Echipa constănţeană joacă diseară în Olanda Gică Hagi are încredere că FC Viitorul va trece de Vitesse Arnhem în Europa League

FC Viitorul, campioana României din sezonul 2016/2017, susţine diseară manşa secundă din turul doi preliminar al Europa Legue, întâlnind în deplasare, de la ora 21.00 (ora României), formaţia olandeză Vitesse Arnhem. 
 
În tur, la Ovidiu, scorul a fost egal, 2-2, după ce FC Viitorul a condus cu 2-0 în minutul 49! Au marcat Drăguş (44, 49), respectiv Matavs (53) şi Linssen (72). Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, s-a arătat mulţumit în ansamblu de evoluţia jucătorilor săi, care îi dă speranţe că FC Viitorul poate merge mai departe în competiţie, obţinând un rezultat favorabil în Olanda. Pentru ca echipa să se prezinte cât mai bine diseară, în condiţiile în care, în această perioadă, fiind angrenată pe două fronturi, campionat - Europa League, FC Viitorul joacă din trei în trei zile, „Regele“ a luat decizia ca la meciul precedent, cel de Liga 1 de pe terenul Concordiei Chiajna, să-şi odihnească formula de bază, trimiţând în teren din primul minut un singur jucător dintre cei 11 titulari ai disputei tur cu Vitesse, pe Măţan!

„Sperăm să producem o surpriză foarte mare în Olanda“  

„Înainte de meci, în condiţiile în care jucăm din trei în trei zile, am luat o decizie importantă, să schimb toată formaţia care a jucat cu Vitesse şi să vin cu alta nouă, cu un sistem nou, ca să dau minute şi ritm şi jucătorilor care au evoluat mai puţin în ultimul timp. Joi, am nevoie de prospeţime, de o echipă puternică, care să încerce imposibilul în deplasare, contra unei echipe foarte bune. Dacă nu credeam că-i putem bate la ei, nu-mi odihneam jucătorii. Am schimbat toată echipa, în afară de Măţan, care avea nevoie să joace, iar apoi am apelat şi la Drăguş şi Houri. În continuare, confruntarea cu Vitesse e deschisă oricărui rezultat. Mai avem a doua repriză la ei. Suntem încrezători, pentru că echipa a arătat că are potenţial. Învăţăm şi creştem de la meci la meci. E un lucru pozitiv, care îmi dă încredere. Sperăm să producem o surpriză foarte mare în Olanda. Niciodată nu am dat procente de calificare. Câte avem, nu ştiu, dar ştiu că avem şansa noastră şi mergem să o jucăm. Sperăm să evoluăm şi mai bine ca în tur şi să câştigăm. Poate facem un 3-3, ca la Craiova“, a spus Gică Hagi.
 

PAOK Salonic a învins Basel în primul meci

 
FC Viitorul a efectuat în marţi seară ultimul antrenament înaintea plecării la Arnhem. A fost o şedinţă de pregătire la care a participat, efectiv, inclusiv Gheorghe Hagi. FC Viitorul a plecat ieri-dimineaţă în Olanda. Meciul de diseară va fi transmis în direct de TVR1. Cine va avea câştig de cauză la final va întâlni în turul trei preliminar (9 şi 16 august) învinsa din dubla întâlnire PAOK Salonic (Grecia) - Basel (Elveţia), care se dispută în turul doi preliminar al Ligii Campionilor. În prima manşă, PAOK, echipa pregătită de Răzvan Lucescu, s-a impus pe teren propriu cu 2-1. În turul întâi preliminar, FC Viitorul a eliminat echipa luxemburgheză Racing FC Union, după 2-0 în deplasare şi 0-0 la Ovidiu.
 

A fost henţ?

 
Faza litigioasă de la partida Concordia Chiajna - FC Viitorul, care a dus la eliminarea de pe banca tehnică, în urma protestelor, a lui Gică Hagi, a fost dezbătută suplimentar pe site-ul oficial al echipei de pe litoral, fiind prezentată şi o poză cu presupusul henţ în careu al lui Andrei Marc. „În min. 41 al partidei Concordia Chiajna - FC Viitorul, încheiată la egalitate, scor 1-1, fundaşul ilfovean Andrei Marc a atins mingea cu mâna la mică distanţă de linia porţii, lucru surprins inclusiv de fotografii aflaţi la acest meci. De altfel, la finalul partidei, chiar şi jucătorul Concordiei a recunoscut că a atins mingea cu mâna în acea fază. «A sărit mingea din Caparco, mi-a sărit în genunchi şi după aia în antebraţ. Într-adevăr, mi-a venit mingea în mână, dar eram în 10 centimetri şi mâna era lipită de corp. Nu am vrut să-mi creez un avantaj, mingea era... chiar am dat-o spre poartă, era să dau autogol», a declarat, la final, Andrei Marc. Faza a fost lăsată să continue de către arbitrii meciului, care l-au eliminat în schimb, pentru proteste, pe managerul tehnic al FC Viitorul, Gheorghe Hagi“, se arată pe site-ul FC Viitorul.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)
 
Citeşte şi:
 
Fotbaliștii de la FC Viitorul au ajuns în Olanda. Vor disputa partida retur cu Vitesse, din turul 2 al Europa League (video)
 
FC Viitorul, egal cu echipa olandeză Vitesse Arnhem, în Europa League Gică Hagi - „Am arătat încă o dată că ştim să jucăm fotbal“ (galerie foto)
 

Faţă de ultimul meci, Gică Hagi a schimbat zece fotbalişti FC Viitorul a folosit contra Concordiei opt jucători crescuţi în Academie

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Viitorul stadion de la Constanța Ministrul Adrian - Ioan Veștea - „Am trimis către Guvernul României memorandumul de finanțare“

02 Apr 2024 1707

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3232

Gică Hagi, concluzii după înfrângerea cu 1-3 în fața lui CFR Cluj - „Trebuie să schimbăm ceva”

01 Nov 2023 881

Gică Popescu a debutat la Națională pe stadionul din Constanța „Țin minte și acum emoțiile care m-au încercat“

11 Jul 2023 1420

Ovidiu „Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023, ziua a doua. Rezultate

27 Jun 2023 1744

„Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023 Academia Hagi, trei victorii, cu golaveraj 31-1, în primele trei meciuri (VIDEO)

26 Jun 2023 2123

Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)

24 May 2023 2377

Farul Constanța Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)

12 Jan 2023 6180

Imagine inedită Gică Hagi și Gabi Balint, în costume populare! „Wow, ce vă prinde portul! La mulți ani, domnilor!“

03 Jan 2023 2277

Farul Constanța Gică Popescu și povestea unui transfer stelar. „Îmi lua mâna și-mi spunea - «Semnează, unde vrei să te duci, pe lună?»“

17 Dec 2022 2961

Gică Hagi, nemulțumit înaintea meciului cu Rapid „Pentru unul e odihnă, iar pentru altul să facă 400 de kilometri“ (GALERIE FOTO)

20 Oct 2022 2686

De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 11215

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, devine „căpitanul” Football Museum Bucharest

20 Sep 2022 2185

Superliga Trei fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa ideală a etapei a șaptea. Gică Hagi, antrenorul rundei

30 Aug 2022 1795

Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 2160