Discuţii pe marginea preluării de către Consiliul Local Municipal Constanţa a stadionului de rugby „Mihai Naca“

În Comisia 2 de Urbanism a Consiliului Local Municipal Constanţa, de ieri, s-a discutat un proiect de hotărâre privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri „pentru transmiterea imobilului situat în municipiul Constanța, str. Primăverii nr. 2 (n.r. stadionul de rugby Mihai Naca) din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului în domeniul public al municipiului Constanţa“.
 
Rolul Comisiei 2 de Urbanism este de a da un acord consultativ asupra proiectului de hotărâre care va intra în dezbatere în şedinţa de Consiliu Local de luna aceasta. Baza sportivă aflată în strada Primăverii nr. 2 are o suprafaţă de teren de 16.412,45 metri pătraţi, din care suprafaţă construită - 480 metri pătraţi şi suprafaţă anexe - 145,62 metri pătraţi. Pe lângă trecerea stadionului în domeniul public al municipiului Constanţa, în proiectul de hotărâre, se va solicita şi declararea arenei din bun de interes public naţional în bun de interes public local.
 
Potrivit documentului, scopul transmiterii bazei sportive la municipalitate îl va reprezenta „dezvoltarea activităţilor de tineret şi sport în municipiul Constanţa, în condiţiile legii“. Consiliul Local se obligă să menţină destinaţia actuală a imobilului şi să asigure gratuitatea desfăşurării activităţilor specifice MTS, precum şi a unităţilor / instituţiilor din subordinea sau coordonarea acestuia. Ministerul va verifica şi controla periodic, prin DJST Constanţa, modul de folosire a imobilului transmis Consiliului Local în conformitate cu destinaţia acestuia. În situaţia în care, în urma controlului, se constată că imobilul transmis nu este folosit în conformitate cu destinaţia, acesta revine de drept în domeniul public al statului şi în administrarea ministerului, prin DJST Constanţa. Consiliul Local al municipiului Constanţa se obligă să întreţină şi să modernizeze imobilul transmis şi să-l menţină la standardele de calitate privind desfăşurarea activităţilor specifice.
 
În cazul adoptării hotărârii de CLM şi a acceptului MTS, predarea - preluarea bazei se vor face pe bază de protocol încheiat între părţile interesate, la valoarea de inventar, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului de transmitere. La transmitere, se vor preda mijloacele fixe şi obiectele de inventar din dotare. Preluarea imobilului se va face cu respectarea situaţiei juridice existente la data transmiterii dreptului de administrare. Odată cu predarea imobilului, se vor preda - prelua activul şi pasivul, conform situaţiei contabile şi juridice la data predării. Odată cu predarea imobilului, CLM Constanţa va proceda, în condiţiile legii, la actualizarea valorii de inventar a imobilului preluat, la înscrierea în cartea funciară a dreptului de proprietate publică în favoarea municipiului Constanţa şi a dreptului de administrare în favoarea CLM Constanţa, în condiţiile legii.
 
În termen de 30 de zile de la preluarea imobilului, se va proceda la înscrierea în cartea funciară a dreptului de proprietate publică în favoarea municipiului Constanţa şi a dreptului de administrare în favoarea CLM Constanţa, în condiţiile legii.
 
Stadionul de rugby „Mihai Naca“ se află în imediata vecinătate a stadionului de fotbal „Gheorghe Hagi“, care a fost transmis din domeniul public al statului şi administrarea DJST Constanţa în domeniul public al municipiului Constanţa prin HG nr. 574/24.07.2018. Urmare a hotărârii, a fost semnat protocolul nr. 148665/2018 pentru preluarea bazei sportive în inventariat în domeniul public al municipiului prin HCL nr. 421/2018.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Rugby Mare meci mare la Constanța, Tomitanii - ACS Șoimii Dinamo. Duelul primelor două clasate!

23 Mar 2024 1347

Festival de mini-rugby la Constanța, la care a fost comemorat Adrian Tinca, „pe o vreme frumoasă ca inima lui!“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

09 Mar 2024 994

Constanța Invitație la mini-rugby! Peste 250 de copii participă la Memorialul „Adrian Tinca“

08 Mar 2024 603

Memorialul „Adrian Tinca“, festival de mini-rugby la Constanța

28 Feb 2024 1063

Nicolae Manolache, președintele AMRB, prezent la ședința de bilanț pe 2023 a Asociației Județene de Rugby Constanța (DOCUMENT)

14 Dec 2023 1249

Rugby Victorie la scor pentru Tomitanii Constanța Under-16 în ultima evoluție din acest an (GALERIE FOTO)

13 Nov 2023 1344

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, succese la categoriile Under-14 și Under-16. „Produsul muncii AJR în teritoriu“ (GALERIE FOTO)

18 Oct 2023 1784

Zi plină de rugby pe stadionul „Mihai Naca“ din Constanța. Cupa 1 Mai, urmată de importantul meci al Tomitanilor (GALERIE FOTO)

27 Apr 2023 2378

Constanța Micii rugbyști s-au întrecut la Cupa 1 Decembrie. „O zi minunată petrecută împreună“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

05 Dec 2022 2585

Constanța Micii sportivi, pe teren la festivalul de rugby organizat în memoria lui Matei Rotaru (GALERIE FOTO)

25 Jun 2022 2826

Constanța Micii sportivi din Circuitul Național de mini-rugby ,,Mihai Naca”, premiați cu ocazia „Zilei Olimpice“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Jun 2022 2169

UPDATE LPS „Nicolae Rotaru“ s-a calificat în finala Diviziei Naționale de juniori Under-19 (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 May 2022 3043

Rugby Echipa Under-19 de la LPS „Nicolae Rotaru“ joacă la Constanța pentru calificarea în finala Diviziei Naționale

14 May 2022 1901

Rugby Steaua București a câștigat meciul cu Tomitanii de la Constanța

10 Oct 2020 3617

Ce post TV transmite meciul de rugby Tomitanii Constanța - Dinamo, din Cupa României

25 Sep 2020 2866