Drame familiale la Deleni şi Pietreni Reprezentanţi ai echipelor Farul şi suporteri au adus căldură în suflete chinuite (galerie foto)

Reprezentanţi ai FC Farul, HC Farul şi RCJ Farul Constanţa, alături de suporteri constănţeni, au dus cadouri la opt familii cu posibilităţi materiale reduse din localităţile Deleni şi Pietreni, în cadrul acţiunii caritabile „Să facem un Crăciun mai frumos pentru copiii nevoiaşi!“.
 
Ajutoarele (alimente, haine, rechizite ori produse de uz casnic şi de strictă necesitate) au fost strânse în ultima perioadă, de la diferite persoane, sportivi sau fani, care le-au adus la stadionul „Farul“, în urma apelului celor trei echipe şi al suporterilor. Caravana oamenilor cu suflet mare, formată din cinci maşini, a pornit apoi către Deleni şi Pietreni. Pe lângă suporteri FC Farul de la Tribuna B şi din grupul Aria Ultra, au făcut deplasarea şi Florin Pătraşcu (căpitanul FC Farul), Adrian TucanuCătălin Ion (reprezentanţii HC Farul) şi Răzvan Bota (de la RCJ Farul).

Cel mai frumos meci, cu juniorii de la Deleni

În periplul lor umanitar, sportivii şi suporterii au întâlnit suflete nefericite, cazuri şi poveşti tulburătoare, cărora s-au bucurat să le aducă o rază de soare în case şi în inimi.
 
„Am râs, am plâns şi am şi jucat puţin fotbal alături de copii, într-o zi perfectă. Suporterii Farului au avut cel mai frumos meci, cu juniorii de la Deleni. Le mulţumim în mod special jucătorilor şi conducătorilor echipelor de fotbal, handbal şi rugby pentru implicarea lor şi pentru ajutorul oferit. Le mulţumim şi celor care au donat alimente şi haine, care cu greu au încăput în cinci maşini. Recunoştinţa noastră şi celor care nu ne-au putut însoţi în această primă acţiune, dar care au participat la sortarea hăinuţelor şi la pregătirea sacoşelor cu alimente”, au spus iniţiatorii acţiunii.

„Nu vom uita prea curând această deplasare”

Cei care au mers la Deleni şi Pietreni au rămas impresionaţi de cele întâlnite. „Ne bucurăm că prin această acţiune am putut aduce o rază de fericire în sufletele unor oameni care, deşi aveau destul de puţin, ne-au primit în casele lor şi ne-au invitat şi la masă. Ceea ce am trăit şi am văzut aproape că nu poate fi descris în cuvinte. E suficient să spunem că nu vom uita prea curând această deplasare. În plină iarnă, am văzut copii în pantaloni scurţi şi în papuci, care, prin intermediul celor cu inimă mare, au putut să se îmbrace! Şi aceşti micuţi ar trebui să simtă bucuria sărbătorilor“, mai spun membrii caravanei.
 
Aceştia se vor întoarce, miercuri, 23 decembrie, cu noi ajutoare, la Deleni şi Pietreni, dar şi pentru a face bradul de Crăciun cu micuţii lor prieteni. Până atunci, la stadionul „Farul“ din Constanţa (strada Primăverii numărul 2) sunt aşteptaţi noi oameni cu donaţii. Pot aduce ce le prisoseşte în intervalul orar 9.30 - 18.30 sau pot suna la numărul de telefon 0727.056562.
 
„Acţiunea continuă. După tot ceea ce am văzut şi am trăit acolo, noi, cei din marea familie a Farului, strângem mai departe lucruşoare, jucării, încălţăminte etc. Tot ceea ce aveţi este mai mult decât bine primit! Bucuria acestor copii este o răsplată sufletească, pe care trebuie să o trăieşti ca să o poţi înţelege“, spun iniţiatorii campaniei.

Înghesuiţi într-o cameră mică, în care plouă!

După ce, la Pietreni, reprezentanţii sportului constănţean s-au întâlnit cu cinci fraţi orfani, la Deleni, au întâlnit un alt caz zguduitor. O mamă, Narcisa, locuind cu cinci copii într-o cameră mică, în care plouă! Copiii au vârste de 13 ani, opt ani, şapte ani şi un an, iar un altul, de opt ani, este internat în spital. În plus, un alt copil a murit anul trecut, la şase ani, din pricina traiului greu. În familie sunt, de fapt, şase copii, dar o fată de 14 ani este la şcoală la Constanţa, mama făcând eforturi supraomeneşti să o trimită la oraş. Aflând de acest lucru, suporterii Farului au decis să suporte ei cheltuielile de şcolarizare, de cazare şi de transport ale fetei.   
 
