„Decarul ce face?” Gică Hagi crede că FC Viitorul merita să câştige cu Sepsi Sf. Gheorghe. De ce a fost schimbat Alexandru Măţan

FC Viitorul a înregistrat un rezultat de egalitate, fără goluri, în etapa a treia a turneului play-off din Liga 1, în deplasare cu Sepsi Sf. Gheorghe. Gică Hagi, managerul tehnic al echipei de pe litoral, a menajat opt jucători, în perspectiva turului semifinalei Cupei României, de joi, de la Craiova. „Regele“ a dat şansă mai multor fotbalişti utilizaţi mai puţin până acum, iar evoluţia lor contra lui Sepsi l-a mulţumit.

„Am luat decizia de a miza şi pe alţi jucători, într-un meci de play-off, important, în deplasare, într-un moment în care disputăm trei meciuri în şapte zile. Cei care au evoluat au avut o prestaţie foarte bună, serioasă, chiar dacă mulţi dintre ei nu aveau ritmul şi intensitatea jocului. Am avut momentele noastre, în care am depăşit adversarul şi cred că meritam să câştigăm. Ne-am creat mai multe ocazii în faţa unei echipe grele. Sunt mulţumit de prestaţia Viitorului. Îmi felicit jucătorii. Ca antrenor, nu poţi fi decât mulţumit când vezi că foloseşti o echipă nouă şi are realizări, interpretând jocul ca şi ceilalţi. Ne gândim la locul trei în campionat şi la Cupă. Era foarte bine dacă învingeam, dar nici un punct nu e rău. Mai sunt meciuri de jucat. Vom vedea. Tratăm serios toate partidele, încercând să câştigăm de fiecare dată. Însă mai mult de locul trei nu cred că putem urca în Liga 1“, a declarat Gică Hagi.

„Am mulţi decari“


„Regele“ a operat prima schimbare la pauză, înlocuindu-l pe Măţan cu George Ganea, şi a explicat de ce l-a scos din joc pe primul. „Am mulţi decari, iar el nu a trecut de adversarul direct, nu l-a driblat şi nu a dat un şut la poartă. Decarul ce face? Nu trebuie să bage mingea în careu, să creeze superioritate numerică, să tragă la poartă, să o bage în vinclu? Deşi aveau avantajul vântului, nu au dat un şut la poartă. Eram supărat la pauză din acest punct de vedere. Am jucat bine, extraordinar, dar nu au tras la poartă. Dacă s-a supărat, îi va trece, dacă nu, treaba lui“, a menţionat Hagi.

„E puţin apăsat din acest punct de vedere”


În minutul 77, pe teren a fost trimis şi Alexi Pitu, în locul lui Rivaldinho. „Alexi e talentat, din vară a început foarte bine cu noi. Era deja la un nivel, acum au fost nişte meciuri la lotul naţional care i-au afectat moralul, că au făcut nişte rezultate mai puţin plăcute. E puţin apăsat din acest punct de vedere. Eu sunt mulţumit de el, chiar dacă încă nu e acel Pitu pe care l-am avut în vară. Va trebui să muncească cu noi să revină la ritmul şi la intensitatea jocului nostru şi să arate bine, pentru că un foarte bun atacant, cu aptitudini de decar. Trebuie să fie mai bine“, a mai spus Gică Hagi.

Arbitri români sau străini?


Întrebat ce părere are despre sistemul video în arbitraj şi despre folosirea arbitrilor străini la meciurile din Liga 1, Hagi a răspuns: „Ca să avem VAR în play-off trebuie bani, întrebaţi-i pe cei care se ocupă cu aceste probleme. În ce priveşte arbitrii străini, întotdeauna am zis că noi trebuie să avem unul în altul, să ne arbitreze români, chiar dacă golul Stelei cu Craiova a fost valabil. N-am înţeles de ce a fost anulat. Mie îmi place să mă arbitreze români, că suntem în România. Eu cred că aşa e bine“.

