Discuție cu Andreas Zagklis Gică Popescu - „Sunt determinat să contribui la crearea de cât mai multe oportunități pentru sportul românesc“ (GALERIE FOTO)


 
  • Prim ministrul Nicolae Ionel - Ciucă l-a primit, la Palatul Victoria, pe secretarul general al Federației Internaționale de Baschet. 
 
Fostul mare fotbalist Gică Popescu, în prezent președintele clubului de fotbal Farul Constanța, a avut prima întâlnire oficială din 2022 în calitate de consilier pe probleme de sport al premierului Nicolae - Ionel Ciucă. 
 
Acesta l-a primit, la Palatul Victoria, pe secretarul general al Federației Internaționale de Baschet, Andreas Zagklis, aflat în vizită oficială la invitația președintelui Federației Române de Baschet, Carmen Tocală.
 
„Am avut plăcerea de a discuta cu secretarul general al FIBA, în contextul în care România găzduiește, în octombrie, Campionatul Mondial U23 de baschet 3x3 (cea mai nouă disciplină olimpică). Alături de premierul Nicolae Ciucă, de ministrul Sportului, Eduard Novak, și de Carmen Tocală, președintele Federației Române de Baschet, am mai discutat posibilitatea ca țara noastră să fie gazda Cupei Mondiale FIBA 2027 (seniori masculin), am vorbit despre susținere guvernamentală a Planului strategic de dezvoltare a baschetului și despre promovarea baschetului în România. Sunt determinat să contribui la crearea de cât mai multe oportunități pentru sportul românesc care să susțină performanța și competitivitatea la nivel internațional a sportivilor noștri!“, a declarat Gică Popescu.
 
Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis intenția României de a se înscrie pe lista statelor care doresc să găzduiască, la București, o grupă a Campionatului Mondial de baschet masculin din 2027.
 
„Apreciem, în mod desoebit, desemnartea României drept țară organizatoare a Campionatului Mondial de baschet 3X3 tineret, din luna octombrie a acestui an. Am înțeles că acest joc de baschet de 3X3 a fost intorus anul trecut la ediția Jocurilor Olimpice de la Tokyo și felicit Federația Română de Baschet pentru prezența la această premieră olimpică. România își dorește să devină partener active în proiectele pe care FIBA le va demara în domeniul cercetării, medicine sportive, comunicării, marketingului sau planificării. Este foarte important să putem beneficia de expertiza dumneavoastră în dezvoltarea acestui sport, atât în cadrul programelor, cât și la nivel institutional“, a precizat premierul Ciucă.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Guvernul României)

 
Citește și:


Constanța
Gică Popescu va fi consilier pe probleme de sport al premierului Nicolae - Ionel Ciucă

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța. Gică Popescu, către fiul său, Nicolas „Să crezi în visurile tale și să lași oportunitățile să-ți invadeze viața!“ (GALERIE FOTO)

19 Jan 2022 2795

UPDATE Formaţia Farul Constanţa, în frunte cu Hagi, Gică Popescu şi Marica, participă la Trofeul Liga Old-Boys Constanţa (GALERIE FOTO)

15 Jan 2022 5148

Farul Constanța Gică Popescu, amintiri din copilărie. Ninsori ca-n povești, săniușul și bucuria colindelor (GALERIE FOTO)

01 Jan 2022 1386

Meciul Dinamo - Farul încheie anul 2021 în Liga 1 Gică Popescu - „Aş vrea să jucăm prost sau foarte prost şi să câştigăm“

20 Dec 2021 3445

Constanța Gică Popescu va fi consilier pe probleme de sport al premierului Nicolae - Ionel Ciucă

07 Dec 2021 3435

De Ziua Națională a României Fani ai Farului Constanța, prezenți cu un mesaj la monumentul din Cimitirul Central. „Tu ești dragostea vie!“ (GALERIE FOTO)

02 Dec 2021 2411

Farul Constanţa a plecat şi de la Piteşti fără puncte Gică Hagi - „Meritam mai mult, am făcut un meci bun. Trebuia să câştigăm“ (galerie foto)

19 Oct 2021 2567

„Casă de piatră, campioana inimilor noastre!“ Imaginile fericirii! Simona Halep și Toni Iuruc, nuntă de vis, într-un decor de basm (galerie foto)

18 Sep 2021 2945

La o cafea turcească cu Fatih Terim Luna viitoare, Farul Constanța ar putea găzdui revanșa cu Galatasaray Istanbul

07 Sep 2021 13014

Mihai Lupu, Vergil Chiţac, Gică Hagi şi Gică Popescu, întâlnire pe tema Complexului Sportiv Constanţa (galerie foto)

26 Aug 2021 3978

„O după-amiază de suflet“ Reprezentanţi ai Farului Constanţa, în vizită la Centrul de Tip Familial „Decebal“

08 Aug 2021 3326

„Farul pentru Constanţa“, program de responsabilitate socială lansat de clubul de pe litoral

07 Aug 2021 2073

Farul Constanța. Nicolas Popescu, debut în Liga 1 „Așteptam de mult acest moment. Sunt fericit că a venit și rândul meu“ (galerie foto + video)

28 Jul 2021 2918

Gică Popescu, emoții mari la debutul în Liga 1 al fiului său, Nicolas „A fost primul pas dintr-un drum lung“

26 Jul 2021 2872

​Farul Constanţa, prima victorie a sezonului. Fiul lui Gică Popescu a debutat în Liga 1 (galerie foto)

25 Jul 2021 7535