E asemănat cu Nicolae Dobrin Denis Drăguş a debutat la 16 ani la FC Viitorul (galerie foto)



FC Viitorul s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României, după ce a învins pe teren propriu, la Ovidiu, FC Botoşani, scor 1-0. Golul i-a aparţinut fundaşului stânga Cristi Ganea, care a punctat în minutul 51, cu un şut la vinclu de la 30 de metri.

Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, a mizat pe: Albuţ - Benzar, Boli, Mitrea, Ganea - Filip, Ţâru (46 Tănase), Achim - Nicoliţă, Cernat (75 Ciupe), Aganovic (85 Drăguş). FC Botoşani (antrenor, Cristi Pustai) a jucat cu: Pleşca - Patache, Cordoş, Miron, Popovici - Bordeianu, R. Costin (78 Batin) - Ivanovici (64 Neziri), Cucu, Brata (75 Fulop) - Roman. „Prima repriză a fost echilibrată, cu ocazii de ambele părţi. În partea secundă, am început mai bine, a venit şi acea execuţie, iar după gol echipa şi-a dat drumul la joc. Am mai încercat în ultimele meciuri să înscriu cu şuturi de la distanţă. Ştiam că într-o zi va veni şi golul. Jocul nostru e foarte ofensiv, fundaşii laterali sunt extreme“, a declarat Ganea.  

Ţâru a revenit după patru luni

Bogdan Ţâru a revenit în prima echipă a Viitorului după mai bine de patru luni de la accidentarea suferită la lotul naţional de tineret. „M-am simţit bine, dar mai am nevoie de timp pentru a mă acomoda fizic. A fost o perioadă grea pentru mine şi îmi pare bine că am revenit. Am făcu un meci bun cu FC Botoşani, iar soarta meciului s-a decis la gol. Putem emite pretenţii în Cupă. Suntem pe locul doi în campionat şi într-o creştere constantă de formă“, a declarat Ţâru.

„Strategia noastră e să dominăm şi să ne impunem“

„Sunt fericit că am trecut mai departe. A fost mai greu ca în campionat, întrucât am jucat după trei zile şi nu suntem obişnuiţi. Acesta e minusul nostru acum. A trebuit să gestionăm mai multe lucruri: jocul în faţa suporterilor, statutul de favoriţi. Am făcut anumite schimbări, introducându-i titulari pe Cernat şi Ţâru, care nu mai jucaseră de mult şi s-a cunoscut că nu au meciuri în picioare. Am demonstrat că ştim să jucăm fotbal, în special în partea secundă. În prima parte, am evoluat mai slab, confuz, nereuşind să ne impunem. După pauză, am avut momente foarte bune. În sferturi, nu preferăm un anumit adversar, am demonstrat în campionat că ne putem bate de la egal la egal cu oricine. Strategia noastră e să dominăm şi să ne impunem. Echipa creşte, iar jucătorii au încredere din ce în ce mai mare. Se simt puternici. Fundaşii noştri laterali, Benzar şi Ganea, au jucat înainte în posturi ofensive, ceea ce se cunoaşte“, a spus şi Gică Hagi.

Nu abdică de la principii

Fidel principiului său de a-i promova la prima echipă pe cei mai talentaţi dintre jucătorii Academiei, Hagi l-a aruncat în luptă şi pe tânărul de 16 ani Denis Drăguş, care a susţinut acum primul său meci oficial pentru FC Viitorul. „ A fost un moment frumos, mă bucur că am reuşit să debutez şi că ne-am calificat în sferturile competiţiei. Sper să joc cât mai repede şi în prima ligă. Depinde numai de mine. Trebuie să muncesc în continuare, chiar mai mult ca până acum. Nu mă aşteptam să se întâmple atât de multe lucruri frumoase pentru mine în ultimul timp“, a spus Drăguş, care e piteştean de fel, joacă mijlocaş coordonator, iar de ceva timp se pregăteşte cu echipa mare. Născut pe 6 iulie 1999, Drăguş e component al echipei de juniori B a Viitorului (antrenor, Nicolae Roşca).   

Talentul nu ajunge, fără muncă şi ambiţie

„Eu întotdeuna trebuie să produc ceva. Aceasta a fost ideea de la început, să am un copil care merită şi căruia să-I dau o şansă. Drăguş va avea un viitor frumos dacă se va antrena cum trebuie şi dacă va juca. Trebuie să-l dezvoltăm şi să-l punem la altceva. E un fotbalist important, unul dintre decarii frumoşi ai României, care va face istorie. Aşa cred eu. Am spus că-i Dobrin. Seamănă foarte tare cu Dobrin în tot ce face. De acum înainte, depinde numai de el. Ce a fost mai greu s-a făcut. Lumea l-a văzut. De acum încolo, începe ce e mai uşor. Trebuie să te menţii unde trebuie, să fii serios şi să vrei să progresezi. Minusul cel mai mare al jucătorilor talentaţi e să creadă că pot juca numai din talent, fără muncă şi ambiţie, care te fac mai bun sau cel mai bun. Şi eu am fost talentat, dar am înţeles aceste lucruri“, a comentat Hagi.

Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Farul Constanța Comunicat al lui Gheorghe Hagi, după ce s-a vorbit despre un interes pentru el al unui club din străinătate

29 Mar 2024 253

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 556

Ianis Hagi i-a dedicat golul contra Columbiei surorii sale, Kira, de ziua ei de naștere

27 Mar 2024 534

Ianis Hagi și Florin Tănase, marcatorii României în amicalul contra Columbiei. Tricolorii, de la 0-3 la 2-3! (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 908

26 martie 2024, amical România - Columbia. La ce oră începe și ce televiziune îl transmite

26 Mar 2024 958

Fotbal România a remizat cu Irlanda de Nord în amicalul de la București

23 Mar 2024 812

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 904

Ce televiziune transmite meciul România - Irlanda de Nord, de vineri, 22 martie 2024

22 Mar 2024 1213

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1130

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 681

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1288

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 831

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 719

Amical Dunărea Călărași - Farul Constanța cu șapte goluri, toate marcate în repriza a doua! Au învins gazdele (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 1524

Ambasadorul Germaniei la București, vizită la Academia Hagi (VIDEO)

18 Mar 2024 1021