Echipa din Ovidiu s-a impus la old-boys Primarul George Scupra, alături de câştigătorii de la „Cupa Armânamea” (galerie foto)

S-a tras cortina peste ediţia a şasea a „Cupei Armânamea”, întrecere fotbalistică organizată, la Sala Sporturilor din Constanţa, de comunitatea aromână. La old-boys, a triumfat echipa Ovidiu, iar la tineret, s-a impus Top Sport.

În meciul pentru titlu, Ovidiu a dispus de Hagilarea în prelungiri. La finele timpului regulamentar de joc, scorul a fost 2-2, iar golul victoriei a fost marcat în ultimul minut al timpului adiţional (s-au disputat două reprize a câte cinci minute).

Cristi Pariza şi Tase Halep, cei mai buni jucători


Primele trei clasate (atât la old-boys, cât şi la tineret) au fost premiate, iar organizatorii au făcut şi alte evidenţieri speciale: cel mai bun jucător - Cristi Pariza (Ovidiu), la old-boys; Tase Halep (Top Sport) - la tineret; cel mai bun portar - Cristi Denuşi (Hagilarea), la old-boys; Andrei Antonel (Amicii), la tineret; cel mai vârstnic jucător - Mihai Şiacu (Hagilarea, 61 de ani); cel mai tânăr jucător - Costea Iancu (Eden, 16 ani). Premiul Fair-Play i-a fost acordat echipei de old-boys Sinoe.

Gică Hagi a evoluat în deschiderea turneului


În deschiderea turneului, a avut loc o partidă demonstrativă, în care a evoluat şi cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor, Gică Hagi, căruia i s-au alăturat, printre alţii, Adrian Pitu, Stelian Carabaş, George Pitu, Gică Mina, Decebal Curumi, Neculai Tănasă, Mihai Guliu, Costin Caraman, Georges Mihai, Stere Halep (tatăl Simonei Halep), Gabi Stan sau Viorel Farcaş. Câţiva dintre aceştia au evoluat şi în turneu, la diferite echipe. Angrenaţi în competiţie au fost şi alţi jucători cunoscuţi, nelipsind Nelu Scupra, Mihai Scupra (Ovidiu), Stere Banoti, Dima Şamata sau Dimciu Anagnoste.

Diplomă şi pentru Alexi Pitu


În ziua finalelor, s-a mai desfăşurat o întâlnire amicală, între două echipe de copii de la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” (2002 şi 2003), premiate de organizatori, iar printre cei care au primit diplomă s-a aflat şi Alexi Pitu, nepot al lui Adi Pitu. Alexi s-a remarcat şi în Brazilia, la turneul Danone Nations Cup, unde un gol al său figurează pe locul doi în topul celor mai frumoase reuşite ale întrecerii.

Horele de la banchet


La final, echipele au participat la banchetul organizat la Restaurantul Estival din Mamaia, unde câştigătoarea de la old-boys l-a avut alături şi pe primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, care i-a felicitat pe cei din Ovidiu, dar şi pe ceilalţi fotbalişti şi pe organizatorii de la Comunitatea Aromână. La banchet, George Scupra, care sprijină în mod deosebit sportul la Ovidiu, nu a ezitat să se şi prindă în horă alături de fotbalişti. Festivitatea de la „Estival” a fost însufleţită de melodiile interpretate de Hrista Lupci şi de Stelian Arău, acompaniaţi de formaţia „Makidonia”. Cântecul dedicat Simonei Halep, „Ună feată cu anami”, i-a crescut inima tatălui marii jucătoare de tenis din Constanţa, Stere Halep, care a dansat cu foc, la fel ca şi ceilalţi participanţi. 


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce jocuri găsești în cazinourile de pe internet

07 Dec 2022 220

Petiție pentru înființarea unui parc memorial pentru animalele de companie în zona Dobrogea

05 Dec 2022 778

Petiție. Peste 1000 de persoane cer plata drepturilor pentru urmașii strămutaților din Bulgaria, Ardealul de Nord și Basarabia

04 Dec 2022 11056

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat online oferta educațională candidaților din Africa de Nord și din Asia Centrală

02 Dec 2022 633

Strategiile de pariere - sunt eficiente sau nu?

02 Dec 2022 98

Ultimele zile în care puteți vota proiectele din cadrul campaniei „Tu decizi pentru Constanța”

29 Nov 2022 504

Curs online de perfecționare a personalului didactic la Universitatea Ovidius din Constanța

29 Nov 2022 512

LIVE-VIDEO+TEXT Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în ședință. Scandal pe tema CT BUS între primar și liderul opoziției! (VIDEO)

29 Nov 2022 1196

Programul casieriilor RAJA în perioada sărbătorilor de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României

28 Nov 2022 384

Sprijin pentru viitoarele mămici! Școala Mamei și îngrijirea postpartum la ARMONIA Hospital

26 Nov 2022 645

„Tu decizi pentru Constanța” 35 de proiecte pe bugetare participativă. Etapa de vot este în plină desfășurare!

24 Nov 2022 550

Ședință a Consiliului Local Municipal Constanța. Proiecte importante. Vezi ordinea de zi completă

24 Nov 2022 654

Ți-au dispărut bani din cont? Câte plângeri la poliție s-au făcut în ultima perioadă, la Constanța, și ce să faci dacă devii victima unei fraude online

24 Nov 2022 1038

5 moduri în care să-ți crești șansele de câștig la jocurile de noroc online

18 Nov 2022 832

Primăria Constanța Votează proiectele pentru orașul nostru pe platforma „Tu decizi pentru Constanța”

17 Nov 2022 577