Sport

Drame familiale la Deleni şi Pietreni Reprezentanţi ai echipelor Farul şi suporteri au adus căldură în suflete chinuite (galerie foto)

Reprezentanţi ai FC Farul, HC Farul şi RCJ Farul Constanţa, alături de suporteri constănţeni, au dus cadouri la opt familii cu posibilităţi materiale reduse din localităţile Deleni şi Pietreni, în cadrul acţiunii caritabile „Să facem un Crăciun mai frumos pentru copiii nevoiaşi!“.
 
Ajutoarele (alimente, haine, rechizite ori produse de uz casnic şi de strictă necesitate) au fost strânse în ultima perioadă, de la diferite persoane, sportivi sau fani, care le-au adus la stadionul „Farul“, în urma apelului celor trei echipe şi al suporterilor. Caravana oamenilor cu suflet mare, formată din cinci maşini, a pornit apoi către Deleni şi Pietreni. Pe lângă suporteri FC Farul de la Tribuna B şi din grupul Aria Ultra, au făcut deplasarea şi Florin Pătraşcu (căpitanul FC Farul), Adrian TucanuCătălin Ion (reprezentanţii HC Farul) şi Răzvan Bota (de la RCJ Farul).

Cel mai frumos meci, cu juniorii de la Deleni

În periplul lor umanitar, sportivii şi suporterii au întâlnit suflete nefericite, cazuri şi poveşti tulburătoare, cărora s-au bucurat să le aducă o rază de soare în case şi în inimi.
 
„Am râs, am plâns şi am şi jucat puţin fotbal alături de copii, într-o zi perfectă. Suporterii Farului au avut cel mai frumos meci, cu juniorii de la Deleni. Le mulţumim în mod special jucătorilor şi conducătorilor echipelor de fotbal, handbal şi rugby pentru implicarea lor şi pentru ajutorul oferit. Le mulţumim şi celor care au donat alimente şi haine, care cu greu au încăput în cinci maşini. Recunoştinţa noastră şi celor care nu ne-au putut însoţi în această primă acţiune, dar care au participat la sortarea hăinuţelor şi la pregătirea sacoşelor cu alimente”, au spus iniţiatorii acţiunii.

„Nu vom uita prea curând această deplasare”

Cei care au mers la Deleni şi Pietreni au rămas impresionaţi de cele întâlnite. „Ne bucurăm că prin această acţiune am putut aduce o rază de fericire în sufletele unor oameni care, deşi aveau destul de puţin, ne-au primit în casele lor şi ne-au invitat şi la masă. Ceea ce am trăit şi am văzut aproape că nu poate fi descris în cuvinte. E suficient să spunem că nu vom uita prea curând această deplasare. În plină iarnă, am văzut copii în pantaloni scurţi şi în papuci, care, prin intermediul celor cu inimă mare, au putut să se îmbrace! Şi aceşti micuţi ar trebui să simtă bucuria sărbătorilor“, mai spun membrii caravanei.
 
Aceştia se vor întoarce, miercuri, 23 decembrie, cu noi ajutoare, la Deleni şi Pietreni, dar şi pentru a face bradul de Crăciun cu micuţii lor prieteni. Până atunci, la stadionul „Farul“ din Constanţa (strada Primăverii numărul 2) sunt aşteptaţi noi oameni cu donaţii. Pot aduce ce le prisoseşte în intervalul orar 9.30 - 18.30 sau pot suna la numărul de telefon 0727.056562.
 
„Acţiunea continuă. După tot ceea ce am văzut şi am trăit acolo, noi, cei din marea familie a Farului, strângem mai departe lucruşoare, jucării, încălţăminte etc. Tot ceea ce aveţi este mai mult decât bine primit! Bucuria acestor copii este o răsplată sufletească, pe care trebuie să o trăieşti ca să o poţi înţelege“, spun iniţiatorii campaniei.

Înghesuiţi într-o cameră mică, în care plouă!

