Sport

„El crede că poate să joace fotbal doar cu talentul“ Gică Hagi, supărat. Un jucător nu mai face parte din lotul primei echipe

Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, este supărat după evoluţia echipei Under-19 a clubului în prima manşă a turului întâi din Youth League, în care formaţia de pe litoral a pierdut cu 0-1 (Cuze 37) la Ovidiu, cu Dinamo Zagreb, din Croaţia.  
 
„Regele“ a spus că aştepta mai mult de la echipă, care nu a avut personalitate şi nu a respectat principiile de bază. „Sunt supărat pe ei. N-au avut personalitate. În toţi aceşti ani, după tot ce am construit eu în club şi în Academie, echipa trebuie să aibă personalitate, să ia decizii, să nu aibă teamă, să fie puternică. Şi al doilea aspect, să respecte principiile de bază, posesia şi presiunea. Nu le-au respectat, nu au avut capacitatea să facă asta, cu toate că, după ce am văzut cum a început meciul, după 10 - 15 minute, am vrut să-mi audă puţin vocea, să le dau câteva indicaţii, doar în plan motivaţional, să le ridic puţin temperatura, tonusul, să aibă mai multă încredere. Au făcut-o binişor, dar nu la nivelul pe care îl doream eu, să aibă posesie, control şi să domine meciul, să impună ritmul şi intensitatea. Am discutat cu ei, le-am spus lucrurile mele. Cu siguranţă voi schimba ceva în viitor. Nu mi-a plăcut deloc şi e de revizuit puţin lucrurile. Le voi revizui aşa cum trebuie, în plan tehnic şi administrativ“, a precizat Gică Hagi.
 
În această partidă, FC Viitorul U-19 (antrenori, Cristian Cămui şi Vasile Mănăilă) a jucat cu: Șerban - Boboc, Leca, Vlad, Neciu (75 Nedelea) - Negrean (75 Mălăele), Călin, Tucaliuc - Mățan, Pop (62 Matiș), Halep (79 Ilie). Rezerve neutilizate: Mușat - Mureșan, Ghiță.

„Nu sunt un balaur, să fiu peste tot“

Cel care a demarat proiectele fotbalistice de la Ovidiu a cerut mai mult control în ce priveşte activitatea din Academia care îi poartă numele. „Conducerea trebuie să aibă mult mai mult control asupra a ce se face în Academie. Atât administrativul, cât şi tehnicul trebuie să fie foarte atenţi la ce se lucrează. Le-am zis că eu nu pot să am şapte capete. Nu sunt un balaur, să fiu peste tot. Eu doar am creat un concept tehnic foarte important şi eram convins că este implementat foarte bine, asimilându-l cu toţii. Din păcate, am observat că nu sunt încă la nivelul pe care mi-l doresc. V-am spus înainte că dorim să ne perfecţionăm şi să ne dezvoltăm, după tot ce am făcut în aceşti ani. O să văd ce pot face cât voi mai fi pe aici. Nu pot ca toată ziua să mă întrebaţi: «Dacă tu pleci, ce se întâmplă?». Le-am zis de ce întreabă atunci lumea, dacă totul e perfect. Nu-i normal să nu meargă lucrurile când ai un concept tehnic, o gândire unitară, iar lucrurile sunt puse la punct şi pregătirea făcută cum trebuie. N-am văzut spiritul nostru la acea echipă. Şi le-am dat exemplul din prima ligă, când am jucat cu Astra şi am avut 70% posesie. Astra nu pierduse niciun meci, iar Viitorul a avut capacitatea să elimine un om în minutul 30, datorită jocului bun. Un jucător să fie faultat de cinci ori şi să elimini un jucător pe bună dreptate e meritul tău. Un joc extraordinar, dus de la cap la coadă. Am făcut asta cu trei jucători de 1999 şi doi de 1998, voi de ce nu puteţi să o faceţi cu aceeaşi vârstă?“, s-a întrebat Hagi.

