Doi fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa rundei „Denis Alibec poate fi considerat jucătorul etapei“ (GALERIE FOTO)

 

 
  • Denis Alibec și Ionuț Larie au marcat golurile Farului din victoria cu FC Voluntari.
  • Neînvinși în cele șase etape jucate până acum în Superligă, „marinarii“ ocupă locul întâi în clasament.
  • Cu o evoluție plină de realizări, Denis Alibec (aflat la prima reușită oficială pentru Farul de la revenirea din această vară) a jucat tot meciul și mai putea înscrie, având inclusiv o bară.
 
Farul Constanța a învins cu 2-1 FC Voluntari în etapa a șasea a Ligii 1, iar „marinarii“ au urcat pe locul întâi în clasamentul Superligii, fiind neînvinși, cu trei victorii și trei egaluri, golaveraj 7-3.
 
Golurile victoriei cu echipe ilfoveană au fost reușite de atacantul Denis Alibec și de fundașul Ionuț Larie, căpitanul echipei, din penalty. Fericită coincidență, cei doi au fost jucătorii de la Farul care au prefațat meciul cu FC Voluntari, la conferința de presă (alături de managerul tehnic Gheorghe Hagi), iar apoi au și marcat. Alibec (31 de ani) și Larie (35 de ani) sunt și reprezentanții Farului aleși în echipa etapei a șasea a Superligii, formație pe care Liga Profesionistă de Fotbal o prezintă la finele fiecărei etape. „Pe lângă evoluţia sigură din defensivă, căpitanul dobrogenilor a marcat din penalty golul care a făcut diferenţa pe tabelă“, se arată pe site-ul oficial al LPF, unde despre Denis Alibec s-a menționat: „Poate fi considerat jucătorul etapei, asta nu doar datorită golului marcat, ci a prestaţiei sale. A reuşit șapte driblinguri, cele mai multe dintre toţi fotbaliştii cu minute în ultima rundă, şi a câştigat 12 dueluri în atac“. 
 
Cel mai bun „11“ al etapei a fost: Vâlceanu (Petrolul) - Onea (Rapid), Larie (Farul), Mitrea (Sepsi OSK), Morais (Rapid) - Ișfan (FC Argeș), Jair (Petrolul), Njike (FC Argeș), Aganovic (Sepsi OSK) - Rondon (Sepsi OSK), Alibec (Farul). Antrenor, Cristiano Bergodi (Sepsi OSK).
 
„Avem un dialog foarte bun“
 
Cu o evoluție plină de realizări, Denis Alibec (aflat la prima reușită oficială pentru Farul de la revenirea din această vară) mai putea înscrie, având inclusiv o bară. El a jucat tot meciul și a fost remarcat de Gică Hagi. „Pe Denis îl cunoaștem de mic, de când avea 18 ani, înainte să plece la Inter Milano. Rar se nasc asemenea jucători. El știe greșelile pe care le-a făcut pe parcurs. Avem amândoi un dialog foarte bun, iar până acum lucrurile merg bine. Suntem pe drumul cel bun și sperăm să o ținem tot așa. Obiectivul meu și al echipei e să-l scoatem în evidență și să-l punem în situații foarte bune. El are capacitatea de a face diferența în orice moment. Totodată, repet, cred că cea mai mare provocare a noastră, a staff-ului, e să-i aducem la nivelul optim, fizic și mental, pe acești jucători nou-transferați, să atingă iar vârful. Ei au ajuns cei mai buni din România, au ieșit campioni, au ajuns la Națională. Sperăm să ne ajute fiecare. Avem și tineri foarte buni, care vin din spate și pe care, ușor-ușor, îi veți vedea. Nu trebuie omis nici acest lucru, că am avut curaj să bag copii (și nu e prima oară). Au făcut față unui meci tensionat, greu, cu un adversar foarte bun. La 1-0 pentru adversar, am băgat copii, născuți în 2005, 2003, 2002 și am câștigat“, a punctat Gică Hagi. 
  
„Nu contează cum începem, ci cum terminăm“
    
„Regele“ și toți cei de la Farul se bucură de „o victorie frumoasă, care aduce unitate, încredere și un spirit bun“. „Parcă e mai frumos să câștigi așa, decât cu 2-0, 3-0 și să domini de la început până la sfârșit. Echipa a reacționat foarte bine, după o repriză modestă. Am vorbit însă la pauză și am făcut și niște schimbări. Dar nu cred că doar acestea au contat, ci și spiritul și talentul pe care le are echipa. Nu contează cum începem, ci cum terminăm. Sunt trei puncte importante, după trei meciuri în care nu am câștigat. Suntem supermulțumiți, superfericiți. Bineînțeles că la un meci de acest gen iese în evidență mai mult un jucător sau altul, dar eu cred că toată echipa trebuie felicitată. Băieții au făcut foarte bine. Au alergat mult, pe o umiditate atât de mare, am întors rezultatul, ca o echipă mare, și sperăm să progresăm meci de meci. Vrem să ajungem la nivelul cel mai bun“, a menționat Hagi.