„Ceea ce am văzut la aceste familii întrece închipuirea noastră, a celor de la oraş. Noi considerăm că ne trebuie lucruri care sunt mofturi! Ceea ce ne-a spus mama copiilor, când am întrebat-o ce îşi mai doreşte, a fost grăitor de simplu: «Vă mulţumesc din suflet, dar nu mai avem nevoie de nimic, acum avem mai mult decât visăm!». Mama stă cu toţi copiii într-o singură cameră. Unul dintre micuţi doarme pe jos, pe un covoraş, că nu au loc toţi în pat. Tulburător! Această familie ne dă un exemplu uimitor“, povestesc sportivii şi suporterii.

„Nu au masă, scaune şi nici dulap. Nu au nimic!”

Iar neajunsurile acestei familii oropsite continuă. Nu au apă trasă, iar pentru a mai strânge bani, mama lucrează cu ziua pe la Constanţa. Intrarea în casă nu are uşă sau geamuri. Fanii şi sportivii vor să ajute aceste suflete chinuite să-şi renoveze casa, dar, până atunci, să îngrijesc să le facă rost de obiecte de primă necesitate. „Nu au masă pe care să mănânce şi nici scaune. Nu au un dulap în care să pună hainele. Nu au nimic. Într-o cameră de 3 m / 3,5 m locuiesc şase suflete“, sunt alte imagini ale dramei de la Deleni.
 
Cu ajutorul lui Florin Pătraşcu, s-a făcut rost de un aragaz şi de o butelie, iar Sorin Mihăilescu, cel mai cunoscut suporter constănţean, va dona o saltea şi un cărucior pentru copii. La această casă va mai ajunge un dulap, iar cei de la Constanţa vor să facă rost şi de un televizor, de pături, covoraşe, veselă şi tacâmuri. „Fiecare să aducă exact ce şi cât poate. Cu ajutorul vostru, suntem convinşi că vom reuşi!“, se face un nou apel în cadrul acţiunii caritabile „Să facem un Crăciun mai frumos pentru copiii nevoiaşi!“.

Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanţa 1920)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

FC Farul Constanța, înfrângere pe teren propriu cu Csikszereda Miercurea Ciuc

05 Dec 2020 739

Csikszereda Miercurea Ciuc, șase meciuri la rând fără eșec. Farul Constanța vrea să întrerupă mâine această serie

04 Dec 2020 711

Meciul FC Farul Constanța - Csikszereda Miercurea Ciuc se dispută conform programării

04 Dec 2020 722

FC Farul, Steaua, Dinamo și Rapid s-au duelat la ediția a doua a Memorialului „Dumitru Antonescu”

04 Dec 2020 1655

Peluza Marină Farul Constanța „Inițiativa împotriva regulamentului trebuia luată încă de la început”

04 Dec 2020 1147

FC Farul Constanța Tiberiu Curt - „Dacă vor continua derapajele, ne vom adresa comisiilor FRF și instituțiilor abilitate”

02 Dec 2020 1754

Ionuț Pelivan „Este un sentiment extraordinar să debutez la această vârstă în tricoul Farului”

02 Dec 2020 1298

Cazuri de Covid-19 la FC Farul. Fotbaliștii au plecat azi spre Cluj, pentru meci, însă vor reveni la Constanța

01 Dec 2020 1566

Naționalele de lupte, organizate la Constanța. Cluburile de pe litoral, medalii multe

30 Nov 2020 1860

FC Farul Constanța Ionuț Pelivan a debutat într-un meci oficial la seniori, la numai 16 ani și trei luni

30 Nov 2020 1398

Farul Constanța Ianis Zicu, la prima victorie ca antrenor contra unei echipe de Liga 1

30 Nov 2020 1956

Constanța. Angheluș Beșleagă a urcat la ceruri „Să aveți grijă de noi, toți sportivii dumneavoastră, de acolo de Sus!”

30 Nov 2020 3159

Constanța Astăzi e ziua de naștere a fostului mare atlet Ilie Floroiu, legendă a sportului românesc

29 Nov 2020 1406

FC Farul Constanța a eliminat din Cupa României Academica Clinceni, echipă de Liga 1

28 Nov 2020 2524

După șapte ani, FC Farul e din nou în „16”-imile Cupei României, contra unei echipe de Liga 1. Goluri multe în 2013!

28 Nov 2020 2384