Din nou omul meciului Denis Alibec, trei goluri și două pase decisive în „dubla“ cu Petrolul Ploiești. Golgeterul Farului, la cota 11 (GALERIE FOTO)


 
  • Gheorghe Hagi s-a arătat mulțumit de evoluția „marinarilor“ în meciul cu Petrolul de la Ovidiu, dar a și remarcat că, dacă elevii săi erau mai exacți la finalizare, Farul obținea o victorie la un scor mult mai mare.
 
În etapa a 26-a a Superligii, liderul clasamentului, Farul Constanța, a învins Petrolul Ploiești cu 2-0 la Ovidiu, iar omul meciului a fost desemnat, încă o dată în acest sezon, Denis Alibec, golgeterul echipei de pe litoral.
 
Atacantul de 32 de ani a fost implicat în ambele goluri ale Farului. La primul, reușit de Louis Munteanu, a oferit pasa decisivă (cu un călcâi de efect), iar pe cel de-al doilea l-a înscris el, dintr-un penalty pe care l-a obținut. Golul și pasa de gol au fost cireșele de pe tortul victoriei cu Petrolul, dar Alibec a reușit în meci și alte faze spectaculoase, astfel că a fost declarat în mod firesc MVP. În „dubla“ cu Petrolul din sezonul regular, Farul a realizat două victorii, golaveraj 5-1, iar Denis Alibec a contribuit în aceste partide cu trei goluri și două pase decisive. Aflat într-o formă de invidiat, vârful „marinarilor“ a ajuns la cota 11 în clasamentul golgeterilor Superligii, performanță care îl plasează momentan pe locul trei în acest top, după Marko Dugandzic (Rapid) - cu 15 goluri și Andrea Compagno (FCSB) - cu 14 reușite.
 
„Fenomenali“
 
„Toți trei din atac (n.r. Louis Munteanu, Alibec și Mazilu) au jucat foarte bine în prima repriză. Copilul (n.r. Adrian Mazilu) se vede că mai are nevoie de meciuri la ritmul și intensitatea Superligii. Louis cu Alibec - fenomenali amândoi. Și bineînțeles, ceilalți din spate. Mijlocașii și atacanții au evoluat excelent. Cu Alibec stau tot timpul de vorbă. El se simte bine cu noi, arată bine fizic, iar echipa are un plus și arată mai bine“, a declarat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, după meciul cu Petrolul.
 
Petrolul, în criză de spațiu și timp
 
„Regele“ s-a arătat mulțumit de evoluția echipei, dar a și remarcat că, dacă elevii săi erau mai exacți la finalizare, Farul obținea o victorie la un scor mult mai mare.

„Am pus în practică pe teren tot ce am lucrat în timpul săptămânii și ce am vorbit cu băieții. Am făcut-o mult mai bine ca la Pitești. Am fost agresivi, am pus presiune, ne-am apărat foarte bine și am atacat la fel. Am știut unde să ne ducem și ce să facem. Câteodată ne-a ieșit, câteodată nu, dar reacția a fost foarte bună, și pe mingi pierdute. Nu i-am dat adversarului timp să gândească, l-am pus mereu în presiune, a fost în criză de spațiu și timp. Când am avut mingea, 75% am făcut-o foarte bine, 25% au fost acele greșeli de ultimă pasă. Altfel, scorul era foarte mare. Dar important e că am câștigat, și în fața suporterilor. Un nou meci extraordinar, care aduce bucurie multă și încredere. Am jucat bine și ofensiv, și defensiv. Mergem pe acest drum și sperăm să o facem din ce în ce mai bine“, a mai spus Hagi.   
 

Nu sunt încă 100% din ce-și dorește Hagi
 
„Jucăm destul de simplu și ar trebui să avem mai multă creativitate în atac. Aceasta ne-a împiedicat să marcăm mai mult. Sus trebuie să ai calitate multă, să simți mingea, spațiul și poarta. Așa am marcat primul gol. Lucrăm în timpul săptămânii și știm ce le zicem jucătorilor. Ei înțeleg și ușor-ușor vor atinge forma mai bună, pentru că încă nu sunt 100% din ce-mi doresc eu“, a detaliat managerul tehnic al Farului.