 
„Echipa noastră e foarte talentată“
 

După succesul cu FC Voluntari, Farul ocupă din nou locul întâi în clasament. „Deocamdată, e o conjunctură, însă meritam să avem toate punctele de la începutul campionatului. În celelalte două joicuri de acasă în care am făcut egal am jucat mult mai bine, am controlat mult mai bine jocul. În deplasare la Botoșani nu mai vorbesc, trebuia să fie 4-2 sau 5-2 pentru noi. Am jucat incredibil de bine, dacă nu mă înșel am tras de peste 20 de ori la poartă. În deplasare! Și cu Botoșanu, care nu e echipă ușoară. Cu FC Voluntari am fost inspirați, le-am spus băieților să tragă la poartă, marcăm din afara careului și e bine. Sper ca acest lucru să le dea încredere și mai mare. Mai trebuie să lucrăm în fața porții, să combinăm mai bine, să îl vedem mai bine pe jucătorul liber. Ajungem acolo și nu vedem ultima pasă. În plus, cred că am avut penalty clar. Sunt convins 200%, s-a văzut foarte clar din teren, dar asta e, mergem înainte. Lotul nostru e structurat destul de bine, puțini jucători nu au fost la reprezentativele Romnâniei. Încă nu suntem la capacitate maximă, suntem pe drum, în fiecare săptămână trebuie să punem ceva foarte bun, dar echipa noastră e foarte talentată“, a mai spus Gică Hagi.
 
Gheorghe Popa a dat lovitura de start
 
Ca de fiecare dată la meciurile de pe teren propriu ale Farului, startul simbolic al partidei a fost dat de o legendă a „marinarilor“, cel care a fost invitat de clubul constănțean la partida cu FC Voluntari fiind fostul portar Gheorghe Popa. Acesta a purtat un tricou personalizat al Farului, cu numărul 1 și numele său. Gheorghe Popa este bunicul unui portar de mare viitor din Superligă, Mihai Popa, de la FC Voluntari, integralist contra Farului în meciul de la Ovidiu! 
  
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Gică Hagi - „Nu știu ce trebuie să mai facem, să ieșim cu toții pe stradă?“. Cine trebuie să resusciteze sportul românesc
 
Farul Constanța a întors scorul și a învins FC Voluntari. Denis Alibec, gol spectaculos. „Marinarii“, pe locul întâi în Superligă

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

26 martie 2024, amical România - Columbia. La ce oră începe și ce televiziune îl transmite

26 Mar 2024 1093

Ce televiziune transmite meciul România - Irlanda de Nord, de vineri, 22 martie 2024

22 Mar 2024 1348

Subiectul „Revenirea lui Denis Alibec“, lămurit. Comunicat Farul Constanța și declarația fotbalistului

26 Jan 2024 1318

5 ianuarie 2024 Denis Alibec, la 33 de ani. „Ziua în care te-ai născut a fost cea mai fericită din viața mea!“

05 Jan 2024 2089

Editorial Când dragostea pentru Farul Constanța e neprețuită

20 Dec 2023 1439

Denis Alibec, înapoi la Farul Constanța? Iată ce a declarat Gheorghe Hagi

11 Dec 2023 2088

Revenirea la Farul Constanța, una dintre variantele lui Denis Alibec!

02 Dec 2023 3942

Cine transmite meciul Israel - România, care le poate aduce tricolorilor calificarea la Euro 2024

18 Nov 2023 1369

UPDATE. Farul Constanța Andrei Artean, convocat în premieră la echipa națională, pentru meciurile cu Israel și Elveția

11 Nov 2023 1214

România a învins Kosovo și se menține în cursa pentru calificarea la Euro 2024. Partida, întreruptă aproape o oră, din pricina fanilor

13 Sep 2023 1051

Calificări pentru Campionatul European 2024 Denis Alibec, marcator pentru România în egalul cu Israel

10 Sep 2023 1302

Farul Constanța Hagi - „Eu nu plâng după nimeni, pentru că avem lot, avem jucători“

19 Aug 2023 1879

Fotbaliștii de la Farul Constanța, la plimbare prin capitala Estoniei, înainte de meciul cu Flora Tallinn (GALERIE FOTO)

16 Aug 2023 1161

Denis Alibec, mesaj emoționant după plecarea de la Farul Constanța „A fost un an incredibil, cel mai frumos capitol din viața mea!“

16 Aug 2023 1782

S-a despărțit de Farul Constanța Denis Alibec, prezentat la noua sa echipă, Muaither SC, din Qatar

16 Aug 2023 2107