Din lot fac parte şi trei sportive de la CS Farul Constanţa Gimnastele tricolore au început pregătirea la Bucureşti

  • Antrenamentele centralizate se desfăşoară în sala clubului Dinamo.
  • Programul comun de pregătire va fi supervizat săptămânal de antrenorii federali Corina Moroșan și Angela Cacoveanu.
  • La reunirea lotului a fost prezentă și Carmencita Constantin, președintele Federației Române de Gimnastică.
 
Componentele lotului național de gimnastică artistică feminină au demarat, la Bucureşti, pregătirea centralizată. 
 
Membrele lotului de senioare de la Deva, Silviana Sfiringu, Ioana Stănciulescu, Maria Holbură (toate trei, legitimate la CS Farul Constanţa), Daniela Trică și Antonia Duță, împreună cu antrenorii Liliana Cosma, Nicolae Forminte (de la CS Farul) și Florin Cotuțiu, au venit în capitală pentru antrenamente centralizate în sala clubului Dinamo, alături de Larisa Iordache, care va fi pregătită de Lacrămioara și Cristian Moldovan. După cum se arată într-un comunicat al Federaţiei Române de Gimnastică, în următoarele trei luni, gimnastele vor avea un program comun de pregătire, supervizat săptămânal de antrenorii federali Corina Moroșan și Angela Cacoveanu.
 

Începutul dezvoltării spiritului de echipă

 
La reunirea lotului din sala clubului Dinamo a fost prezentă și Carmencita Constantin, președintele Federației Române de Gimnastică.
 
„Toată lumea a agregat o mulțime de eforturi pentru ca această schimbare să se poată întâmpla. Eforturi ca să se poată organiza venirea voastră, ca să stați în niște condiții bune, să se elibereze sala pentru a avea programul care vouă vă trebuie, să puteți face și școală și să vă pregătiți împreună. Vă îndemn să fiți cu ochii unele pe altele, să învățați cum să vă susțineți, unele pe altele, astfel încât acesta să fie începutul dezvoltării spiritului de echipă pentru a obține rezultate competitive de acum încolo.
 
În Larisa am un mare sprijin, așa cum Marian este liderul lotului masculin, așa, și aici, Larisa este un model de ambiție, de dăruire, de pasiune, de comportament în sală și în competiții, un lider pe care vă rog să-l urmați și vă doresc din suflet să ajungeți la performanțele ei. Iar pe tine, Larisa, te rog să ai grijă de ele că sunt mai mici și să le ajuți să treacă mai repede peste etapa de formare și în special peste etapa de învingere a emoțiilor!“, li s-a adresat Carmencita Constantin fetelor, potrivit sursei citate.
 

„Câte nu poți face dacă ești hotărât?“

 
„V-aș îndemna să priviți dincolo de această schimbare, să o luați ca pe un pas spre viitor. Ce este în spatele acestei schimbări, știți deja: o calificare olimpică. Ce este mai frumos în sport, mai motivant, decât să lupți pentru această calificare? Iar fetele au resurse și datorită concurenței sunt convinsă că pot progresa. Sunt aproape 3 luni până la calificare și trebuie să aibă încredere în ele și să fie sănătoase. Știu cum se face performanță și știu și ele foarte bine: cu antrenamente, cu pregătire, cu valoare. Am o singură dorință: ca fetele să aibă încredere în antrenori, iar aceștia, la rândul lor, să aibă încredere în fete. Câte nu poți face dacă ești hotărât, ce nu realizezi? Cei care se străduiesc obțin ceea ce vor!,” a declarat şi vicepreședintele FRG, Maria Fumea.
 

Campionatul European e în luna aprilie

 
Gimnastele tricolore se pregătesc pentru Campionatul European, care se va desfăşura la Basel, în Elveţia, în intervalul 21 - 25 aprilie, cu participarea a 323 de gimnaști (128 de sportive și 195 de sportivi) din 40 de țări. Pe lângă România, s-au înscris în competiţie şi state precum Rusia, Franța, Marea Britanie, Germania,  Olanda, Spania, Ungaria, Italia,  Portugalia sau Ucraina. 
 

Aurul continental din 2018

 
Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu au fost descoperite şi pregătite până au ajuns la lotul naţional al României de Clemenţa Garabet. La formarea campioanei europene de junioare din 2018 Ioana Stănciulescu au contribuit, în afară de Clemenţa Garabet, şi Olga Didilescu, şi soţii Nicolai (Dana şi Remus), şi Ciprian Creţu (în diverse etape, fie la club, fie la lotul naţional). Cât s-au pregătit la Deva, Ioana Stănciulescu şi Silviana Sfiringu au fost antrenate de un colectiv tehnic coordonat de Nicolae Forminte (cu Florin Uzum în componenţă).

 

Fiică de luptător

 
Fiică de luptător, Maria Holbură a început gimnastica la vârsta de cinci ani, fiind adusă la sala de gimnastică, la CSS1 Constanţa, de Sorin Bechir şi inclusă în grupa pregătită de Mirela Szemerjai şi de el. Formată la Clubul Sportiv Şcolar numărul 1 din Constanţa, Maria a fost transferată, de la începutul lui 2016, an în care a făcut trecerea la seniorat, la CS Farul Constanţa.
 

Sursa foto: Facebook (Federaţia Română de Gimnastică)
 
Citeşte şi:
 
Gimnastică
Lotul de la Deva, din care fac parte şi trei constănţence, se mută cu pregătirea la Bucureşti


Prezenţa masivă
Gimnaste şi gimnaşti de la CS Farul Constanţa şi CSS1 în topurile FRG pe 2020 ale celor mai buni sportivi români


 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Box George Edmond Maradin, pe locul cinci la Campionatul European. „Mândru să reprezint România și orașul Constanța!“ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 849

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa etapei a patra din play-off / play-out. „Este surpriza plăcută“

16 Apr 2024 587

Farul Constanța și-a mărit flota de autocare moderne. Campioana României se alătură cluburilor de fotbal importante (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1041

Trei echipe de juniori de la Farul Constanța, calificate în semifinalele campionatelor

15 Apr 2024 524

Farul Constanța Fotbalistele, eșec surprinzător acasă cu Csikszereda Miercurea Ciuc. Oaspetele conduceau cu 3-0 în minutul 21! (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 748

Farul Constanța Hagi - „Victorie mare la Craiova, care ne crește încrederea. Sperăm să învingem și CFR Cluj“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 689

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 818

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1028

Farul Constanța Ionuț Cojocaru - două goluri, iar „marinarii“ câștigă la Craiova și urcă în clasament

12 Apr 2024 1336

Superliga 2023/2024. Duminică, 14 aprilie 2024 Liderul FCSB vrea să scape și de CFR Cluj din bătălia pentru titlu

12 Apr 2024 758

Superliga 2023/2024 Cine va da lovitura simbolică de start la meciul Universitatea Craiova - Farul Constanța. Duel pentru Europa

11 Apr 2024 1615

Gheorghe Hagi - „În România s-a pierdut noțiunea de profesor, de antrenor, de manager“

10 Apr 2024 668

Superliga 2023/2024. Universitatea Craiova - Farul Constanța Hagi - „Un alt meci greu, dar suntem încrezători“ (VIDEO)

10 Apr 2024 1779

Fotbalistul Constantin Budescu, de la Farul Constanța, la butoane! „DJ Budi! Hai că sună bine de tot numele ăsta de scenă“ (VIDEO)

09 Apr 2024 935

Farul Constanța, o repriză modestă cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe Hagi - „Incredibil, ziceai că jucăm cu Barcelona!“

07 Apr 2024 1046