Diseară, întâlneşte în Cipru Apoel Nicosia FC Viitorul, meci decisiv pentru calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor

FC Viitorul joacă astăzi în a doua manşă din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, întâlnind în deplasare Apoel Nicosia, pe care în tur, la Ovidiu, a învins-o cu 1-0
  
Primul meci dintre campioanele României şi Ciprului a fost decis de golul de excepţie al lui Cristi Ganea, care a punctat în minutul 75, dintr-o lovitură liberă de la distanţă. Disputa de diseară începe la ora 20.00 şi e transmisă în direct de TVR2. La Nicosia, FC Viitorul nu îl va putea folosi pe atacantul George Ţucudean, eliminat în tur.
Cine va avea câştig de cauză în turul trei preliminar al Ligii Campionilor se va califica în play-off, având asigurată calificarea în grupele Europa League. Play-off-ul e ultima fază înainte de grupele Ligii. „Încercăm să trecem de Apoel Nicosia. Reprezentăm România într-un meci important pentru ţară şi pentru noi. Dacă vom avea succes, vom fi mândri. Când faci bine, vin şi banii. Le va fi bine şi jucătorilor, vor câştiga mai mult. Noi ne mai realizăm bugetul şi vom avea şi bani mai mulţi de achiziţii. Dacă trecem de Apoel, realizăm un lucru mare. Viitorul, campioana României, echipă cu un buget mic, joacă în Cipru, cu o echipă care are buget dublu decât al celui mai bogat club din România, FCSB. E un lucru foarte grav, dar o realitate. Din păcate pentru România, aici s-a ajuns. E vorba de investiţia în fotbal. Mai rămâne să ne depăşească Luxemburgul, Bosnia - Herţegovina şi mai ştiu eu cine. La ce buget are, FC Viitorul joacă un fotbal foarte bun. Eu am mândrie şi orgoliu şi vreau să-i învingem pe cei de afară“, a spus Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul.

„Te simţi fotbalist“ 

Mijlocaşul Dragoş Nedelcu a spus că echipa constănţeană vrea să marcheze la Nicosia. „Principalul gând cu care abordăm această partidă e să înscriem. Dacă ne vom apăra, vom avea un meci foarte greu şi putem pierde calificarea. Schimbarea antrenorului poate fi un lucru pozitiv pentru Apoel, dar şi noi avem un tehnician foarte bun şi cu siguranţă vom avea un meci reuşit. Este un sentiment foarte frumos să joci cu suporteri precum cei ciprioţi. Creează o atmosferă deosebită şi te simţi fotbalist“, a arătat Nedelcu.

Presiunea e pe umerii lui Apoel 

Cristi Ganea crede că, dacă va marca în Cipru, FC Viitorul se va califica în play-off. „Va fi o atmosferă frumoasă în Cipru, dar eu cred că presiunea e mai mult la ei, mai ales că au schimbat antrenorul, iar rezultatul le-a fost defavorabil la Ovidiu. Dacă vom marca, cu siguranţă vom merge mai departe. Scorul de 1-0 cu care ne-am impus în tur e unul bun. Putea fi însă şi mai mare, ţinând cont că am mai avut ocazii. Dar acesta e fotbalul şi bine că s-a terminat şi atât. Mergem în Cipru să dăm totul şi să facem o figură frumoasă“, a punctat fundaşul stânga al campioanei României.

Ţucudean a fost provocat 

În ultimul meci înaintea întâlnirii din Cipru, FC Viitorul a jucat în campionat cu Dinamo, la Ovidiu, iar Hagi a menajat mai mulţi jucători. „Am făcut unele schimbări cu Dinamo, iar pe cei care au jucat mai mult în ultimul timp nu i-am luat nici în cantonament. Mi-am asumat un risc, dar cred că cei la care am apelat din primul minut au făcut faţă. În mare, am fost mulţumit de ei“, a spus Hagi. Printre cei folosiţi cu Dinamo s-a numărat şi Ţucudean, suspendat la Nicosia. „A făcut un meci extraordinar. A fost periculos, a stat în gura porţii. Trebuia doar să fie mai lucid la finalizare. Ţucudean e un vârf bun, puternic, are calităţi şi sperăm să ne ajute foarte tare, aşa cum a făcut-o şi în sezonul trecut, de am luat campionatul“, a declarat Gică Hagi. În finalul partidei, jucătorul a fost nervos, primind şi un cartonaş galben. „A fost provocat. Am vorbit cu el. Trebuie să se concentreze, să fie liniştit şi să dea goluri“, a mai spus „Regele“.

