De Ziua Națională a României Fani ai Farului Constanța, prezenți cu un mesaj la monumentul din Cimitirul Central. „Tu ești dragostea vie!“ (GALERIE FOTO)


 
  • Fanii „marinarilor“ au afișat un mesaj simbolic pentru această zi, dar au creat și un spectacol de culoare.
  • Mesaje au postat pe rețelele de socializare și Gică Hagi (managerul tehnic al Farului Constanța și acționar majoritar al FCV Farul), Gică Popescu (președintele clubului), dar și gruparea de pe litoral.
  • Și alte cluburi și echipe au postat mesaje de 1 Decembrie.
 
Importanța și semnificațiile Zilei Naționale a României au fost reliefate, miercuri, prin mesaje, dar și prin unele acțiuni, și în sportul constănțean. 
 
Un grup de suporteri ai Farului Constanța, din gruparea Baricada 2009, au mers în Cimitirul Central din Constanța, la monumentul ridicat în cinstea eroilor dobrogeni care și-au pierdut viața în Primul Război Mondial (1916-1918). Fanii au afișat un mesaj simbolic pentru această zi, „Te-au preamărit poeții / Te-au apărat eroii cot la cot cu sfinții / Românie, tu ești dragostea vie!“, dar au creat și un spectacol de culoare. „Cu ocazia zilei de 1 decembrie 2021, Ziua Națională a României, am ținut să fim prezenți la monumentul ridicat în cinstea Eroilor căzuți pe front pentru Întregirea Neamului Românesc. «Cinstim jertfa celor ce au luptat pentru întregirea neamului românesc, suveranității și integrității teritoriale a României». La mulți ani, România! Odihnă veșnică Eroilor României!“, a fost mesajul de pe pagina de Facebook „Baricada 2009“.  

„La Mulți Ani, maică Românie!“
 
De asemenea, un mesaj de Ziua Națională a României a compus și grupul ultra farist Aria Ultra și l-a afișat în peluza cu tabela a stadionului „Gheorghe Hagi“ din Constanța. „Cutremură, Doamne, cenuşa mucenicilor de ieri şi alaltăieri / şi din moaştele lor sfinte aprinde focul dragostei în inimile tuturora“, este mesajul fanilor, în timp ce pe pagina de Facebook „Aria Ultra“ a fost postat și: „La Mulți Ani, maică Românie!“.

„România suntem toți!“
 
Mesaje au postat pe rețelele de socializare și Gică Hagi (managerul tehnic al Farului Constanța și acționar majoritar al FCV Farul), Gică Popescu (președintele clubului), dar și gruparea de pe litoral. „România suntem toți și fiecare dintre noi poate face ceva pentru a înălța drapelul cât mai sus pe culmile succesului, indiferent de domeniu. La mulți ani, români! La mulți ani, România!“, a fost mesajul lui Hagi.
 
O emoție și o motivare teribile
 

„La Mulți Ani, România! Pentru mine, România este țara în care am crescut și care ne-a format ca jucători și ca oameni. Țara pentru a cărei echipă națională am fost mândru să port tricoul tricolor în 115 meciuri și la 5 turnee finale de Campionat Mondial și European. Deși eu și colegii mei am jucat la echipe mari ale fotbalului european și am câștigat cupe continentale, am spus că echipa națională a fost vitrina de lux a carierelor noastre. Simțeam o emoție și o motivare teribile când zeci de mii de oameni scandau «Rooo-mâ-niiii-aaa!». Totodată, am fost mândru să coordonez din partea Guvernului operațiunile EURO 2020, gândindu-mă că o fac pentru țara mea. La Mulți Ani, România!“, a postat Gică Popescu. „La mulți ani, România! La mulți ani, români!“, este mesajul Farului Constanța.
 
„La Mulți Ani, România!“ în zăpadă

 
Anul trecut, de 1 Decembrie, prima zăpadă care a albit, în 2020, suprafața de joc a stadionului Academiei Hagi, de la Ovidiu, le-a prilejuit celor de la formația de pe litoral să adreseze un mesaj aparte, scris pe teren: „La Mulți Ani, România!“. „La mulți ani tuturor românilor! Prima zăpadă la stadionul nostrum“, a fost un alt mesaj, care a însoțit, pe Facebook, imaginea cu arena de la Ovidiu. De asemenea, pe gazon au apărut, anul trecut, și două persoane care arătau tricolorul.
 
