Emanuela Gavrilă, prezentă la amicalul de ieri al SSC Farul „Îmi place mult de tot acest «N-ai cum». Mă provoacă“ (galerie foto)

Echipa de fotbal SSC Farul Constanţa, nou promovată în Liga a 2-a, a susţinut, ieri, al doilea meci amical al perioadei de pregătire, câştigând la scor, 8-0 (4-0), întâlnirea de la Techirghiol, contra formaţiei locale Sparta, care joacă în Liga a 4-a.
 
Pentru SSC Farul au marcat Botea, Juvenal Junior, Ţăranu, Tosoni, V. Şicu (2), Georgian Păun şi Al. Grigoraş. Ion Barbu şi Gică Mina, antrenorii SSC Farul, au început meciul cu: Raclău - Ţăranu, Botea, Tosoni, C. Matei - G. Păun, Dombrovschi, Roumadi, R. Licu - Cosimi, Juvenal Junior. Au mai evoluat Călinţaru, Tudorică, V. Şicu, Al. Grigoraş şi A. Iani.
 
Aflată într-o perioadă de alcătuire a lotului pentru Liga a 2-a şi fiind în întârziere cu planul de pregătire, SSC Farul are multe nume noi zilele acestea în lot, iar jucătorii continuă să vină. Michael Odibe (care în România a jucat şi la Concordia Chiajna) ar fi trebuit să sosească sâmbătă, însă o problemă de familie i-a întârziat venirea, astfel că urmează a ajunge la Constanţa săptămâna aceasta, marţi sau sâmbătă.
 

A venit şi Madikaba Doumbia

 
În meciul de ieri, de la Techirghiol, pe lângă străinii (Tosoni, Roumadi, Cosimi şi Juvenal Junior) şi cei doi români (Dombrovschi, Rafael Licu) sosiţi deja, a jucat însă şi un jucător bine-cunoscut în România, Georgian Păun. În vârstă de 32 de ani, acesta evoluează ca mijlocaş şi a mai evoluat la echipe precum Dinamo, Astra, Petrolul Ploieşti, Poli Iaşi, ŢSKA Sofia, FC Braşov sau Gloria Buzău. Păun are meciuri şi goluri atât în Liga a 2-a, cât şi în Liga 1, în 2012 a cucerit Cupa României cu Dinamo, iar în Europa League a jucat trei meciuri. La Constanţa a venit, în zorii zilei de duminică, şi mijlocaşul central francez Madikaba Doumbia (25 de ani), iar în după-amiaza de ieri, era aşteptat şi un tânăr crescut în Germania, care a fost adus şi la FC Voluntari, când era antrenor Claudiu Niculescu. De asemenea, se aşteaptă şi un portar portughez, dar şi doi români, jucători Under-21, un fundaş şi un mijlocaş. Oficialii SSC Farul urmează să mai discute cu cel mai bun jucător din sezonul trecut, Rafa Stănescu, cel care a spus că are unele probleme personale şi ar vrea să rămână la o echipă din Bucureşti.
 

Trei amicale în această săptămână

 
„Rezultatul partidei cu Sparta Techirghiol spune totul. Diferenţa de valoare a fost clară. Vrem să alcătuim o echipă puternică, întrucât bătăliile din Liga a 2-a se anunţă dificile“, a precizat antrenorul Ion Barbu. Săptămâna aceasta este una plină în amicale pentru SSC Farul, care a stabilit deja două dispute, ambele pe stadionul „Farul“ din Constanţa, marţi, cu Victoria Cumpăna (de la ora 18.30), şi sâmbătă, cu Dacia Unirea Brăila (în jurul orei 11.30). De asemenea, miercuri se discută pentru o nouă confruntare de pregătire, cu Farul Tuzla. „Avem mulţi jucători noi, pe care trebuie să-i vedem în cât mai multe amicale“, a declarat Georges Muzaca, vicepreşedinte SSC Farul.
 

