„Ducem mai departe misiunea“ Cine sunt „îngerii păzitori“ ai HC Dobrogea Sud Constanța pentru noul sezon


 
  • Portarul Ionuț Iancu a încheiat colaborarea cu HC Dobrogea Sud Constanța.
  • În noua stagiune, Daniel Vasile va avea alături, în poarta constănțeană, doi jucători promovați din academia HCDS.
  • În afară de Ionuț Iancu, clubul de pe litoral s-a despărțit de alți trei handbaliști.    
 
În sezonul 2021/2022, echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanța nu-l va mai avea în poartă pe Ionuț Iancu, internațional al României, care a mers la altă formație. În această situație, pe lângă Dani Vasile, cei doi portari care vor face parte din lotul constănțean în noua stagiune sunt tinerii „delfini“ de la Academia HCDS Gabriel Chilianu și Gabriel Preda.
 
În afară de Ionuț Iancu, clubul de pe litoral s-a despărțit și de centrii Ciprian Şandru şi Sabin Ignat, dar și de extrema dreapta Fabio Chiuffa. HC Dobrogea Sud a operat în schimb șase transferuri: extrema stânga Mihai Loghin (25 de ani), interul stânga Liviu Caba (21 de ani), centrul sloven Leon Raso (25 de ani), extrema dreaptă Strahinja Stankovic (30 de ani), din Serbia, interul dreapta croat Marko Buvinic (29 de ani) și interul stânga bosniac Marin Vegar (31 de ani). Acestora li se adaugă și tineri din propria pepinieră, Gabriel Chilianu și Gabriel Preda fiind doi dintre ei. „Încă o dovadă că școala noastră de handbal produce jucători de valoare pentru prima echipă și reușește să ducă mai departe misiunea acestui sport în orașul nostru. Hai, Constanța! Baftă, băieți!“, sunt încurajați cei doi tineri portari pe site-ul oficial al HCDS. 

 
Handbaliști de peste 1,90 m


 
Gabriel Chilianu (21 de ani, născut pe 24 aprilie 2000) are 1,92 m și 105 kg și va purta numărul 12 pe tricou. Gabriel Preda (19 ani, data nașterii - 14 ianuarie 2002) are 1,95 m și 110 kg și va juca pe tricou cu numărul 1. În acest an, Gabriel Preda a fost convocat și la lotul național Under-19, pentru stagiul de pregătire la Izvorani, care s-a încheiat cu două meciuri amicale contra Poloniei, câștigate de tricolori.  

 

Au debutat deja în Liga Națională


 
Totodată, atât Chilianu, cât și Preda au debutat deja cu HCDS în Liga Națională de seniori, în decembrie 2020, în partida cu Potaissa Turda, jucată la Sfântu Gheorghe, în etapa a 13-a din sezonul trecut și pierdută de formația de pe litoral cu 32-36. Însă atunci nu mai puţin de opt handbalişti de la HCDS au lipsit, toți cu probleme de sănătate: Ionuț Iancu, Dani Vasile, Ionuț Nistor, Igor Radojevic, Irakli Chikovani, Nebojsa Simovic, Onur Ersin, Ionuț Stănescu și Andrei Bruj. Această situaţie le-a prilejuit prezenţa în lot, dar şi debutul în Liga Naţională de seniori, la trei tineri, Chilianu, Preda şi Moroşanu (extremă dreapta). Debutul lor pe prima scenă a handbalului românesc a fost remarcat de preşedintele HC Dobrogea Sud, Ionuţ Stănescu, acesta declarând, potrivit site-ului oficial al clubului: „Vreau să-i felicit și pe tinerii care au debutat cu ocazia acestui meci în Liga Națională, Chilianu, Preda și Moroșanu. Se văd roadele politicii noastre de a crește la academie jucători care să poată face pasul la prima echipă”.