Alte mesaje din sportul constănțean, de 1 Decembrie 2021:
 
„De ziua noastră, a tuturor românilor, vreau sa vă spun din suflet un «La mulți ani» și, oriunde vă duce drumul vieții in această lume, să nu uitați niciodată că sunteți români pentru că fiecare dintre noi reprezintă România și putem face ceva pentru a fi mândri de acest lucru“ (Cătălina Ponor)
 
„La Mulți Ani, România!“ (Simona Halep)

„Noi suntem România. Fiecare în parte!“ (Horia Tecău)

„România, să-ți fie bine! La mulți ani!“ (HC Dobrogea Sud Constanța)

„Astăzi, de Ziua Națională, HC Dobrogea Sud vă urează fericire, sănătate și prosperitate și fie ca spiritul sărbătorilor de iarnă să vă însoțească pe tot parcursul anului! Sper ca luna în care am intrat să vă aducă numai bucurii alături de cei dragi. Echipa noastră este alături de voi și vă așteptăm la sală, ca să câștigăm cât mai multe meciuri pentru acest oraș minunat. Hai, HCD! La mulți ani, România!“ (Ionuț Stănescu, președinte HC Dobrogea Sud)
 
„Fiecare zi ar trebui să fie un motiv de bucurie. Cu atât mai mult Ziua Națională! Vă doresc să fiți sănătoși, să vă bucurați de această zi specială și să fim bine cu toții aici, acasă, în România. La mulți ani!“ (George Buricea, antrenor HC Dobrogea Sud)

„La mulți ani, România, la mulți ani, români! Pentru cei mai mulți dintre noi România înseamnă locul unde Dumnezeu ne-a așezat, locul peste care ne-a fost dat să creștem, să învățăm, să cunoaștem și să înțelegem, prin noi, ceea ce înseamnă să fii român... să o facem din convingere, zi de zi! La mulți ani, români, la mulți ani, România!“ (BC Athletic Neptun Constanța).
 
„Uniți sub un singur nume și un singur tricolor de 1 Decembrie sărbătorim și trăim cu toții românește. La mulți ani, români! La mulți ani, România!“ (Phoenix CSU Simona Halep Constanța).
 
„La multi ani, România! La multi ani tuturor românilor, indiferent unde vă aflați! Să fim sănătoși și să avem grijă de țara noastră!“ (CS Medgidia, a cărei echipă feminină de volei, formată numai din jucătoare românce, a susținut miercuri un meci în Cupa României).

„La Mulți Ani, România! Sunt mândră că te reprezint!“ (Ioana Manoliu, atletă)
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Baricada 2009, Farul Constanța, Phoenix CSU Neptun, Athletic Neptun Constanța, Cătălina Ponor, CS Medgidia, Ioana Manoliu)

 
Citește și:
 
FC Viitorul
Mesaj uriaș, în zăpadă, pe stadion, de Ziua Națională a României

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Arbitrul Ionuț Coza răspunde acuzațiilor care i s-au adus după meciul Farul Constanța - FC U Craiova 1948

26 Jan 2022 738

Farul Constanța a vrut să-l achiziționeze și pe Mihai Bălașa. „Cred că a făcut o greșeală“

26 Jan 2022 823

Farul Constanța, mișcări „gândite bine“ pe piața transferurilor. „Ne interesează foarte mult acest tip de jucător“ (GALERIE FOTO)

26 Jan 2022 942

Michael Omoh, debut cu două goluri la Farul Constanţa în Liga 1. „Marinarii“ au învins FC U Craiova 1948

24 Jan 2022 1299

Ciprian Marica „Acuzațiile care mi se aduc sunt la limita ridicolului“

24 Jan 2022 1409

Alin Dobrosavlevici, transferat de la Farul Constanța la o altă echipă din Liga 1

24 Jan 2022 2010

Meci pe teren propriu cu FC U Craiova 1948 Farul Constanţa îşi doreşte un debut cu dreptul în 2022 în Liga 1

24 Jan 2022 1323

Farul - FC U Craiova 1948 Gică Hagi - „Obiectivul nostru e să câştigăm şi să jucăm un fotbal bun“ (VIDEO)

22 Jan 2022 1658

Farul Constanța întâlnește FC U Craiova 1948. Cât costă biletele de intrare la meciul de la Ovidiu

21 Jan 2022 2326

Constanța, pe locul întâi la punctajul din Liga Elitelor Under-19 în ultimul an calendaristic

21 Jan 2022 1234

Farul Constanța. George Ganea, două goluri, ambele în meciurile cu Dinamo „Anul acesta, veți vedea o schimbare la mine“

20 Jan 2022 1485

UPDATE Contractul dintre Farul Constanța și fotbalistul Aurelian Chițu a încetat

19 Jan 2022 1784

Farul Constanța. Gică Popescu, către fiul său, Nicolas „Să crezi în visurile tale și să lași oportunitățile să-ți invadeze viața!“ (GALERIE FOTO)

19 Jan 2022 2829

Farul Constanța Sunt cu gândul la echipa mare, după evoluții de succes în Liga Elitelor, cu Farul II ori sub tricolor

18 Jan 2022 2380

Farul Constanţa Virgil Ghiţă - „Vrem să legăm cât mai multe victorii în Liga 1“ (GALERIE FOTO)

17 Jan 2022 1526