După victoria cu Poli Timișoara, HC Dobrogea Sud joacă la Călărași „Mergem să câștigăm cele trei puncte, că ne e foame rău“


Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanța, vicecampioana României din sezonul trecut, a învins Politehnica Timișoara la Constanța, scor 29-22, în etapa a noua a Ligii Naționale. A fost a treia victorie din acest sezon a echipei de pe litoral, care, în etapa viitoare, va întâlni în deplasare Dunărea Călărași, o formație aflată mai sus în clasament.


„Am avut meci greu cu Timișoara, o echipă bună. Sunt și ei într-o pasă mai slabă, dar, contra acestei formații, trebuie să evoluezi bine 60 de minute, dacă vrei să câștigi. Este o formație arțăgoasă, își vinde scump pielea și toata meciurile noastre cu ei au fost la fel“, a declarat George Buricea, revenit pe teren de câteva etape, în rolul de coordonator de joc. HC Dobrogea Sud are trei victorii, un egal și cinci înfrângeri în nouă etape, strângând zece puncte până acum. Joi, 14 noiembrie, trupa de pe litoral se duelează cu Dunărea Călărași, care are 13 puncte. „Meci foarte greu la Călărași, important. Mergem să câștigăm cele trei puncte, că ne e foame rău. După cum se vede, echipa noastră joacă mult mai bine“, a completat Buricea.
 

„Aeriană Csog - Nistor de pus în ramă!“



„Am bătut Timișoara și bifăm a treia victorie în Liga Zimbrilor. De la 12-13 la pauză, băieții noștri și-au dominat net adversarii și au câștigat repriza a doua la o diferență de 8 goluri: 29-22 scor final. Constănțenii prezenți în Sala Sporturilor au avut parte de un meci intens, cu două echipe extrem de motivate, care au dat totul pe teren pentru cele 3 puncte puse în joc. Am câștigat noi, după un joc foarte bun, și le-am oferit spectatorilor faze de real spectacol, cu o aeriană Csog - Nistor de pus în ramă! Paradele lui Iancu, foamea de gol arătată de Chikovani, Nistor și Malinovic au dat culoare jocului, dar victoria a fost efortul muncii de echipă. Djordje Cirkovic a mizat inspirat și pe Rotaru, Mocanu și Ilie, care au evoluat mai puțin până acum“, se arată pe site-ul oficial al HCD.


Pe final, au rulat tot lotul


Pivotul Marius Mocanu a precizat ce a făcut diferența în confruntarea cu echipa bănățeană. „Prima repriză a fost echilibrată. Am condus și noi, au revenit și ei. Însă, după pauză, pe mobilizarea noastră și pe intervențiile portarului Iancu, s-a făcut diferența, iar pe final scorul ne-a permis să rulăm tot lotul. Ne bucură această victorie, ținând cont că am fost conduși la pauză. Nu am cedat însă și am câștigat la o diferență destul de liniștitoare. Odată cu victoriile, crește și moralul nostru. Ne dorim să mergem pe aceeași linie și să câștigăm și în deplasare. Urmează meciuri grele, cu echipe ce sunt în fața noastră în clasament. Sperăm să ne întoarcem cu un rezultat bun de la Călărași“, a punctat Mocanu, autor a două goluri contra Politehnicii.
 

Mai greu decât o arată scorul



Ionuț Stănescu, președintele HC Dobrogea Sud, a precizat că meciul cu Poli a fost mult mai greu decât o arată scorul, „ca toate meciurile cu Timișoara, o echipă mereu incomodă“. „Nici ei nu stau bine în clasament, punctele erau importante pentru ambele echipe. Ne bucurăm că le-am câștigat noi. Suntem pe un trend ascendent, dar drumul greu abia începe. Să sperăm că, după victoria din acest meci, cu o echipă puternică, am depășit definitiv criza de la începutul sezonului. Le mulțumim spectatorilor care au ales să petreacă această după-amiază alături de noi. Mă bucur că le-am oferit satisfacția unei victorii și îi așteptăm acum și la Călărași, la următorul meci“, a spus Stănescu, potrivit site-ul oficial al echipei constănțene.


Publicul a fost al optulea jucător



„Ne bucurăm că am câștigat și sperăm să continuăm cu aceeași atitudine pe care am avut-o astăzi. Mă bucur mult că am pus și eu umărul la victorie. În repriza secundă am arătat ca o echipă, am avut spirit și atitudine. Publicul a fost al optulea jucător și a creat o atmosferă extraordinară în sală“, a spus și centrul HCD Ionuț Rotaru, conform aceleiași surse.


Sursa foto: HC Dobrogea Sud


Citește și:

HC Dobrogea Sud a învins Politehnica Timișoara la diferență de șapte goluri

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu Teodor Ștefan, de la CSM Constanța „Când am luat mingea, am simțit o atracție. Mi-am spus că nu voi mai dezlipi niciodată balonul de mână“ (GALERIE FOTO)

26 Apr 2023 4075

Handbal CSM Constanța, debut cu victorie în Liga Națională

22 Aug 2022 1612

George Buricea, la 43 de ani. Zi de naștere în cantonament. „Sunt împlinit, le mulțumesc tuturor celor care contribuie la asta“

03 Aug 2022 2381

Handbal „Delfinii“ vor disputa meciul decisiv din dubla cu Chambery la Constanța

27 Jul 2022 1465

Constanța, trei jucători sub tricolor Ionuț Stănescu, în echipa turneului de la Varna. România a ratat dramatic Mondialele

25 Jul 2022 1521

Constanța. Handbal George Buricea - „Din nou am avut ghinion la tragerea la sorți, dar ne vom juca șansa“

23 Jul 2022 1779

HC Dobrogea Sud Constanța și-a aflat adversarul din turul întâi al EHF European League

19 Jul 2022 1458

UPDATE „Delfinii“ au început pregătirea pentru noul sezon. HC Dobrogea Sud va preda ștafeta către CSM Constanța (GALERIE FOTO)

19 Jul 2022 2253

Handbaliștii de la HC Dobrogea Sud Constanța, spectacol la rafting. „S-au simțit ca… delfinii în apă“ (GALERIE FOTO)

18 Jul 2022 1486

Tânărul handbalist David Pavlov, de la HC Dobrogea Sud Constanța la CSM Focșani 2007

18 Jul 2022 2413

HC Dobrogea Sud Constanța Pregătire în sală pentru Alexandru Andrei și Ionuț Nistor. Ultimii doi din seria accidentaților grav

16 Jul 2022 2066

HC Dobrogea Sud începe pregătirea pentru noul sezon. „Delfinii“ joacă în EHF European League din turul întâi

15 Jul 2022 1861

Trei tineri handbaliști de la HC Dobrogea Sud se pregătesc pentru turneul oficial de la Varna. Ținta - elita continentală (GALERIE FOTO)

02 Jul 2022 1800

HC Dobrogea Sud Alexandru Andrei, în recuperare după operație. „În retur, sper să fiu alături de coechipieri și să joc!“

25 Jun 2022 1730

Moment aniversar la HC Dobrogea Sud Liviu Caba a împlinit 22 de ani. Jucătorul cu numărul 21 este născut pe 21 iunie

22 Jun 2022 1927