Emoționant! Dina Grameni i-a dedicat golul cu FC Botoșani bunicului său, fostul primar de la Mihai Viteazu „Sunt sigur că, de Sus, mă veghează și îmi dă putere“ (GALERIE FOTO)


 
  • Gheorghe Grameni era primar la Mihai Viteazu de 22 de ani, fiind ales prima dată în anul 2000.
  • Fostul edil s-a stins din viață la începutul lunii trecute, la vârsta de 73 de ani.
  • După ce a marcat cu FC Botoșani, Dina Grameni și-a făcut cruce, a îngenuncheat pe gazon și, emoționat, a ridicat privirea și mâinile spre cer.
 
Farul a învins în Superligă FC Botoșani cu scorul campionatului, 8-0, iar drumul spre victoria „marinarilor“ (care e cea mai categorică din istoria clubului de pe litoral) a fost deschis de tânărul mijlocaș Constantin Grameni (20 de ani), care a punctat pentru 1-0 în minutul 11.
 
Internațional de tineret al României, Dina a înscris cu un șut din careu și a ajuns la patru goluri până acum în acest sezon. După ce a punctat, el s-a închinat, a îngenuncheat pe gazon și, emoționat, a ridicat privirea și mâinile spre cer. Tânărul fotbalist i-a dedicat astfel golul bunicului său, Gheorghe Grameni, fostul primar al localității Mihai Viteazu, din județul Constanța, care s-a stins din viață la începutul lunii trecute, la vârsta de 73 de ani. „A fost un gol special, l-am dedicat bunicului meu și sunt sigur că, de Sus, mă veghează și îmi dă putere“, a declarat jucătorul.   
 
Gheorghe Grameni era primar la Mihai Viteazu de 22 de ani, fiind ales prima dată în anul 2000. Vestea decesului său a îndurerat și mulți oameni politici, reprezentanți ai administrației publice municipale și județene.

Gheorghe Grameni
 
„Pentru mine a fost un mare șoc. A fost unul dintre cei mai mari oameni pe care i-am cunoscut, un prieten. Pentru mine este o mare pierdere și nu pot să spun decât multă putere familiei, putere să treacă peste acest moment. Sincere condoleanțe și Dumnezeu să îl ierte”, a spus Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, care avea o strânsă legătură de prietenie cu fostul edil.
 
Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa a transmis un mesaj de condoleanțe familiei și apropiaților lui Gheorghe Grameni.
 
„Peste 20 de ani, Gheorghe Grameni a stat printre oamenii din Mihai Viteazu, i-a sprijinit și a avut grijă ca localitatea să se dezvolte. În urma lui, rămâne suferința familiei și multă tristețe în comunitate. Gheorghe Grameni va rămâne în memoria colectivă ca un primar dedicat oamenilor, un liberal convins și un om cu suflet mare. Dumnezeu să-l odihnească! Condoleanțe familiei!”, a transmis Silviu Coșa.
 

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a transmis un mesaj emoționant cu privire la vestea decesului primarului Gheorghe Grameni.
 
„O veste șoc pentru noi toți, cei din PNL Constanța. Primarul comunei Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni, a luat drumul spre pacea eternă. Am pierdut un coleg, un prieten, un om dedicat comunității. Va rămâne în amintirea noastră drept acel om simpatic, simplu și sfătuitor care era mereu zâmbitor și cu vorbe pline de povață. Domnul Grameni a fost exponentul unei generații care a trecut prin multe greutăți, având ca arme doar optimismul și caracterul de oțel. Un luptător energic în urma căruia vor rămâne proiectele făcute în comună. Condoleanțe familiei și celor apropiați!”, a transmis Bogdan Huțucă.

 
Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, s-a arătat profund îndurerat după aflarea veștii morții prietenului său drag Gheorghe Grameni. Chițac a transmis următorul mesaj:
 
„Cu adâncă durere în suflet am aflat că bunul meu prieten Gheorghe Grameni a trecut în neființă. Un om extraordinar, un exemplu de bune practici în administratia publică locală, un om care și a dedicat peste 20 de ani din viața comunității din localitatea Mihai Viteazu. Dincolo de funcția de primar deținută timp de șase mandate a fost un prieten extraordinar, un tată, soț și bunic foarte iubit. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei îndurerate!“.
  
După meciul cu FC Botoșani, Dina Grameni a făcut parte din grupul de la Farul care a participat la o întâlnire cu elevii de la Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța, în cadrul proiectului „Învățăm să fim campioni - Școala, primul pas spre performanță”, derulat de clubul de pe litoral în partenereiat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

„M-am simțit foarte bine văzând atâția elevi prezenți la întâlnirea cu noi. Ne-au urmărit, au vrut să facă poze cu noi, ne-au cerut autografe. Este un sentioment plăcut, pentru că, până la urmă, de aceea ne-am apucat de fotbal, să vedem cum lumea ne admiră și ne cere poze și autografe. Este frumos când vedem că reușim acest lucru. Ne-am amintit și noi de liceu și îmi e puțin dor de acea perioadă. Ne simțim bine pe primul loc cu Farul, normal, dacă nici acolo, atunci unde? Sperăm să obținem cât mai multe victorii în meciurile viitoare, pentru a rămâne pe acea poziție cât mai mult timp, că e bine“, a declarat Dina Grameni.
 
La acțiunea de la „Călinescu“ au participat din cadrul clubului: Alexi Pitu și Dina Grameni (jucători de la prima echipă), Patrick Dulcea, fotbalist din Academia Hagi, Adelina Voinescu (de la formația feminină a Farului), Alexandru Mățel, team manager-ul primei echipe, legenda faristă Ion Constantinescu, dar și directorul de marketing al echipei, Costin Mega. Ispectoratul Școlar Județean Constanța a fost reprezentat de Gabriel Georgescu, inspectorul de educație fizică și sport.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța și ZIUA de Constanța
  
Citește și:
 
Farul Constanța
Alexi Pitu pasează, Dina Grameni marchează! Cei doi tineri „marinari“ se înțeleg de minune pe teren

 
LIVE TEXT. Proiectul „Învățăm să fim campioni“
Farul Constanța, întâlnire cu elevii de la Liceul Teoretic „George Călinescu” (GALERIE FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 533

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 702

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 637

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 400

Superliga 2023/2024 FCSB poate obține titlul de campioană a României încă din acest weekend

19 Apr 2024 507

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 2182

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 1143

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1683

Box George Edmond Maradin, pe locul cinci la Campionatul European. „Mândru să reprezint România și orașul Constanța!“ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 928

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa etapei a patra din play-off / play-out. „Este surpriza plăcută“

16 Apr 2024 653

Farul Constanța și-a mărit flota de autocare moderne. Campioana României se alătură cluburilor de fotbal importante (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1124

Trei echipe de juniori de la Farul Constanța, calificate în semifinalele campionatelor

15 Apr 2024 589

Farul Constanța Fotbalistele, eșec surprinzător acasă cu Csikszereda Miercurea Ciuc. Oaspetele conduceau cu 3-0 în minutul 21! (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 789

Farul Constanța Hagi - „Victorie mare la Craiova, care ne crește încrederea. Sperăm să învingem și CFR Cluj“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 717

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 850