Debut pe 5 noiembrie Voleibaliştii de la CVM Tomis şi-au fixat obiective mai îndrăzneţe în Liga Campionilor (galerie foto)

Echipa de volei masculin CVM Tomis Constanţa (campioana României) debutează pe 5 noiembrie (de la ora 21.30) în grupa A din Liga Campionilor, întâlnind în deplasare echipa italiană Copra Ardelia Piacenza. Celelalte două adversare ale constănţenilor din serie sunt Dragons Lugano (Elveţia) şi Knack Roeselare (Belgia).
 
„Jucăm pentru al treilea an consecutiv în Liga Campionilor, iar de zece ani nu lipsim din întrecerile continentale. Ne mândrim cu acest lucru. În sezonul de faţă din Ligă, obiectivul este depăşirea grupei. Sperăm ca rezultatele din ultimii ani, atât în competiţiile interne, cât şi în cele europene, să ducă la o creştere a numărului de spectatori“, a declarat directorul executiv al CVM Tomis, Serhan Cadâr.

 Cine se califică în faza următoare


 În continuare, programul echipei constănţene este următorul: pe 20 noiembrie (de la ora 18.00), pe teren propriu cu Dragons; pe 4 decembrie (de la ora 18.00), pe teren propriu cu Knack; pe 16 decembrie (de la ora 21.30), în deplasare cu Knack; pe 21 ianuarie 2015 (de la ora 21.00), în deplasare cu Dragons; pe 27 ianuarie 2015 (de la ora 18.00), pe teren propriu, cu Piacenza. Cele 28 de echipe participante în grupe au fost repartizate în şapte serii de câte patru. În faza următoare, play-off 12, se califică formaţiile clasate pe locul întâi şi cinci echipe de pe locul doi (cu cel mai bun punctaj). Celelalte două echipe de pe poziţia secundă şi trei dintre formaţiile de pe trei vor fi repartizate în faza Challenge a Cupei CEV. Restul formaţiilor de pe locurile trei şi patru părăsesc întrecerile europene ale acestui sezon.

 Antrenorul Martin Stoev - „Nu avem o presiune în plus”


 „Facem parte dintr-o grupă diferită faţă de cea din stagiunea trecută, unde erau două echipe foarte tari. Acum, una singură, Piacenza, e la un nivel superior, celelalte trei sunt cam de aceeaşi valoare. Încercăm să ieşim din grupă. Problema e că în România nu putem folosi decât trei străini, pe când în Liga Campionilor ne sunt permişi patru. Astfel că suntem nevoiţi să facem rotaţii în echipă în întrecerile interne, chiar cu riscul de a pierde seturi. Faptul că doar o echipă e foarte tare în grupă în acest sezon nu e o presiune în plus pentru noi. În ultimii ani, am înregistrat rezultate bune în competiţiile europene, unde suntem bine văzuţi. Avem jucători valoroşi şi vrem să jucăm 100%. Piacenza e o echipă completă, care a câştigat multe trofee până acum. Obiectivul nostru e să câştigăm toate meciurile. Dacă ne-am propune strict locul doi, am termina pe trei sau patru“, a spus antrenorul principal Martin Stoev, care e ajutat pe banca tehnică de secundul Radu Began.

 Căpitanul Andrei Zhekov - „Vom vedea cât de pregătiţi suntem“


 Din lotul CVM Tomis pentru Liga Campionilor fac parte: Stanislav Petkov (Bulgaria, 2,02 m, 105 kg, 27 de ani), Robert Vologa (România, 1,97 m, 86 kg, 18 ani), Alexandru Zahar (România, 2,03 m, 97 kg, 20 de ani), Bojan Janic (Serbia, 1,98 m, 89 kg, 32 de ani), Sergiu Stancu (România, 2,04 m, 97 kg, 32 de ani), Andrei Zhekov (1,90 m, 88 kg, 34 de ani - căpitanul echipei), Răzvan Tănăsescu (România, 1,86 m, 88 kg, 35 de ani), Dragoş Pavel (România, 1,91 m, 92 kg, 29 de ani), Andrei Stoian (România, 1,97 m, 90 kg, 31 de ani), Andrei Spânu (România, 2,10 m, 99 kg, 27 de ani), Mihai Tarţa (România, 2,02 m, 84 kg, 19 ani), Ventzislav Simeonov (Italia, 2,00 m, 103 kg, 37 de ani), Adrian Aciobăniţei (România, 1,93 m, 75 kg, 17 ani), Nikola Rosic (Serbia, 1,92 m, 85 kg, 30 de ani) şi Andrei Laza (România, 2,01 m, 92 kg, 26 de ani). „Am jucat un an la Piacenza, dar s-au schimbat multe de atunci. Oricum, este un club mare din Italia, cu tradiţie. Pe hârtie, este echipa favorită a grupei. Pentru noi va fi pozitiv să jucăm cu ei, vom vedea cât de pregătiţi suntem în această competiţie“, a spus Andrei Zhekov.

 Andrei Spânu - „Mai bine în primele 12 în Ligă decât câştigători ai Cupei CEV“


 Andrei Spânu crede că CVM Tomis are o şansă bună de a depăşi grupa. „Ţinem steagul sus în Constanţa şi în România. De câţiva ani, suntem cea mai bună echipă de volei din ţară. În primul an de Ligă, ne-am propus să obţinem câteva puncte în grupă, apoi, în al doilea an, să ajungem în Cupa CEV. Ne-am îndeplinit aceste obiective. Acum avem un ţel mai îndrăzneţ, ţinând cont că, la prima vedere, grupa e mai uşoară ca anul trecut. Ne-am dori mai mult să accedem în primele 12 echipe ale Ligii (chiar dacă nu avem cum să cucerim trofeul), decât să ajungem în Cupa CEV, pe care să o câştigăm apoi. În Liga Campionilor, am beneficia de o expunere mult mai mare. Presimt că diferenţa va fi mică în grupă şi că orice punct va conta. De aceea, trebuie să încercăm să nu venim cu mâna goală de la Piacenza. Vom da totul la acest meci. Nu cred că diferenţa e la fel de mare şi în realitate, aşa cum e pe hârtie. La această echipă evoluează trei jucători emblematici pentru Naţionala Italiei şi voi avea o mare satisfacţie să-i am ca adversari“, a declarat Andrei Spânu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Voleibaliştii de la CVM Tomis se aşteaptă la o luptă la sânge în campionat şi în Liga Campionilor

30 Oct 2015 1656

Ce obiective şi-au stabilit voleibaliştii de la CVM Tomis Constanţa în Liga Campionilor

29 Oct 2015 1617