„Mi se pare că sunt plafonaţi puţin“    

După meciul din Youth League, managerul tehnic al FC Viitorul a urmărit două antrenamente ale FC Viitorul U-19, să vadă cum se lucrează. „Eu am făcut cât am putut, am fost lângă ei, a doua zi am fost la două antrenamente să mă uit. Le-am dat trei jucători, dintre care unul nu a rezistat decât 75 de minute. Mie mi se pare inadmisibil ca un jucător care se antrenează la echipa mare să nu reziste la juniori. I-am şi comunicat. Nu trebuie să descopăr eu nimic, doar văd şi spun nişte lucruri care poate dor, dar sunt realist. Aşa trebuie să fii în fotbal, să vezi realitatea, nu să ies în faţa dumneavoastră şi să spun «Mamă, ce bine am făcut, ce frumoşi suntem!». Nu mi-a plăcut deloc ce am văzut. Încerc să mişc lucrurile într-un fel. Mi se pare că sunt plafonaţi puţin. Acesta-i sentimentul meu. De atâta bine, de atâta succes şi de atâtea vorbe bune la adresa noastră. Anul trecut, s-au mărit salariile. Mi-a mers bine şi am fost atent şi sensibil şi am mărit salariile tuturor. Iar acum, în ultima perioadă, îi cam văd demotivaţi. În viaţă, când eşti plafonat şi nu mai ai motivaţie, e foarte greu să mai progresezi. Le-am zis acest lucru, întrucât e casa noastră, e familia noastră. O să încercăm să revizuim lucrurile, să le punem la punct. Cine vrea să mai fie motivat, să aibă poftă, iubire şi pasiune de a face fotbal, de a forma şi creşte copii, de a face lucrurile… Cine vrea s-o aibă, va rămâne cu mine, cine nu… Vreau oameni motivaţi, care să transmită energie şi spirit, pofta pe care o am şi eu. Nu mă satur niciodată şi sunt mereu motivat. Vreau să produc, vreau să fac, învăţ în fiecare zi“, a punctat Gică Hagi.

„Voi aţi văzut o echipă care avea curaj?“

Cel mai mare fotbalist din istoria României îşi dorea mult mai mult de la meciul cu croaţii, dar a văzut că mai e mult de muncă. După meci, Hagi a avut o şedinţă cu conducerea şi cu staff-ul tehnic. „După opt - nouă ani, credeam că s-au învăţat atâtea şi totul merge pe de rost. Se pare că mai avem mult de muncă. Am trecut o etapă de iniţiere şi învăţare, dar să rămâi după nouă - zece ani la acest nivel… Trebuia să fim de dezvoltare - perfecţionare. În următorii ani, se pare că asta vom face. Am simţit-o, am spus-o elegant la un moment dat, dar acum vom controla mult mai bine lucrurile, vom fi mult mai preocupaţi şi atenţi. Vom fi atenţi la cum se lucrează. Meciul e doar 1-0, nu s-a terminat, dar maniera de a respecta conceptul şi a avea personalitate nu mi-a plăcut. Noi ne identificăm cu un lucru foarte clar. În 90% dintre meciuri, dominăm, ne impunem. Stilul de joc trebuie respectat. Eu ştiu la ce nivel suntem în privinţa condiţiilor oferite. Când au văzut baza, croaţii au spus că e incredibil ce am făcut. Cine vine în acest loc foloseşte cuvinte ca fantastic şi incredibil. Acum vorbesc din postura de patron. Am creat şi partea tehnică, şi administrativă. Îmi doream şi credeam mult mai mult. Am avut o şedinţă cu conducerea şi corpul tehnic şi le-am comunicat acest lucru.
 
La un meci de Champions League, chiar dacă la juniori, să ai doi jucători accidentaţi şi să nu ştii ce-i cu ei… Ce planificare e asta? Doi jucători foarte importanţi, amândoi stângaci. Şi nu ştim cât vor sta şi când se vor recupera. Iar apoi trebuie să te duci să te lupţi cu cei mai buni. N-ai cum, trebuie să ştii s-o planifici foarte bine. Cum antrenezi, ce antrenezi, cum ajungi la momentul acela, cum vorbeşti cu jucătorii, ce le transmiţi, ce încredere le dai.
 
Voi aţi văzut o echipă care avea curaj? A fost una timorată, fără personalitate, când pasa o dată în faţă se pierdea mingea, care n-a făcut mai mult de cinci pase. Şi uitaţi-vă la echipa mare cum face. Care antrenează şi face aceleaşi lucruri ca ei. Am jucat şi noi cu Vitesse, dar măcar am făcut nişte pase, am încercat. Sunt momente şi momente, dar ne-am duelat cât de cât. Şi să nu vorbim de media de vârstă. Ei au jucat cu vârsta lor, iar pretenţiile trebuie să fie foarte mari. Dar asta e, ne-o asumăm, mergem înainte“, a punctat „Regele“. 
 
