De la Romania 7’s, Danie de Villiers a venit antrenor la Tomitanii Constanţa

Staff-ul tehnic al echipei de rugby Tomitanii Constanţa a suferit modificări faţă de sezonul trecut. În funcţia de antrenor principal a fost numit sud-africanul Danie de Villiers (47 de ani), care vine în acest post de la echipa naţională a României de rugby 7 (Romania 7’s).

„Pentru activitatea de la Tomitanii, Danie de Villiers s-a mutat la Constanţa, cu familia. Antrenorul va activa doar la echipa noastră, nu şi la echipa naţională. În continuare, purtăm negocieri pentru completarea staff-ului nostru tehnic“, a declarat Cristian Cojocaru, preşedintele clubului Tomitanii. În afară de Romanis 7s, Danie de Villiers a mai activat la echipe din România, precum RCM Timişoara, CSM Bucureşti, România Under-20, dar a făcut parte şi din staff-ul selecţionerului echipei naţionale de rugby a României, Thomas Lievremont, ocuăându-se de pregătirea treisfeturilor și de faza de apărare. A fost şi director tehnic la rugby in 7 al Federaţiei Române de Rugby.

Au început pregătirea


Ocupantă, în sezonul trecut, a locului opt în eşalonul de elită al rugby-ului românesc, SuperLiga, Tomitanii a început pregătirile în vederea nouui sezon. Antrenamentele de desfăşoară la stadionul „Mihai Naca“ din Constanţa, deocamdată participând doar jucătorii români. „În ceea ce-ipriveşte pe străini, nu avem încă posibilitatea să le plătim transportul, aşteptând ca, luna aceasta, proiectele cu privire la finanţarea pe legea 69, pe sport, să treacă prin Consiliul Local Municipal Constanţa. Ei sunt fiecare în ţările lor, au contract cu noi, dar aşteaptă biletele de avion“, a explicat Cristian Cojocaru.

Noutăţi


Până în prezent, noutăţile din lotul de jucători al Tomitanilor sunt: Răzvan Berbece (demi, sosit de la Ştiinţa Petroşani), Bogdan Sasu (pilier), Ciprian Chiriac (pilier), Răzvan Barbu (fundaş, aripă), Flavian Cuprian (pilier, taloner), toţi de la CS Năvodari, şi Tiberiu Oţelea (uvertură), care a întrerupt rugby-ul o perioadă, pe perioada facultăţii, iar acum, încheind studiile universitare, a revenit la echipă.

Alin Petrache, în vizită


Cristian Cojocaru a mai anunţat că preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a efectuat o vizită la clubul constănţean. „Alin Petrache a fost la Constanţa şi s-a arătat foarte mulţumit de ce se întâmplă aici cu privire la echipa de SuperLigă, adică de evoluţia echipei, de lotul tânăr pe care îl avem şi de jucătorii pe care i-am dat la echipa naţională, ultimii find Johnny Sola şi Berbece, la lotul de rugby în 7“, a arătat Cristian Cojocaru.

Sursa foto: Facebook (Casper van der Merwe)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Şase rugbyşti de la Tomitanii Constanţa, pregătire la Naţională pentru World Rugby Trophy

10 Jul 2018 2690