După bronzul din campionat, CSM Constanța vrea aurul în Cupa României George Buricea - „Am mare încredere în băieți și în dorința noastră de revanșă“

 

 
  • Turneul Final Four al Cupa României se va disputa în intervalul 13-14 mai, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană“ din Baia Mare.
 
După bronzul cucerit în Liga Națională, echipa masculină de handbal CSM Constanța luptă din nou pentru o medalie, în turneul Final Four al Cupei României, competiție pe care „delfinii“ și-au propus să o câștige.
 
„CSM Constanța a încheiat pe podium actuala stagiune de Liga Zimbrilor, obținând medalia de bronz. Un sezon greu, dificil, cu meciuri decise în ultima secundă, cu sancțiuni drastice dar și cu meciuri fenomenale în care CSM Constanța a fost singura echipă care a surprins în acest sezon, invingând marile rivale, Steaua și Dinamo, în Cupa României. Liga Zimbrilor se încheie însă povestea continuă în Final 4 Cupa României Râureni, unde Constanța speră să se autodepășească și acolo!“, este mesajul CSM Constanța.
 
Gândul la grupele Europa League
 
George Buricea, antrenorul principal al echipei de pe litoral,nu a putut sta pe banca tehnică în ultimele meciuri, din pricina unei suspendări. „E foarte greu să stai în tribună. OK, îi simți lângă tine pe cei care ne susțin și sunt alături de mine și de băieți și mi-e mai ușor, dar e dificil oricum și sper să fie ultima dată, că nu pot sta acolo. Am obținut o medalie foarte muncită, chiar dacă sunt sigur că meritam mai mult. Suntem singura echipă care am reușit să batem Dinamo și să facem trei meciuri extraordinar de strânse cu ei. Această rezistență au întâmpinat-o doar în Liga Campionilor, ceea ce spune mult despre munca noastră, despre acești băieți și despre lucrurile sănătoase care se întâmplă aici. Handbalul este iubit la Constanța. Istoria se scrie cu greu, dar rămâne. Le mulțumim fanilor că sunt alături de noi și sperăm ca, ușor - ușor, să aducem și mai mulți alături de noi, dar aceasta se face doar prin evoluții și spirit. Oamenii au fost obișnuiți de performanțele trecute. Generația mea i-a obișnuit pe spectatori cu meciuri extraordinar de tari, cu victorii în Europa. Niciodată nu am cedat, nu a contat cu cine am jucat. Fanii sunt nostalgici și așteaptă să se repete acele performanțe. Dar eu spun că această echipă are suflet și încercăm să revenim ce am fost odată. Oricum, nu există an fără medalii, dar eu nu mă mulțumesc cu atât. Vreau în primul rând Cupa, sper să reușesc să aduc primul trofeu la jocuri sportive la noul club. Iar apoi, gândul meu e în grupele Europa League, pentru că acolo se măsoară valoarea, în Europa. Mă culc în fiecare noapte și le spun și băieților că eu vreau grupe, grupe, grupe…“, a menționat George Buricea. 
 
„Ar fi păcat să nu mergem până la capăt“
 
Turneul Final Four al Cupa României se va disputa în intervalul 13-14 mai, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană“ din Baia Mare, și va fi transmis în direct de Pro Arena. CSM Constanța va întâlni în semifinale CSU din Suceava, iar cealaltă partidă din penultimul act este CSM București - Minaur Baia Mare. Câștigătoarele din semifinale vor juca finala mare, iar învinsele se vor întâlni în finala mică.
 
„Toată lumea vorbește și se pare că se conturează o finală Baia Mare - Constanța. Până atunci însă, noi avem un meci foarte greu cu Suceava. Știți cum e, ești outsider, ai venit, nu ai nimic de pierdut, iar, când joci degajat, îți ies toate. Deci prima dată trebuie să trecem de Suceava, după cum nici Baia Mare nu are un meci ușor cu CSM București. După care, dacă ne respectăm statutul, vom juca împreună, pe terenul lor, cu 2.000 de oameni în tribună, dar am mare încredere în băieții mei și în dorința noastră de revanșă, pentru că, după ce am scos Steaua și Dinamo, ar fi păcat să nu mergem până la capăt“, a menționat principalul CSM Constanța. 

 
Întrebat ce ar schimba dintre cele petrecute până acum, pe parcursul sezonului, George Buricea a răspuns: „Aș schimba ceva la Chambery, două - trei chestii, și aș încerca să fiu mai tolerant, să înghit mai multe din ce s-a întâmplat, ca să nu stau în tribună, ci pe bancă, pentru că băieților le e foarte greu fără mine“.
 

