De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

 

 
  • Farul a realizat a cincea victorie la rând în Superligă și a treia consecutivă fără gol primit, în ultimele cinci partide având golaverajul 11-1.
  • Echipa de pe litoral e neînvinsă pe teren propriu până acum în acest sezon, cu șase victorii și două egaluri în opt meciuri, golaveraj 14-3.   
  • În următorul meci de campionat, ultimul din turul sezonului regular, se întâlnesc, în Giulești, primele două clasate, Farul și Rapid.
 
Farul Constanța este de neoprit în Superligă. A trecut și de Universitatea Cluj, 2-0 la Ovidiu, și continuă să fie lider solitar în clasament, cu cinci puncte avans față de a doua clasată, Rapid București. Succesul contra clujenilor a fost al cincilea la rând, iar, în jumătate dintre partidele disputate până acum în acest sezon (șapte din 14), „marinarii“ nu au primit gol.

„Un meci perfect făcut de noi, atât ofensiv, cât și defensiv. Chiar dacă au existat anumite greșeli de ultimă pasă, de ultimă combinație, am interpretat partida foarte bine, așa cum am pregătit-o, cu tranziție foarte bună pe pierderea mingii, mai ales. Știam că e greu să-i desfacem, U Cluj stă foarte bine în teren, e foarte bine organizată, disciplinată, pragmatică, nu primea goluri. Am făcut meciul care trebuia. Nu i-am dat adversarului aproape nicio șansă să poată deveni periculos. A avut un șut în repriza a doua, dar în rest noi ne-am creat foarte multe ocazii de a marca. Puteam marca mult mai mult. Victoria este meritată, suntem fericiți, când câștigi e bine. Avem continuitate în randament și în rezultate și mergem înainte“, a declarat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, după meciul cu U Cluj.
 
Seria pozitivă, întreruptă
 
Formația de la poalele Feleacului venea pe litoral după o serie pozitivă, având cinci meciuri la rând în care nu pierduse (trei victorii și două egaluri, golaveraj 5-2). Omul meciului Farul - U Cluj a fost Alexi Pitu, autorul primului gol (după o pasă a lui Denis Alibec). Tabela a fost închisă de Andrei Artean, la a cărui reușită omul cu pasa decisivă a fost Constantin Grameni. Atât Pitu, cât și Artean sunt la golul cu numărul doi în acest sezon.   
 
„Întreaga echipă a jucat foarte bine, iar la fiecare meci cu siguranță un jucător sau altul va ieși în evidență sau va face mai mult. Important e că jucăm bine colectiv. Avem jucători, avem și bancă, avem jucători care vin. La Sepsi am câștigat chiar dacă au lipsit unii jucători, vin alții, deci lucrurile merg bine“, a spus Gică Hagi.
 
Golaveraj 11-1 în ultimele cinci meciuri
 
Farul a realizat acum a cincea victorie la rând și a treia consecutivă fără gol primit, în ultimele cinci partide având golaverajul 11-1. „Marinarii“ au cel mai bun golaveraj (27-10), cea mai mare forță ofensivă (27 de goluri) și a doua apărare a campionatului. Totodată, echipa de pe litoral totalizează cele mai multe victorii (zece) și e singura echipă cu numai o înfrângere. Farul e neînvinsă pe teren propriu până acum în acest sezon, cu șase victorii și două egaluri în opt meciuri, golaveraj 14-3.   

 
„Realitatea ne arată că am gândit foarte bine“
 

„Am creat un lot competitiv, pentru că așa am avut șansa. Cum nu avem bani de transferuri, aducem jucători liberi de contract. Contăm să fim foarte iuți pe piață. Am avut noroc în această vară. Anul trecut, i-am spus căpitanului de echipă că, dacă voi fi pe bancă, voi face o echipă care se va bate foarte sus. Trebuie să crezi, să ai viziune. Lucrurile nu sunt întâmplătoare. Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută. În fiecare minut, oră și zi din vacanță, noi ne-am gândit la jucători, am știut ce facem, cum aducem. Ne bazăm pe un grup de jucători cu experiență foarte bună, mai ales pentru România, dar și internațional, și cu un grup de jucători foarte tineri, pe care îi avem în casă. Încă nu i-ați văzut pe toții tinerii, vor mai veni, în timp va apărea toată lumea. Realitatea ne arată că am gândit foarte bine“, a mai spus managerul tehnic al Farului.
 
