E oficial Marele Rivaldo, acționar la Farul Constanța!. „Cel mai răsunător «transfer» din istorie“ (GALERIE FOTO + VIDEO)


Farul Constanța a anunțat că, astăzi, 11 septembrie 2023, a fost semnat contractul prin care fostul mare fotbalist brazilian Rivaldo Vitor Borba Ferreira a preluat 10% din acțiunile clubului de la malul mării.

Clubul fanion al Dobrogei a reușit cel mai răsunător ''transfer'' din istorie. Unul dintre cei mai valoroși fotbaliști din toate timpurile, brazilianul Rivaldo Vitor Borba Ferreira, a fost convins de proiectul existent la Farul Constanța și a devenit noul acționar al clubului, se arată pe site-ul oficial al Farului.


În vârstă de 51 de ani, Rivaldo este cel mai important nume din fotbalul mondial care se alătură unei echipe din România.

Titlul mondial câștigat cu Brazilia în 2002, medalia de vicecampion mondial din 1998, Balonul de Aur în 1999, când și FIFA l-a desemnat și cel mai bun fotbalist al anului, Copa America cu Brazilia în 1999, Champions League cu AC Milan în 2003, golgheterul Champions League în 2000, sunt numai câteva dintre trofeele obținute de Rivaldo de-a lungul unei cariere fabuloase.

Gheorghe Hagi, principalul acționar al FCV Farul Constanța, a declarat:
 

‘’Am promis în urmă cu doi ani că trebuie să devenim un club foarte puternic, care să își propună mereu obiective tot mai importante, pentru că Farul reprezintă un brand, este echipa tuturor constănțenilor, a tuturor dobrogenilor. Nu mai este niciun secret din faptul că doresc să am alături parteneri puternici, să vând acțiuni, așa cum am spus în diverse situații, pentru că Farul trebuie să devină un club din Top 3 în România. Am reușit în ultimul sezon ceva fantastic prin câștigarea campionatului, dar pentru a ne dezvolta în continuare este nevoie de parteneri puternici. Este o mândrie că o personalitate mondială, un lider așa cum este Rivaldo, a decis să se alăture clubului nostru. Faptul că un campion mondial, un Balon de Aur, un câștigător de Champions League a decis să vină la Farul dovedește să am muncit bine până în prezent și că am arătat încredere, siguranță prin proiectele pe care le dezvoltăm. Este un nou pas pe care ni l-am propus, acela de a deveni cei mai buni’’

 
La rândul său, Rivaldo a precizat:  
 

’’Urmăresc fotbalul românesc de ceva vreme și cunosc destul de bine și campionatul. România a avut mereu jucători foarte buni, a reprezentat o forță în fotbalul mondial mai ales în perioada în care Gheorghe Hagi era jucător. M-a uimit în urmă cu câțiva ani și, vă spun sincer, nu am fost singurul din fotbalul mondial cu o astfel de reacție, când am aflat de modul în care a decis să se implice în acest fenomen după retragere, mi s-a părut ceva incredibil. Nu mai auzisem de un fost jucător de o asemenea valoare care să își investească averea pentru o pasiune. Cred că rezultatele pe care le-a reușit au fost răspunsul la toate întrebările...Investiția total privată de la Farul, Baza Sportivă, Academia care stă în spatele multor performanțe, rezultatele obținute cu foarte mulți jucători formați aici m-au determinat să fac acest pas și să vin alături de Gheorghe Hagi. Dacă singur a reușit toate aceste lucruri, să devină de două ori campion având cea mai tânără echipă din Europa, atunci cred că având sprijinul pe care și-l dorește, poate reuși mult mai mult. Cu viziunea și pasiunea pe care le are, cu experiența pe care și eu o am, sunt convins că vom dezvolta și mai mult performanțele pe care și le dorește întreaga comunitate, pentru că Farul este un club de tradiție, care, în rest, are toate atuurile de a deveni un club mult mai puternic’’

 
Gheorghe Popescu, președinte Farul Constanța, a precizat:
 

"Pentru Farul, dar cred că în aceeași măsură pentru orașul Constanța și cu toată convingerea pot spune că inclusiv pentru România, faptul că o legendă a fotbalului mondial a decis să investească în țara noastră este fantastic. Este o mare bucurie că ne întâlnim acum, în echipa Farului, unde va fi incredibil să beneficiem de experiența și calitatea sa. Sunt convins că stabilitatea clubului, pentru că ne mândrim că în ultimii șase ani am fost printre foarte puținii care am încheiat mereu pe plus raportul financiar, performanțele foarte mari obținute chiar și cu bugete mici comparativ cu multe alte formații, au fost argumente importante pentru ca Rivaldo și, sperăm pe viitor ca și alții să i se alăture, sa investească la Farul. Alegerea sa validează munca pe care noi am depus-o în ultimii ani. Bun venit, Riva, este o onoare pentru noi și împreună vom fi și mai puternici"

 
Ciprian Marica, acționar Farul Constanța, a spus:
 

''Când am preluat Farul, am promis că salvarea unui brand al fotbalului românesc nu este obiectivul final, ci că voi face totul ca acest club să ajungă unde nu a mai fost niciodată. Parteneriatul cu Gică Hagi a devenit garanția unui proiect unic și momentul unui salt uriaș în dezvoltarea clubului. Împreună cu Gică Hagi am redat comunității un club mai solid decât a fost vreodată în istoria sa de 100 de ani. Am reușit într-un timp scurt să depășim așteptările celor mai optimiști suporteri. Și asta pentru că Farul este construit pe o structură de profesionalism asigurată de foști mari fotbaliști care au evoluat la cel mai înalt nivel. Implicarea la Farul a unei legende ca Rivaldo, alături de Gică Hagi și Gică Popescu, reprezintă o garanție că ne propunem obiective și mai îndrăznețe, că strategia clubului este extrem de ambițioasă''.


Sursa foto: Farul Constanța

Citește și:


Surse
Celebrul brazilian Rivaldo, acționar la Farul Constanța?
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Cântec pentru Ionuț Larie, cu ocazia zilei sale de naștere. „Mereu este pus pe fapte, azi a împlinit 37“ (VIDEO)

17 Jan 2024 1719

Farul Constanța - UTA 2-2 Rivaldinho - golul 20 și meciul 100 în prima ligă (VIDEO)

27 Oct 2023 866

Anunț de ultimă oră al lui Gheorghe Hagi în privința pachetului de acțiuni de la Farul Constanța. „Obiectivul numărul unu pentru noi“

16 Sep 2023 4565

Surse Celebrul brazilian Rivaldo, acționar la Farul Constanța?

08 Sep 2023 2012

Farul Constanța l-a transferat pe ginerele lui Rivaldo! Meciul cu UTA, reprogramat (VIDEO)

04 Aug 2023 2345

Farul Constanța Rivaldinho vrea să-l depășească pe Eric de Oliveira și să devină cel mai bun marcator străin al clubului (VIDEO)

19 Jun 2023 2059