Două tinere baschetbaliste de la Athletic - Laguna Constanţa, convocate în premieră la echipa naţională (galerie foto)


 
  • După prezenţa jucătoarelor în camp-urile de pregătire organizate de către Federaţia Română de Baschet în această vară, a urmat convocarea la lotul naţional.
  • Una dintre antrenoarele baschetbalistelor, Alina Şerban, a fost aleasă de FRB să facă parte din grupul de antrenori români trimiși în Turcia, la Istanbul, la FIBA Youth Development Fund Project.
  • Trei reprezentanţi ai BC Athletic Neptun Constanţa au participat la Arena de Baschet din București la o acțiune 3X3 alături de juniorii U-16 ai lotului României.
 
Echipa naţională de baschet feminin Under-14 a României are un program de pregătire în perioada 24 - 30 octombrie, la Sfântu Gheorghe, iar la această acţiune au fost convocate şi două jucătoare de la Athletic - Laguna Constanţa, Amira Maria Bou Chedid şi Anisia Mihaela Cain. 
 
Tinerele baschetbaliste sunt pregătite la club de Aurelia Lazăr și Alina Șerban şi vor bifa cu această ocazie prima convocare la lotul reprezentativ tricolor. „După o perioadă în care jucătoarele au fost prezente în camp-urile de pregătire organizate de către Federaţia Română de Baschet în această vară, Amira și Anisia au fost convocate pentru prima dată la acțiunile lotului național“, se arată pe pagina de Facebook a grupării constănţene.
 
Alina Şerban, participantă la FIBA Youth Development Fund Project
 
Una dintre antrenoarele jucătoarelor, Alina Şerban, a fost aleasă de FRB să facă parte din grupul de antrenori români trimiși în Turcia, la Istanbul, la FIBA Youth Development Fund Project, pentru schimbul de experiență alături de delegațiile din Macedonia de Nord, Bulgaria, Kosovo, Ungaria și Georgia. „YDF este un program FIBA Europe menit să sprijine proiectele eligibile de baschet pentru tineri și participarea echipelor naționale de tineret din cele 50 de federații naționale europene“, precizează BC Athletic Neptun Constanţa.
 
„Federațiile de baschet din România, Macedonia de Nord, Bulgaria, Kosovo, Ungaria și Georgia și-au trimis reprezentanții în Turcia, pentru a lua contact cu mediile în care antrenori și manageri ai cluburilor de renume din Turcia au dezvoltat programe de performanță în baschet. Printre activități s-au numărat vizite la federația de baschet din Turcia, precum și la unele dintre cele mai bune cluburi de baschet din Turcia și chiar din Europa: Fenerbahce, Beșiktaș, Anadolu Efes și Darüșșafaka. Federația Română de Baschet a fost reprezentată de tinerii antrenori români Elena Stan, Alina Șerban, Irina Borș și Mădălin Moraru, care au asistat la antrenamentele seniorilor și ale juniorilor, dar au aprofundat și aspecte care țin de organizarea și desfășurarea activității antrenorilor precum și modul în care cluburile se organizează în a sprijini performanța jucătorilor de la cele mai mici vârste“, informează şi Federaţia Română de Baschet.
 
Reprezentaţi ai BC Athletic Neptun, la o acţiune de baschet 3X3 
 
Nu în ultimul rând, stafful tehnic al lotului olimpic feminin de baschet 3X3 al României, format din antrenorii Tatiana Gallova (de la BC Athletic Neptun Constanța), Alexandru Olteanu (BC Athletic Neptun Constanța) şi team managerul Andrei Talpeș (BC Athletic Neptun Constanța), alături de Ancuța Stoenescu (de la CSM Târgoviște), una dintre cele mai longevive jucătoare și componentă a lotului național, au participat la Arena de Baschet din București la o acțiune alături de juniorii U-16 ai lotului României.
 

„Antrenamentul a fost rezervat tacticii și pregătirii meciurilor din baschetul 3x3. Federaţia Română de Baschet va continua pregătirea și dezvoltarea acestei discipline incluzând în programul de pregătire mai multe acțiuni ce vizează antrenamentele în disciplina 3x3 (stagii de pregătire, turnee de pregătire, etc)“, menţionează BC Athletic Neptun.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sura foto: Facebook (BC Athletic Neptun, Federaţia Română de Baschet)

 
Citeşte şi:
 
Din nou în competiţie
Junioarele de la Athletic - Laguna Constanţa, meciuri în Campionatul Naţional Under-14

 
O antrenoare la Baschet Club Athletic Constanța participă la Clinicul de Antrenori de la Târgu Jiu (galerie foto)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Final dramatic În Campionatul Național Under-18, CSS1 Athletic Constanța a învins BC Athletic în ultima secundă (GALERIE FOTO)

22 Apr 2022 2118

Tinerele baschetbaliste constănțene Amira Bou-Chedid și Anisia Cain, convocate din nou la o acțiune a lotului național (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

24 Dec 2021 3324

Din nou în competiţie Junioarele de la Athletic - Laguna Constanţa, meciuri în Campionatul Naţional Under-14

03 Apr 2021 3612

Baschetbaliştii de la Athletic Constanţa încep meciurile din Campionatul Naţional

18 Sep 2015 2124