Sport

Drame familiale la Deleni şi Pietreni Reprezentanţi ai echipelor Farul şi suporteri au adus căldură în suflete chinuite (galerie foto)

Reprezentanţi ai FC Farul, HC Farul şi RCJ Farul Constanţa, alături de suporteri constănţeni, au dus cadouri la opt familii cu posibilităţi materiale reduse din localităţile Deleni şi Pietreni, în cadrul acţiunii caritabile „Să facem un Crăciun mai frumos pentru copiii nevoiaşi!“.
 
Ajutoarele (alimente, haine, rechizite ori produse de uz casnic şi de strictă necesitate) au fost strânse în ultima perioadă, de la diferite persoane, sportivi sau fani, care le-au adus la stadionul „Farul“, în urma apelului celor trei echipe şi al suporterilor. Caravana oamenilor cu suflet mare, formată din cinci maşini, a pornit apoi către Deleni şi Pietreni. Pe lângă suporteri FC Farul de la Tribuna B şi din grupul Aria Ultra, au făcut deplasarea şi Florin Pătraşcu (căpitanul FC Farul), Adrian TucanuCătălin Ion (reprezentanţii HC Farul) şi Răzvan Bota (de la RCJ Farul).

Cel mai frumos meci, cu juniorii de la Deleni

În periplul lor umanitar, sportivii şi suporterii au întâlnit suflete nefericite, cazuri şi poveşti tulburătoare, cărora s-au bucurat să le aducă o rază de soare în case şi în inimi.
 
„Am râs, am plâns şi am şi jucat puţin fotbal alături de copii, într-o zi perfectă. Suporterii Farului au avut cel mai frumos meci, cu juniorii de la Deleni. Le mulţumim în mod special jucătorilor şi conducătorilor echipelor de fotbal, handbal şi rugby pentru implicarea lor şi pentru ajutorul oferit. Le mulţumim şi celor care au donat alimente şi haine, care cu greu au încăput în cinci maşini. Recunoştinţa noastră şi celor care nu ne-au putut însoţi în această primă acţiune, dar care au participat la sortarea hăinuţelor şi la pregătirea sacoşelor cu alimente”, au spus iniţiatorii acţiunii.

„Nu vom uita prea curând această deplasare”

Cei care au mers la Deleni şi Pietreni au rămas impresionaţi de cele întâlnite. „Ne bucurăm că prin această acţiune am putut aduce o rază de fericire în sufletele unor oameni care, deşi aveau destul de puţin, ne-au primit în casele lor şi ne-au invitat şi la masă. Ceea ce am trăit şi am văzut aproape că nu poate fi descris în cuvinte. E suficient să spunem că nu vom uita prea curând această deplasare. În plină iarnă, am văzut copii în pantaloni scurţi şi în papuci, care, prin intermediul celor cu inimă mare, au putut să se îmbrace! Şi aceşti micuţi ar trebui să simtă bucuria sărbătorilor“, mai spun membrii caravanei.
 
Aceştia se vor întoarce, miercuri, 23 decembrie, cu noi ajutoare, la Deleni şi Pietreni, dar şi pentru a face bradul de Crăciun cu micuţii lor prieteni. Până atunci, la stadionul „Farul“ din Constanţa (strada Primăverii numărul 2) sunt aşteptaţi noi oameni cu donaţii. Pot aduce ce le prisoseşte în intervalul orar 9.30 - 18.30 sau pot suna la numărul de telefon 0727.056562.
 
„Acţiunea continuă. După tot ceea ce am văzut şi am trăit acolo, noi, cei din marea familie a Farului, strângem mai departe lucruşoare, jucării, încălţăminte etc. Tot ceea ce aveţi este mai mult decât bine primit! Bucuria acestor copii este o răsplată sufletească, pe care trebuie să o trăieşti ca să o poţi înţelege“, spun iniţiatorii campaniei.

Înghesuiţi într-o cameră mică, în care plouă!

După ce, la Pietreni, reprezentanţii sportului constănţean s-au întâlnit cu cinci fraţi orfani, la Deleni, au întâlnit un alt caz zguduitor. O mamă, Narcisa, locuind cu cinci copii într-o cameră mică, în care plouă! Copiii au vârste de 13 ani, opt ani, şapte ani şi un an, iar un altul, de opt ani, este internat în spital. În plus, un alt copil a murit anul trecut, la şase ani, din pricina traiului greu. În familie sunt, de fapt, şase copii, dar o fată de 14 ani este la şcoală la Constanţa, mama făcând eforturi supraomeneşti să o trimită la oraş. Aflând de acest lucru, suporterii Farului au decis să suporte ei cheltuielile de şcolarizare, de cazare şi de transport ale fetei.   
 
