Sport

Evoluează în Puerto Rico Luptătorul Superkombat Alex Filip, din Constanţa, şi legenda Remy Bonjasky, faţă în faţă, în ring (galerie foto)Poliţistul constănţean Alex Filip va evolua din nou în promoţia Superkombat, urmând a susţine al cincilea său meci din circuit, pe 26 martie, la San Juan, capitala statului Puerto Rico. În această perioadă, Filip se află în pregătire în Olanda

Luptătorul Alex Filip, de la CS Oyama Karate Constanţa (antrenor, Marius Burlacu), se află din nou la Amsterdam, unde se pregăteşte din greu la sala campionilor, Vos Gym, pentru o nouă reprezentaţie în ringul Superkombat. La sală, Alex (30 de ani) a avut şi prilejul unei întâlniri memorabile cu legenda Remy Bonjasky, fostul celebru luptător olandez, triplu câştigător al circuitului de lupte K-1 şi un apropiat al Superkombat.
  
Alex Filip se pregăteşte în capitala Olandei de 11 zile şi va mai efectua antrenamente până pe 12 martie. Dintre cei cu care se pregăteşte luptătorul constănţean nu lipseşte spaniolul Jorge Loren, campion Superkombat la categoria semigrea (-86 kg), cei doi fiind buni prieteni şi susţinându-se reciproc la partidele pe care le dispută. În 2014, Filip a mers la Monza, unde Loren a ieşit campion, iar anul trecut, spaniolul a venit la Mamaia, la partida lui Alex cu turcul Atakan Arslan, pe care constănţeanul a câştigat-o.

La San Juan, Filip îl întâlneşte pe Alex Berrios

Pe 26 martie, la San Juan, Alex Filip se va duela cu un luptător din SUA, Alex Berrios, constănţeanul sperând să facă o figură frumoasă şi să iasă învingător. „Pregătirea din Olanda merge foarte bine. Susţin câte două antrenamente pe zi. Despre adversarul meu de la gala Superkombat din Puerto Rico nu ştiu prea multe, doar că e campion mondial la amatori şi deţine două centuri la profesionişti. Bineînţeles însă că vizez numai victoria şi mi-am propus să fac un meci frumos“, a declarat Alex Filip. Luptătorul din Constanţa, al cărui nume de ring este „Anonymous“, a rămas celebru în lumea Superkombat pentru victoria sa din meciul de debut în promoţie, în august 2014, când l-a învins la Constanţa pe ucraineanul (stabilit în Germania) Roman Palamar, printr-un KO (în repriza întâi) ce a făcut înconjurul lumii. 

Îl ştia de la galele Superkombat din România

Zilele acestea, la sala Vos Gym, luptătorul din Constanţa s-a întâlnit şi cu Remy Bonjasky, iar cei doi au urcat în ring. Nu a fost vorba însă de vreun meci sau de vreun antrenament împreună. Pur şi simplu, Bonjasky venise la Vos Gym (sala în care s-a pregătit şi el, pe când concura) să filmeze ceva pentru o televiziune olandeză, iar acolo l-a întâlnit pe Alex, pe care îl cunoştea de la galele Superkombat din România. Cei de la televiziune nu au ratat prilejul de a-i filma pe cei doi în ring, faţă în faţă, simbolic.

„Remy Bonjasky este un adevărat gentleman“

„Numele său este «Gentlemanul zburător» deoarece este un adevărat gentleman. Remy Bonjasky - legenda din sala Vos Gym Amsterdam - Casa legendelor!“, a postat Alex Filip pe Facebook. Bonjasky s-a retras de câţiva ani din activitatea competiţională. Acum are o academie, unde le dezvăluie elevilor săi tainele sporturilor de contact. De asemenea, a venit de mai multe ori în România, la galele Superkombat, la invitaţia lui Eduard Irimia, preşedintele promoţiei. Bonjasky va fi şi el prezent în Puerto Rico, însoţind un luptător al său care va evolua la San Juan.

