Emanuella Rebeka Hanriot O tânără performeră face naveta zi de zi de la Oituz pentru școală, natație și karate (GALERIE FOTO + VIDEO)

 

 
  • Emanuella Rebeka a început înotul și karatele în același timp, în urmă cu opt ani.
  • Tânăra practică natația la Palatul Copiilor Constanța, cu antrenorul Octavian Tileagă.
  • Rebeka face Ashihara Karate la CSO Ovidiu, cu antrenorul Ștefan Ghițulescu, cel cu care lucrează de la începuturile sale în acest sport.
 
Dragostea mare pe care i-o poartă sportului o ajută pe tânăra performeră Emanuella Rebeka Hanriot să facă față programului deosebit de încărcat pe care îl presupun școala și cele două sporturi pe care le practică, natație și Ashihara Karate. Tânăra de 13 ani locuiește în Oituz, un sat aparținător de comuna constănțeană Lumina și, zilnic, se trezește cu noaptea în cap, pentru a putea merge la școală (în Lumina) și la antrenamente, pe care le efectuează la Ovidiu și Constanța.
 
Emanuella Rebeka a început înotul și karatele în același timp, în urmă cu opt ani. Tânăra practică natația la Palatul Copiilor Constanța, cu antrenorul Octavian Tileagă, cel care a preluat-o din clasa a cincea, după ce sportiva începuse natația cu antrenorul Marius Florescu. Rebeka face Ashihara Karate la CSO Ovidiu, cu antrenorul Ștefan Ghițulescu, cel cu care lucrează de la începuturile sale în acest sport.

Recent, Rebeka a participat la Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța la o întrecere de Ashikara Karate, Gethika Cup 2022, la care a ocupat locul întâi la categoria -60 kg. În drumul ei către medalia de aur, tânăra a trecut de două adversare, în finală confruntându-se cu Georgiana Butacu, cele două fiind colege de club. Rebeka Hanriot a înregistrat și alte rezultate importante în Ashihara Karate, la cupe pe plan local, la Ovidiu și la Constanța, dar și la alte întreceri în țară. În 2019, la Campionatul Naţional de Ashihara Karate, întrecere care s-a disputat la Braşov, oraşul Ovidiu din judeţul Constanţa a concurat cu 11 sportivi, cucerind șase medalii, cea mai strălucitoare, de aur, fiind obținută de Rebeka Hanriot!      
 
Singura sportivă a familiei
 
Aceasta are un program draconic, dar nu se plânge. În fiecare zi, se trezește la ora 5.00, pentru a putea ajunge la antrenamente și la școală, programul întinzându-se pe durata întregii zile. Fata face naveta cu microbuzul de la Oituz la Școala 1 din Lumina (acolo unde învață, fiind elevă în clasa a 8-a D), la Ovidiu și Constanța, pentru antrenamentele de natație și karate. „E foarte greu și obositor, dar îmi place foarte mult ceea ce fac, astfel că trec peste toate greutățile, iar cupele și distincțiile din competițiile merită tot efortul“, a declarat Rebeka Hanriot, care mai are două surori (mai mari), dar ea e singura sportivă a familiei.
 
Și-a îmbunătățit cu 15 secunde recordul personal!
 
La natație, în luna mai, tânăra sportivă de la Palatul Copiilor Constanța a participat la Campionatul Național Școlar, desfășurat la Baia Mare, la bazinul Complexului Sportiv Național „Lascăr Pană“. Rebeka a fost atunci foarte aproape să cucerească o medalie (bronz la 100 m liber, la categoria 14 ani), ea clasându-se pe locul patru. La 100 m spate, Emanuella Rebeka a fost a noua, dar și-a îmbunătățit semnificativ recordul personal la această probă, cu 15 secunde! „Rebeka ne-a lasat cu gura căscată la 100 m spate. A reușit un nou record personal cu... 15 secunde mai bun, 01:16:48 (vechiul record fiind 01:30:18). Deși a fost o probă nespecifică ei, începem să ne facem socoteli pentru Naționalele din vară! Bravo, Rebe!“, a punctat Octavian Tileagă. Proba favorită din natație a tinerei din Oituz este 100 m craul.

 
„Deși înotul a intrat într-o binemeritată vacanță, «Delfinașii» mei dau o interpretare nouă, personalizată, odihnei active. Bravo, Rebeka! La mai mare! Felicitări!“, a fost mesajul lui Ocravian Tileagă după medalia de aur cucerită de eleva sa de la natație la Gethika Cup la Ashihara Karate.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Rebeka Hanriot, Octavian Tileagă)

 
Citește și:
 
Medalii pentru oraşul Ovidiu la Campionatul Naţional de Ashihara Karate
 
Natație
Palatul Copiilor Constanța, șase medalii la Naționalele școlare, toate cucerite de Matei Silivestru. Campion de patru ori! (GALERIE FOTO)


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Așa se nasc campionii!

22 May 2023 1812

Natație Palatul Copiilor Constanța, șase medalii la Naționalele școlare, toate cucerite de Matei Silivestru. Campion de patru ori! (GALERIE FOTO)

13 May 2022 2448