Echipa României, cu gimnaste constănțene în componență, medalii la Memorialul Salamunov din Slovenia (galerie foto)


La Maribor, în Slovenia, s-a desfășurat o întrecere internațională de gimnastică artistică, Memorialul Salamunov, la care au participat și sportive din România. Între acestea s-au aflat și gimnaste constănțene, care au avut contribuția lor la medaliile obținute de românce.


Echipa de junioare a României a cucerit medalia de aur, cu 140.900 puncte, devansând pe podium Croația și Slovacia. Formația tricoloră a fost alcătuită din sportive născute în 2006, componente ale programului „Țară, țară, vrem campioane!“: Andreea Preda, Shakira Cantaragiu (ambele, de la CSS1 Constanța), Iulia Trestianu și Ana Maria Turcu, La individual compus, locurile ocupatre au fost următoarele: Andreea Preda - 4 (cu 46.500 puncte), Iulia Trestianu - 5 (46.450 puncte), Shakira Cantaragiu si Ana Maria Turcu - la egalitate, pe 8 (cu 45.500 puncte). În finaleler pe aparate, româncele au avut din nou evoluții foarte bune: la sărituri: Andreea Preda - aur; Ana Maria Turcu - argint; la paralele - Shakira Cantaragiu - locul 4; la bârnă - Iulia Trestianu - aur, Ana Maria Turcu - argint; la sol - Ana Maria Turcu - aur, Iulia Trestianu - argint.


La categoria de vârstă tineret (gimnaste născute în anul 2007), dominarea României a fost totală, sportivele din programul „Țară, țară, vrem campioane!“ câștigând toate medaliile puse în joc! Formată din gimnaste de la cele două centre de pregătire a junioarelor, Deva (Adina Crișan, Luana Șerbănescu și Roberta Radu) și Constanța (Ana Lâlă și Alexandra Panait, ambele de la CSS1), echipa tricoloră a obținut medalia de aur. La individual compus, podiumul a fost o afacere în familie: 1. Roberta Radu, 2. Alexandra Panait, 3. Luana Șerbănescu.


Sportivele din România au fost însoțite în Slovenia de antrenorii Cătălin Meran, Ciprian Crețu (ambii, din Constanța) și Gina Gogean, iar Silvia Stroescu și Lenuța Hrișcă au participat la concurs în calitate de arbitri. Gimnastele de la CSS1 Constanța din proiectul „Țară, țară, vrem campioane!“ sunt pregătite de Mirela Szemerjai (antrenor coordonator în proiect la Constanța), Ciprian Crețu, Sorin Bechir, Cătălin Meran și de coregraful Mihaela Lintzmaier,
Pe lângă Slovenia, un grup de gimnaste din România concurează și la o întrecere în Elveția. „Proiectul «Țară, țară, vrem campioane!» își continuă drumul spre marea performanță cu o oprire în Elveția, acolo unde Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Amalia Puflea, Ioana Danciu, Roberta Radu și Ella Oprea vor face echipă pentru România la Cupa Elveției U13. Alături de ele, trup și suflet, sunt antrenorii Lucian Sandu, Raluca Bugner, Camelia Voinea și Dan Potra, dar și arbitrele Angela Cacoveanu și Daniela Trandafir“, se arată pe pagina de Facebook „Lotul national de gimnastică al României“. Sabrina Maneca Voinea este de la CS Farul Constanța, unde este pregătită de mama sa, Camelia Voinea, coregraf fiind Gabriela Păun.

Sursa foto: Facebook (Lotul feminin de gimnastică al României)


Citește și:

Gimnasta Sabrina Maneca Voinea, de la CS Farul Constanța, aur cu România la Cupa Elveției (galerie foto)

Noi medalii Gimnastele de la CSS1 Constanța și CS Farul, pe podium și la Naționalele junioarelor (galerie foto + documente)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.