Sport

Echipa Tomitanii Constanţa are doi jucători convocaţi la lotul naţional Under-20, care se pregăteşte pentru Campionatul European

Echipa naţională Under-20 de rugby a României se află în această perioadă la CSN Snagov, efectuând cel de-al doilea stagiu de pregătire în vederea participării la Campionatul European. 
 
La acţiunea care se va întinde până pe 26 octombrie, staff-ul tehnic al lotului a convocat 35 de jucători (18 înaintaşi şi 17 jucători de treisferturi). Între aceştia se află şi trei rugbyşti de la cluburi de pe litoral: doi de la Tomitanii Constanţa - Andrei Cabason (linia a II-a), Laurenţiu Pocovnicu (mijlocaş la deschidere); unul de la CS Năvodari - Sorin Pândichi (mijlocaş la grămadă). 
„Primul stagiu a fost interesant pentru că nu-i cunoşteam pe jucătorii de vârsta lor, nu mai lucrasem cu ei. Am început să implementez filosofia mea de joc, cum cred că trebuie să ne dezvoltăm ca să ajungem în cea mai bună formă pentru Campionatul European. Băieţii au reacţionat foarte bine, am avut nişte răspunsuri de caracter interesante. În ce priveşte conţinutul stagiului am avut în vedere dezvoltarea abilităţilor fundamentale, precum prinderea balonului, pasa, abilitatea de a găsi spaţii în sistemul ofensiv al echipei adverse, viziune de joc, dar şi abilităţi funcţionale, pregătire fizică de contact, specifică. 
 
Am avut şi teste de fitness şi sală de forţă, unde am văzut nivelul de pregătire al jucătorilor. Practic în primul stagiu am început să construim baza la ceea ce dorim să dezvoltăm. în stagiul doi vom menţine grupul din primul stagiu şi vom integra jucătorii noi pe care vrem să-i vedem. Diferenţa de conţinut dintre cele două stagii nu va fi mare, o să mai adăugăm doar nişte componente ale jocului. Dincolo de cunoştinţele tehnice cred că cel mai important este să creştem dorinţa jucătorilor de a juca, încrederea în ei, dorinţa de a juca pentru România, de a purta tricolorul, de a fi ceva special pentru ei, gata întotdeauna să dea totul. Jucătorii trebuie să conştientizeze că atunci când îmbracă tricoul au o responsabilitate faţă de ţară şi faţă de familia lor. Ce pot să mai spun este că grupul de jucători pe care îl avem este foarte interesant, cu un potenţial mare, este de lucrat mult, dar sper că împreună vom reuşi să creştem cât mai mult”, a declarat Lasha Tavarkidlaze, antrenorul principal al României U-20, citat de frr.ro.
 
Sursa foto: Facebook (Andrei Cabason, Laurențiu Pocovnicu) 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cupa României Ploaie de eseuri! Rugbyștii de la Tomitanii, înfrângere usturătoare la Constanța cu Timișoara Saracens (galerie foto)

23 Nov 2019 1255

Zi specială, sâmbătă, la Tomitanii Constanţa. Meci de Cupa României cu Timişoara Saracens şi momente aniversare

23 Nov 2019 1736

Trei rugbyşti constănţeni selecţionaţi în lotul României Under-20 pentru cel de-al treilea stagiu în vederea Euro

14 Nov 2019 834

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au condus la pauză U Cluj în deplasare. Gazdele au revenit în partea secundă

09 Nov 2019 997

Rugbystul Kamil Sobota, de la Tomitanii Constanţa, convocat la Naţionala de seniori a României (galerie foto)

06 Nov 2019 2467

Rugbyștii de la Tomitanii, eșec la Constanța cu CSM Știința Baia Mare, în Cupa României

30 Oct 2019 694

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, primul punct în campionat, însă după un meci în care arbitrajul i-a nemulțumit

26 Oct 2019 1281

Weekend sportiv Rugbyștii de la Tomitanii Constanța se duelează în SuperLigă cu Universitatea Cluj

26 Oct 2019 534

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, în mijlocul copiilor de la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica“ (galerie foto + video)

24 Oct 2019 1039

Florian Ciocoiu! Echipa Tomitanii Constanţa a pierdut meciul contra campioanei CSM Ştiinţa Baia Mare, dar a dat omul meciului

22 Oct 2019 2540

Rugby CSM Știința Baia Mare a câștigat meciul de la Constanța cu Tomitanii

19 Oct 2019 958

Misiune infernală Rugbyştii de la Tomitanii, meci la Constanţa cu CSM Știinţa Baia Mare, liderul cu victorii pe linie al clasamentului

19 Oct 2019 885

Tomitanii Constanța Cristian Cojocaru - „E o situație neplăcută, greu de digerat. Însă credem că lucrurile se vor schimba în iarnă“

14 Oct 2019 971

Imagini de la eveniment Rugbyștii de la Tomitanii, înfrângere și în meciul de la Constanța cu Gloria Buzău (galerie foto+video)

12 Oct 2019 744

Program sportiv în judeţul Constanţa Voleibalistele de la CS Medgidia, primul meci pe teren propriu în Divizia A1

12 Oct 2019 627