Sport

Echipa Tomitanii Constanţa vrea două victorii în play-out Cristian Cojocaru - „Lupta pentru locul cinci în SuperLigă e ca pentru prima poziţie“

La finele acestei săptămâni, echipa de rugby Tomitanii Constanţa, nou promovată în SuperLigă, eşalonul de elită din România, va susţine primul meci din turneul play-out, în care evoluează ultimele patru clasate dintre cele opt participante în campionat.
 
Pregătită de Cosmin Raţiu şi Cătălin Nicolae, echipa de pe litoral a realizat o clasare foarte bună în sezonul regulat, ocupând locul cinci. Tomitanii este astfel prima echipă care le urmează în ierarhie celor patru granzi (CSM Bucureşti, Timişoara Saracens, CSM Ştiinţa Baia Mare şi CSA Steaua), iar rugbyştii de pe litoral vor să-ţi păstreze acest loc şi după cele două partide pe care le vor susţine în play-out. Întâi, Tomitanii va întâlni la Constanţa, sâmbătă, 18 mai, echipa de pe locul opt, Universitatea Cluj. În a doua partidă, care se va juca peste două săptămâni, la Bucureşti, învingătoarea din această partidă se va duela, în meciul pentru locul final cinci, cu echipa care va triumfa în disputa Gloria Buzău - Dinamo Bucureşti.
 

Puterea interioară a echipei

 
„Pentru noi, lupta pentru locul cinci e ca pentru prima poziţie. Vrem să ne păstrăm spiritul de luptători şi să mai realizăm două victorii, care ne-ar permite clasarea la finele SuperLigii pe locul cinci. Pentru o echipă nou promovată, ca a noastră, ar fi o mare realizare. În partida cu Gloria Buzău, să revii de la 10-15 la pauză şi să câştigi cu 20-15 ţine de puterea interioară a echipei, care îşi doreşte să facă lucrurile bine. Meciul care va decide cu adevărat poziţionarea finală va fi peste două săptămâni, la Bucureşti. Atunci putem trage linie cu adevărat şi putem spune tuturor dacă da, acesta este pasul foarte important către viitorul rugby-ului la Constanţa. Evoluţia echipei din sezonul regulat ne-a atins aşteptările, însă, dacă nu făceam cele 14 transferuri în iarnă, lucrurile nu ar fi mers în direcţia dorită“, a declarat Cristian Cojocaru, preşedintele clubului Tomitanii.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Imagini de la eveniment Nou promovata Tomitanii Constanța s-a clasat pe locul cinci după sezonul regulat al SuperLigii (galerie foto+video)

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Începe Cupa României la rugby. Ce program are echipa Tomitanii Constanţa

09 Aug 2019 639

Interviu online cu rugbystul Ionuţ Macoveanu, de la Tomitanii Constanţa „Meciul cu Dinamo nu va fi uşor de uitat“

03 Aug 2019 1677

Johnny Sola, de la Tomitanii Constanţa, căpitan al României în Polonia, la Grand Prix Series (galerie foto)

24 Jul 2019 839

De la Romania 7’s, Danie de Villiers a venit antrenor la Tomitanii Constanţa

24 Jul 2019 1587

Tomitanii Constanţa. Povestea merge mai departe O nouă grupă de puşti a început aventura în rugby, la zece ani de la demararea proiectului (galerie foto)

25 Jun 2019 1446

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa s-au clasat pe locul opt în SuperLigă, după ce încheiaseră pe cinci sezonul regulat

27 May 2019 1238

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa joacă duminică pentru locul şapte în SuperLigă

25 May 2019 817

Rugbyştii de la Tomitanii au cedat în semifinală Cristian Cojocaru - „Am greşit şi ne-au taxat. Experienţa şi-a spus cuvântul“

21 May 2019 1278

Imagini de la eveniment Învinsă la Constanța de Universitatea Cluj, Tomitanii va juca pentru locurile 7-8 în SuperLigă (galerie foto+video)

18 May 2019 1155

Rugbyştii de la CS Năvodari joacă pentru titlul de campioană în DNS. Meci foarte important şi pentru Tomitanii Constanţa

18 May 2019 825

Imagini de la eveniment Nou promovata Tomitanii Constanța s-a clasat pe locul cinci după sezonul regulat al SuperLigii (galerie foto+video)

11 May 2019 1472

Rugbyştii de la Tomitanii, meci capital cu Gloria Buzău, la Constanţa. CS Năvodari susţine acasă semifinala DNS

11 May 2019 734

După meciul de senzaţie cu Timişoara Saracens, Tomitanii Constanţa au dat jucătorul etapei în SuperLigă!

10 May 2019 815

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa s-au relaxat la un local cu specific turcesc din Neptun (galerie foto)

10 May 2019 1121

Tomitanii, la un pas de victorie contra campioanei! „Ar fi fost un succes istoric. Am arătat că, la Constanţa, rugby-ul are resurse“

06 May 2019 840