Eric a ajuns la golul 50 Denis Drăguş, al 31-lea jucător al Academiei Hagi care a debutat în Liga 1 cu FC Viitorul (galerie foto)

În meciul câştigat de FC Viitorul, duminică seară, la Chiajna (2-1 contra Concordiei, în etapa a 8-a a campionatului), la oaspeţi a debutat în Liga 1 juniorul Denis Drăguş
 
În vârstă de 18 ani, internaţionalul de juniori al Academiei Hagi a intrat pe teren în minutul 87, când l-a înlocuit pe brazilianul Eric de Oliveira. Asemănat de Gică Hagi cu Gicu Dobrin, Drăguş a susţinut primul meci oficial pentru FC Viitorul în octombrie 2015, în Cupa României, pe când avea 16 ani. Cu trei zile înaintea disputei de la Chiajna, managerul tehnic al echipei constănţene l-a aruncat în luptă pe Drăguş (în premieră) şi în Europa League, în returul din Austria cu FC Salzburg.
 
„Chiar dacă a evoluat doar câteva minute, Drăguş a avut timp să impresioneze asistenţa în câteva acţiuni ofensive ale constănţenilor. Denis Drăguş a devenit al 31-lea jucător al Academiei Hagi care a debutat în Liga 1 în tricoul Viitorului. Clubul nostru îl felicită pe Denis Drăguş pentru debutul pe prima scenă fotbalistică a ţării şi îi urează în continuare mult succes în tricoul negru-albastru!“, se arată pe site-ul oficial al FC Viitorul.

„Era important să învingem“ 

Succesul de la Chiajna a pus capăt unei perioade de secetă în campionat, după ce elevii lui Hagi nu mai câştigaseră şi nu mai marcaseră de şase etape. Victoria i-a adus FC Viitorul o urcare de o poziţie în clasament (de pe 11 pe zece), formaţia de pe litoral având opt puncte în opt meciuri (după două victorii, două egaluri şi patru înfrângeri, golaveraj 5-7).
„Am obţinut o victorie frumoasă şi meritată. Am jucat bine şi am controlat meciul de la început până la sfârşit. Am avut multe ocazii. Era important să învingem. S-a văzut că jucătorii veneau după o perioadă grea şi nu le-a fost uşor să găsească soluţiile în atac. Am discutat mult cu ei în ultimele două zile înainte de partidă. Ne-am revenit, iar de acum înainte sper să redevenim, uşor-uşor, grupul din sezonul trecut şi să jucăm iar bine. E important să avem suporterii lângă noi în aceste momente, întrucât echipa e foarte tânără“, a spus Hagi.

Au primit patru zile de pauză 

Având în vedere că, în perioada următoare, campionatul este întrerupt, pentru meciurile echipei naţionale, FC Viitorul va susţine următorul meci în Liga 1 sâmbătă, 9 septembrie, întâlnind la Ovidiu FCSB, de la ora 21.30. După meciul de la Chaijna, Hagi le-a dat liber jucătorilor patru zile. „Aveau nevoie de această pauză, întrucât nu sunt obişnuiţi să joace din trei în trei zile. Ştim că n-am reprezentat România cum trebuie, le-am spus-o şi lor, dar ce să facem, dacă am avut ghinion cu Apoel? De acolo cred că au căzut mental băieţii, că am jucat bine. Pentru ei a fost o lovitură“, a arătat Gică Hagi.

„Pe mine nu mă dă nimeni afară“ 

Fidelă politicii sale, campioana României va miza în continuare pe tineri. „La Chiajna, am riscat rezultatul, dar am câştigat doi jucători pentru viitor. Să vă spun ceva. Am jucat în vară cu ŢSKA Moscova, era 2-1 pentru noi în minutul 70 şi ceva. Am băgat numai tineri, am pierdut cu 2-4. Am vorbit apoi cu nea Mircea Lucescu şi mi-a zis că ar fi trebuit să ţin de rezultat, că victoriile dau entuziasm. Eu nu am însă presiune, nu mă dă nimeni afară de la Viitorul. Altfel, după şase meciuri la rând fără victorie, cum am avut noi, eram dat afară“, a punctat „Regele“. În meciul contra Concordiei, Eric a marcat al 50-lea său gol în Liga 1, bornă de care, până acum, au mai depăşit-o în România doar doi străini, Wesley şi Golubovic.

L-au transferat pe Bradley De Nooijer 

FC Viitorul a oficializat ieri transferul jucătorului olandez Bradley De Nooijer. În vârstă de 19 ani (născut la 7 noiembrie 1997), De Nooijer evoluează ca fundaş central sau fundaş stânga. După ce a efectuat vizita medicală, Bradley De Nooijer a semnat un contract valabil pentru două sezoane cu actuala campioană a României. Bradley De Nooijer a jucat în ultimele două sezoane pentru divizionara secundă olandeză FC Dordrecht. În sezonul precedent, de Nooijer a avut 37 de apariţii pentru FC Dordrecht, având o medie de 88 minute / meci.
 
Sursa foto: fcviitorul.ro 
 
Citeşte şi: 

E asemănat cu Nicolae Dobrin Denis Drăguş a debutat la 16 ani la FC Viitorul (galerie foto)


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Micul nostru miracol este aici!“ Fotbalistul Denis Drăguş, lansat de FC Viitorul, în culmea fericirii. Este tătic!

26 Jan 2021 2224

„Te așteptăm!” Fostul atacant al FC Viitorul Constanța, Denis Drăguș, va deveni tătic

25 Nov 2020 2056

Trei fotbaliști formați de Academia Hagi, la echipe din campionatul italian

28 Sep 2020 2635

Atacantul Denis Drăguş, transferat de la FC Viitorul la Standard Liege

07 Aug 2019 1978

Astăzi, începe Campionatul European Under-21. În lotul tricolor sunt zece actuali sau foști fotbaliști la FC Viitorul!

16 Jun 2019 2528

Denis Drăguș, de la FC Viitorul, înlocuit de Ricardo Grigore în lotul României pentru Campionatul European

15 Jun 2019 2223

Golgheterul FC Viitorul din Europa League Denis Drăguş se gândeşte cu optimism la depăşirea grupei la Euro

13 Jun 2019 2713

Denis Drăguş a stabilit, cu un eurogol, victoria României cu Danemarca. Cinci fotbalişti de la FC Viitorul au jucat!

26 Mar 2019 1793

Jucători ai FC Viitorul, alături de brazilianul Marcelo, de la Real Madrid, în Spania

24 Mar 2019 2201

În meciul Spania - România, au jucat patru fotbaliști de la FC Viitorul

21 Mar 2019 1827

Emoții pentru play-off! FC Viitorul a pierdut meciul de la Ovidiu cu Poli Iași, în care au fost arătate două cartonașe roșii

15 Feb 2019 1974

Salt spectaculos În acest sezon, Denis Drăguş, de la FC Viitorul, a înscris cele mai multe goluri în cupele europene, dintre jucătorii români (video)

31 Dec 2018 2051

Superlativele lui Ianis Hagi. Căpitanul FC Viitorul, decisiv! „Îmi propun să devin un jucător important şi pentru Naţionala de seniori“ (video)

29 Dec 2018 2397

FC Viitorul încheie anul în compania FC Hermannstadt Tudor Băluţă - „Sperăm să putem câştiga măcar un trofeu în acest sezon“

20 Dec 2018 1698

„Asta înseamnă indisciplină“ Atacantul Denis Drăguş, încondeiat de Gică Hagi după meciul pierdut de FC Viitorul cu FCSB

12 Dec 2018 1700