După ce, la Pietreni, reprezentanţii sportului constănţean s-au întâlnit cu cinci fraţi orfani, la Deleni, au întâlnit un alt caz zguduitor. O mamă, Narcisa, locuind cu cinci copii într-o cameră mică, în care plouă! Copiii au vârste de 13 ani, opt ani, şapte ani şi un an, iar un altul, de opt ani, este internat în spital. În plus, un alt copil a murit anul trecut, la şase ani, din pricina traiului greu. În familie sunt, de fapt, şase copii, dar o fată de 14 ani este la şcoală la Constanţa, mama făcând eforturi supraomeneşti să o trimită la oraş. Aflând de acest lucru, suporterii Farului au decis să suporte ei cheltuielile de şcolarizare, de cazare şi de transport ale fetei.   
 
„Ceea ce am văzut la aceste familii întrece închipuirea noastră, a celor de la oraş. Noi considerăm că ne trebuie lucruri care sunt mofturi! Ceea ce ne-a spus mama copiilor, când am întrebat-o ce îşi mai doreşte, a fost grăitor de simplu: «Vă mulţumesc din suflet, dar nu mai avem nevoie de nimic, acum avem mai mult decât visăm!». Mama stă cu toţi copiii într-o singură cameră. Unul dintre micuţi doarme pe jos, pe un covoraş, că nu au loc toţi în pat. Tulburător! Această familie ne dă un exemplu uimitor“, povestesc sportivii şi suporterii.

„Nu au masă, scaune şi nici dulap. Nu au nimic!”

Iar neajunsurile acestei familii oropsite continuă. Nu au apă trasă, iar pentru a mai strânge bani, mama lucrează cu ziua pe la Constanţa. Intrarea în casă nu are uşă sau geamuri. Fanii şi sportivii vor să ajute aceste suflete chinuite să-şi renoveze casa, dar, până atunci, să îngrijesc să le facă rost de obiecte de primă necesitate. „Nu au masă pe care să mănânce şi nici scaune. Nu au un dulap în care să pună hainele. Nu au nimic. Într-o cameră de 3 m / 3,5 m locuiesc şase suflete“, sunt alte imagini ale dramei de la Deleni.
 
Cu ajutorul lui Florin Pătraşcu, s-a făcut rost de un aragaz şi de o butelie, iar Sorin Mihăilescu, cel mai cunoscut suporter constănţean, va dona o saltea şi un cărucior pentru copii. La această casă va mai ajunge un dulap, iar cei de la Constanţa vor să facă rost şi de un televizor, de pături, covoraşe, veselă şi tacâmuri. „Fiecare să aducă exact ce şi cât poate. Cu ajutorul vostru, suntem convinşi că vom reuşi!“, se face un nou apel în cadrul acţiunii caritabile „Să facem un Crăciun mai frumos pentru copiii nevoiaşi!“.

Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanţa 1920)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Remarcate ale întrecerii de la Deva Gimnastele de la CS Farul Constanţa şi CSS1 Constanţa, din nou pe podium la Campionatul Naţional (galerie foto + documente)

19 Nov 2018 312

SSC Farul, scorul etapei în „finala campionatului“. Remarcaţii lui Petre Grigoraş „Îi apreciez mult. Şi nu e vorba numai de ei“ (galerie foto + video)

19 Nov 2018 1012

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele din etapa a 17-a a Ligii a 4-a

18 Nov 2018 766

Imagini de la eveniment SSC Farul a învins cu 5-0 Luceafărul Oradea. Scorul, stabilit încă din minutul 53 (galerie foto)

17 Nov 2018 1014

Fotbalul județului Constanța Ce meciuri se joacă în weekend la Ligile a 4-a, a 5-a și a 6-a (program și clasamente complete)

17 Nov 2018 355

Litigiu, la Judecătoria Constanţa, între Petre Grigoraş, antrenorul SSC Farul, şi CS Pandurii Lignitul Tg. Jiu