„Trebuie să fim echilibrați“
 
Întrebat dacă, în acest sezon, fanii Farului pot spera la mai mult decât calificarea în play-off, cu trimitere la titlul de campioană, Hagi a răspuns: „Nu are rost să vorbim acum de acestea. Trebuie luat fiecare meci în parte. Trebuie să fim echilibrați, să ne batem meci de meci pentru cele trei puncte. Așa vorbesc cu echipa, aceasta e comunicarea mea cu ea. La fiecare meci mergem să luăm cele trei puncte, nu trebuie să ne gândim la altceva. Prin rezultatele noastre, nu punem nicio presiune pe echipele din spatele nostru, am demonstrat că depindem de noi. Mentalitatea noatră și ce vorbesc eu cu grupul e să încercăm să depindem de noi, să ne gîndim la noi, ce facem, cât de bine facem, respectând toți adversarii, câ toți sunt buni, fiind în Superligă. Încercăm să fim mai buni ca ei și să câștigăm meci de meci. Avem un lot foarte bun, talentat, am încredere mare în el. Avem un potențial foarte bun“.
 
Se întâlnesc cele mai bune echipe din campionat
 
În următorul meci de campionat, ultimul din turul sezonului regular, se întâlnesc, în Giulești, primele două clasate, Farul și Rapid. „Va fi un meci frumos, pe un stadion nou. Se întâlnesc cele mai bune echipe din campionat în momentul de față. Mergem să luăm cele trei puncte. Că jucăm în deplasare sau acasă, pentru noi contează mai puțin. Încercăm să ne impunem, trebuie să avem personalitate. Nu va fi ușor. Cu siguranță, întâlnim o echipă foarte bună, care e pragmatică, stă bine în teren, știe fotbal. A făcut lucruri bune, dar și noi arătăm bine. Vom vedea.  Pe băncile tehnice stau doi decari, e vorba de creativitate, tactică, disciplină, detalii, că venim din Italia amândoi, meciuri pregătite bine“, a punctat Gică Hagi.
 
„Tratăm foarte serios partida“
 
Până la meciul cu Rapid însă, Farul se va duela. În deplasare, cu CSM Alexandria (liderul seriei a șasea a Ligii a 3-a), marți, 18 octombrie, de la ora 15.30, în primul meci din grupa de Cupa României. „Tratăm foarte serios partida, trebuie să câștigăm. Cupa e o competiție frumoasă și sperăm să facem bine. Vom vedea ce echipă vom folosi, dacă vor juca mai mulți tineri sau nu. Mai avem și meciuri la juniori, cu echipa a doua. La noi nu e ușor, ne gîndim la toate și vom trata serios lucrurile“, a menționat Hagi.           
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
A cincea victorie la rând în Superligă!
Farul Constanța a învins și U Cluj, refăcând distanța de cinci puncte față de a doua clasată

 
Editorial
Farul Constanța luminează Superliga. Cea mai joasă medie de vârstă, cel mai înalt loc în clasament!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1134

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 983

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 771

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 530

Superliga 2023/2024 FCSB poate obține titlul de campioană a României încă din acest weekend

19 Apr 2024 601

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 2263

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 1156

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1705

Box George Edmond Maradin, pe locul cinci la Campionatul European. „Mândru să reprezint România și orașul Constanța!“ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 940

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa etapei a patra din play-off / play-out. „Este surpriza plăcută“

16 Apr 2024 661

Farul Constanța și-a mărit flota de autocare moderne. Campioana României se alătură cluburilor de fotbal importante (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1128

Trei echipe de juniori de la Farul Constanța, calificate în semifinalele campionatelor

15 Apr 2024 592

Farul Constanța Fotbalistele, eșec surprinzător acasă cu Csikszereda Miercurea Ciuc. Oaspetele conduceau cu 3-0 în minutul 21! (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 794

Farul Constanța Hagi - „Victorie mare la Craiova, care ne crește încrederea. Sperăm să învingem și CFR Cluj“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 720

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 857