Este prietena lui Robert Neagu, de la RCJ Farul Gabriela Cîtea, rugbystă de lot naţional, face şcoala de arbitri la Constanţa

Cursurile unei noi ediţii a şcolii de arbitri de rugby au început la Constanţa. În România, lecţiile se desfăşoară în patru centre naţionale, pe lângă Constanţa mai fiind găzduite de Bucureşti, Iaşi şi Braşov. La cursurile de formare, care cuprind atât module teoretice, cât şi sesiuni practice, se pot înscrie jucători activi, foşti rugbyşti, antrenori, dar şi simpli iubitori ai sportului cu balonul oval.

La Constanţa, cursurile au loc la stadionul de rugby „Mihai Naca“, în fiecare zi de luni, la ora 16.30. Printre cursanţi se numără şi o rugbystă, Gabriela Cîtea, prietena jucătorului Robert Neagu, de la vicecampioana României, RCJ Farul Constanţa. Gabriela este componentă a lotului naţional de rugby în 7 al României. La cursuri vor veni şi componenţii lotului Farului, pentru a deprinde şi a se familiariza cu regulamentul, ceea ce le va fi de folos în timpul jocului.

„Aşteptăm în continuare cursanţi. Oricine e bine-venit“, a declarat Robert Andrei Diaconescu, şeful arbitrilor constănţeni de rugby. Bucurându-se de sprijinul Asociaţiei Judeţene de Rugby Constanţa, cursul se va încheia cu un examen al World Rugby. Absolvenţii vor fi atestaţi ca arbitri de nivel 1, putând să oficieze la competiţii de copii şi juniori.        

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.