„Tinerii sunt aurul, viitorul şi ziua de mâine“


„Regele“ a reafirmat şi după partida cu Sepsi Sf. Gheorghe că singura soluţie pentru ca fotbalului românesc să aibă un viitor este miza pe tineri. „Noi suntem un club formator, scoatem fotbalişti, investind în copii, în tineret, în ziua de mâine. Le dăm o şansă tinerilor. Avem mulţi jucători care merg la loturile naţionale şi din când fac şi rezultate bune. Trebuie să construim jucători şi echipe. Iar, înainte de aceasta, sportul trebuie să devină o prioritate. Dacă nu va fi aşa şi nu va beneficia de susţinere din toate direcţiile în România, nu va fi bine. Noi, cluburile, avem un singur obiectiv, să dăm jucători la loturile naţionale. Toate centrele de copii şi juniori, nu numai al nostru, sunt foarte importante. Trebuie să creezi un mediu foarte bun, organizare la fel, viziune şi să investeşti în tineri. Eu acest lucru l-am început acum zece ani şi voi merge în continuare. La mine, baza va rămâne Academia. Tinerii sunt aurul, viitorul şi ziua de mâine. Numai la acest capitol mai avem o şansă să ne batem cu cei de afară, la nivelul cel mai înalt. Deja există o generaţie, la Under-21, care ne-a bucurat foarte tare. E un lucru fantastic. O naţională bună şi mulţi jucători valoroşi. Sper să ne facă bucuroşi şi în această vară, la turneul final. Le doresc succes. Să meargă cu încredere şi curaj. La un Campionat European trebuie să ai puterea şi personalitatea să te iei la trântă cu italianul, cu francezul şi cu ceilalţi. Şi tu eşti bun, iar pe teren poţi scrie istoria“, a punctat Gică Hagi.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Citeşte şi:

FC Viitorul, remiză în deplasare cu Sepsi Sf. Gheorghe, în play-off

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța a vrut să-l achiziționeze și pe Mihai Bălașa. „Cred că a făcut o greșeală“

26 Jan 2022 4068

Farul Constanța, la un punct de play-off Gică Hagi - „Am avut inițiativa de la început până la sfârșit. Meritam să câștigăm“ (GALERIE FOTO)

14 Dec 2021 2937

Sepsi - Farul Constanța Gică Hagi - „Sperăm să repetăm evoluția foarte bună din meciul anterior. Suntem încrezători“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

10 Dec 2021 4083

Farul, eliminată din Cupa României după o eroare de arbitraj Gică Hagi - „A venit VAR-ul! Arbitrii de tușă sunt VAR-ul acum“ (galerie foto)

24 Sep 2021 3276

Gică Hagi operează unele schimbări la Farul pentru meciul cu Sepsi „E un jucător care își aștepta rândul. E și momentul lui“

22 Sep 2021 3422

Gică Hagi, muncă multă la fotbal, în trening „Noroc că s-a căsătorit Simona, să mai pun și eu costumul pe mine“ (video)

21 Sep 2021 10049

Farul - Sepsi Sfântu Gheorghe, în Cupa României Gică Hagi - „Vom încerca să ne impunem jocul și să câștigăm“ (video)

21 Sep 2021 3983

Suspendări și amenzi după meciul Farul Constanța - Sepsi Sfântu Gheorghe. Cât va lipsi Gică Hagi de pe banca tehnică

11 Aug 2021 3125

„Suntem o echipă, muncim cu toții“ La primul meci oficial pentru Farul, Marian Aioani a ferecat poarta. Jefte Betancor, un nou gol (galerie foto)

11 Aug 2021 6236

Scandal la meciul Farul Constanţa - Sepsi Sfântu Gheorghe. Gruparea de pe litoral a emis un comunicat

10 Aug 2021 4277

Farul Constanţa a învins Sepsi Sfântu Gheorghe. Final tensionat, antrenorii Gică Hagi şi Leo Grozavu eliminaţi de pe bancă (galerie foto)

09 Aug 2021 6160

Farul Constanţa - Sepsi Sfântu Gheorghe, în Liga 1 Gică Hagi - „Va fi un meci echilibrat. Contăm şi pe sprijinul publicului“

07 Aug 2021 4124

„Joia neagră“ şi soluţiile lui Gică Hagi În patru ani, poate fi schimbat cursul apei în fotbalul românesc

02 Aug 2021 5802

Farul Constanţa, neînvinsă şi fără gol primit în primele trei meciuri Gică Hagi - „Cu ei în echipă, vom fi mai puternici“ (galerie foto)

02 Aug 2021 9314

FC Viitorul Cătălin Anghel - „Nu sunt de acord să se arate cu degetul spre oricine se infectează“

07 Aug 2020 2986