Sport

Decebal Făgădău - „Oricând vrea Gică Hagi să se întoarcă acasă, e bine-venit“


Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanţa, a spus că Gică Hagi este unul dintre oamenii pentru care s-ar alătura unui proiect şi că cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor e binevenit oricând acasă.
 
În momentul de faţă, FC Viitorul, fosta campioană a României, şi grupele de copii şi juniori ale Academiei Hagi joacă la Ovidiu, unde Hagi a ridicat de la zero o bază sportivă. „Am oameni pe care-i simpatizez şi îi respect şi pentru care oricând m-aş alătura la un proiect. Gică Hagi e unul dintre ei. Dar Gică Hagi a fost singur. El a fost folosit de cele mai multe ori de spectrul politic şi niciodată ajutat. Oricând vrea Gică Hagi să se întoarcă acasă, e bine-venit. Eu nu mă alătur celor care au ţipat împotriva lui Gică Hagi. Din contra, îl respect. Am fost în multe ţări pe acest glob, aşa m-a ajutat Dumnezeu, iar peste tot nu ştiau cine-i preşedinte sau premier, nu auziseră ei de Burebista, mânz, viezure, toată lumea auzise de Hagi. Este un excelent ambasador al României. Ba mai mult. Este un «nebun frumos», care şi-a sacrificat viaţa de familie şi averea personală pentru un crez. Oameni ca Gică Hagi, Ilie Floroiu, Elena Frîncu oricând mă onorează dacă vin să se alăture unui efort de renaştere a sportului constănţean. E greu şi suntem ancoraţi într-un formalism exagerat. De cele mai multe ori, ne uităm la formă şi uităm fondul. Eu nu vreau să fiu genul ăla de primar. Şi gândiţi-vă dacă punem în contra-punere câte sporturi şi cu ce sume finanţăm în mandatul meu, pentru mine nu este un punct nevralgic, că am mai auzit voci prin sală, ci un punct tare. Mă mândresc cu acest lucru şi cu faptul că premiez sportivii constănţeni. Am văzut că nu prea vorbim pe plan local despre uriaşa performanţă a tenismenilor constănţeni, despre gimnastica aerobică a României, care e 90% a Constanţei, la CS Farul. Avem atâtea modele frumoase, cu care putem să ne mândrim, dar în continuare preferăm să dăm aşa două bârfe, trei vorbe rele“, a arătat Decebal Făgădău.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Şapte meciuri la rând fără victorie, şase fără gol marcat FC Viitorul strânge rândurile. Luptă la baionetă pentru play-off! (galerie foto)

18 Feb 2019 440

Mesajul lui Gică Hagi pentru Simona Halep, după semifinala cu Elina Svitolina

16 Feb 2019 471

Emoții pentru play-off! FC Viitorul a pierdut meciul de la Ovidiu cu Poli Iași, în care au fost arătate două cartonașe roșii

15 Feb 2019 626

FC Viitorul - Poli Iaşi, azi, la Ovidiu Gică Hagi - „Suntem concentraţi la momentul nostru, care nu e aşa de dulce“ (galerie foto)

15 Feb 2019 775

Lupta pentru play-off. FC Viitorul joacă mâine la Ovidiu cu Poli Iaşi Gică Hagi - „Vrem să facem un meci bun şi să învingem“

14 Feb 2019 462

FC Viitorul, eşec cu Astra. Gică Hagi pune mai multe întrebări „Anumite lucruri mă sperie. Dar asta e, mergem înainte“ (galerie foto)

11 Feb 2019 822

Tricou personalizat din partea clubului olandez Ajax Amsterdam pentru Gică Hagi

08 Feb 2019 590

Cum a marcat Gică Hagi ziua sa de naștere „Cadou a fost când m-am născut“ (galerie foto + video)

08 Feb 2019 620

Gică Hagi - „Nu e un meci decisiv“ FC Viitorul joacă mâine cu Astra Giurgiu. Echipa de pe litoral are mai multe absenţe

07 Feb 2019 515

Competiţie de fotbal la Tulcea, de ziua de naştere a lui Gică Hagi. Zece echipe s-au întrecut în cinstea „Regelui“ (galerie foto)

06 Feb 2019 740

Managerul tehnic al FC Viitorul, Gheorghe Hagi sărbătorit de către jucătorii echipei constănțene și conducerea tehnică (galerie foto-video)

05 Feb 2019 670

Gheorghe Hagi împlinește 54 de ani

05 Feb 2019 189

Titular integralist cu U Craiova. L-a impresionat pe Gică Hagi „Şi-a aşteptat ziua şi a profitat. E un câştig pentru echipă“ (galerie foto)

05 Feb 2019 800

„Fotbalul e viaţa mea“ E ziua de naştere a lui Gică Hagi. Care e cel mai frumos cadou pentru „Rege“

05 Feb 2019 1136

Fotbalist de la trupa lui Hagi, achiziţionat de un club dintr-o ligă de top a Europei „Sper să plec de la FC Viitorul cu un trofeu câştigat“

04 Feb 2019 758