 

Primul meci în cupele europene, acum trei ani


 
Pe lângă evoluțiile din sezonul trecut din poarta HCDS, Dani Vasile a bifat și convocări la echipa națională de seniori a României, alături de Ionuț Iancu. Dani Vasile a împlinit 24 de ani în urmă cu puține zile, pe 9 iulie. El e născut la Bistrița, iar din 2015 a venit la HC Dobrogea Sud Constanța, chiar în primul sezon din istoria echipei. A pus umărul la promovarea în Liga Națională și a avut evoluții apreciate pentru echipa națională de tineret a României. A câștigat Cupa și Supercupa României, a ajuns și la echipa națională de seniori și a făcut parte din lotul HCDS care, în ultimii ani, s-a menținut în prim-planul întrecerilor interne. Daniel Vasile a debutat în cupele europene (alături de alți doi jucători ai HCDS, Daniel Susanu şi Alexandru Andrei) în 2018, cu ocazia confruntărilor dintre echipa constănțeană și formaţia cehă Talent Robstav MAT Plzen, din turul doi al Cupei EHF, dubla fiind câștigată de HCDS.

 

Super-jucătorul finalei Cupei României


 
În sezonul trecut, HCDS a disputat finala Cupei României (pentru al doilea an la rând), s-a clasat pe locul trei în campionat și s-a calificat din nou în cupele europene. În finala Cupei, cu Dinamo, deși „câinii roșii“ s-au impus cu 27-20, super-jucătorul meciului a fost desemnat, graţie evoluţiei deosebite, Dani Vasile, de la echipa învinsă! „Ne-am dorit foarte mult să câștigăm, ne-am pus inima pe teren și a fost plăcut din nou să îi simțim aproape pe suporteri. Dar lipsa de efectiv și-a spus cuvântul. Am încercat, ne-am ținut după ei cât am putut. Îmi pare rău că nu am reușit mai mult“, a spus goal-keeper-ul.


Sursa foto: HC Dobrogea Sud
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Trei tineri handbalişti de la HC Dobrogea Sud Constanţa au debutat în Liga Naţională
 
Daniel Vasile, super-jucătorul finalei Cupei României
„Ne-am pus inima pe teren. Ne-am dorit foarte mult să câștigăm“

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

HC Dobrogea Sud, victorie pe terenul vicecampioanei Potaissa Turda

24 Sep 2021 1049

Misiune imposibilă. „Vă înțelegem supărarea“ Visul frumos al HC Dobrogea Sud Constanța s-a transformat într-un coșmar

23 Sep 2021 1494

HC Dobrogea Sud Constanţa, înfrângere în meciul cu Orlen Wisla Plock

21 Sep 2021 1592

„Nu avem nimic de pierdut“ HC Dobrogea Sud întâlnește Orlen Wisla Plock în European League. „Delfini“ contra „petroliști“

21 Sep 2021 1522

Hotelul lui Ali Nurhan din stațiunea Mamaia, tranformarea unei terase în hotel și un P+8E construit de APX Immo Property SRL, pe ordinea de zi a Comisiei de Urbanism

21 Sep 2021 1305

Sondaj de opinie 58% dintre respondenţi cred că HC Dobrogea Sud Constanţa se va califica în grupele European League

20 Sep 2021 563

În Divizia A, HC Dobrogea Sud DivA şi CS Medgidia - victorii, CSU Neptun - egal

19 Sep 2021 1659

HC Dobrogea Sud, primul meci din dubla cu Wisla Orlen Plock Liviu Caba - „Cu siguranță, vom face o figură frumoasă“

17 Sep 2021 1266

HC Dobrogea Sud, o nouă victorie! „Delfinii” au câștigat meciul cu CSM București

15 Sep 2021 1006

„Speranțe pentru viitor“ Tânărul Gabriel Preda, evoluție deosebită în poarta HC Dobrogea Sud Constanța

14 Sep 2021 1093

Sondaj de opinie Credeţi că HC Dobrogea Sud Constanţa va accede în grupele European League?

13 Sep 2021 894

HC Dobrogea Sud, victorie împotriva HC Buzău, în Liga Națională

12 Sep 2021 1084

Handbalistele de la CSU Neptun Constanța, prima partidă în stagiunea 2021/2022. Ce nume noi sunt în lot

11 Sep 2021 1338

HC Dobrogea Sud Constanța, trei victorii din trei în startul sezonului. Duminică, „delfinii“ debutează și în campionat

11 Sep 2021 1820

Wisla Orlen Plock, în calea HC Dobrogea Sud Constanța în turul doi preliminar al European League

07 Sep 2021 1278