Examen de licenţă la Universitatea „Ovidius“ pentru Simona Halep, Corina Constantin, Anca Surdu şi Claudia Bobocea (galerie foto)

Patru dintre sportivele de mare valoare ale României, tenismena Simona Halep, Corina Constantin, Anca Surdu (ambele de la gimnastică aerobică) şi atleta Claudia Bobocea au susţinut, în aceste zile, examenul de licenţă la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, a anunţat Biroul de promovare şi relaţii publice al instituţiei de învăţământ superior.
 
„De-a lungul anilor, în cadrul facultăţii şi-au definitivat studiile sportivi de valoare ai României, antrenori de prestigiu ori manageri de succes în organizaţiile sportive, precum Horia Tecău, Cristina Bujin, Cristina Toma, Laurențiu Toma, Marius Stavrositu, Ionuț Stănescu, Ionela Gâlcă, Cătălina Ponor, Tolan Petru Porime, Eliza Samara, Răzvan Florea, Daniel Carpo şi alţii. În anul 2014, alți studenţi care au muncit din greu şi s-au dăruit pentru a fi cei mai buni, arătând lumii întregi unde este poziţionată România, au împletit cu succes cursurile teoretice de la facultate cu practica. Simona Halep, Corina Constantin, Anca Surdu şi Claudia Bobocea își definitivează cu succes examenul de licență. Sunt studente cu care ne mândrim şi care aduc universitatea noastră în prim-plan“, se arată în comunicatul Universităţii „Ovidius“.

 Campioanele au obţinut rezultate de marcă

 Simona Halep ocupă locul 2 în clasamentul WTA, o performanţă istorică pentru România. Este învingătoare în competiţii de anvergură, o sportivă de succes şi o studentă ambiţioasă.
 
Corina Constantin are un palmares de invidiat în 2014: la Campionatul Mondial din Mexic (Cancun) - aur la trio, la grup, argint la individual şi la echipe; la etapa de Cupa Mondială din Japonia (Tokyo) - locul 1 la individual şi la ansamblu, locul 2 la trio; la etapa de Cupa Mondială din Bulgaria (Borovets) - locul 1i la Individual, la grup şi la trio; la etapa de Cupa Mondială din Portugalia (Azores) - locul 1 la trio şi locul 2 la Individual. Corina Constantin este câştigătoarea Cupei Mondiale pentru a doua oară consecutiv în probele de individual feminin și trio.
 
În acest sezon, şi Anca Surdu a avut evoluţii de clasă. La Campionatul Mondial din Cancun, a luat aurul la trio şi la grup şi argintul pe echipe. La etapa de Cupa Mondiala de la Tokyo, a urcat pe prima treaptă a podiumului la grup. La etapa de Cupa Mondiala din Portugalia a fost medaliată cu aur la trio, iar la Borovets a fost cea mai bună la trio şi la grup. Totodată, se numără printre câştigătoarele Cupei Mondiale pe anul 2014 la trio.
 
Componentă a lotului naţional de atletism, Claudia Bobocea a obţinut rezultate deosebite în ultima perioadă: locul 4 la Campionatul Mondial din Bahamas (la ştafetă), locul 9 la Campionatul European din Finlanda, locul 2 la Campionatul Balcanic. Este multiplă campioană naţională şi finalistă la concursuri internaţionale în probele de 800 de metri şi 1.500 de metri.
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licența campionilor, la Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității „Ovidius” din Constanța! - 12.09.2014

12 Sep 2014 1668