Duminică, FC Viitorul întâlneşte CFR Cluj Hagi - „Satisfacţia mea cea mai mare e că, în 25 de meciuri, avem 16 victorii“

Liderul Ligii 1 la fotbal, FC Viitorul, susţine duminică, 5 martie, partida din ultima etapă a sezonului regulat din campionat, întâlnind în deplasare CFR Cluj

Având cinci puncte în faţa ocupantei poziţiei secunde, Steaua, FC Viitorul (calificată de mai multe etape în play-off) va termina prima fază a campionatului pe primul loc, indiferent de rezultatele acestei runde. În play-off însă, punctajul echipelor se va înjumătăţi, astfel că echipa de pe litoral vrea să acumuleze cât mai multe puncte în sezonul regulat. De cealaltă parte, CFR Cluj are nevoie de un egal pentru a se califica în play-off.
 
„CFR Cluj e un adversar care se bucură de respectul nostru, întrucât, în acest sezon, este una dintre cele mai bune echipe. Practică un fotbal bun, complet. Cei de la CFR sunt puternici, marchează mult, aşa că trebuie să facem un meci foarte bun ca să venim cu un rezultat pozitiv. Şi noi suntem buni însă şi mergem încrezători, întrucât ne aflăm într-o poziţie deosebită şi traversăm un moment excelent. Ne bucurăm şi e un lucru incredibil să fim pe prima poziţie la finele sezonului regulat. Am muncit împreună şi suntem foarte mulţumiţi de un sezon extraordinar. Avem o echipă cu media de vârstă de 21 de ani şi ceva, cu 15 jucători din Academia noastră, care a produs în aceşti şapte ani peste 30 de jucători care au promovat în prima ligă. Avem cele mai multe victorii din Liga 1, ocupăm pe merit prima poziţie, iar adversarii au început să ne respecte“, a declarat Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul.

CFR e cea mai ofensivă echipă

Partida începe la ora 20.30 şi e transmisă în direct la Look TV, Digi Sport şi Dolce Sport. FC Viitorul a acumulat până acum 51 de puncte, iar CFR Cluj are 40 de puncte. „Ne aşteaptă un meci foarte greu, întrucât CFR joacă foarte bine acasă. Are cele mai multe goluri marcate, dar noi avem al doilea atac şi mergem să câştigăm, aşa cum am făcut în ultimele două partide din Gruia. Vrem să facem cât mai multe puncte în sezon regulat, pentru că, apoi, în play-off, ele se vor înjumătăţi. Nu am preferinţă cu cine vom fi în play-off“, a declarat mijlocaşul FC Viitorul Dragoş Nedelcu.

Ionuţ Vână, încrezător

„La Cluj, avem un meci foarte important şi mergem la victorie. Ştim că CFR e o echipă foarte bună, care joacă un fotbal frumos, dar ne concentrăm pe ce avem de făcut. Sunt foarte încrezător că ne vom întoarce cu cele trei puncte. Nu numai Astra va fi un adversar dificil pentru noi în play-off, ci şi toate celelalte. Nimeni nu se aştepta să terminăm sezonul regulat pe primul loc, dar am fost serioşi şi am muncit zi de zi. În play-off, vom lua fiecare meci în parte, încercând să câştigăm“, a spus şi atacantul constănţean Ionuţ Vână.

„Am simţit anul trecut ce înseamnă play-off“

Gică Hagi spune că FC Viitorul e pregătită de play-off, unde speră să facă o figură frumoasă. „Vrem să ne bucurăm de play-off, dar ştim că va fi foarte greu. Ne vom confrunta cu cinci echipe foarte bune, care ştiu să joace fotbal. E o provocare deosebită pentru noi. Am simţit anul trecut ce înseamnă play-off. În acest sezon, sperăm să avem rezultate mult mai bune. Suntem pregătiţi să ne luptăm. Ce vom reuşi nu ştim, dar e bine că suntem în luptă cu cele mai bune formaţii din ţară. Timp de trei luni, singura noastră idee pe care o avem în cap e să ne luptăm, să vedem unde suntem. Acesta să fie testul nostru. Din aceste zece meciuri, contra unor formaţii cu experienţă europeană, vom câştiga foarte mult. Nu avem nicio obligaţie, obiectivul nostru fiind îndeplinit. E normal ca atunci când schimbi nouă - zece jucători şi nu ai un buget mare să nu-ţi propui poziţia în care am ajuns noi. Îi felicit pe toţi de la club, jucători, antrenori, conducători. Creştem de la meci la meci“, a punctat Hagi.

