„Ducem mai departe misiunea“ Cine sunt „îngerii păzitori“ ai HC Dobrogea Sud Constanța pentru noul sezon


 
  • Portarul Ionuț Iancu a încheiat colaborarea cu HC Dobrogea Sud Constanța.
  • În noua stagiune, Daniel Vasile va avea alături, în poarta constănțeană, doi jucători promovați din academia HCDS.
  • În afară de Ionuț Iancu, clubul de pe litoral s-a despărțit de alți trei handbaliști.    
 
În sezonul 2021/2022, echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanța nu-l va mai avea în poartă pe Ionuț Iancu, internațional al României, care a mers la altă formație. În această situație, pe lângă Dani Vasile, cei doi portari care vor face parte din lotul constănțean în noua stagiune sunt tinerii „delfini“ de la Academia HCDS Gabriel Chilianu și Gabriel Preda.
 
În afară de Ionuț Iancu, clubul de pe litoral s-a despărțit și de centrii Ciprian Şandru şi Sabin Ignat, dar și de extrema dreapta Fabio Chiuffa. HC Dobrogea Sud a operat în schimb șase transferuri: extrema stânga Mihai Loghin (25 de ani), interul stânga Liviu Caba (21 de ani), centrul sloven Leon Raso (25 de ani), extrema dreaptă Strahinja Stankovic (30 de ani), din Serbia, interul dreapta croat Marko Buvinic (29 de ani) și interul stânga bosniac Marin Vegar (31 de ani). Acestora li se adaugă și tineri din propria pepinieră, Gabriel Chilianu și Gabriel Preda fiind doi dintre ei. „Încă o dovadă că școala noastră de handbal produce jucători de valoare pentru prima echipă și reușește să ducă mai departe misiunea acestui sport în orașul nostru. Hai, Constanța! Baftă, băieți!“, sunt încurajați cei doi tineri portari pe site-ul oficial al HCDS. 

 
Handbaliști de peste 1,90 m


 
Gabriel Chilianu (21 de ani, născut pe 24 aprilie 2000) are 1,92 m și 105 kg și va purta numărul 12 pe tricou. Gabriel Preda (19 ani, data nașterii - 14 ianuarie 2002) are 1,95 m și 110 kg și va juca pe tricou cu numărul 1. În acest an, Gabriel Preda a fost convocat și la lotul național Under-19, pentru stagiul de pregătire la Izvorani, care s-a încheiat cu două meciuri amicale contra Poloniei, câștigate de tricolori.  

 

Au debutat deja în Liga Națională


 
Totodată, atât Chilianu, cât și Preda au debutat deja cu HCDS în Liga Națională de seniori, în decembrie 2020, în partida cu Potaissa Turda, jucată la Sfântu Gheorghe, în etapa a 13-a din sezonul trecut și pierdută de formația de pe litoral cu 32-36. Însă atunci nu mai puţin de opt handbalişti de la HCDS au lipsit, toți cu probleme de sănătate: Ionuț Iancu, Dani Vasile, Ionuț Nistor, Igor Radojevic, Irakli Chikovani, Nebojsa Simovic, Onur Ersin, Ionuț Stănescu și Andrei Bruj. Această situaţie le-a prilejuit prezenţa în lot, dar şi debutul în Liga Naţională de seniori, la trei tineri, Chilianu, Preda şi Moroşanu (extremă dreapta). Debutul lor pe prima scenă a handbalului românesc a fost remarcat de preşedintele HC Dobrogea Sud, Ionuţ Stănescu, acesta declarând, potrivit site-ului oficial al clubului: „Vreau să-i felicit și pe tinerii care au debutat cu ocazia acestui meci în Liga Națională, Chilianu, Preda și Moroșanu. Se văd roadele politicii noastre de a crește la academie jucători care să poată face pasul la prima echipă”.

