UPDATE „Delfinii“ au început pregătirea pentru noul sezon. HC Dobrogea Sud va preda ștafeta către CSM Constanța (GALERIE FOTO)



 

  • La primul antrenament al verii, au fost prezente și cele patru achiziții din inter-sezon.


Jucătorii reprezentantei Constanței în prima ligă de handbal din România, la masculin, HC Dobrogea Sud Constanța, au pus punct vacanței și au demarat pregătirea pentru sezonul 2022/2023.

Imediar după reunire, „delfinii“ au participat la un team-building, la munte, relaxându-se la rafting, iar apoi au efectuat, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța, echipa pregătită de George Buricea, Rudi Stănescu și Ionuț Pușcașu a efectuat primul antrenament al verii.

La ședința de pregătire a fost prezent și Andrei Talpeș, președintele CSM Constanța, având în vedere că „delfinii“ vor începe noul camăpionat sub tutela noului club sportiv municipal de la malul mării.

Sunt depuse deja actele pentru înscrierea echipei la Federația Română de Handbal și la EHF sub noua denumire, iar, de săptămâna aceasta, HC Dobrogea Sud va preda ștafeta către CSM Constanța, se arată pe site-ul oficial al grupării.  

 

Ne era dor să ne revedem pe parchetul sălii din Constanța. Vineri am plecat într-un team building, la rafting, cu kaiacul, chiar a fost frumos. Am vrut să ne cunoaștem cu cei noi și într-un alt cadru, nu doar la antrenamente. S-au schimbat un pic lucrurile, vom face parte dintr-un club mai mare, CSM, clubul sportului constănțean. Sper ca lucrurile să meargă la fel de bine ca până acum, sunt sigur că asta se vrea. Vrem să avem aceleași performanțe și, de ce nu?, și mai mari. Eu zic că am făcut transferuri bune, încercăm să îi integrăm cât mai rapid pe cei noi. Aveam nevoie de un inter dreapta și o extremă stânga, după ce s-a accidentat Alex. Mai avem un portar nou și un centru, care poate juca și pe extrema stângă. Suntem bine pe posturi. Mă rog să fim feriți de accidentări, pentru că putere de muncă avem. Am încredere în băieți, în staff și sunt sigur că va fi bine, a declarat antrenorul principal George Buricea, potrivit sursei citate.

La primul antrenament al verii, au fost prezente și cele patru achiziții din inter-sezon, portarul Vlad Rusu, centrul Andrei Drăgan, extrema stângă Valentino Ravnic și interul dreapta Micke Brasseleur.

Veniți după accidentări de durată, Ionuț Nistor și Leon Raso au intrat în programul de pregătire al echipei, în timp ce Alexandru Andrei urmează în continuare programul de recuperare și va putea juca abia la începutul lui 2023.  

Așteptam cu nerăbdare să începem. Se pare că avem o echipă bine închegată. Sper să rămânem toți la finalul sezonului, plus Alex. Trebuie să îi integrăm și pe cei noi. Cred că avem o echipă mai completă decât în sezonul trecut, a punctat Ionuț Nistor.

Astăzi, echipa constănțeană își va afla adversarul din turul întâi al EHF European League, cu ocazia tragerii la sorți care va începe la ora 12.00. Pe lista posibililor adversari se află Bjerringbro-Silkeborg (Danemarca), IFK Kristianstad (Suedia), BM Logrono La Rioja (Spania), Chambery (Franța), Alpla Hard (Austria), Ferencsvarosi TC Budapesta (Ungaria), Gornik Zabrze (Polonia), Kolstad Handball (Norvegia), HC Cocks (Finlanda) și Potaissa Turda.  

„Delfinii“ se vor pregăti la Constanța până la finele acestei luni, iar în intervalul 31 iulie - 12 august se va afla în cantonament în Slovenia, unde va disputa și patru amicale, cu echipele Gorenje Velenje, Krka, Celje și Nexe.

