Elita Kick-Boxing-ului din România, prezentă la două concursuri desfășurate la Constanța

 
  • Campionatul Naţional de Kick-Boxing şi Cupa Românei la K1 au reunit pe litoral peste 200 de sportivi.
 
La sala de jocuri sportive şi la sala de box din Complexul „Tomis” din Constanţa s-au desfăşurat, în paralel, Campionatul Naţional de Kick-Boxing la probele Kick-Light, Light-Contact şi Points Fighting, şi Cupa Românei la K1, care a devenit probă olimpică.
 
La campionat au participat 212 sportivi, din 28 de cluburi sportive membre ale Federaţiei Române de Arte Marţiale de Contact (preşedinte, profesor Dumitru Mocănaşu).
 
Din judeţul Constanţa, au participat doar sportivii de la CS Medgidia (instructor, Iusein Tanior). După cum se arată într-un comunicat de presă, celelalte cluburi sportive nu au participat, din diferite motive, de la cele financiare, până la cele legate de pregătirea sportivilor.
  

Practic, toată elita Kick-Boxing-ului din România a fost prezentă la cele două concursuri, începând de la preşedintele federaţiei, personalitate importantă, recunoscută de WAKO, apoi preşedintele departamentului „All-Styles”, Mircea Mitroescu, şi continuând cu cel mai cunoscut sportiv din România, Ciprian Sora, alături de alţii.
 
Aceste două concursuri reprezintă un semnal clar că FRAMC, sub conducerea d-lor Dumitru Mocănaşu şi Mircea Mitroescu, se va reface şi va duce înainte artele marţiale de contact pentru amatori, dar şi ca bază de selecţie pentru profesionişti.
 
Nivelul tehnic al meciurilor a fost foarte ridicat, având în vedere faptul că aproape 2 ani sportivii nu au participat la niciun concurs. Au concurat sportivi consacraţi, multipli campioni, dar şi începători dornici de afirmare, care au ridicat calitatea meciurilor.
 
Nu au fost înregistrate contestaţii, nu au fost probleme de arbitraj, echipa de arbitri, formată din mulţi arbitri internaţionali WAKO, s-a achitat de sarcini şi a rezistat celor 13 ore de concurs, care au solicitat şi un efort deosebit din partea sportivilor, care au concurat la două sau chiar trei probe
 
Campionatul a avut sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Constanţa şi al S.C. „Urban Legends” Constanţa. Aducem mulţumiri doamnei director Mariana Solomon, domnilor consilieri Alexandru Negraru şi Reşit Emiran, de asemenea domnului director Mihai Isop, a declarat Florin Iordănoaia, președintele CS Marea Neagră Constanța.

 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța. Rareș Băncilă, de la Școala de Tae Chun Do „Visul lui e să devină cel mai bun luptător“

25 Jun 2021 1382

Constanța. Școala de Tae Chun Do Participanți la „Românii au talent“, medaliați la Campionatul Național de Freestyle Kickboxing

15 Jun 2021 1728

Campionatul Național de kick-boxing și Cupa României, la Constanța

12 Jun 2021 1925

Antrenorul Samir Regep, bătălie contra unei boli necruţătoare „De aici începe lupta mea! Sper să îmi fiţi alături ca şi până acum”

29 Apr 2021 3108

Copil băgat în spital de un tânăr care ar face kickboxing. Similitudini cu cazul lui Andrei din Mangalia. Ce spune un antrenor de arte marțiale

22 Feb 2021 2532

Culturistul Cristian Anghel vrea să bată un record „Dacul”, inventiv. „Flotările ospătarului”, dar și cu fetița în spate!

11 Dec 2020 3592

Cu cine vor lupta Daniel Handrea și Alexandru Cuciureanu la gala „Colosseum Tournament XXI”

26 Nov 2020 2338

Dynamite Fighting Show Constănțeanul Costin Mincu intră în turneul piramidal „Luptă Capitală“. Duel cu „Mitraliera“ în sferturi (galerie foto)

20 Aug 2020 2740

„Alături de o legendă!“ Luptătorul constănțean Radu Medeleanu se antrenează sub îndrumarea celebrului Daniel Ghiță (galerie foto)

06 Jul 2020 3581

„Mândru de fata mea!“ Luptătoarea Amalia Niță, de la CS Medgidia, campioană în ring, dar și la școală (galerie foto)

12 Jun 2020 3300

Are numai 11 ani! Luptătoarea Cristina Telteu, de la AS Viitorul Fântânele „Această fetiță cred că va fi numărul 1 în România!“

02 Jun 2020 3992

Pregătire pentru luptătorii de la Viitorul Fântânele „Cine transpiră mai mult la antrenament va sângera mai puțin în luptă!“

20 May 2020 2580

Imagini de acum cinci ani Luptătorul Alex Filip, din Constanța, pregătire în Olanda, la celebra sală Vos Gym Amsterdam (video)

29 Apr 2020 3890

Adversar de top pentru Alex Filip în ultimul meci din cariera sa. La gala OSS Fighters, de la Mamaia! (video)

27 Apr 2020 5236

#ConstantaEsteBine Tricoul lui George Buricea, cel mai scump al unui handbalist român vândut la licitația pentru sprijinirea Sucevei în lupta cu COVID-19 (galerie foto)

13 Apr 2020 3643