În retur, nu mai dă jucători de la prima echipă
Gică Hagi a spus că, după partida cu Dinamo Zagreb, Neciu nu mai este component al echipei mari a Viitorului. „În returul din Croaţia, nu mai dau jucători de la echipa mare. Iar Neciu nu mai face parte din prima echipă. Un jucător pe care îl antrenez eu să nu poată juca un meci întreg nu se poate. După meci i-am comunicat clar. Eu am crezut că e puternic şi luptător. Nu poate să abandoneze atât de uşor. Fotbalul înseamnă luptă şi spirit, nu numai talent. El crede că poate să joace fotbal doar cu talentul. Nu se poate. Ca fundaş, trebuie să ai capacitatea să te lupţi, să te aperi. De ce i-a luat Boboc faţa, din fundaş dreapta? Să se uite la Boboc cum joacă. El de ce nu poate? Nu a făcut aceleaşi antrenamente ca Boboc? Sunt de aceeaşi vârstă, foarte talentaţi şi ce ce nu? Întrebaţi-l pe el. Care a fost calitate mea numărul 1? Că talent au toţi. Ambiţia! Motivat 200% în fiecare zi. E lecţie pentru cei tineri“, a mai spus Hagi.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Youth League. FC Viitorul U19 - Dinamo Zagreb U19 0-1 în prima manşă a primului tur
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Naşul contra finului! FCSB - FC Viitorul, meciul marilor orgolii Gică Hagi - „Gigi mi-a declarat război, dar pentru mine e fotbal“

08 Dec 2018 1176

FC Viitorul, fără laureaţi la Gala Fotbalului Românesc! Hagi - „Suntem de la Constanţa. Poză mică, scris puţin... Se fac păcate. Mari!“

07 Dec 2018 531

Gică Hagi, nemulţumit. „Inexplicabil!” Cu Gaz Metan Mediaş, FC Viitorul n-a arătat spiritul pe care l-a avut contra lui Dinamo (galerie foto)

07 Dec 2018 454

Bradley De Nooijer, fundaşul FC Viitorul „Visez să joc în echipa naţională a Olandei, iar, într-o zi, şi la Feyenoord“

06 Dec 2018 323

„Cred că e interzis să pomeniţi la televizor despre Viitorul“ În meciul cu Dinamo, echipa lui Hagi a alergat 120 de kilometri. Astăzi, meci cu Gaz Metan

05 Dec 2018 476

Gică Hagi - „Să nu uite de noi, de ăştia mici. Cerem o şansă, atât! Cum au ceilalţi“

04 Dec 2018 603

Contractul fotbalistului Alexandru Măţan cu FC Viitorul a fost prelungit

03 Dec 2018 400

Mircea Rednic - „Viitorul e o echipă frumoasă, dar ce nu mi-a plăcut la ei - plângăcioşi“. Ce a spus Gică Hagi

03 Dec 2018 350

Entuziasmant! FC Viitorul a surclasat Dinamo Gică Hagi - „Sunt mândru de echipa mea. Se întâmplă ceva frumos, cu tineri, la Constanţa!“

03 Dec 2018 555

Gică Hagi - „Între noi şi ei au ieşit mereu meciuri frumoase“ FC Viitorul şi Dinamo se înfruntă sâmbătă la Ovidiu în Liga 1

01 Dec 2018 533

Gică Hagi a fost în Belgia, la meciul Standard Liege - Sevilla. Ce a vorbit cu oficialii celor două echipe

30 Nov 2018 326

Mesajul lui Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, cu ocazia Zilei Naționale a României (video)

30 Nov 2018 370

Imagini de la eveniment Gică Hagi, Ianis Hagi și Ionuț Vână au prefațat meciul FC Viitorul - Dinamo, de sâmbătă (galerie foto+video)

30 Nov 2018 670

FC Viitorul, a cincea victorie în deplasare Deranjat de unele remarci ale lui Gigi Becali, Gică Hagi i-a dat replica patronului FCSB (galerie foto)

27 Nov 2018 1009

Editorial Meciul de la Cardiff şi debutul lui Ianis Hagi. Ce coincidenţă fericită!

19 Nov 2018 535

La 20 de ani, Ianis Hagi a debutat la echipa națională de seniori a României. Ce a declarat căpitanul FC Viitorul

18 Nov 2018 890

Ianis Hagi, căpitanul FC Viitorul, în faţa debutului la Naţionala mare a României „Îţi ţinem pumnii! Răbdare şi curaj!“ (galerie foto)

15 Nov 2018 645

Gică Hagi - „E lucru mare!“ Cu şase titulari cu vârsta între 19 şi 21 de ani, FC Viitorul a dominat clar Concordia Chiajna

12 Nov 2018 789

Remiză între FC Viitorul și Concordia Chiajna în meciul de la Ovidiu

10 Nov 2018 484

FC Viitorul joacă sâmbătă la Ovidiu contra Concordiei Chiajna Gică Hagi - „Sperăm să obținem o victorie frumoasă”

09 Nov 2018 331

„Trăiesc un moment fericit“ La 19 ani, Radu Boboc joacă în Liga 1 cu FC Viitorul şi s-a calificat la Campionatul European cu România

09 Nov 2018 446

„Da, îmi doresc foarte mult!“ Cum a ajuns Bogdan Ţâru căpitan la FC Viitorul, la 20 de ani. Ce i-a spus Hagi atunci

08 Nov 2018 595

„FRF îl vrea pe Gică Hagi la naţională!”. Iată reacţia managerului tehnic al FC Viitorul