17 Nov 2018 756

FC Viitorul Mihai Georgescu Cluj-Napoca a reclamat SSC Farul Constanţa la FRF. Care e mărul discordiei

17 Nov 2018 972

„Se încearcă senzații tari!“ Episodul „omul cu un teanc de bani la vestiare“. Ce spune Petre Grigoraș

16 Nov 2018 613

SSC Farul joacă sâmbătă cu Luceafărul Oradea la Constanţa Petre Grigoraş - „Adevăraţii suporteri vin în momentele dificile“

16 Nov 2018 764

Astăzi e ziua de naştere a lui Petre Grigoraş, antrenorul SSC Farul. Cel mai frumos cadou, victoria, sâmbătă, cu Luceafărul Oradea

15 Nov 2018 547

Titluri naţionale şi alte prezenţe pe podium pentru CS Farul şi CS Tomis Karate la competiţiile de la Tg. Secuiesc (galerie foto)

14 Nov 2018 465

CS Farul Constanța, pe locul întâi în clasamentul pe cluburi la Campionatul Național de gimnastică aerobică (galerie foto + documente)

13 Nov 2018 851

La ce echipă joacă în Anglia Rol tradiţional pentru fostul fotbalist de la FC Farul Claudiu Popa, la Dăeşti, în judeţul Vâlcea (galerie foto)

13 Nov 2018 1743

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele din etapa a 16-a a Ligii a 4-a. Înfrângere pentru liderul CS Năvodari

11 Nov 2018 597

UPDATE. Reacție dinspre FRF Șoc! Persoană „cu un teanc de bani”, în zona vestiarelor, la meciul Daco-Getica București - SSC Farul Constanța?

10 Nov 2018 1647

SSC Farul, eșec în deplasare cu Daco-Getica București. Gazdele au marcat două goluri în inferioritate numerică

10 Nov 2018 971

Interviu online cu David Iustin Năstase, vicecampion balcanic Ce l-ar întreba atletul de la CS Farul pe celebrul Michael Johnson, dacă s-ar întâlni

10 Nov 2018 1293

Fotbalul județului Constanța. Ce meciuri se joacă, sâmbătă, în etapa a 16-a a Ligii a 4-a

10 Nov 2018 445

SSC Farul se luptă sâmbătă în Liga a 2-a cu Daco-Getica, fosta Juventus din Liga 1. „Marinarii“ speră să obţină prima victorie afară

10 Nov 2018 879

„Interpretare nefericită“ Ce spune Marcel Lică despre eroarea din care SSC Farul a pierdut la masa verde meciul cu CS Mioveni

09 Nov 2018 1305

Ionel Dănciulescu preia funcţia de delegat la SSC Farul Constanţa

08 Nov 2018 1045

E oficial SSC Farul Constanța a pierdut la masa verde meciul cu CS Mioveni (galerie foto)

08 Nov 2018 925

Demisie la SSC Farul Constanța în urma erorii de la meciul cu CS Mioveni, care lasă echipa fără un punct în clasament

07 Nov 2018 970

SSC Farul Constanţa, în pericol să piardă la masa verde meciul cu CS Mioveni!

07 Nov 2018 980

Nocturna stadionului „Gheorghe Hagi“ din Constanţa a „căzut”, după ce au fost tăiate cablurile, pentru a fi furat cuprul!

07 Nov 2018 1106

Sportivii de la CS Farul Constanţa şi CS Tomis Karate au urcat pe podium şi la Campionatul European de Karate WSF

06 Nov 2018 548

Petre Grigoraş - „A căzut şi ultima improvizaţie“ SSC Farul Constanţa, echipa fără fundaş stânga

05 Nov 2018 1041

Ce mesaje au afişat suporterii SSC Farul la meciul cu CS Mioveni

05 Nov 2018 693

Suporteri constănţeni, discuţii după meci cu Petre Grigoraş. Ce a declarat antrenorul SSC Farul

