Sport

Echipa Tomitanii Constanţa vrea două victorii în play-out Cristian Cojocaru - „Lupta pentru locul cinci în SuperLigă e ca pentru prima poziţie“

La finele acestei săptămâni, echipa de rugby Tomitanii Constanţa, nou promovată în SuperLigă, eşalonul de elită din România, va susţine primul meci din turneul play-out, în care evoluează ultimele patru clasate dintre cele opt participante în campionat.
 
Pregătită de Cosmin Raţiu şi Cătălin Nicolae, echipa de pe litoral a realizat o clasare foarte bună în sezonul regulat, ocupând locul cinci. Tomitanii este astfel prima echipă care le urmează în ierarhie celor patru granzi (CSM Bucureşti, Timişoara Saracens, CSM Ştiinţa Baia Mare şi CSA Steaua), iar rugbyştii de pe litoral vor să-ţi păstreze acest loc şi după cele două partide pe care le vor susţine în play-out. Întâi, Tomitanii va întâlni la Constanţa, sâmbătă, 18 mai, echipa de pe locul opt, Universitatea Cluj. În a doua partidă, care se va juca peste două săptămâni, la Bucureşti, învingătoarea din această partidă se va duela, în meciul pentru locul final cinci, cu echipa care va triumfa în disputa Gloria Buzău - Dinamo Bucureşti.
 

Puterea interioară a echipei

 
„Pentru noi, lupta pentru locul cinci e ca pentru prima poziţie. Vrem să ne păstrăm spiritul de luptători şi să mai realizăm două victorii, care ne-ar permite clasarea la finele SuperLigii pe locul cinci. Pentru o echipă nou promovată, ca a noastră, ar fi o mare realizare. În partida cu Gloria Buzău, să revii de la 10-15 la pauză şi să câştigi cu 20-15 ţine de puterea interioară a echipei, care îşi doreşte să facă lucrurile bine. Meciul care va decide cu adevărat poziţionarea finală va fi peste două săptămâni, la Bucureşti. Atunci putem trage linie cu adevărat şi putem spune tuturor dacă da, acesta este pasul foarte important către viitorul rugby-ului la Constanţa. Evoluţia echipei din sezonul regulat ne-a atins aşteptările, însă, dacă nu făceam cele 14 transferuri în iarnă, lucrurile nu ar fi mers în direcţia dorită“, a declarat Cristian Cojocaru, preşedintele clubului Tomitanii.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Imagini de la eveniment Nou promovata Tomitanii Constanța s-a clasat pe locul cinci după sezonul regulat al SuperLigii (galerie foto+video)

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rugby CSM Știința Baia Mare a câștigat meciul de la Constanța cu Tomitanii

19 Oct 2019 690

Misiune infernală Rugbyştii de la Tomitanii, meci la Constanţa cu CSM Știinţa Baia Mare, liderul cu victorii pe linie al clasamentului

19 Oct 2019 638

Echipa Tomitanii Constanţa are doi jucători convocaţi la lotul naţional Under-20, care se pregăteşte pentru Campionatul European

18 Oct 2019 798

Tomitanii Constanța Cristian Cojocaru - „E o situație neplăcută, greu de digerat. Însă credem că lucrurile se vor schimba în iarnă“

14 Oct 2019 784

Imagini de la eveniment Rugbyștii de la Tomitanii, înfrângere și în meciul de la Constanța cu Gloria Buzău (galerie foto+video)

12 Oct 2019 588

Program sportiv în judeţul Constanţa Voleibalistele de la CS Medgidia, primul meci pe teren propriu în Divizia A1

12 Oct 2019 458

Campania umanitară „Împreună pentru Ştefan“ Cristian Cojocaru a achiziţionat la licitaţie tricoul internaţionalului Tudor Boldor (galerie foto)

12 Oct 2019 899

„Cel mai frumos «război»“ Înaintea meciului cu Gloria Buzău, rugbyştii de la Tomitanii Constanţa s-au relaxat la paintball (galerie foto)

11 Oct 2019 586

Tomitanii joacă miercuri la Constanţa cu Universitatea Cluj, în Cupa României

25 Sep 2019 592

Imagini de la eveniment Rugbyștii de la Tomitanii, înfrângere în meciul cu Dinamo de la Constanța (galerie foto+video)

21 Sep 2019 1105

Rugby Sâmbătă, Tomitanii se duelează la Constanţa în SuperLigă cu Dinamo Bucureşti

21 Sep 2019 765

Susţinere cu greutate Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa, alături de Maya Cristiana Sasu, în prima ei zi de grădiniţă (galerie foto)

20 Sep 2019 2380

„Tarzan“ a fost operat Tomitanii, trei luni fără căpitanul de echipă Adrian Ion. Sâmbătă au meci cu Dinamo, la Constanţa (galerie foto)

19 Sep 2019 1306

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, eșec la scor în meciul cu CSA Steaua București

14 Sep 2019 1154

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa joacă în SuperLigă cu CSA Steaua

14 Sep 2019 651