Din câte se pare, Farul nu se va înscrie în Superligă

Probleme mari la vicecampioana României la rugby, RCJ Farul Constanţa, care se pare că nu se va înscrie în noua ediţie a Superligii. Din pricina banilor insuficienţi, la club se discută de continuarea activităţii într-un eşalon inferior, iar astăzi sau cel târziu luni, 16 aprilie, ar urma să se anunţe oficial acest lucru.
 
În şedinţa Consiliului Judeţean Constanţa din 12 februarie, prin Programul Judeţean pentru Susţinerea Sportului de Performanţă, a fost aprobat proiectul cu numărul 49 de pe ordinea de zi, privind regimul finanţărilor nerambursabile din fondul bugetului judeţean. Astfel, a fost aprobat un buget de 2.000.000 de lei pentru rugby seniori. Această sumă este insuficientă însă pentru o evoluţie onorabilă în Superligă şi, practic, pentru încheierea campionatului, în condiţiile în care ar fi necesari în jur de 4.500.000 de lei. În această situaţie, potrivit unor surse, RCJ Farul nu se va înscrie în primul eşalon, pentru a nu ajunge în situaţia ca, la patru luni distanţă după ce a plecat la drum, să rămână fără bani.
 
„Bugetul aprobat pentru rugby de performanţă e de 2.000.000 de lei. Cu această sumă, nu poţi ţine la nivel onorabil o echipă în Superligă. Sigur, te poţi înscrie, dar cu salarii de 1.000 de lei pe lună şi cu riscul de a pierde la diferenţe mari toate meciurile. Ar mai putea veni bani de la sponsori, dar aceasta e o ecuaţie necunoscută. În situaţia de faţă, conducerea clubului se gândeşte dacă să se continue în Superligă sau să se meargă în Divizia Naţională, eşalonul secund al rugby-ului românesc, unde să se evolueze cu mulţi juniori şi să se promoveze imediat. Există o discuţie în acest sens la nivelul Consiliului de Administraţie al RCJ Farul şi am fost informaţi şi noi, Consiliul Judeţean. Eu nu mai am nicio atribuţie la club, reprezentantul CJC la Farul este Andrei Szemerjai“, a declarat Cristinel Dragomir, vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte al CJ Constanţa.
 
Până acum, jucătorii din lotul RCJ Farul şi-au urmat programul şi s-au pregătit, însă ieri au decis să nu se antreneze, aflând, din câte se pare, că neînscrierea în Superligă, cu tot ceea ce presupune această decizie, este foarte probabilă.
 
Sursa foto: Facebook (RCJ Farul Constanţa)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.