Europa League. Învinsă cu 6-3 în tur, FC Viitorul nu predă armele Gică Hagi - „În fotbal, totul e posibil. Important e să credem în continuare“ (galerie foto)

FC Viitorul a pierdut la scor, 3-6 (1-5), în deplasare, prima manşă a dublei cu echipa belgiană KAA Gent din turul doi preliminar al Europa League. Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, a vorbit despre erorile echipei sale din Belgia, dar şi despre ce a făcut bine, şi a expus planul pentru returul de la Ovidiu.
 
„Chiar dacă este o înfrângere grea, încep cu lucrurile bune. Cred că ofensiv am jucat bine, de aceea am şi marcat trei goluri în deplasare, dar defensiv am evoluat foarte slab. În prima repriză, le-am dat foarte multe spaţii adversarilor, i-am lăsat să gândească. E greu în retur, trebuie să marcăm goluri multe. Vom vedea. Cred că ambele echipe în plan defensiv nu au jucat bine. Trebuie să facem un meci perfect acasă şi să speculăm carenţele din apărare ale lui Gent. Trebuie să ne impunem cu 3-0 sau 4-1. În fotbal, totul e posibil. Important e să credem în continuare“, a spus „Regele“.
 

Rămân cu repriza a doua

 
Managerul tehnic al echipei constănţene a menţionat că, din meciul de joi seară, FC Viitorul rămâne cu repriza a doua, pe care a încheiat-o în avantaj, 2-1. „După o repriză proastă, am făcut una a doua foarte bună. Rămânem cu aceasta şi vedem ce vom face în retur. De marcat marcăm, ştim să jucăm, dar am făcut foarte multe greşeli, colectiv, ca şi echipă. Defensiv, fără minge, n-am stat bine. Am pierdut anumite dueluri, care ne-au costat. Când l-am băgat pe Ghiţă în apărare, s-a schimbat jocul. Cei care au fost la echipa naţională de tineret au venit mai târziu, iar uşor-uşor vor reintra. Ofensiv, ne-am ridicat la nivel. Am făcut faze frumoase, am adus mingea în careu, am avut ocazii. Pentru un meci în deplasare, am făcut multe lucruri bune ofensiv. Sperăm ca acasă să creăm minunea“, a punctat Hagi.
 

„Înveţi din toate“

 
„Regele“ a menţionat că cele trei goluri înscrise în Belgia le dau speranţe celor de la Viitorul pentru retur. „Fotbalul din Belgia e bun, are un nivel mult mai ridicat decât fotbalul nostru. Dar eu întotdeauna sper şi cred că se pot face lucruri bune şi fără să ai bugete foarte mari, aşa cum am jucat noi în repriza a doua. Cele trei goluri marcate în Belgia, contra unei echipe foarte bune, ne dau speranţe. În fotbal, totul durează o zi. Cineva m-a învăţat că nu contează câte goluri iei, contează să joci fotbal. Înveţi din toate. Ce ai făcut azi nu e valabil mâine, când e o altă zi şi o luăm de la capăt. Să muncim în continuare, să facem mai bine, să progresăm. Îi felicităm pe adversari, bravo lor. Gent e o echipă foarte bună, care, dacă o laşi (cum am făcut noi în prima repriză), ştie să joace fotbal. Sperăm ca la Constanţa să nu îi lăsăm“, a mai spus Gică Hagi.
 

„Asta nu e o scuză“

 
Întrebat dacă, în meciul din Belgia, a contat şi faptul că, faţă de sezonul trecut, FC Viitorul s-a despărţit de trei jucători de bază, căpitanul Ianis Hagi, Tudor Băluţă şi Ionuţ Vînă, Hagi a spus: „Asta nu e o scuză. Ce a fost a fost. Au plecat jucători importanţi, dar asta e, suntem un club tânăr, care formăm şi dăm jucători“.
 

„Aceştia sunt suporterii adevăraţi“

 
Managerul tehnic al formaţiei de pe litoral a subliniat modul în care FC Viitorul a fost încurajată de suporteri joi seară: „Le mulţumim că au venit şi ne-au susţinut. Fotbalul e iubit în România. Data viitoare sperăm să le oferim un rezultat bun. Cred că sunt bucuroşi că am marcat trei goluri în deplasare, dar trişti că am luat şase. Oricum, ne-au încurajat şi la final. Aceştia sunt suporterii adevăraţi. Te încurajează şi la greu, ceea ce e fantastic“.
 

AEK Larnaca, aproape de turul trei

 
Returul va avea loc joi, 1 august, de la ora 18.00, pe stadionul Central al Academiei Gheorghe Hagi, de la Ovidiu. Cine va avea câştig de cauză în dubla KAA Gent - FC Viitorul va înfrunta în turul trei preliminar câştigătoarea partidei AEK Larnaca (Cipru) - Levski Sofia (Bulgaria), 3-0 (Giannou 67, Raul 70, Hevel 75) în primul meci pentru AEK, pe teren propriu. Partidele din turul trei preliminar sunt programate pe 8 august - turul (când FC Viitorul sau Gent ar urma să evolueze în deplasare), respectiv 15 august - returul, pe teren propriu.
 
Fotografiile au fost preluate de pe site-ul oficial al FC Viitorul.
 

Citeşte şi:
 
Eșec usturător. Meci cu nouă goluri! FC Viitorul, învinsă de Gent cu scor de tenis. La pauză, a fost 5-1!

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Viitorul stadion de la Constanța Ministrul Adrian - Ioan Veștea - „Am trimis către Guvernul României memorandumul de finanțare“

02 Apr 2024 1796

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3252

Gică Hagi, concluzii după înfrângerea cu 1-3 în fața lui CFR Cluj - „Trebuie să schimbăm ceva”

01 Nov 2023 901

Gică Popescu a debutat la Națională pe stadionul din Constanța „Țin minte și acum emoțiile care m-au încercat“

11 Jul 2023 1431

Ovidiu „Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023, ziua a doua. Rezultate

27 Jun 2023 1755

„Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023 Academia Hagi, trei victorii, cu golaveraj 31-1, în primele trei meciuri (VIDEO)

26 Jun 2023 2134

Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)

24 May 2023 2385

Farul Constanța Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)

12 Jan 2023 6192

Imagine inedită Gică Hagi și Gabi Balint, în costume populare! „Wow, ce vă prinde portul! La mulți ani, domnilor!“

03 Jan 2023 2288

Farul Constanța Gică Popescu și povestea unui transfer stelar. „Îmi lua mâna și-mi spunea - «Semnează, unde vrei să te duci, pe lună?»“

17 Dec 2022 2972

Gică Hagi, nemulțumit înaintea meciului cu Rapid „Pentru unul e odihnă, iar pentru altul să facă 400 de kilometri“ (GALERIE FOTO)

20 Oct 2022 2694

De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 11224

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, devine „căpitanul” Football Museum Bucharest

20 Sep 2022 2198

Superliga Trei fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa ideală a etapei a șaptea. Gică Hagi, antrenorul rundei

30 Aug 2022 1803

Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 2170