 
„Ca pe vremea noastră“
 
Hagi a remarcat și atmosferă de pe stadion și sprijinul oferit de suporteri: „Foarte frumoasă, absolut. Suntem cu fanii, în fiecare zi se leagă mai mult relația dintre noi și sperăm să fie la fel ca pe vremea mea și a celorlalți, când stadionul era plin. Vrem ca noua arenă să fie plină. Așa ar trebui să fie. Cred că echipa va merge bine și va juca un fotbal bun, făcând lumea să vină la meciuri“.  
 
Trei victorii în cele cinci meciuri din 2023
 
În cele cinci meciuri jucate în 2023 în Superligă, Farul a înregistrat trei victorii, un egal și o înfrângere, golaveraj 7-6, iar partida cu Petrolul a fost a doua la rând din noul an în care „marinarii“ nu primesc gol. Echipa de pe litoral mai are de jucat patru meciuri în sezonul regular.
     
„Acum ne gândim doar la acestea. În rest, suntem acolo și vom vorbi când se termină prima fază a campionatului și începe turneul play-off.  Obiectivul nostru e să avem cele mai multe victorii când se încheie sezonul regular. Nu știu dacă îl vom îndeplini, dar, dacă va fi așa, cu siguranță vom fi pe primul loc. În play-off, lucrurile vor fi foarte grele, echipele foarte bune, iar meciurile foarte tari. Nu pot să prevăd acum ce va fi peste trei săptămâni - o lună. Pot doar să am o viziune. Obiectivul nostru e să avem o formă mai bună ca acum. Totdeauna îmi împing jucătorii să dea maximum. Mai avem de lucrat, dar echipa a arătat foarte bine cu Petrolul“, a mai spus Gheorghe Hagi.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța a învins Petrolul Ploiești și s-a distanțat în fruntea Superligii, la cinci puncte de CFR Cluj (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

26 martie 2024, amical România - Columbia. La ce oră începe și ce televiziune îl transmite

26 Mar 2024 952

Ce televiziune transmite meciul România - Irlanda de Nord, de vineri, 22 martie 2024

22 Mar 2024 1207

Subiectul „Revenirea lui Denis Alibec“, lămurit. Comunicat Farul Constanța și declarația fotbalistului

26 Jan 2024 1260

5 ianuarie 2024 Denis Alibec, la 33 de ani. „Ziua în care te-ai născut a fost cea mai fericită din viața mea!“

05 Jan 2024 1980

Editorial Când dragostea pentru Farul Constanța e neprețuită

20 Dec 2023 1396

Denis Alibec, înapoi la Farul Constanța? Iată ce a declarat Gheorghe Hagi

11 Dec 2023 2026

Revenirea la Farul Constanța, una dintre variantele lui Denis Alibec!

02 Dec 2023 3873

Cine transmite meciul Israel - România, care le poate aduce tricolorilor calificarea la Euro 2024

18 Nov 2023 1321

UPDATE. Farul Constanța Andrei Artean, convocat în premieră la echipa națională, pentru meciurile cu Israel și Elveția

11 Nov 2023 1141

România a învins Kosovo și se menține în cursa pentru calificarea la Euro 2024. Partida, întreruptă aproape o oră, din pricina fanilor

13 Sep 2023 1006

Calificări pentru Campionatul European 2024 Denis Alibec, marcator pentru România în egalul cu Israel

10 Sep 2023 1247

Farul Constanța Hagi - „Eu nu plâng după nimeni, pentru că avem lot, avem jucători“

19 Aug 2023 1844

Fotbaliștii de la Farul Constanța, la plimbare prin capitala Estoniei, înainte de meciul cu Flora Tallinn (GALERIE FOTO)

16 Aug 2023 1123

Denis Alibec, mesaj emoționant după plecarea de la Farul Constanța „A fost un an incredibil, cel mai frumos capitol din viața mea!“

16 Aug 2023 1738

S-a despărțit de Farul Constanța Denis Alibec, prezentat la noua sa echipă, Muaither SC, din Qatar

16 Aug 2023 2057