Enes Sali, de la Farul Constanța, a doborât la Națională și un record european! „Vreau să joc pentru România cât mai mult timp“


 
  • La numai 15 ani, 8 luni și 22 de zile, Enes a intrat pe teren în minutul 82 al partidei de la Vaduz, scor 2-0 pentru România.
  • La Naționala de seniori, tânărul farist a doborât vechiul record pe care îl deținea Cristian Manea (originar din Agigea, județul Constanța).
  • Cu ocazia partidei de la Vaduz, Enes Sali a devenit și cel mai tânăr fotbalist din Europa care a jucat la echipa sa națională într-un meci oficial!
 
Chiar dacă nu i-a putut aduce României calificarea la barajul pentru accederea la Campionatul Mondial din 2022, meciul cu Liechtenstein rămâne în istorie drept partida în care a debutat la Naționala de seniori cel mai tânăr tricolor, Enes Sali, de la Farul Constanța!
 
La numai 15 ani, 8 luni și 22 de zile, Enes a intrat pe teren în minutul 82 al partidei de la Vaduz, scor 2-0 pentru România. Crescut la Academia „Gheorghe Hagi“, unde a sosit în urmă cu patru ani, Enes Sali a debutat și în Liga 1 la vârsta de 15 ani, 5 luni și 17 zile, iar apoi, la 15 ani, 6 luni și 21 de zile, a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1. La Naționala de seniori a României, Enes Sali a doborât vechiul record pe care îl deținea Cristian Manea (originar din Agigea, județul Constanța), un alt jucător crescut și format la Academia Hagi, care debutase pentru România la 16 ani, 9 luni și 22 de zile. „Pentru istorie! Enes Sali a devenit cel mai tânăr jucător care debutează în tricoul echipei naționale, după ce a intrat pe teren în minutul 82 al duelului cu Liechtenstein! Felicitări, Enes! Suntem mândri de tine! Cât mai multe realizări pentru echipa națională!“, este mesajul Farului Constanța.
 
Martin Odegaard avea 15 ani, 9 luni și 27 de zile la debut  
 
„La doar 15 ani și 264 de zile, Enes Sali a devenit cel mai tânăr tricolor din istorie! Felicitări și mult succes!“, se arată și pe pagina de Facebook „Echipa națională de fotbal a României“. Pe lângă recordul național stabilit, Enes Sali a devenit cu ocazia partidei de la Vaduz și cel mai tânăr fotbalist din Europa care a jucat la echipa sa națională într-un meci oficial! Precedentul record îi aparținea norvegianului Martin Odegaard (acum în vârstă de 22 de ani), de la Arsenal Londra, care debutase la lotul mare al țării sale la 15 ani, 9 luni și 27 de zile, pe 13 octombrie 2014, într-o partidă Norvegia - Bulgaria 2-1, contând pentru preliminariile Campionatului European din 2016.
 
„Mi-am împlinit visul“
 
„Mă simt foarte bine. E o onoare pentru mine să debutez în acest tricou. Am visat de mic la acest moment. Mi-am împlinit visul. Alegând România, am luat cea mai bună decizie. Mă bucur și vreau să joc pentru România cât mai mult timp. Nu știam dacă voi juca în meciul cu Liechtenstein. Am avut puține emoții când am fost chemat la schimbare, dar, la intrarea pe gazon, acestea s-au risipit. Băieții m-au tratat foarte bine. E trist că nu ne-am calificat la baraj, dar trebuie să ținem capul sus și să mergem înainte. Dorința noastră e să ne calificăm la un turneu final și voi contribui cu tot ce pot pentru a ne atinge acest obiectiv. Trebuie să muncesc foarte mult“, a declarat Enes Sali după meciul cu Liechtenstein. Născut pe 23 februarie 2006, în Canada, la Toronto, tânărul fotbalist a stârnit și interesul Federațiilor din Canada și Turcia, dar el a ales să joace pentru România.
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Sursa foto: Farul Constanța și Facebook (Echipa națională de fotbal a României)

 
Citește și:
 
Moment istoric
Enes Sali, de la Farul Constanţa, a devenit cel mai tânăr debutant din istoria Naţionalei României

 
Farul Constanța. La 15 ani, chemat la Naționala mare!
„La Enes Sali, într-o lună, lucrurile s-au dus de la zero la infinit“ (galerie foto)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.