Evoluează în Puerto Rico Luptătorul Superkombat Alex Filip, din Constanţa, şi legenda Remy Bonjasky, faţă în faţă, în ring (galerie foto)



Poliţistul constănţean Alex Filip va evolua din nou în promoţia Superkombat, urmând a susţine al cincilea său meci din circuit, pe 26 martie, la San Juan, capitala statului Puerto Rico. În această perioadă, Filip se află în pregătire în Olanda

Luptătorul Alex Filip, de la CS Oyama Karate Constanţa (antrenor, Marius Burlacu), se află din nou la Amsterdam, unde se pregăteşte din greu la sala campionilor, Vos Gym, pentru o nouă reprezentaţie în ringul Superkombat. La sală, Alex (30 de ani) a avut şi prilejul unei întâlniri memorabile cu legenda Remy Bonjasky, fostul celebru luptător olandez, triplu câştigător al circuitului de lupte K-1 şi un apropiat al Superkombat.
  
Alex Filip se pregăteşte în capitala Olandei de 11 zile şi va mai efectua antrenamente până pe 12 martie. Dintre cei cu care se pregăteşte luptătorul constănţean nu lipseşte spaniolul Jorge Loren, campion Superkombat la categoria semigrea (-86 kg), cei doi fiind buni prieteni şi susţinându-se reciproc la partidele pe care le dispută. În 2014, Filip a mers la Monza, unde Loren a ieşit campion, iar anul trecut, spaniolul a venit la Mamaia, la partida lui Alex cu turcul Atakan Arslan, pe care constănţeanul a câştigat-o.

La San Juan, Filip îl întâlneşte pe Alex Berrios

Pe 26 martie, la San Juan, Alex Filip se va duela cu un luptător din SUA, Alex Berrios, constănţeanul sperând să facă o figură frumoasă şi să iasă învingător. „Pregătirea din Olanda merge foarte bine. Susţin câte două antrenamente pe zi. Despre adversarul meu de la gala Superkombat din Puerto Rico nu ştiu prea multe, doar că e campion mondial la amatori şi deţine două centuri la profesionişti. Bineînţeles însă că vizez numai victoria şi mi-am propus să fac un meci frumos“, a declarat Alex Filip. Luptătorul din Constanţa, al cărui nume de ring este „Anonymous“, a rămas celebru în lumea Superkombat pentru victoria sa din meciul de debut în promoţie, în august 2014, când l-a învins la Constanţa pe ucraineanul (stabilit în Germania) Roman Palamar, printr-un KO (în repriza întâi) ce a făcut înconjurul lumii. 

Îl ştia de la galele Superkombat din România

Zilele acestea, la sala Vos Gym, luptătorul din Constanţa s-a întâlnit şi cu Remy Bonjasky, iar cei doi au urcat în ring. Nu a fost vorba însă de vreun meci sau de vreun antrenament împreună. Pur şi simplu, Bonjasky venise la Vos Gym (sala în care s-a pregătit şi el, pe când concura) să filmeze ceva pentru o televiziune olandeză, iar acolo l-a întâlnit pe Alex, pe care îl cunoştea de la galele Superkombat din România. Cei de la televiziune nu au ratat prilejul de a-i filma pe cei doi în ring, faţă în faţă, simbolic.

„Remy Bonjasky este un adevărat gentleman“

„Numele său este «Gentlemanul zburător» deoarece este un adevărat gentleman. Remy Bonjasky - legenda din sala Vos Gym Amsterdam - Casa legendelor!“, a postat Alex Filip pe Facebook. Bonjasky s-a retras de câţiva ani din activitatea competiţională. Acum are o academie, unde le dezvăluie elevilor săi tainele sporturilor de contact. De asemenea, a venit de mai multe ori în România, la galele Superkombat, la invitaţia lui Eduard Irimia, preşedintele promoţiei. Bonjasky va fi şi el prezent în Puerto Rico, însoţind un luptător al său care va evolua la San Juan.

