Eveniment sportiv special, sâmbătă, la Constanţa Meci de baseball SUA - România, de Ziua Jackie Robinson (video)

Eveniment sportiv special, sâmbătă, 15 aprilie, la Constanţa, pe stadionul „Portul“, care va găzdui un meci-eveniment de baseball între echipa SUA, reprezentată de militarii americani din România, şi echipa naţională de baseball a României. 

Meciul celebrează 70 de ani de când, pe 15 aprilie 1947, legendarul Jackie Robinson, primul jucător de baseball de culoare, a intrat pe terenul Ebbets din Brooklyn, New York, spărgând barierele discriminării rasiale. Jackie Robinson a debutat pentru echipa Brooklyn Dodgers în 1947. A fost remarcat ca un jucător cu calităţi excepţionale şi a activat în cadrul ligii americane de baseball (Major League Baseball), purtând numărul 42. Ulterior, acest număr a fost retras, nicio echipă din Major League nemaialocându-l, în semn de respect.
 
Jackie Robinson a devenit un nume de referinţă pentru lupta pentru egalitate, pentru combaterea discriminării rasiale, dar şi pentru promovarea diversităţii şi a toleranţei. Data de 15 aprilie este Jackie Robinson Day. Partida începe la ora 11.00, iar intrarea este liberă. Spectatorii vor avea parte de o atmosferă de sărbătoare tipic americană, cu muzică, răcoritoare, multă bună dispoziţie şi surprize.
 
Proiectul Jackie Robinson Trophy este realizat cu sprijinul Ambasadei SUA la Bucureşti şi al Federaţiei Române de Baseball şi Softball. La disputa demonstrativă va fi prezent şi ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, care va vorbi în deschiderea meciului, alături de primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, şi de preşedintele Federaţiei Române de Baseball şi Softball, Andrei Mirescu. David Burlacu, elev al Şcolii nr. 30 din Constanţa, va intona imnurile României şi Statelor Unite ale Americii, iar cercetaşi marini din Constanţa vor purta cele două drapele. Primarul Constanţei va arunca prima minge a meciului.
 
Jocul de baseball a fost popularizat la începutul acestei săptămâni la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ din Constanţa, unde americanii Christopher Crabb şi James Cress, puşcaşi marini de la Baza Militară Mihail Kogălniceanu, din Exerciţiul „Black Sea Rotational Force 17.1“, au explicat regulile jocului, dar le-au şi lansat elevilor şi cadrelor didactice de la unitatea de învăţământ invitaţia de a veni la meci.
 
Sursa foto: Facebook (Federaţia Română de Baseball şi Softball)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imagini de la eveniment „Mişcare pentru toţi“, acţiune sportivă de amploare la Constanţa, pe stadionul „Gheorghe Hagi“ (galerie foto+video)

11 May 2019 2317

LIVE TEXT. Imagini de la eveniment România - SUA, al treilea meci de baseball la Constanţa pentru Trofeul „Jackie Robinson“. Tricolorii au câștigat din nou (galerie foto+video)

11 May 2019 2445

Maraton sportiv pe arena „Gheorghe Hagi“ O campioană olimpică va arunca prima minge a meciului de baseball România - SUA, de la Constanţa

11 May 2019 2070

Festival al sportului Copii, părinţi şi bunici, invitaţi la „Mişcare pentru toţi“, în weekend, pe stadionul „Gheorghe Hagi“ (galerie foto)

08 May 2019 2282

Show de tip american România şi SUA se înfruntă pentru a treia oară la baseball, la Constanţa, în cadrul Trofeului „Jackie Robinson“

07 May 2019 1509

Ce evenimente sportive vor avea loc week-endul viitor la Constanța. Unde se vor desfășura

02 May 2019 1614

Meci România - SUA la Constanța. Trofeul „Jackie Robinson“ „Rege“ la fotbal, Gică Hagi a aruncat prima minge la baseball (galerie foto+video)

14 May 2018 2572

Imagini de la eveniment Constanța. România a învins iar echipa SUA la baseball. Cine le-a înmânat învingătorilor Trofeul "Jackie Robinson" (galerie foto+video)

12 May 2018 3139

Ministrul Ioana Bran, la meciul de baseball de la Constanța "Ne bucurăm de această zi şi de schimbul cultural dintre România şi SUA" (galerie foto)

12 May 2018 2750

Imagini de la evenimentGică Hagi, aplaudat de jucătorii celor două formații când a aruncat prima minge la meciul de baseball România - SUA. Ce i-a spus primarul Decebal Făgădău (galerie foto+video)

12 May 2018 3990

UPDATE Imagini de la eveniment Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, prezent la stadionul Portul din Constanța, la întâlnirea de baseball România - SUA (galerie foto+video)

12 May 2018 4418

Constanța. Desfășurare impresionantă de forțe la meciul de baseball România-SUA (galerie foto+video)

12 May 2018 3648

Intrare liberă. Gică Hagi va arunca prima minge România şi SUA îşi dispută iar, la Constanţa, Trofeul „Jackie Robinson“ la baseball (galerie foto)

12 May 2018 2841

UPDATE. Va fi prezent şi ambasadorul Hans Klemm Gică Hagi va arunca prima minge la meciul de baseball România - SUA, de sâmbătă, de la Constanţa!

09 May 2018 2457

Ediţia a doua a Trofeului Jackie Robinson Echipa României joacă din nou baseball cu SUA la Constanţa!

06 May 2018 4244