„În iarnă, cel târziu, ne vom urca pe cai“

 
La partida de la Techirghiol, au asistat şi femeia de afaceri Emanuela Gavrilă, cu care SSC Farul a încheiat un contract de asociere, dar şi preşedintele executiv al clubului, Marcel Lică, şi impresarul Traian Gherghişan. „Vizavi de meci, îmi spun părerea mea, de neprofesionist. Nu pot să am aroganţa să spun că mă pricep. Ca psiholog însă, pot spune că băieţii au o atitudine corectă pe teren. Dar în ce priveşte tehnica şi jocul, nu îmi pot aroga calitatea de a face aprecieri. Nu sunt atât de obraznică, totuşi. Sunt îndrăzneaţă, dar nu obraznică. Nu ştiu câţi dintre cei din lot vor decide antrenorii să oprească. Mie vreo şase - şapte mi s-au părut foarte OK, buni pentru obiectivele noastre. Dar luptăm în continuare, facem schimbări, aducem în fiecare zi jucători. Mai vin trei, mai pleacă doi… Totul s-a întâmplat rapid, dar suntem optimişti. Eu nu merg decât spre promovare. Lucrurile nu au de ce să nu o ia în direcţia aceasta. Probabil că până în iarnă vom avea unele sincope şi unele momente dificile. Însă, în iarnă, cel târziu, ne vom urca pe cai. Acesta e obiectivul pentru care m-am implicat eu. Voi fi prezentă la toate meciurile“, a precizat Emanuela Gavrilă.
 

„Nu sunt preşedinte“

 
Aceasta a lămurit care este statutul ei la club, precizând totodată că, până acum, nu s-a discutat ca impresarul Traian Gherghişan, cel cu care SSC Farul colaborează pe partea de transferuri, să primească o funcţie oficială la club. „Încă nu am discutat acest lucru, dacă va primi şi o funcţie în club. N-a primit nimeni nicio funcţie de când a început colaborarea noastră. Am mai văzut prin presă spunându-se că eu sunt preşedinte. Nu sunt preşedinte. Sunt colaborator, care ajută echipa“, a arătat femeia de afaceri.
 

„Dacă nu visezi să atingi stelele, nu urci nici pe munte“

 
Emanuela Gavrilă a precizat că neîncrederea multora în realizarea obiectivului SSC Farul, promovarea imediată în Liga 1, o provoacă şi o motivează. „Îmi place când lumea se amuză vizavi de planurile noastre. «N-ai cum să promovezi», aud peste tot. Îmi place însă mult de tot acest «N-ai cum», întrucât, cu cât îmi spune lumea mai mult aceasta, cu atât mă provoacă mai mult. Numai aprecieri de acest gen aud. Eu nu sunt genul de om care să mă mulţumesc cu puţin. Ştiţi cum e, dacă nu visezi să atingi stelele, nu urci nici pe munte. Ce să fac? Să mă setez mental, eu, toată echipa şi staff-ul că n-avem nicio şansă? Păi de ce mai intrăm atunci în competiţie? Doar să facem act de prezenţă?“, a spus Emanuela Gavrilă.
 

Citeşte şi:
 
Jucători noi la SSC Farul. Cine va televiza meciurile echipei „Un război lung, de uzură, în care pornim cu un oarecare handicap“​


Contract de asociere SSC Farul - Ema Gavrilă. Obiectivul e promovarea în Liga 1! „Credem cu tărie că am luat cea mai bună decizie“

„Numele investitorului - Emanuela Gavrilă” SSC Farul Constanţa, contract de asociere cu Ema Gavrilă, fosta iubită a fratelui lui Radu Mazăre

Preselecţii la SSC Farul Constanţa pentru opt grupe de copii şi juniori
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 548

Superliga 2023/2024 Începe etapa a doua din play-off / play-out. Ce meciuri sunt programate vineri, 29 martie 2024

28 Mar 2024 640

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 820

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 906

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 823

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1452

Gimnastică aerobică Leonard Manta, de la CS Farul Constanța, concurează la etapa de Cupă Mondială din Portugalia

22 Mar 2024 617

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 899

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1130

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 673

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 802

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2079

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1288

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 831

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 719