Meci special pentru Micke Brasseleur
 
Handbalistul Micke Brasseleur a fost principalul marcator al CSM Constanța în victoria obținută în ultima etapă a Ligii Naționale, 41-30 pe teren propriu cu CSM Odorheiu Secuiesc. Jucătorul francez a avut o ultimă reprezentație în fața propriilor fani, în care a înscris 11 goluri, fiind principala armă de la linia de 9 metri pentru echipa de pe litoral.
 
„Un meci special pentru mine, pentru că a fost ultimul pe teren propriu ca jucător al CSM Constanța. E mereu deosebit să joc o asemenea partidă, în fața publicului. Vreau să dau maximum, să joc bine și să las o ultimă impresie frumoasă. La turneul Final Four al Cupei României vrem să câștigăm trofeul. Acesta e obiectivul principal. În campionat, ne propusesem să ne clasăm pe locul doi, dar și locul trei e bun. Acum avem Cupa și sperăm să ne îndeplinim planul“, a menționat Micke Brasseleur. 
 
Obstacole văzute și nevăzute
 
Andrei Talpeș a subliniat munca „titanică“ din acest sezon de la CSM Constanța, care, până acum, a adus o medalie națională, iar handbaliștii sunt în luptă pentru încă una.
 
„Sunt mândru de acest rezultat, de Constanța și de acest public, care ne încurajează și ne poartă spre victorie. Am făcurt o muncă titanică, am dus un sezon greu și lung, împotriva atâtor obstacole, văzute și nevăzute. Am înfruntat aceste probleme și am reușit să terminăm pe locul trei. În semifinalele Cupei întâlnim Suceava, o echipă foarte bună, ambițioasă și tânără, care an de an demonstrează că se poate. Apoi vom vedea dacă finala va fi contra Minaur sau CSM București. Sunt adeptul pașilor mici și siguri, haideți să o luăm meci cu meci. Vom vedea cine va fi în finală și dacă vom ajunge în finală. Trebuie să respectăm adversarii, să fim fair-play. Cel mai greu meci e următorul, adică împotriva Sucevei“, a spus Andrei Talpeș. 
 
O echipă foarte unită   
    
Un alt oficial al echipei de pe litoral, Silviu Băiceanu, a subliniat unitatea echipei, ceea ce a contat foarte mult. „Am fost foarte aproape de locul doi. În primul an de existență al CSM-ului, noi am avut o echipă foarte unită. Am avut unele mici scăpări, câteva meciuri, care ne-ar fi dus la medalia de argint. Locul trei este meritat și vrem să încheiem sezonul la Baia Mare cu medalia de aur în Cupa României. Le mulțumesc suporterilor care au fost alături de noi de-a lungul anului. Vrem să avem un an bun și în cupele europene, poate chiar în grupe, anul acesta câștigătoarea Cupei merge direct în grupele Europa League Mă bucur că am reușit un nou început în handbalul constănțean și sper la lucruri cât mai bune în viitor. Obiectivul nostru e să facem un nucleu de jucători români, la care să alipim câțiva străini de valoare foarte ridicată, lucru pe care l-am reușit. Le mulțumesc și băieților, că au fost un grup unit, ceea ce a contat foarte mult. Cu mai multă atenție, cred că vom reuși lucruri mult mai bune“, a precizat Silviu Băiceanu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Handbal)
 
Citește și:
 
Sondaj de opinie
53% dintre respondenți cred că handbaliștii de la CSM Constanța vor triumfa în Cupa României

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 299

Tenis de masă Sportiva de la CSM Constanța, Elena Zaharia s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTT Feeder Havirov, din Cehia (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 250

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 310

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 635

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 500

Oficial, cu unanimitatea CSM Andra Georgiana Vasile, fostul adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, delegată procuror șef în DIICOT Constanța!

23 Apr 2024 363

Din nou pe podiumul național „CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“

23 Apr 2024 407

Andra Georgiana Vasile, fost adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, pe cale să devină șeful Biroului de combatere a traficului de droguri din DIICOT

22 Apr 2024 653

Înotătorii de la CSM Constanța, la înălțime și în ultima zi a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 424

CSM Constanța Trei victorii în trei meciuri, iar voleibalistele Under-17 s-au calificat la turneul final (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 696

Rugby CSM Constanța, înfrângere la limită în Divizia Națională de Seniori (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 509

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 804

Volei CSM Constanța, victorie în primul duel cu SCM U Craiova pentru locul 7. „Revenire senzațională!“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 449

CSM Constanța box Alexandru Buleu, învins în optimi la Europene de favoritul categoriei. „Viitorul îți aparține!“

20 Apr 2024 729

Handbal CSM Constanța, înfrângere cu Politehnica Timișoara, dar e în continuare favorită la locul doi

20 Apr 2024 788