„Ceea ce am văzut la aceste familii întrece închipuirea noastră, a celor de la oraş. Noi considerăm că ne trebuie lucruri care sunt mofturi! Ceea ce ne-a spus mama copiilor, când am întrebat-o ce îşi mai doreşte, a fost grăitor de simplu: «Vă mulţumesc din suflet, dar nu mai avem nevoie de nimic, acum avem mai mult decât visăm!». Mama stă cu toţi copiii într-o singură cameră. Unul dintre micuţi doarme pe jos, pe un covoraş, că nu au loc toţi în pat. Tulburător! Această familie ne dă un exemplu uimitor“, povestesc sportivii şi suporterii.

„Nu au masă, scaune şi nici dulap. Nu au nimic!”

Iar neajunsurile acestei familii oropsite continuă. Nu au apă trasă, iar pentru a mai strânge bani, mama lucrează cu ziua pe la Constanţa. Intrarea în casă nu are uşă sau geamuri. Fanii şi sportivii vor să ajute aceste suflete chinuite să-şi renoveze casa, dar, până atunci, să îngrijesc să le facă rost de obiecte de primă necesitate. „Nu au masă pe care să mănânce şi nici scaune. Nu au un dulap în care să pună hainele. Nu au nimic. Într-o cameră de 3 m / 3,5 m locuiesc şase suflete“, sunt alte imagini ale dramei de la Deleni.
 
Cu ajutorul lui Florin Pătraşcu, s-a făcut rost de un aragaz şi de o butelie, iar Sorin Mihăilescu, cel mai cunoscut suporter constănţean, va dona o saltea şi un cărucior pentru copii. La această casă va mai ajunge un dulap, iar cei de la Constanţa vor să facă rost şi de un televizor, de pături, covoraşe, veselă şi tacâmuri. „Fiecare să aducă exact ce şi cât poate. Cu ajutorul vostru, suntem convinşi că vom reuşi!“, se face un nou apel în cadrul acţiunii caritabile „Să facem un Crăciun mai frumos pentru copiii nevoiaşi!“.

Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanţa 1920)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liga a 4-a. La seniori, CS Poseidon 2 Mai Limanu a învins FC Farul Constanţa. CS Cumpăna, lider (galerie foto)

23 Sep 2018 403

Chindia Târgovişte a învins SSC Farul Constanţa cu 5-1 în Liga a 2-a. În opt meciuri, „marinarii“ au primit 22 de goluri!

23 Sep 2018 847

Imagini de la eveniment Veteranii de la Farul și Tomis au jucat, la Constanța, la Cupa Prieteniei. Distincție pentru Constantin Gache (galerie foto+video)

22 Sep 2018 1657

Fotbalul județului Constanța Ce meciuri se joacă în weekend în Ligile a 4-a, a 5-a şi a 6-a (program + clasamente)

22 Sep 2018 448

Axiopolis joacă sâmbătă la Cernavodă cu Progresul 1944 Spartac. CS Medgidia are meci în deplasare

22 Sep 2018 881

Un nou început Petre Grigoraș și Marian Dinu debutează la SSC Farul în Liga a 2-a. Meci contra Chindiei Târgoviște

22 Sep 2018 1705

Ciprian Marica, prezent astăzi la SSC Farul Constanța. Petre Grigoraș şi Marian Dinu, noii antrenori (galerie foto)

20 Sep 2018 8081

Meciul Chindia Târgoviște - SSC Farul Constanța se joacă duminică, 23 septembrie

20 Sep 2018 1150

Suszi SRL și Opal Construct SRL au semnat cu Unitatea Militară 02133 Constanța (document)

19 Sep 2018 681

Judeţul Constanţa Astăzi, la Liga a 5-a se dispută etapă intermediară. Rezultatele şi clasamentele din fotbalul mic

19 Sep 2018 583

Ce antrenor va fi înscăunat la SSC Farul Constanţa?

18 Sep 2018 2300

Echipa de fotbal Farul Constanţa a intrat în faliment. Dosarul a primit al 55-lea termen

18 Sep 2018 687

CS Farul Constanţa, pe podium şi la Campionatul Naţional de culturism şi fitness de la Arad (galerie foto)

18 Sep 2018 1748

Cine a condus antrenamentul de astăzi al SSC Farul, în absența lui Ion Barbu (galerie foto)

17 Sep 2018 2118

A demarat igienizarea stadionului „Farul“ din Constanţa. Cine efectuează lucrările (galerie foto)

17 Sep 2018 3285

SSC Farul, a cincea înfrângere. Ion Barbu renunţă! „Faţă de unii, care se dau farişti, dar nu-i interesează, eu chiar sufăr”

17 Sep 2018 2598

Ion Barbu şi-a anunţat decizia de renunţare la funcţia de antrenor al SSC Farul Constanţa

16 Sep 2018 2388

„A mai trecut un an fără tine, tată!“ La Constanţa s-a disputat o nouă ediţie a „Memorialului Ștefan Aftenie - Cupa Farul“ (galerie foto)

16 Sep 2018 445

Fotbal FC Farul Constanţa, lider în Liga a 4-a

16 Sep 2018 909

#AdrianV.Rădulescu - ctitorul Cercetarea, protejarea şi promovarea unei comori inestimabile, Tezaurul de sculpturi de la Tomis (galerie foto)

14 Sep 2018 754

Rugby Club Judeţean Farul Constanţa a intrat în insolvenţă!