Dumitru Ţopai, duel cu un canadian

La San Juan, promoţia Superkombat va organiza primul mare eveniment al anului pe reguli K-1. În afară de Alex Filip, în cadrul galei va evolua şi un al doilea constănţean, Dumitru Ţopai (născut la Mangalia, dar care acum se pregăteşte şi reprezintă clubul lui Ciprian Sora din Bucureşti). Ţopai va întâlni în Puerto Rico un canadian, iar atât el, cât şi Filip vor lupta în secţiunea „New Heroes“ (care începe la ora 22.00) a galei din 26 martie. Evenimentul de la San Juan va fi transmis în direct în peste 100 de ţări, printre care şi România (prin sport.ro şi Eurosport).

Lupta lui Cătălin Moroşanu cu uriaşul Daniel Sam, în main-event

Capul de afiş al întrecerii denumite „SUA vs. Restul Lumii“ va fi întâlnirea dintre Cătălin Moroşanu şi Daniel Sam (1,97 m, 125 kg), cel mai bine cotat greu britanic. Importanţa evenimentului Superkombat din Puerto Rico a fost subliniată de Eduard Irimia.

„Pentru sportul din România, este un moment istoric, întrucât am reuşit să pătrundem pe piaţa americană. Acesta a fost visul meu încă de când am înfiinţat promoţia. Pentru Superkombat, e un mare pas înainte. Proiectul e pe termen lung şi avem în vedere organizarea de asemenea evenimente şi în America de Sud, în Columbia şi Brazilia“, a spus Eduard Irimia.  


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Ștefan Orza, neobosit! Campion național de Kempo K1, merge la Mondiale, apoi urcă în ringul Colosseum Tournament (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 384

Sharks Gym Constanța Luptătorul Alex Filip revine în ring, în gala K1 Fighting Network Romania. „Este o ocazie unică“ (GALERIE FOTO)

10 Apr 2024 967

Constanța Antrenorul de kickboxing Alex Filip, concurent la „Insula de 1 Milion“, în Republica Dominicană. Reality de aventură! (VIDEO)

08 Mar 2024 4318

Box George Edmond Maradin, campion de ziua sa de naștere! CS Farul Constanța, aur și bronz la Naționalele de tineret (GALERIE FOTO)

05 Dec 2023 1573

Sharks Gym Constanța Luptătorul Mădălin Pîrvulescu, victorie-fulger la Viena, în gala „Vendetta“

10 Oct 2023 1671

Constanța Ștefan Orza, în semifinale la Dynamite Fighting Show. „Sunt pompier, de scânteile de pe afiș nu îmi este frică!“ (GALERIE FOTO)

08 Jul 2023 2512

Luptătorul Eduardo Maradin, de la Sharks Gym, victorie în Republica Moldova. „A reprezentat România și Constanța cu mândrie!“ (GALERIE FOTO)

29 Mar 2023 2616

Pompier la ISU „Dobrogea“ Ștefan Orza, primul luptător constănțean care va evolua în promoția Glory. „Din Moșneni, Constanța, România - în toată lumea!“

07 Feb 2023 9869

Sharks Gym Constanța Luptătorul Alex Filip, câștigătorul secțiunii „Revenirea anului“ la premiile Dynamite Fighting Show

13 Jan 2023 3001

Sharks Gym Constanța Ștefan Orza și Alex Filip, nominalizați pentru superlativele sezonului 2022 în promoția Dynamite Fighting Show

03 Jan 2023 1838

Ștefan Orza, Mădălin Pîrvulescu și Alex Filip Luptătorii Sharks Gym Constanța, șapte victorii în opt meciuri în 2022, în galele profesioniste

30 Dec 2022 3506

Mamaia Meciuri spectaculoase la gala Urban Legend Next Star (GALERIE FOTO)

12 Nov 2022 2094

Ionuț Lăuneanu, de la Viitorul Fântânele, și Eduardo Maradin, de la Sharks Gym Constanța, meciuri deosebite la gala MFS Kids (GALERIE FOTO)

23 Jun 2022 2423

„Pensie lungă, moşu nostru!“ Ştefan Orza, luptător şi pompier. A fost coleg la salvatori cu tatăl său, care i-a predat ştafeta (galerie foto)

02 Nov 2021 12170

Ultimul meci al constănțeanului! Gala OSS Fighters 6. În main event, Alex Filip se va duela cu georgianul Levan Guruli

08 Jul 2021 4627