine în clasa a şaptea.
 
Dezvoltarea lui fizică nu promitea multe, fiind un băiat mărunt şi destul de firav, dar avea o privire ageră şi era destul de ambiţios. M-am agăţat de calităţile lui, i-am arătat încredere şi, uşor-uşor, a reuşit să intre în grupa mea de performanţă“, povesteşte Carmen Botea.

A îmbrăcat frumos triplusaltul

Alexandru Florin Vişan s-a specializat pe proba de triplusalt şi a devenit multiplu campion naţional şi medaliat la întrecerile interne, finalist la Campionatul European şi, de curând, campion balcanic la juniori 1, cu ocazia întrecerii din Turcia, de la Istanbul, unde a câştigat triplusaltul cu 16,02 m (nou record personal). „A îmbrăcat frumos această probă. A învăţat destul de corect să sară tehnic şi, construind cu elementele necesare de forţă, detentă şi viteză, a ajuns la performanţa aceasta de peste 16 metri, care i-a adus titlul de campion balcanic. Este în lotul olimpic de un an şi a participat deja la două ediţii ale Campionatelor Europene. Anul trecut, la Grosseto, în Italia, s-a calificat în finală, făcând record personal, ceea ce e mare lucru. Are baremul pentru Campionatul Mondial de juniori 1, de la Tampere (Finlanda), programat la mijlocul lunii iulie. A îndeplinit baremul de la primul concurs din sezon“, mai spune antrenoarea campionului.

Sportivul pe care orice profesor şi-l doreşte în grupă  

Alexandru Florin Vişan s-a impus clar la Balcaniadă, realizând 16,02 m din a doua săritură. I-a devansat pe podium pe Georgi Nachev (Bulgaria) - 15,84 m şi Aramayis Sargsyan (Armenia) - 15,67 m. „De la concurs la concurs a avut record personal, inclusiv la Balcaniadă. La Istanbul, a început cu cel mai bun rezultat, era favorit, dar concursul e concurs. Primii cinci şi-au făcut recorduri personale, deci nu a fost aşa de uşor de cucerit medalia de aur. Şi-a dorit foarte mult să iasă campion balcanic, în condiţiile în care astă-iarnă nu a fost convocat la această competiţie. În acest moment, medalia internaţională cel mai uşor de atins este cea balcanică. Alexandru îşi doreşte ca, pe viitor, să facă finale şi la un nivel superior şi, de ce nu, să obţină o medalie internaţională mai valoroasă decât cea balcanică. După câţiva ani buni de colaborare cu el, pot spune că este sportivul pe care orice profesor şi-l doreşte în grupă. E foarte atent, concentrat şi dornic de performanţă. Face totul pentru a avea rezultate cât mai bune“, punctează Carmen Botea.

Repetiţie la Piteşti pentru Mondiale

Atletul a încheiat joi examenul de bacalaureat, iar în acest weekend va participa, la Piteşti, la etapa finală a Campionatului Naţional de juniori 1, programat cu numai zece zile înaintea Europenelor de la Tampere (10 - 15 iulie). „După concursul din Trivale se va alcătui lotul final pentru participarea la Campionatul Mondial. Alexandru trebuie să-şi confirme la Piteşti rezultatele favorabile din ultima perioadă“, a punctat Carmen Botea.
 
Sursa foto: Facebook
 
Citeşte şi:
 
Atletul constănţean Alexandru Florin Vişan, campion balcanic, cu record personal

Atletul Florin Vişan, dublu campion naţional, cu recorduri personale. A îndeplinit şi baremul de Mondiale! (galerie foto)

Aşteaptă Campionatul European Atletul Florin Vişan, din Constanţa, a ieşit campion naţional (galerie foto)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nuclearelectrica SA vrea să cumpere servicii medicale de aproximativ șapte milioane de euro pentru personalul de la CNE Cernavodă (DOCUMENT)

12 Jan 2024 1260

Florin Vișan, medalie de aur la Campionatele Internaționale ale României. Pe podium, și alți sportivi de pe litoral (galerie foto)

26 Aug 2020 3940

Atletul Alexandru Florin Vişan, din Constanţa, pe locul şase la Campionatul Mondial (galerie foto + document)

16 Jul 2018 3776

UPDATE Atletul Alexandru Florin Vișan, din Constanța, s-a calificat în finala Campionatului Mondial (document)

13 Jul 2018 3470

Atleţii Alexandru Vişan şi Răzvan Grecu, din Constanţa, evoluează astăzi în calificări la Campionatul Mondial

13 Jul 2018 3024

Atleţii Alexandru Vişan şi Răzvan Grecu, din Constanţa, evoluează la Campionatul Mondial

09 Jul 2018 2870

„Sus, sus, tot mai sus!“ Podium constănţean la Naţionalele de atletism. O afacere în familie, cu recorduri personale! (galerie foto)

02 Jul 2018 2957

Atletul constănţean Alexandru Florin Vişan, campion balcanic, cu record personal

25 Jun 2018 3949

Costică Zelcă, o nouă audiere la Curtea de Apel București

10 Jul 2015 3513