05 Nov 2018 1429

Pe podium Marius Fotescu şi Nicolae Moise au marcat şase goluri pentru SSC Farul de la venirea lor de la Axiopolis Cernavodă (galerie foto)

05 Nov 2018 1603

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele din etapa a 15-a a Ligii a 4-a

04 Nov 2018 691

Imagini de la eveniment SSC Farul Constanța - CS Mioveni, meci cu șase goluri. Gazdele au revenit de la 1-3! (galerie foto)

03 Nov 2018 1294

Fotbalul judeţului Constanţa. Meciurile din weekend, de la Ligile a 4-a, a 5-a şi a 6-a (program + clasamente complete)

03 Nov 2018 495

HC Dobrogea Sud, meci la Constanţa în Liga Naţională. În Sala Sporturilor, se întâlnesc şi primele două clasate în Divizia A, la fete

03 Nov 2018 893

Concurs de creaţie Se caută slogan pentru Farul Constanţa. Suporterii, invitaţi să vină cu propuneri. Câştigătorul va fi premiat!

03 Nov 2018 1085

SSC Farul joacă sâmbătă la Constanţa, în Liga a 2-a, cu echipa de pe locul şapte. Etapa începe astăzi

02 Nov 2018 941

A fost aprobat regulamentul de folosire a Complexului stadion „Gheorghe Hagi“ din Constanţa. Reguli de acces şi conduită în arenă (document)

01 Nov 2018 1591

SSC Farul Constanța a deschis scorul la Ploiești, dar a pierdut meciul cu Petrolul

29 Oct 2018 942

Ionel Dănciulescu - „Nu avem nimic de pierdut“ SSC Farul Constanţa intră astăzi în bârlogul „lupilor galbeni“, care sunt neînvinşi acasă

29 Oct 2018 1810

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele din etapa a 14-a a Ligii a 4-a (galerie foto)

28 Oct 2018 917

Fotbalul judeţului ConstanţaMeciurile din weekend de la Ligile a 4-a, a 5-a şi a 6-a. Programul şi clasamentele complete

27 Oct 2018 470

Editorial Semne bune la SSC Farul Constanţa. Din peisaj lipseşte totuşi ceva…

27 Oct 2018 1506

Ciprian Marica - „Privim altfel acest meci“ Neînvinsă de două etape, SSC Farul speră să mai facă o victimă de lux, Petrolul Ploieşti

26 Oct 2018 1534

În tinerețe, tatăl Simonei Halep a dat probe la FC Farul Stere Halep i-a purtat noroc SSC Farul Constanța la meciul cu FC Argeș

25 Oct 2018 1839

Fotbalistul Georgian Păun, de la SSC Farul Constanţa, şi-a serbat ziua de naştere (galerie foto)

25 Oct 2018 1317

Elevii de la Şcoala 28 „Dan Barbilian“, întrebări pentru Ciprian Marica şi Ionel Dănciulescu „Vrem să intrăm cu Farul în comunitate“ (galerie foto + video)

25 Oct 2018 967

Imagini de la eveniment Constanța. Ciprian Marica și Ionel Dănciulescu, de la SSC Farul, în mijlocul copiilor. Programul "Campionii României în școală, liceu și universitate" la Școala 28 "Dan Barbilian" (galerie foto + video)

24 Oct 2018 1864

SSC Farul. Petre Grigoraş a subliniat evoluţia atacantului Nicolae Moise „Mă bucur pentru reuşitele sale. Are atitudine în joc“ (galerie foto)

23 Oct 2018 2702

Constanţa Fostul ginere al lui Ilie Balaci îşi dăduse acordul de principiu pentru a veni antrenor la FC Farul. Ce a stat în calea mutării

23 Oct 2018 4748

Moartea lui Ilie Balaci. Emil Săndoi, în lacrimi la meciul de la Constanța „M-au lăsat picioarele când am aflat. Nu mi-a venit să cred!“

22 Oct 2018 535