E studentă în Anglia O fostă gimnastă constănţeană a stat la masă cu Barack Obama şi a înotat alături de un delfin (galerie foto)

Cu nenumărate medalii la activ, campioana de la gimnastică aerobică Loredana Erimia s-a retras din activitatea competiţională acum trei ani, îndreptându-se spre un alt domeniu, care o captivează la fel de mult precum sportul: industria hotelieră. Şarmanta domnişoară şi-a început în ţară studiile în domeniu, după care a ales să şi le continue la Londra.  

Momente pline de emoţie la ediţia din anul 2010 a „Cupei Farul” şi a Campionatelor Naţionale la gimnastică aerobică, de la Constanţa. Sportivii participanţi, oficialii şi spectatorii le-au aplaudat, în picioare, pe Loredana Erimia şi pe Andreea Dincă, două campioane ale CS Farul, care spuneau adio sportului. Loredana avea doar 18 ani, însă un palmares bogat. Nu a rămas în gimnastică, ci a răspuns unei alte provocări. „Nu am fost tentată să-mi continui activitatea în sport. M-am gândit că România este plină de instructori sportivi şi, în acelaşi timp, am fost atrasă de industria ospitalităţii. În primul rând, pentru că este într-o continuă dezvoltare, iar apoi pentru că ai un altfel de contact cu oamenii cu care lucrezi”, şi-a motivat Loredana alegerea de viaţă. Iat-o intrând astfel în industria hotelieră, un domeniu care i se potriveşte ca o mănuşă. O branşă în care se pune accent pe comunicare, pe interacţiunea cu oamenii, pe carismă şi, nu în ultimul rând, pe înfăţişarea fizică. Iar Loredana le are pe toate. La superlativ. O tânără blondă, frumoasă, fără trac şi plină de viaţă, care şi-a cultivat un fel de a fi extrem de plăcut în competiţiile de gimnastică, acolo unde exerciţiul nu e perfect dacă nu e dublat de o prezenţă scenică ireproşabilă.         

Va lucra part time la un hotel

După ce a studiat doi ani management hotelier la Braşov, la American Hotel Academy, Loredana s-a transferat în Anglia, la University of West London, pentru a avea mai multe posibilităţi după absolvire. În Anglia vrea să facă şi masteratul. La universitatea londoneză aprofundează „International Hotel Management”, începând cursurile de trei zile. Nu are colegi de grupă din România, dar în universitate sunt câţiva. Constănţeanca de 21 de ani e hotărâtă să urmeze o carieră în domeniu. „Asta voi face, cu siguranţă. Am şi lucrat deja, timp de un an, la Poiana Braşov, ca recepţioneră, la un hotel de patru stele. Iar la Londra mă voi angaja part time, tot la un hotel, dar probabil că după 1 ianuarie, după ce vor fi ridicate restricţiile de muncă pentru români. Sper din tot sufletul ca, după ce voi încheia studiile, să rămân în Anglia”, declară tânăra Erimia, care locuieşte singură în capitala Angliei.  

S-a fotografiat cu preşedintele şi cu Arnold

Sosită la Londra cu o săptămână înaintea începerii anului universitar, Loredana a avut timp să viziteze şi multe atracţii turistice, de care Anglia şi capitala ei nu duc lipsă. Fosta gimnastă, care a fost la Londra şi anul trecut, a rămas impresionată de viaţa din insulă. „Anglia este total diferită faţă de România din toate punctele de vedere. Cultură, locuitori, infrastructură. Ţara este însă plină de oameni prietenoşi, care te ajută mereu. Îmi place viaţa aici. Zilele acestea, am vizitat cât am putut. Am fost la Dover, la Buckingham, la Big Ben, cu noua gondolă Emirates Air Line. Totul este foarte frumos, merită văzut”, s-a arătat entuziasmată Loredana. În periplul din 2012, constănţeanca nu a ratat Muzeul Figurilor de Ceară „Madame Tussauds”, unde s-a fotografiat stând la masă alături de copia preşedintelui SUA, Barack Obama, dar şi lângă Beyonce, Arnold Schwarzenegger, Shrek sau David şi Victoria Beckham.

În vacanţă la Dubai

Acum, într-un parc comunal, a avut ocazia să vadă şi câteva animale sau păsări. O veveriţă (căreia i-a dat să mănânce), un pelican... Constănţeanca este o iubitoare a celor care nu cuvântă, iar acasă are trei pisici, doi câini şi peşti într-un acvariu. Pisicile sunt persane, iar unul dintre câini bichon. Cel de-al doilea e chow-chow şi a rămas la Braşov, la curte, la nişte prieteni de-ai Loredanei. „Îmi plac animalele, de aceea am aşa multe”, spune campioana, care s-a obişnuit cu acestea şi nu se dă în lături de la a interacţiona cu ele. A avut de-a face chiar şi cu mamifere marine. În februarie, a fost în vacanţă în Dubai, unde a intrat în rolul unei fermecătoare „sirene” şi a înotat alături de un delfin, în piscina de la „Marina Bay”! „Nu mi-a fost frică să intru în apă alături de el. Erau mai mulţi, foarte prietenoşi şi obişnuiţi cu oamenii”, arată Loredana.  

Medalii peste medalii

Actuala studentă a început să practice sportul (gimnastica artistică) la o vârstă fragedă, şase ani, lucrând cu antrenoarea Olga Didilescu. La 11 ani, s-a transferat la secţia de gimnastică aerobică a CS Farul Constanţa, unde a activat până la 18 ani. Antrenoare principală la aerobică, atât la club, cât şi la lotul naţional, i-a fost Cristiana Spânu, dar şi Ilie Floroiu, directorul Farului, a ajutat-o mult. Loredana le este recunoscătoare amândurora şi le mulţumeşte, ca şi tuturor celor care i-au influenţat cariera şi au modelat-o ca gimnastă, de la primii paşi în sala de la antrenament până la momentul retragerii, de-a lungul unei cariere prodigioase. Loredana îşi aduce aminte cu emoţie de medaliile de aur de la Campionatul European din 2007 (desfăşurat în Ungaria) şi de la cel din anul 2009 sau de prezenţele pe podium de la Cupa Mondială din Germania. Numeroase alte medalii la Campionatele Naţionale, la cupele internaţionale şi la Campionatele Balcanice completează o carieră nepereche.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Ce păpuşică frumoasă!“ Campioana europeană Claudia Loredana Vieira, mămică din nou

20 Jun 2019 3328

„Suntem binecuvântaţi!“ Campioana europeană Claudia Loredana Vieira (fostă Erimia) a devenit mămică (galerie foto)

04 Aug 2016 4997

„Viaţă lungă şi frumoasă!“ Campioana Loredana Erimia şi Michael Viveiros Vieira, nuntă de vis la Londra (galerie foto + video)

24 Mar 2016 6627

Fac nunta în Anglia Campioana Loredana Erimia, din Constanţa, s-a logodit cu Michael Viveiros Vieira la Braşov (galerie foto)

23 Feb 2016 5318

Frumoasa din Constanţa face carieră în Anglia Fosta gimnastă Loredana Erimia a absolvit facultatea pe stadionul „Wembley” (galerie foto)

26 Jul 2014 5294