Doi rugbyşti de la Tomitanii Constanţa, în lotul României pentru debutul în Rugby Europe Championship 2020


Echipa naţională de rugby a României s-a reunit ieri pentru un stagiu de pregătire a debutului în Rugby Europe Championship 2020, primul meci urmând a fi contra Georgiei, în deplasare, pe 1 februarie.

Ieri s-au reunit, la Izvorani, jucătorii care evoluează în campionatul intern (32), cărora li se vor adăuga apoi şi stranierii. Între cei 32 figurează şi doi jucători de la Tomitanii Constanţa, Adrian Ion şi Kamil Sobota (linia a III-a). „Stejarii“ se vor antrena la Izvorani până pe 12 ianuarie, după care vor pleca în Antalya, pentru o perioadă de pregătire care va dura până pe 22 ianuarie. Din Antalya, lotul tricolor merge direct în Georgia, la Martkopi, pregătirea pentru meciul oficial de la Tbilisi intrând astfel în linie dreaptă. Dintre cei 32 de convocaţi cinci sunt de la CSM Stiinta Baia Mare, 13 de la Timisoara Saracens, opt de la CSA Steaua, doi de la CSM Tomitanii, unul de la SCM Gloria Buzău şi trei de la CS Dinamo.
 

Premieră pentru Tomitanii

Ca jucător al echipei Tomitanii Constanţa, Kamil Sobota a fost convocat sub tricolor prima dată în luna noiembrie a anului trecut, la un stagiu de pregătire la Snagov, prima acţiune a primei reprezentative tricolore sub conducerea noului antrenor principal, englezul Andy Robinson. Născut la Cluj, în vârstă de 25 de ani, Kamil (1,90 m - 114 kg) a bifat atunci o premieră pentru Tomitanii, fiind primul jucător din istoria de numai zece ani a clubului de pe litoral (pornit de la o grupă de copii şi ajuns în SuperLigă) convocat la prima reprezentativă de seniori a României!
 

„Sperăm să urmeze şi alte convocări“

„Ne bucurăm pentru această convocare şi sperăm să urmeze şi altele. Ne dorim ca România să se califice la Campionatul Mondial din 2023, din Franţa, iar în lotul pentru această competiţie să fie şi jucători de la Tomitanii“, declara Cristian Cojocaru, antrenor şi preşedinte la clubul constănţean. La Tomitanii joacă şi căpitanul echipei naţionale, Adrian Ion („Tarzan“), însă acesta a ratat convocarea pentru cantonamentul de la Snagov din pricina unei accidentări. În prezent, „Tarzan“ s-a refăcut şi participă la pregătirea de la Izvorani.
 

Constănţeni în lot

În lotul României pentru debutul în REC 2020 se află şi rugbyşti originari din judeţul Constanţa, formați pe litoral, dar care joacă acum la echipe din alte judeţe: Damian Strătilă (linia a III-a, de la Timişoara Saracens) - născut la Topraisar, Dragoş Ser (linia a III-a, de la CSA Steaua Bucureşti) - născut la Costineşti şi Ionel Melinte (fundaş, de la Timişoara Saracens) - născut la Ghindăreşti. Nu în ultimul rând, dintre cei convocați pentru aces stagiu, și Ovidiu Cojocaru (taloner, de la CSM Știința Baia Mare), și Vlăduț Popa (centru, de la Timișoara Saracens), chiar dacă ei nu sunt constănțeni, au făcut junioratul la Constanța. Iar Tudor Boldor (mijlocaș la deschidere, CSA Steaua București) a jucat şi la Tomitanii, timp de un an, pe când era junior, câştigând cu echipa de pe litoral titlul naţional la categoria de vârstă Under-18.    

În tradiţionala anchetă de final de an a Federaţiei Române de Rugby, care a desemnat cei mai buni jucători şi antrenori din România în 2019, stabiliţi prin votul iubitorilor de rugby, dar şi al unei comisii special desemnate pentru fiecare categorie în parte, Ionel Melinte a fost desemnat cel mai bun jucător din campionatul intern, iar Dragoş Ser - cel mai bun tânăr jucător din întrecerea internă. Totodată, Sebastian Agapie (CS Năvodari / CSM Știinţa Baia Mare, sportiv din Ghindăreşti) a primit titlul de cel mai bun jucător din Divizia Naţională de seniori, iar Nicolae Radu Mocanu (LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa) - distincţia de cel mai bun antrenor de juniori.
 

Programul în REC 2020

Programul României în REC 2020 este următorul: pe 1 februarie - cu Georgia (la Tbilisi); pe 8 februarie - cu Portugalia, la Caldas da Rainha; pe 22 februarie - cu Spania, la Botoşani; pe 7 martie - cu Rusia, la Krasnodar; pe 14 martie - cu Belgia, la Botoşani.


Citeşte şi:

Rugbystul Kamil Sobota, de la Tomitanii Constanţa, convocat la Naţionala de seniori a României (galerie foto)

Rugby. Cei mai buni din România Judeţul Constanţa are mai mulţi reprezentanţi desemnaţi câştigători în ancheta de final de an (galerie foto)

Trei rugbyşti şi un fotbalist Toţi cei patru băieţi ai unei familii din Topraisar sunt sportivi (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tomitanii Constanța Tort și mesaj care i-au mers la inimă lui Cristian Cojocaru, de ziua sa de naștere

24 Nov 2020 1114

Rugbystul Adrian Ion „Sper ca anul viitor Covid-19 să fie doar o amintire urâtă și să ne revedem la meciuri”

18 Nov 2020 1961

Rugby Finala DNS, CS Năvodari - Știința Petroșani, se joacă într-o singură manșă

14 Nov 2020 1494

Rugby Steaua București a câștigat meciul cu Tomitanii de la Constanța

10 Oct 2020 2381

Rugbystul Adrian Ion, de la Tomitanii Constanța, convocat din nou la echipa națională

01 Oct 2020 3266

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au pierdut meciul cu Dinamo din Cupa României

26 Sep 2020 1459

Ce post TV transmite meciul de rugby Tomitanii Constanța - Dinamo, din Cupa României

25 Sep 2020 1551

Rugby Tomitanii Constanța, înfrângere în meciul cu CSA Steaua din Cupa României

19 Sep 2020 2167

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, clasare onorabilă în SuperLigă „Vrem ca, de la an la an, să facem câte un pas înainte“

07 Sep 2020 2792

Tomitanii Constanța Cristian Cojocaru - „În repriza a doua cu SCM Timișoara, am arătat că lucrurile pot merge în direcția cea bună“

02 Sep 2020 2821

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, înfrângere în barajul pentru calificarea în semifinalele SuperLigii

29 Aug 2020 2480

„Va decide forma de moment“ Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, optimiști înaintea duelului cu SCM Timișoara (galerie foto)

27 Aug 2020 2970

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța așteaptă reluarea SuperLigii Cristian Cojocaru - „Vom avea cea mai tânără linie a II-a din campionat“

04 Aug 2020 3420

Au fost stabiliți câștigătorii programului „Promovarea Sportului de Performanță”, finanțat de Primăria Constanța. Handbalul și fotbalul iau potul cel mare! (documente)

10 Jul 2020 1340

Adrian Ion, internațional al României „Tarzan“ de la Tomitanii Constanța a făcut pregătire spartană și în izolare

03 Jun 2020 3491