Sport

Evoluţii apreciate în Belgia Gimnastele constănţene Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu şi Maria Holbură, pe podium la Flanders Challenge (galerie foto)

Loturile feminine de gimnastică artistică ale României (de senioare şi junioare) au participat la un test de verificare în Belgia, la Gent, o competiţie internaţională, în cadrul Flanders Team Challenge.
 
Delegaţia tricoloră a cuprins 12 gimnaste, şapte senioare (Denisa Golgotă, Carmen Ghiciuc, Alexandra Mihai, Maria Holbură, Ana Maria Puiu, Iulia Berar, Maria Pană) şi cinci junioare (Silvia Sfiringu, Ioana Stănciulescu, Antonia Duţă, Daniela Trică, Lisa Marchidanu), patru antrenori (Nicolae Forminte, Liliana Cosma, Florin Cotuţiu, Florin Uzum), două arbitre (Adela Popa şi Daniela Trandafir) şi un kinetoterapeut (Răzvan Marcu). Trei dintre sportive (Maria Holbură, Silvia Sfiringu, Ioana Stănciulescu), sunt constănţence, legitimate la CS Farul, iar din Constanţa sunt şi antrenorii Nicolae Forminte şi Florin Uzum.
 
Cele trei sportive de pe litoral au contribuit din plin la rezultatele pozitive înregistrate de România. La junioare, în componenţa Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu, Antonia Duţă, Daniela Trică şi Lisa Marchidanu, echipa României a cucerit aurul, devansând pe podium Italia şi Belgia. De asemenea, la individual compus, Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu au reuşit o frumoasă dublă pentru România. „Felicitări, fetelor! Tare mult ne bucurăm pentru voi! Un test util înaintea primei ediţii a Mondialelor de juniori, de la sfârşitul lunii. Felicitări si antrenorilor!“, se arată pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Gimnastică.
 
În competiţia senioarelor, formaţia tricoloră, pentru care au concurat Denisa Golgotă, Carmen Ghiciuc, Ana Puiu, Iulia Berar şi Maria Holbură, a ocupat poziţia a cincea, primele locuri au fost ocupate, în ordine, de Olanda, Australia, Belgia şi Canada. La individual compus, cele mai bune două poziţii ale României au fost obţinute de Ana Puiu (locul 8) şi Denisa Golgotă (locul 10).
 
În ultima zi de întrecere, s-a concurat pe un format inedit, echipe mixte (senioare şi junioare), singura regulă fiind ca la fiecare aparat să concureze câte două senioare, respectiv două junioare. În formula Antonia Duţă, Lisa Marchidanu, Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu, Daniela Trică, Iulia Berar, Carmen Ghiciuc, Denisa Golgotă, Maria Holbură şi Ana Puiu, România a obţinut medalia de argint. Aurul i-a revenit Belgiei, iar bronzul - echipei formate din junioarele Italiei şi senioarele Australiei.
 
Ioana Stănciulescu şi Silviana Sfiringu au fost descoperite şi pregătite până au ajuns la lot de Clemenţa Garabet. La formarea campioanei europene au contribuit, în afară de Clemenţa Garabet, şi Olga Didilescu, şi soţii Nicolai (Dana şi Remus), şi Ciprian Creţu (în diverse etape, fie la club, fie la lotul naţional). La Deva, Ioana Stănciulescu şi Silviana Sfiringu sunt antrenate de un colectiv tehnic coordonat de Nicolae Forminte şi din care face parte şi Florin Uzum.
 
Maria Holbură a început gimnastica la vârsta de cinci ani, fiind adusă la sala de gimnastică, la CSS1 Constanţa, de Sorin Bechir şi inclusă în grupa pregătită de Mirela Szemerjai şi de el. Formată la Clubul Sportiv Şcolar numărul 1 din Constanţa, Maria a fost transferată, de la începutul lui 2016, an în care a făcut trecerea la seniorat, la CS Farul Constanţa. Din 2013, a devenit componentă a lotului de junioare de la Deva, după care a fost promovată la lotul de senioare al României, pregătindu-se la Izvorani, iar apoi la „Lia Manoliu“.
 
Sursa foto: Facebook (Federaţia Română de Gimnastică)
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu cu gimnasta Maria Holbură, care va participa la Jocurile Olimpice „La Campionatul Mondial, am trăit și fericirea, și amărăciunea“

13 Jun 2020 2391

„Pe drumul către visul lor“ Gimnastele constănțene din lotul olimpic al României sunt în cantonamentul de la Izvorani (galerie foto)

23 May 2020 2243

„Ușor-ușor, înapoi la treabă!“ Trei gimnaste din Constanța și un antrenor de pe litoral la lotul olimpic al României

16 May 2020 4148

UPDATE CS Farul Constanţa, campioană naţională la gimnastică. Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu, aur şi argint la individual compus (galerie foto + documente)

08 Sep 2019 1278

Constanţa Gimnaste medaliate la Festivalul Olimpic al Tineretului European împărtăşesc secretele succesului

09 Aug 2019 711

Gimnastele Ioana Stănciulescu și Silvia Sfiringu, din Constanța, medalii și în ultima zi de concurs la FOTE

27 Jul 2019 1296

UPDATE Alte medalii pentru gimnastele Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu, din Constanţa, la FOTE (galerie foto)

26 Jul 2019 1522

Gimnastică România, cu Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu (din Constanţa) în echipă, argint la FOTE, la gimnastică

25 Jul 2019 1224

Campioane ale Constanţei Gimnastele Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu intră în concurs la Campionatul Mondial de la Gyor

27 Jun 2019 1488

Gimnastică. Andreea Răducan, prezentă la Constanţa „Toată lumea trebuie să înţeleagă faptul că minuni nu se pot face peste noapte“

15 Jun 2019 6815

Reprezentanţi ai CS Farul, în top Federaţia Română de Gimnastică a întocmit clasamentele celor mai buni sportivi din 2018

21 Dec 2018 1012

Remarcate ale întrecerii de la Deva Gimnastele de la CS Farul Constanţa şi CSS1 Constanţa, din nou pe podium la Campionatul Naţional (galerie foto + documente)

19 Nov 2018 1769

Gimnasta Ioana Stănciulescu, de la CS Farul Constanţa, campioană europeană! (galerie foto)

05 Aug 2018 4918

Monopol pe individual compus După CSS 1 Constanţa, a devenit campioană naţională la gimnastică şi CS Farul (galerie foto)

07 Jun 2017 3601

Gimnaste din Constanţa Ioana Stănciulescu şi Ariadna Stanciu, printre remarcatele concursului organizat de Nadia Comăneci în SUA (galerie foto)

14 Feb 2017 3914