Vlad Morar, la Panetolikos 

După meciul cu Dinamo, Hagi a precizat că cei pe care i-a introdus pe teren în repriza a doua nu au adus nimic pozitiv în joc. Întrebat dacă nu ar fi fost bun acum Vlad Morar, de care FC Viitorul s-a despărţit, Hagi a spus: „Lui Vlad Morar îi va fi bine unde se duce (n.r. la Panetolikos, în Grecia), am vorbit cu el. Viaţa merge înainte. Noi schimbăm însă mereu jucătorii, iar când avem tineri care vin din urmă, le dăm drumul celor mai în vârstă. Căutăm să le fie bine, aşa cum a fost şi în cazul lui Roşu sau Purece. La fel şi Aganovici, Carp sau Achim. După ce au plecat de la noi, au câştigat foarte mulţi bani. Când am Măţan, Coman, care n-a plecat, Cicâldău, ce să fac? În locul lui Purece, îl avem pe Casap. Când vedeţi randamentul lui, ce aţi face? Eu mă gândesc şi la buget, la lucruri serioase. Investiţia mea e în tineri. Când vine din spate unul mai bun decât la prima echipă în vârstă, trebuie să îi fac loc şi îi dau drumul celui de-al doilea. I-am dat drumul lui Achim şi l-am adus pe Răzvan Marin, care acum e la echipa naţională şi vă pot da şi alte exemple“, a menţionat Gică Hagi.

Doru Dumitrescu, un fotbalist interesant 

Contra lui Dinamo, a jucat titular şi tânăr mijlocaşul Doru Dumitrescu, iar Hagi l-a remarcat ca pe un jucător cu calităţi. „E născut în 1998, are calitate mare, cunoaşte fotbal. Ştiam însă că nu va duce fizic. Mai rămâne să se pună la punct şi fizic la ritmul, complexitatea şi intensitatea primei ligi. E un fotbalist interesant, oltean, are sămânţă bună. Poate deveni un jucător important, dar trebuie să muncească mult. Are oscilaţii, între a fi printre cei mai buni şi a scădea foarte mult. În următoarea jumătate de an, dacă munceşte bine, devine un fotbalist bun“, a completat Hagi, care a remarcat şi debutul lui Eric.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi) 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Test pozitiv pentru fotbalistul Cosmin Matei la un control antidoping. Ce spune ANAD

18 Mar 2024 861

Farul Constanța Calificarea în play-off, decisă din nou la Botoșani. În 2021, echipa de pe litoral rata în Moldova prezența în top 6

12 Mar 2024 1090

Farul Constanța. 16 ianuarie 2024 Astăzi e ziua de naștere a lui Ionuț Larie, căpitanul „marinarilor“

16 Jan 2024 1100

Retrospectiva sport Constanța 2023, anul în care Farul a devenit campioana României! Eroi, rezultate și întreceri de top la malul mării

18 Dec 2023 1381

Farul Constanța Andrei Artean - „Îmi doresc să marchez din nou și să câștig o nouă Supercupă“

30 Jun 2023 1155

Originar din Agigea Fotbalistul Cristian Manea, de la CFR Cluj, și Irina Deaconescu au făcut cununia religioasă. „Felicitări, suflete minunate!“ (GALERIE FOTO)

29 May 2023 6799

Adrian Mazilu În 2017, copil de mingi la titlul luat de FC Viitorul. Șase ani mai târziu, campion cu Farul Constanța

28 May 2023 4127

Eric de Oliveira, cooptat în staff-ul tehnic al Farului Constanța (VIDEO)

28 Feb 2023 1705

Farul Constanța „Clubul nostru nu a fost niciodată implicat și nu va fi niciodată de acord cu astfel de practici necurate“

21 Feb 2023 2772

Fundașul Kevin Boli, achiziționat de Farul Constanța (VIDEO)

09 Jan 2023 1914

Sondaj de opinie Urcă Farul Constanța în clasament în sezonul 2022/2023 al Superligii, față de ediția trecută? Ce cred respondenții

04 Jul 2022 2009

Constanța. La 32 de ani, atacantul Vlad Rusu a agățat ghetele în cui „Îi mulțumesc fotbalului pentru tot ce mi-a oferit“ (GALERIE FOTO)

04 Jul 2022 3764

Sondaj de opinie Credeți că, în noul sezon al Ligii 1, Farul Constanța se va clasa mai bine decât în stagiunea 2021/2022?

27 Jun 2022 2438

Farul Constanța, abonamente pentru sezonul 2022/2023. Cine va avea prioritate la achiziție și cine va beneficia de reducere

06 Jun 2022 2967

De când va juca echipa pe noul stadion? Gică Hagi - „Clubul Farul trebuie dus la nivelul cel mai înalt de performanță“ (VIDEO)

26 May 2022 3531