Sport

Euro 2019. România, prima în grupă Ianis Hagi - „Suntem fericiţi că am început cu dreptul. E ceea ce ne-am dorit!“ (galerie foto)

După prima etapă din grupa C a Campionatului European de fotbal tineret din Italia şi San Marino, România este pe primul loc, cu trei puncte (după victoria senzaţională cu 4-1 contra Croaţiei). În clasament, urmează Franţa (3p, 2-1 cu Anglia), Anglia şi Croaţia (fără niciun punct).
 
În semifinale se califică primele clasate în cele trei grupe şi cel mai bun loc al doilea. Graţie succesului categoric din partida de debut şi a jocului etalat (unul de înalt nivel), tricolorii visează să intre în careul de aşi al competiţiei. Mai au de jucat cu Anglia (vineri, 21 iunie) şi Franţa (luni, 24 iunie), meciuri foarte grele, însă moralul tricolorilor mici e unul solid. „Suntem fericiţi că am început cu dreptul. Era foarte important, ne-am dorit mult să câştigăm primul meci, iar apoi să luăm pas cu pas şi celelalte partide şi să continuăm parcursul bun pe care l-am avut în aceşti doi ani. Să facem o ţară întreagă mândră din nou. E o victorie bună, dar mai avem de muncit. E doar primul succes, avem un drum lung de parcurs aici“, a declarat Ianis Hagi, căpitanul FC Viitorul, titular integralist contra Croaţiei şi marcator al unuia dintre cele patru goluri ale României.
 

„Succesul se construieşte“

 
În meciul de debut la Euro, pentru România au mai jucat patru fotbalişti formaţi la Academia Hagi şi FC Viitorul - Băluţă, Manea, Cicâldău (toate minutele) şi Florinel Coman - iar pe banca de rezerve s-au aflat alţi trei reprezentanţi ai FC Viitorul (Boboc, Ghiţă şi Ciobanu), plus Căbuz şi Nedelcu, lansaţi de clubul lui Gică Hagi. „Când munceşti bine, totul se construieşte. Succesul se construieşte“, a declarat Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, despre faptul că la lot sunt mulţi jucători formaţi în Academia sa. „Au jucat bine, meritele sunt ale lor şi ale tuturor celor care au muncit acolo. Bravo lor! Ne-au făcut fericiţi. E bine că au câştigat şi sperăm să fie în continuare la fel. Totul e frumos, dar e nevoie de echilibru acum şi să aşteptăm celelalte meciuri“, a apreciat „Regele“ evoluţia României mici.
 

Grup important al familiei lui Ianis

 
Tricolorii au avut parte contra Croaţiei de o susţinere extraordinară, fanii români creând o atmosferă de vis pe stadionul din San Marino care a găzduit partida. Din partea familiei lui Ianis Hagi a fost un grup numeros, în jur de 30 de persoane, începând cu Gică Hagi, cu mama şi sora lui Ianis, cu bunicii săi pe linie maternă şi mulţi alţii. Bunicul a purtat un tricou al Naţionalei cu numărul 10. „Mereu joc pentru suporteri. E foarte bine când îi vezi în tribună şi ne susţin. Sunt alături de noi, indiferent unde ne aflăm. E un sentiment aparte. E o senzaţie unică atunci când cânţi Imnul, nu o poţi descrie în cuvinte. La şedinţa tehnică, selecţionerul Mirel Rădoi ne-a spus că ar da orice să fie lângă noi atunci când se intonează Imnul. Eu stiam locul din tribună unde stă familia mea. După ce am marcat, pe tata nu l-am văzut, dar pe mama da şi m-am dus la ea“, a spus Ianis.
 

La 25 de ani de la meciul contra Columbiei!

 
Fiul lui Hagi a marcat pentru România Under-21 la exact 25 de ani de când tatăl său înscria acel gol de poveste în meciul contra Columbiei de la Campionatul Mondial din 1994. „Este o coincidenţă plăcută“, a menţionat Ianis. „Destiny! Acelaşi moment, probabil e ceva care arată bine şi sperăm să fie în continuare frumos“, a punctat Gică Hagi. Pe stadion, în disputa cu echipa Croaţiei, s-a scandat „Hagi, Hagi!”, dar pentru Ianis de data aceasta! „Acum nu mai vorbesc eu, ci el şi toţi ceilalţi colegi“, s-a mândrit Gică Hagi. „Bucuria unui neam întreg se citeşte pe chipurile lor. Bravo, băieţi, aţi făcut o ţară întreagă fericită şi mândră. Aţi adus din nou speranţele în ochii românilor şi aţi făcut milioane de suporteri să strige din toate puterile România, România!“, a fost mesajul de pe pagina de Facebook a FC Viitorul.
 
Sursa foto: Facebook (Echipa naţională de fotbal a României)
 
Citeşte şi:
 
UPDATE Tineretul României, victorie uriaşă în debutul la Euro. 4-1! Ianis Hagi şi Tudor Băluţă au marcat

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judeţul Constanţa a plătit 30.000 de euro ca să afle că litoralul şi-a pierdut atractivitatea. CJC va aproba strategia de relansare turistică. Ce se va întâmpla cu ea? (documente)

17 Sep 2019 1130

Constanța Marfă contrafăcută în valoare de jumătate de milion de euro, confiscată de polițiștii de frontieră

16 Sep 2019 496

Autoritatea Navală Română cumpără licenţe software Microsoft. Ce valoare are contractul (document)

14 Sep 2019 650

Ce a răspuns Primăria Constanţa Ansamblu turistic ridicat în Mamaia de Euro Vial Residence, firmă controlată de fostul consilier local PNL Ion Virgil Lixandru

13 Sep 2019 1065

Rezultatul unei proceduri organizate de Primăria Băneasa pentru „Modernizarea și extinderea iluminatului public“, contestat. Ce hotărâre a luat CNSC

31 Aug 2019 461

Agenția Națională de Integritate a emis 9 avertismente de potenţiale conflicte de interese în proceduri

23 Jul 2019 703

Prejudiciu de 3 milioane de euro Poliţiştii de la Transporturi, acţiuni în Portul Constanţa. Societăţi, nave şi containere, verificate

21 Jul 2019 620

ANAF. Sticle cu parfum, susceptibile a fi contrafăcute. Valoarea, peste 50.000 euro

19 Jul 2019 488

S-a câștigat marele premiu la Loto 6/49, în valoare de 4.651.706,40 lei. Vezi unde s-a jucat biletul norocos

18 Jul 2019 593

Ce firmă se va ocupa de întreţinerea iluminatului public în localitatea Corbu (document)

11 Jul 2019 697

O firmă din Sibiu va furniza un echipament către Societatea Naţională Nuclearelectrica, la Cernavodă (document)

09 Jul 2019 731

Buget de aproape 25.000 de euro pentru contractul de curăţenie în sediile Primăriei Constanţa

01 Jul 2019 444

Kira Hagi „M-aţi făcut să fiu mândră de numele meu şi, mai ales, de naţionalitatea mea!“

01 Jul 2019 1764

La opt dintre cele zece goluri înscrise de România la Campionatul European au contribuit actuali sau foşti jucători ai FC Viitorul (galerie foto)

29 Jun 2019 988

A dat spargeri în Austria cu un prejudiciu de aproape 400.000 de euro. Curtea de Apel Constanţa a aprobat transferul în România

29 Jun 2019 1830