07 Nov 2018 584

„Atitudine de lider!“ Ianis Hagi, căpitanul FC Viitorul, în echipa ideală a turului sezonului regulat din Liga 1

07 Nov 2018 560

FC Viitorul, victorii în ultimele două deplasări din Liga 1. Echipa lui Hagi e la patru puncte de primul loc (galerie foto)

06 Nov 2018 447

FC Viitorul joacă duminică cu Dunărea Călărași Gică Hagi - „Cred că va ieși un meci foarte frumos” (galerie foto)

03 Nov 2018 510

Gică Hagi, în vizită la Cumpăna. „Regele“, impresionat de investiţiile făcute în comună în sprijinul tinerei generaţii (galerie foto)

03 Nov 2018 662

Ianis Hagi - „Suntem unde ne-am dorit“ FC Viitorul, pe locul patru după turul sezonului regulat. În progres faţă de stagiunea trecută

31 Oct 2018 570

FC Viitorul vrea încă o victorie cu Poli Iaşi. Meci, astăzi, în Cupa României Gică Hagi - „Aşa e la luptă. Trebuie să ştii unde şi cum ataci“

30 Oct 2018 799

„Am arătat că ştim să ne şi apărăm“ Gică Hagi a remarcat jocul defensiv al FC Viitorul din victoria cu FC Botoşani

29 Oct 2018 411

Vârful de 19 ani al FC Viitorul a făcut un salt enorm Gică Hagi - „Denis Drăguş trebuie să fie cel mai fericit jucător din România“

27 Oct 2018 791

Ianis Hagi, 20 de ani! Astăzi, e ziua de naştere a căpitanului FC Viitorul

22 Oct 2018 2151

FC Viitorul, învinsă la Ovidiu de Sepsi Sf. Gheorghe Cătălin Anghel - „Am comis greşeli individuale şi colective impardonabile“

22 Oct 2018 635

„Messi nu putea să fie, că am fost eu!“ Gică Hagi îl aseamănă pe fiul său, Ianis, cu Johan Cruyff

19 Oct 2018 491

Ianis Hagi merge cu selecţionata României la Campionatul European „Trăiesc cel mai frumos moment al carierei mele de până acum!“

19 Oct 2018 725

40 la sută dintre convocaţii la Naţionala mare şi cea de tineret a României sunt actuali sau foşti jucători de la FC Viitorul

16 Oct 2018 1184

Gică Hagi şi Yuksel Yesilova, suspendaţi şi amendaţi

11 Oct 2018 1018

Sâmbătă, FC Viitorul va disputa la Ovidiu un meci amical cu o echipă de Liga 1

09 Oct 2018 583

FC Viitorul joacă vineri la Iaşi în Liga 1. Hagi şi echipa sa abordează partida cu încredere

05 Oct 2018 611

Meci la Ovidiu. Intrare liberă FC Viitorul Under-19, campioana României, debutează astăzi în Youth League

02 Oct 2018 706

„Nu-mi mai pot schimba acum sângele“ Gică Hagi, declaraţie de dragoste pentru Galatasaray Istanbul. Ce echipă l-ar vrea antrenor (galerie foto)

02 Oct 2018 1695

Gică Hagi şi Ciprian Marica, alături de participanţii la etapa finală, de la Constanţa, a campionatului MAI la minifotbal (galerie foto)

01 Oct 2018 1429

UPDATE FC Viitorul a învins dramatic Astra Giurgiu, administrându-i prima înfrângere. Final cu scandal. Hagi și Yuksel Yesilova, eliminați! (galerie foto)

30 Sep 2018 1124

FC Viitorul - Astra Giurgiu, mâine, la Ovidiu Gică Hagi - „Întâlnim o echipă periculoasă. Trebuie să ne impunem jocul”

29 Sep 2018 689

Gică Hagi şi contractul său cu FC Viitorul „S-a exprimat neinspirat folosind cuvântul «fictiv»“

28 Sep 2018 757

Precizări ale FC Viitorul în legătură cu contractul lui Gică Hagi

27 Sep 2018 680

FC Viitorul debutează astăzi în Cupa României. Gică Hagi a lăsat acasă mai mulţi jucători de bază (galerie foto)

26 Sep 2018 854

FC Viitorul, învinsă de Universitatea Craiova, prin dubla lui Elvir Koljic Gică Hagi - „Am lucrat part-time!“

24 Sep 2018 1216

FC Viitorul joacă sâmbătă în „vulcanul“ de la Craiova. Între cele două echipe au ieşit mereu meciuri frumoase

22 Sep 2018 564

„O poveste crudă, reală“ Kira, fiica lui Gică Hagi, joacă în filmul „Între chin şi amin“, regizat de Toma Enache

22 Sep 2018 1978