Şansa FC Viitorul de a deveni campioană

„Regele“ spune că postura în care a ajuns echipa mare a FC Viitorul nu e întâmplătoare, ea fiind susţinută de performanţele Academiei Hagi. „Promovăm în continuare jucători, dar am făcut şi performanţă foarte bună. Trebuie să credem în ce facem şi să ne luptăm cu cei mai buni. Să vedem, poate vom fi cei mai buni dintre cei buni. Până acum, am arătat că suntem competitivi. Lupta va fi deschisă până la final. Trebuie să fii inteligent şi să ştii să lupţi. Ca să poţi ajunge să câştigi campionatul, trebuie să practici un fotbal de nivel european. Există posibilitatea ca şi noi să devenim campioni, nu e nimic imposibil. Totul e planificat. Întâi a crescut Academia şi a devenit cea mai bună, acum a venit şi rândul echipei mari, noi fiind alimentaţi de jucători din Academie care sunt campionii României. Formăm un grup bun“, a arătat managerul tehnic al FC Viitorul.

„Fanii să creadă în noi“

Gică Hagi îşi doreşte ca, la meciurile din play-off, FC Viitorul să aibă mult mai mulţi spectatori la meciurile de la Ovidiu. „Sperăm ca la partidele de acasă să avem stadionul plin, lumea să ţină cu noi şi să creadă în noi. Avem nevoie de susţinere. Avem o şansă mare şi poate că, împreună cu fanii, vom reuşi. Suntem o echipă tânără, care capătă experienţă, 60% dintre jucătorii noştri sunt campioni ai României la juniori. Eu am adus la echipă curaj, încredere, mentalitate şi spiritul de a juca să câştigi. Satisfacţia mea cea mai mare e că, în 25 de meciuri, avem 16 victorii“, a mai spus Hagi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3115

Gică Hagi, concluzii după înfrângerea cu 1-3 în fața lui CFR Cluj - „Trebuie să schimbăm ceva”

01 Nov 2023 831

Gică Popescu a debutat la Națională pe stadionul din Constanța „Țin minte și acum emoțiile care m-au încercat“

11 Jul 2023 1384

Ovidiu „Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023, ziua a doua. Rezultate

27 Jun 2023 1706

„Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023 Academia Hagi, trei victorii, cu golaveraj 31-1, în primele trei meciuri (VIDEO)

26 Jun 2023 2060

Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)

24 May 2023 2340

Farul Constanța Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)

12 Jan 2023 6118

Imagine inedită Gică Hagi și Gabi Balint, în costume populare! „Wow, ce vă prinde portul! La mulți ani, domnilor!“

03 Jan 2023 2236

Farul Constanța Gică Popescu și povestea unui transfer stelar. „Îmi lua mâna și-mi spunea - «Semnează, unde vrei să te duci, pe lună?»“

17 Dec 2022 2914

Gică Hagi, nemulțumit înaintea meciului cu Rapid „Pentru unul e odihnă, iar pentru altul să facă 400 de kilometri“ (GALERIE FOTO)

20 Oct 2022 2653

De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 11174

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, devine „căpitanul” Football Museum Bucharest

20 Sep 2022 2152

Superliga Trei fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa ideală a etapei a șaptea. Gică Hagi, antrenorul rundei

30 Aug 2022 1766

Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 2137

Tricou din partea Farului Constanța, pentru Ivan Duque Marquez, fostul președinte al Columbiei, la final de mandat (GALERIE FOTO)

28 Aug 2022 1910