Denis Drăguş, primul gol în Liga 1 Puştii lui Hagi n-au învins Astra Giurgiu, dar au avut cifre remarcabile. 69% posesie şi aproape 700 de pase! (galerie foto)

Duelul de la Ovidiu, din etapa a opta a turneului play-off din Liga 1, dintre ultimele două campioane ale României, FC Viitorul şi Astra Giurgiu, s-a încheiat la egalitate, 1-1 (Drăguş 76 / Abang 3), dar statistica reţine dominarea clară a echipei lui Hagi, care are de partea sa cifre fabuloase.
 
FC Viitorul a avut pe teren nu mai puţin de şapte jucători sub 21 de ani! Şase dintre aceştia, Virgil Ghiţă (19 ani), Bradley de Nooijer (20 ani), Andrei Ciobanu (20 ani), Alexandru Cicâldău (20 ani), Ianis Hagi (19 ani) şi Alexandru Măţan (18 ani), au intrat pe teren din primul minut, în timp ce Denis Drăguş (18 ani) a evoluat din minutul 46. Cu o astfel de echipă foarte tânără, FC Viitorul a reuşit o posesie de 69 la sută (!), iar raportul şuturilor a fost de asemenea net în favoarea constănţenilor: 21-5 (7-1 la şuturi pe spaţiul porţii). De asemenea, Viitorul a avut 23 de pase ofensive faţă de doar cinci ale adversarilor, a pasat de 688 de ori (268 de pase au avut giurgiuvenii) şi a avut un procent de 86% pase corecte!
 

Media de vârstă, 21 de ani şi şase luni

 
Totodată, în primul „11“ trimis pe teren de conducerea tehnică a formaţiei constănţene s-au aflat şapte jucători crescuţi la Academia Gheorghe Hagi (Ghiţă, Ciobanu, Cicâldău, Vînă, Gavra, I. Hagi şi Măţan), iar alţi doi au intrat pe parcurs (Hodorogea şi Drăguş). În plus, pe banca de rezerve s-au aflat alţi patru jucători crescuţi la Academia Gheorghe Hagi, Buzbuchi, Casap, Căpuşă şi Dumitrescu, ultimii trei fiind născuţi în 1998! Media de vârstă a echipei constănţene în meciul cu Astra Giurgiu a fost de 21 de ani şi şase luni. De remarcat şi faptul că în ultimele 45 de minute ale acestei partide cei trei jucători din ofensiva Viitorului au avut cel mult 19 ani: Ianis Hagi (19 ani), Alexandru Măţan (18 ani) şi Denis Drăguş (18 ani), acesta din urmă înscriind şi golul constănţenilor, primul pentru el în Liga 1.
 

„Pentru aceste lucruri am fost supărat la final“

 
Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, a fost nemulţumit că s-au acordat puţine minute de prelungire, şi în condiţiile în care, pe final, oaspeţii au tras evident de timp. „La 53 de ani, am învăţat, din păcate, că în fotbal şi arbitrii pot trage de timp, nu numai adversarul. Se pierde foarte mult din viteza de joc, lucru care contează enorm în fotbalul modern, cu care ne dorim să concurăm. Nu comentez în niciun fel prestaţia arbitrilor din timpul jocului, ci ceea ce s-a întâmplat la final. S-au acordat doar patru minute suplimentare, în condiţiile în care, în repriza secundă, au fost şase schimbări, ceea ce înseamnă din start trei minute pierdute cu înlocuirea jucătorilor. Înseamnă că pentru restul timpului, pentru toate momentele de pe parcursul partidei, s-a acordat un singur minut, nu? E o glumă sau cum? Mai ales că în minutele de prelungire jucătorii adverşi au întârziat şi mai mult jocul prin trageri evidente de timp. Pentru aceste lucruri am fost supărat la final, nu din alte motive“, a precizat Hagi.
 

Cele mai multe goluri din play-off

 
„Regele“ a remarcat încă o dată reuşitele FC Viitorul din turneul play-off. „Sunt mândru de echipa mea, de modul în care ea a evoluat în acest play-off. Avem cea mai mică medie de vârstă, de sub 22 de ani, am început fiecare partidă cu cel puţin şapte jucători din cadrul Academiei Hagi, iar alţii au intrat mereu pe parcursul jocului. Avem cele mai multe goluri marcate în acest play-off, 12 (n.r. la egalitate cu FCSB), jumătate dintre acestea fiind înscrise de jucători sub 21 de ani crescuţi de Academia Gheorghe Hagi (I. Hagi 3, Cicâldău, Ghiţă şi Drăguş), iar alte două reuşite le aparţin altor doi jucători crescuţi şi formaţi la Academie (Vînă şi Gavra)“, a punctat Gică Hagi.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)
 
Citeşte şi:
 

Gică Hagi, supărat după meciul cu Astra Giurgiu „Dacă vrem să mergem înainte, gândiți-vă bine la ce am văzut în seara asta!“


Astra a deschis rapid scorul la Ovidiu, în meciul cu FC Viitorul. Care a fost rezultatul final
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Micul nostru miracol este aici!“ Fotbalistul Denis Drăguş, lansat de FC Viitorul, în culmea fericirii. Este tătic!

26 Jan 2021 2249

„Te așteptăm!” Fostul atacant al FC Viitorul Constanța, Denis Drăguș, va deveni tătic

25 Nov 2020 2079

Trei fotbaliști formați de Academia Hagi, la echipe din campionatul italian

28 Sep 2020 2652

Atacantul Denis Drăguş, transferat de la FC Viitorul la Standard Liege

07 Aug 2019 1992

Astăzi, începe Campionatul European Under-21. În lotul tricolor sunt zece actuali sau foști fotbaliști la FC Viitorul!

16 Jun 2019 2545

Denis Drăguș, de la FC Viitorul, înlocuit de Ricardo Grigore în lotul României pentru Campionatul European

15 Jun 2019 2241

Golgheterul FC Viitorul din Europa League Denis Drăguş se gândeşte cu optimism la depăşirea grupei la Euro

13 Jun 2019 2732

Denis Drăguş a stabilit, cu un eurogol, victoria României cu Danemarca. Cinci fotbalişti de la FC Viitorul au jucat!

26 Mar 2019 1807

Jucători ai FC Viitorul, alături de brazilianul Marcelo, de la Real Madrid, în Spania

24 Mar 2019 2222

În meciul Spania - România, au jucat patru fotbaliști de la FC Viitorul

21 Mar 2019 1844

Emoții pentru play-off! FC Viitorul a pierdut meciul de la Ovidiu cu Poli Iași, în care au fost arătate două cartonașe roșii

15 Feb 2019 1989

Salt spectaculos În acest sezon, Denis Drăguş, de la FC Viitorul, a înscris cele mai multe goluri în cupele europene, dintre jucătorii români (video)

31 Dec 2018 2069

Superlativele lui Ianis Hagi. Căpitanul FC Viitorul, decisiv! „Îmi propun să devin un jucător important şi pentru Naţionala de seniori“ (video)

29 Dec 2018 2412

FC Viitorul încheie anul în compania FC Hermannstadt Tudor Băluţă - „Sperăm să putem câştiga măcar un trofeu în acest sezon“

20 Dec 2018 1722

„Asta înseamnă indisciplină“ Atacantul Denis Drăguş, încondeiat de Gică Hagi după meciul pierdut de FC Viitorul cu FCSB

12 Dec 2018 1714