„De la Zero la Moldoveanu“ Doi temerari, cursă de pe plaja din Constanţa până pe cel mai înalt vârf muntos din România (galerie foto)

O iniţiativă temerară, o alergare de la cel mai de jos punct din România până pe cel mai înalt vârf muntos din ţară, materializată prin proiectul „De la Zero la Moldoveanu“, îi va duce pe doi pasionaţi de sporturi extreme, constănţenii Mihai Nenciu şi Ștefan Tudor, de pe plaja din Constanţa până la 2.544 de metri, pe vârful Moldoveanu, situat în Masivul Făgăraş, judeţul Argeş. 
 
Cei doi vor porni în cursă pe 12 noiembrie, la ora 8.00, şi estimează că vor ajunge pe acoperişul României în cinci zile, urmând a alerga în jur de 500 de kilometri, cu o diferenţă de nivel de peste 6.000 de metri. Traseul este următorul: Mamaia - Hârşova - Țăndărei - Slobozia - Ploieşti - Târgovişte - Câmpulung - Nucşoara - Vf. Moldoveanu. Noaptea, Mihai Nenciu şi Ștefan Tudor se vor caza la pensiuni de pe traseu, dar vor avea la ei şi corturi. Cei doi s-au pregătit să alerge 16 ore pe zi, astfel că întreaga cursă ar urma să aibă 80 de ore. 
 
„Iniţiativa noastră, după o ideea a lui Ștefan, este o premieră absolută, un pionierat. Este o provocare, un vis pe care am avut curajul să-l punem în practică, prin intermediul proiectului «De la Zero la Moldoveanu». Dacă pui pasiune în ceea ce faci, îţi îndeplineşti toate dorinţele“, a declarat Mihai Nenciu. 
 

„La prima vedere, totul pare simplu“

 
Cursa a fost pregătită de minuţiozitate, iar suportul tehnic va fi oferit de un singur om, George, fratele lui Ștefan, care îi va ajuta pe cei doi cu tot ce au nevoie. Alergătorii vor avea la ei mai multe perechi de încălţări (atât pentru şosea, cât şi pentru alergare montană). Ținând cont de faptul că Mihai şi Ștefan nu au alergat până acum mai mult de 170 de kilometri şi mai mult de două zile la rând, ei sunt nerăbdători să încerce senzaţiile oferite de o asemenea cursă. 
 
„La prima vedere, totul pare simplu. Alergăm din punctul A în punctul B, de pe plaja din Constanţa până pe cel mai înalt vârf al României. De la 0 m altitudine până la 2544 m. Aproape 500 km. Dar câte trăiri şi emoţii se ascund în spatele unei astfel de aventuri! Avem de trecut un prag psihologic. Cred că cea mai dificilă parte a cursei va fi ascensiunea finală către Vf. Moldoveanu“, a mai spus Mihai Nenciu. 
 

A cucerit şi muntele Aconcagua

 
Acesta mai practică paraşutismul şi scufundările, este din latura extremă. Ca bază de pregătire are atletismul pe distanţe lungi, semimaraton şi maraton. Trecerea s-a făcut apoi treptat, către ultramaraton şi ultramaraton montan. Ștefan este alergător, ciclist, triatlonist, ultramaratonist, având şi el pasiunea sporturilor extreme. Pasiunea celor doi pentru alergările pe distanţe lungi e împărtăşită şi de fratele lui Ștefan, George practicând şi ciclismul şi evoluând şi la întreceri de triatlon. 
 
Cei doi care vor participa în cursa Constanţa - Vf. Moldoveanu au luat startul la multe curse istovitoare de ultramaraton şi alergări montane, în ţară şi în străinătate. În plus, Mihai Nenciu a rămas cu amintiri de neuitat din expediţia pe care a efectuat-o în Munţii Himalaya, acum doi ani, alături de alţi doi constănţeni, Bogdan Ofiţeru şi Nicu Rotaru. De asemenea, în acest an, Mihai Nenciu şi Nicu Rotaru, alpinişti amatori, au cucerit, după un efort supraomenesc, şi muntele Aconcagua din Argentina (6.960 metri), a treia mare realizare a lor din proiectul „Seven Summits“, după Elbrus (Rusia, 5.642 m) şi Kilimanjaro (Tanzania, 5.895 metri). Urmează ca, în scurt timp, să meargă şi spre cel de-al patrulea vârf din acest proiect, Puncak Jaya (din Indonezia). 
 