Handbaliștii de pe litoral vor disputa primul meci din turul întâi al EHF European League pe 27 august, iar returul a fost programat peste o săptămână. Între cele două partide se va juca meciul de debut în noua ediție de campionat, cu CSM Focșani.  

Am ales Constanța pentru că mi-am dorit o nouă provocare, în afara Franței. Constanța mi-a oferit un contract și iată-mă aici!  Sper să facem lucruri bune împreună. Și orașul îmi place mult. Mă simt bine aici, iar băieții au fost foarte buni cu mine. I-am cunoscut deja la rafting, a fost tare! Ne-am simțit excelent și cred că a fost foarte bine pentru echipă. Sigur, ne așteaptă un sezon greu, dar vrem să câștigăm împotriva tuturor. Și în Franța am jucat cu PSG sau Montpellier și uneori am câștigat. Asta îmi doresc și aici, cu Dinamo și celelalte echipe de top. Sper și în Europa să am un parcurs mai bun, pentru că în sezonul trecut, la Aix, nu am mers așa bine în EHF, a menționat și Micke Brasseleur, citat de site-ul oficial al clubului.

UPDATE:

În turul întâi al EHF European League, HC Dobrogea Sud va evolua contra echipei franceze Chambery.

Turul e pe 27 / 28 august, la Constanța, iar returul pe 3 / 4 septermbrie.

Citește și:

Handbaliștii de la HC Dobrogea Sud Constanța, spectacol la rafting. „S-au simțit ca… delfinii în apă“ (GALERIE FOTO)

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: HC Dobrogea Sud


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu Teodor Ștefan, de la CSM Constanța „Când am luat mingea, am simțit o atracție. Mi-am spus că nu voi mai dezlipi niciodată balonul de mână“ (GALERIE FOTO)

26 Apr 2023 4075

Handbal CSM Constanța, debut cu victorie în Liga Națională

22 Aug 2022 1612

George Buricea, la 43 de ani. Zi de naștere în cantonament. „Sunt împlinit, le mulțumesc tuturor celor care contribuie la asta“

03 Aug 2022 2381

Handbal „Delfinii“ vor disputa meciul decisiv din dubla cu Chambery la Constanța

27 Jul 2022 1465

Constanța, trei jucători sub tricolor Ionuț Stănescu, în echipa turneului de la Varna. România a ratat dramatic Mondialele

25 Jul 2022 1521

Constanța. Handbal George Buricea - „Din nou am avut ghinion la tragerea la sorți, dar ne vom juca șansa“

23 Jul 2022 1779

HC Dobrogea Sud Constanța și-a aflat adversarul din turul întâi al EHF European League

19 Jul 2022 1458

Handbaliștii de la HC Dobrogea Sud Constanța, spectacol la rafting. „S-au simțit ca… delfinii în apă“ (GALERIE FOTO)

18 Jul 2022 1486

Tânărul handbalist David Pavlov, de la HC Dobrogea Sud Constanța la CSM Focșani 2007

18 Jul 2022 2413

HC Dobrogea Sud Constanța Pregătire în sală pentru Alexandru Andrei și Ionuț Nistor. Ultimii doi din seria accidentaților grav

16 Jul 2022 2066

HC Dobrogea Sud începe pregătirea pentru noul sezon. „Delfinii“ joacă în EHF European League din turul întâi

15 Jul 2022 1861

Trei tineri handbaliști de la HC Dobrogea Sud se pregătesc pentru turneul oficial de la Varna. Ținta - elita continentală (GALERIE FOTO)

02 Jul 2022 1800

HC Dobrogea Sud Alexandru Andrei, în recuperare după operație. „În retur, sper să fiu alături de coechipieri și să joc!“

25 Jun 2022 1730

Moment aniversar la HC Dobrogea Sud Liviu Caba a împlinit 22 de ani. Jucătorul cu numărul 21 este născut pe 21 iunie

22 Jun 2022 1927

HC Dobrogea Sud Constanța Rareș Ștefan și David Pavlov, noi convocări la lotul național. Dueluri cu Ungaria

18 Jun 2022 1476