 

Primul meci în cupele europene, acum trei ani


 
Pe lângă evoluțiile din sezonul trecut din poarta HCDS, Dani Vasile a bifat și convocări la echipa națională de seniori a României, alături de Ionuț Iancu. Dani Vasile a împlinit 24 de ani în urmă cu puține zile, pe 9 iulie. El e născut la Bistrița, iar din 2015 a venit la HC Dobrogea Sud Constanța, chiar în primul sezon din istoria echipei. A pus umărul la promovarea în Liga Națională și a avut evoluții apreciate pentru echipa națională de tineret a României. A câștigat Cupa și Supercupa României, a ajuns și la echipa națională de seniori și a făcut parte din lotul HCDS care, în ultimii ani, s-a menținut în prim-planul întrecerilor interne. Daniel Vasile a debutat în cupele europene (alături de alți doi jucători ai HCDS, Daniel Susanu şi Alexandru Andrei) în 2018, cu ocazia confruntărilor dintre echipa constănțeană și formaţia cehă Talent Robstav MAT Plzen, din turul doi al Cupei EHF, dubla fiind câștigată de HCDS.

 

Super-jucătorul finalei Cupei României


 
În sezonul trecut, HCDS a disputat finala Cupei României (pentru al doilea an la rând), s-a clasat pe locul trei în campionat și s-a calificat din nou în cupele europene. În finala Cupei, cu Dinamo, deși „câinii roșii“ s-au impus cu 27-20, super-jucătorul meciului a fost desemnat, graţie evoluţiei deosebite, Dani Vasile, de la echipa învinsă! „Ne-am dorit foarte mult să câștigăm, ne-am pus inima pe teren și a fost plăcut din nou să îi simțim aproape pe suporteri. Dar lipsa de efectiv și-a spus cuvântul. Am încercat, ne-am ținut după ei cât am putut. Îmi pare rău că nu am reușit mai mult“, a spus goal-keeper-ul.


Sursa foto: HC Dobrogea Sud
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Trei tineri handbalişti de la HC Dobrogea Sud Constanţa au debutat în Liga Naţională
 
Daniel Vasile, super-jucătorul finalei Cupei României
„Ne-am pus inima pe teren. Ne-am dorit foarte mult să câștigăm“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu Teodor Ștefan, de la CSM Constanța „Când am luat mingea, am simțit o atracție. Mi-am spus că nu voi mai dezlipi niciodată balonul de mână“ (GALERIE FOTO)

26 Apr 2023 4086

Handbal CSM Constanța, debut cu victorie în Liga Națională

22 Aug 2022 1615

George Buricea, la 43 de ani. Zi de naștere în cantonament. „Sunt împlinit, le mulțumesc tuturor celor care contribuie la asta“

03 Aug 2022 2381

Handbal „Delfinii“ vor disputa meciul decisiv din dubla cu Chambery la Constanța

27 Jul 2022 1469

Constanța, trei jucători sub tricolor Ionuț Stănescu, în echipa turneului de la Varna. România a ratat dramatic Mondialele

25 Jul 2022 1521

Constanța. Handbal George Buricea - „Din nou am avut ghinion la tragerea la sorți, dar ne vom juca șansa“

23 Jul 2022 1782

HC Dobrogea Sud Constanța și-a aflat adversarul din turul întâi al EHF European League

19 Jul 2022 1458

UPDATE „Delfinii“ au început pregătirea pentru noul sezon. HC Dobrogea Sud va preda ștafeta către CSM Constanța (GALERIE FOTO)

19 Jul 2022 2257

Handbaliștii de la HC Dobrogea Sud Constanța, spectacol la rafting. „S-au simțit ca… delfinii în apă“ (GALERIE FOTO)

18 Jul 2022 1489

Tânărul handbalist David Pavlov, de la HC Dobrogea Sud Constanța la CSM Focșani 2007

18 Jul 2022 2417

HC Dobrogea Sud Constanța Pregătire în sală pentru Alexandru Andrei și Ionuț Nistor. Ultimii doi din seria accidentaților grav

16 Jul 2022 2066

HC Dobrogea Sud începe pregătirea pentru noul sezon. „Delfinii“ joacă în EHF European League din turul întâi

15 Jul 2022 1864

Trei tineri handbaliști de la HC Dobrogea Sud se pregătesc pentru turneul oficial de la Varna. Ținta - elita continentală (GALERIE FOTO)

02 Jul 2022 1800

HC Dobrogea Sud Alexandru Andrei, în recuperare după operație. „În retur, sper să fiu alături de coechipieri și să joc!“

25 Jun 2022 1733

Moment aniversar la HC Dobrogea Sud Liviu Caba a împlinit 22 de ani. Jucătorul cu numărul 21 este născut pe 21 iunie

22 Jun 2022 1928