Dumitru Ţopai, duel cu un canadian

La San Juan, promoţia Superkombat va organiza primul mare eveniment al anului pe reguli K-1. În afară de Alex Filip, în cadrul galei va evolua şi un al doilea constănţean, Dumitru Ţopai (născut la Mangalia, dar care acum se pregăteşte şi reprezintă clubul lui Ciprian Sora din Bucureşti). Ţopai va întâlni în Puerto Rico un canadian, iar atât el, cât şi Filip vor lupta în secţiunea „New Heroes“ (care începe la ora 22.00) a galei din 26 martie. Evenimentul de la San Juan va fi transmis în direct în peste 100 de ţări, printre care şi România (prin sport.ro şi Eurosport).

Lupta lui Cătălin Moroşanu cu uriaşul Daniel Sam, în main-event

Capul de afiş al întrecerii denumite „SUA vs. Restul Lumii“ va fi întâlnirea dintre Cătălin Moroşanu şi Daniel Sam (1,97 m, 125 kg), cel mai bine cotat greu britanic. Importanţa evenimentului Superkombat din Puerto Rico a fost subliniată de Eduard Irimia.

„Pentru sportul din România, este un moment istoric, întrucât am reuşit să pătrundem pe piaţa americană. Acesta a fost visul meu încă de când am înfiinţat promoţia. Pentru Superkombat, e un mare pas înainte. Proiectul e pe termen lung şi avem în vedere organizarea de asemenea evenimente şi în America de Sud, în Columbia şi Brazilia“, a spus Eduard Irimia.  


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Show-ul anului 2019 Partide memorabile la gala OSS Fighters 3, de la Bucureşti! Alex Filip luptă în co-main-event (galerie foto)

25 Jan 2019 2832

Alex Filip, luptătorul din Constanţa, diseară, la Antena 1, în „Ultimul Trib“ „Nu ne mai arde de glume“

11 Jan 2019 1873

Momentul adevărului „Şocul“ Alex Filip - Bogdan „Ciobănaşul“ Năstase candidează la meciul serii în gala Dynamite Fighting Show

08 Dec 2018 2961

Revanşa mult aşteptată După trei ani, Alex Filip, luptătorul din Constanţa, se confruntă din nou cu „Ciobănaşul“ Bogdan Năstase

17 Nov 2018 1651

„Va dudui Europa!“ Constănţeanul Alex Filip, fraţii Stoica şi Cristian Milea, printre luptătorii de top ce vor urca în ringul „OSS Fighters 3“

28 Sep 2018 6344

Celebrul luptător din Constanţa Cu cine îşi va măsura forţele Alex Filip în Madagascar, la reality show-ul „Ultimul trib“

07 Aug 2018 3073

Aventuri exotice în Madagascar Alex Filip, celebrul luptător din Constanţa, concurent la reality show-ul „Ultimul Trib“

26 Jul 2018 5619

Imagini de la eveniment Luptători de toate vârstele, prezenţi la seminarul de la Constanţa al campionului mondial Loren Javier Jorge (galerie foto)

24 Jun 2018 850

Eveniment organizat de Sharks Gym Multiplul campion mondial Jorge Loren susţine un seminar de kickboxing la Constanţa (video)

05 Jun 2018 1695

Stagiul de kickboxing, condus de Alex Filip Shihan Anatoly Danilov a coordonat examenul de grad în Kyokushin Budokai de la Constanţa (galerie foto)

10 May 2018 2866

Luptător la Sharks Gym Constanţa Alex Filip, înfrângere în gala Golden Fighter, din Bulgaria. Prima repriză o câştigase clar! (galerie foto)

29 Apr 2018 2260

Bombardament Alex Filip, victorie spectaculoasă la Superkombat. Italianul Gennaro Coriolano n-a prins finalul primei reprize!

27 Mar 2018 2011

Clubul Sharks Gym a deschis o filială la Mangalia Alex Filip va evolua în gala Golden Fighter 4 din Bulgaria. Iar înainte în Superkombat (galerie foto)

06 Mar 2018 2770

Luptătorul MMA Cătălin Căşaru, de la Sharks Gym Constanţa „Puştiul dinamită“ va evolua din nou într-o gală în Republica Moldova

12 Jan 2018 4776

Luptători la Keru Kento Constanța Cosmin Mărcuță și Tarkan Ismail, învingători la Confruntarea Titanilor

25 Nov 2017 3892