 
Sursa foto: colaj - imaginile au fost preluate de pe pagina de Facebook „De la Zero la Moldoveanu“ (foto 3 - Marathon 7500); galerie - Facebook (Mihai Nenciu și Ștefan Tudor)  
 
Citeşte şi:
 
La 7.000 de metri! Mihai Nenciu şi Nicu Rotaru au cucerit şi Aconcagua „A fost crunt! Crunt! Un efort dincolo de orice imaginaţie“ (galerie foto)
 
Ofiţeru, Nenciu şi Rotaru, aventură incredibilă, într-un loc fabulos „Acolo poţi să atingi norii cu mâna. Există mai mult cer decât pământ!“ (galerie foto)
 
Expediţie constănţeană în Munţii Himalaya La 4.000 de metri, au jucat fotbal şi au făcut skandenberg cu călugării budişti (galerie foto+video)
 
Editorial Fără să suferi, nu poţi deveni campion
 
Bogdan Ofiţeru şi Mihai Nenciu, evoluţii supraomeneşti la „100 miles of Istria“ „Simt furnicături şi în pleoape“ (galerie foto)
 
Bogdan Ofiţeru şi Mihai Nenciu, aventuri în munţii Croaţiei Doi temerari din Constanţa îşi forţează limitele la „100 miles of Istria“ (galerie foto)
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Onu Catalina

13 Nov, 2019 07:55

Bravo baieti..sa va ajute Zamolxis si toti zeei daci pe care ii faceti mandri...

Articole asemanatoare

Incredibil! A nins ca în povești în munții Bucegi. Temperaturi de 0 grade în luna iulie (VIDEO)

11 Jul 2022 1034

O nouă subvariantă Omicron, descoperită în oraşul Shanghai din China

10 Jul 2022 655

Incidența cazurilor Covid 19, în scădere față de zilele anterioare în municipiul Constanța. Lista localităților cu zero cazuri

30 Mar 2022 1096

Județul Suceava Intervenție salvatoare în masivul Giumalău. O turistă a cerut ajutorul salvamontiștilor

06 Feb 2022 796

„Victoria voinţei!“ Constănţeanul Mihai Nenciu a atins Vârful Omu, la capătul alergării care a pornit de pe plaja din Mamaia (galerie foto)

20 Nov 2019 3073

Ultramaratonul „De la zero la Moldoveanu“, la final Fraţii Ștefan şi George Tudor, din Constanţa, au urcat pe acoperişul României (galerie foto)

20 Nov 2019 2645

De la Constanţa pe acoperişul României Alergătorii Mihai Nenciu şi Ștefan Tudor au pornit în temerara lor cursă, „De la Zero la Moldoveanu“

13 Nov 2019 2311

Președintele Klaus Iohannis „Cheltuielile din fondul de rezervă pe care Guvernul le-a făcut pentru pesta porcină africană sunt zero“

31 Aug 2018 1071

Amatorii sporturilor extreme profită de vântul care bate cu putere la Constanța. Cum a fost surprins un practicant de kite pe plaja Modern (galerie foto-video)

18 Mar 2018 1784

Update. Iată sondajul! Soarta Cazinoului Constanța decisă printr-un sondaj demarat de Primăria Constanța. Ce a declarat primarul Decebal Făgădău

15 Feb 2018 2252

UPDATE. Circulația rutieră pe DN 22A Hârșova-Ciucurova a fost închisă. Este viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută

18 Jan 2018 2643

Guvernul lucrează la o serie de modificări la Codul fiscal, în sensul acordării unor avantaje angajaților din sectorul IT

12 Nov 2017 1792

Polițistul Marian Godină ar fi ratat admiterea la Academia de Poliție. Pe cine consideră vinovat pentru eșec

08 Aug 2017 1836

Când va intra în vigoare Legea Turismului. Ce spune ministrul Mircea Dobre

19 Apr 2017 2081

Revista presei locale

15 Mar 2014 2012