11 Sep 2018 614

Echipă cu şase titluri de campioană a României Judecătorii analizează azi intrarea în insolvenţă a RCJ Farul Constanţa!

10 Sep 2018 775

Campioana României la tenis de masă, CS Farul Constanţa, pe primul loc după meciurile din turul Superligii

03 Sep 2018 1573

După victoria cu CS Baloteşti, SSC Farul a urcat cinci locuri în clasament, părăsind zona retrogradării

03 Sep 2018 1182

Anunţ al lui Ciprian Marica. AS CS Farul îşi schimbă numele în FC Farul! Ion Constantinescu - „Această echipă merită toată atenţia“ (galerie foto+video)

03 Sep 2018 4900

SSC Farul a învins la Techirghiol CS Baloteşti. Două goluri şi penalty ratat în minutul 83!

02 Sep 2018 1814

Județul Constanța. Rezultatele din etapa a patra a Ligii a 4-a de fotbal

01 Sep 2018 1079

Ciprian Marica - „Am cedat drepturile de utilizare a mărcii FC Farul către AS CS Farul”

01 Sep 2018 5759

Imagini de la eveniment AS CS Farul a câştigat la scor meciul din Liga a 4-a cu Portul Constanţa (galerie foto + video)

01 Sep 2018 2277

Derby-ul municipiului Portul Constanţa şi AS CS Farul se întâlnesc sâmbătă în Liga a 4-a

01 Sep 2018 772

Meci la Techirghiol, duminică, între SSC Farul Constanța și CS Balotești

01 Sep 2018 975

FC Viitorul, punctaj maxim, după cinci etape, în campionatul juniorilor U-19 şi U-17

31 Aug 2018 416

Campioana europeană Lorena Jinga şi-a serbat majoratul „Cât de norocoasă sunt să am oameni ca voi în jurul meu!“ (galerie foto)

31 Aug 2018 1733

Meciul cu CS Baloteşti se joacă la Techirghiol, fără spectatori Vlad Neagu, cooptat în staff-ul de conducere al SSC Farul

30 Aug 2018 1875

Multe persoane cunoscute, prezente la meciul dintre AS CS Farul Constanţa şi Ştiinţa Acalab Poarta Albă (galerie foto)

30 Aug 2018 1485

Foşti componenţi ai grupei 1990 de la FC Farul, reuniţi cu ocazia unui eveniment festiv (galerie foto)

30 Aug 2018 4243

Axiopolis Cernavodă a eliminat SSC Farul Constanța din Cupa României

29 Aug 2018 2630

Imagini de la eveniment Recordurile naționale ale lui Ilie Floroiu. 40 de ani de când stau în picioare. Festivitate la Constanța (galerie foto)

29 Aug 2018 969

SSC Farul Constanţa şi Axiopolis Cernavodă se întâlnesc astăzi în Cupa României

29 Aug 2018 1374

Răzvan Prodan, fiul regretatului Daniel Prodan, la SSC Farul Constanţa

29 Aug 2018 2909

Ciprian Marica a fost la meciul dintre AS CS Farul și Știința Acalab Poarta Albă. Ce a spus fostul internațional despre discuțiile cu SSC Farul

28 Aug 2018 1575

În clasamentul Ligii a 2-a, SSC Farul Constanța se află pe loc de retrogradare

27 Aug 2018 1115

Atletul-fenomen Recordurile naţionale ale lui Ilie Floroiu au atins o nouă bornă. De 40 de ani, nimeni nu le poate doborî!

27 Aug 2018 3646

SSC Farul a jucat în zece oameni din minutul 28 contra Sportului Snagov! Cu ce scor s-a încheiat meciul (galerie foto)

26 Aug 2018 1306

UPDATE Județul Constanța. AS CS Farul, eșec la seniori la debutul în Liga a 4-a (galerie foto)

25 Aug 2018 2288

UPDATE Asociere între SSC Farul Constanța și Ciprian Marica, cel care a câștigat brandul FC Farul? Ce spun ambele părți

25 Aug 2018 5060

Ion Constantinescu - „Au venit cu sufletul“ AS CS Farul Constanţa debutează în Liga a 4-a. Ce jucători fac parte din echipa lui Marica

25 Aug 2018 2275

Echipa fanilor joacă duminică cu Sportul Snagov Ion Barbu - „Se tot zvoneşte că SSC Farul o să se desfiinţeze“ (galerie foto)

24 Aug 2018 1848

Fost fotbalist la Farul şi fostă campioană la gimnastică Ionuţ Monea s-a căsătorit cu Raluca Balaban. „Pasión“ la dansul mirilor (galerie foto)

24 Aug 2018 5402

A fost stabilită data meciului din Cupa României Axiopolis Cernavodă - SSC Farul

23 Aug 2018 1377