Examen luat cu brio la Beijing Arbitrul Sorin Gherasim, din Constanţa, vorbeşte uzual limba chineză (galerie foto)



Arbitrul constănţean de fotbal Sorin Gherasim a absolvit primul modul al cursului de limba chineză organizat de clasa Confucius de la Universitatea „Ovidius“. De zece ani, „cavalerul“ lucrează într-o firmă de shipping care aparţine de Guvernul chinez  

După ce a descoperit că are multe în comun cu tradiţiile şi obiceiurile din China şi că muzica din această ţară îl linişteşte şi îl relaxează, Sorin Gherasim s-a decis să şi înveţe limba chineză. Arbitrul de 35 de ani îmbină astfel utilul cu plăcutul, faptul că ştie limba, deocamdată la nivel de conversaţie, ajutându-l şi la serviciu. Până acum, Sorin a absolvit două examene, unul la Constanţa, iar celălalt la Beijing, unde a luat şi un premiu.
 
Sorin Gherasim a urmat la Constanţa cursul de limbă chineză ţinut de Wang Yuqin, o tânără de 28 de ani din China. La finele cursului, s-a dat un examen, iar cine l-a promovat a mers în China, pentru un alt curs şi un alt test final, organizate într-o tabără de vară. Delegaţia română a cuprins zece cursanţi, dintre care zece de la Constanţa. „Condiţia pentru a pleca în China era să iei examenul din ţară. Am mers acolo pentru asimilarea limbii, a tradiţiilor şi a culturii chineze. În China, timp de o săptămână, am urmat un nou curs, în care am învăţat limba chineză teoretic, iar practic am susţinut sesiuni de pictură şi cântec, la care am luat şi un premiu. Am asimilat mergând la diferite temple, am fost la Marele Zid Chinezesc şi am vizitat mai multe oraşe. Acesta a fost modulul unu al cursului de limbă chineză. La examenul de la Bejing, am dat răspunsuri corecte la 38 dintre cele 40 de întrebări. Am greşit doar două, dar care erau legate, dacă greşeam una, o greşeam şi pe a doua“, spune Sorin Gherasim.

A deprins limba chineză după şase luni

„Şase luni mi-a luat să învăţ limba chineză. Acum vorbesc uzual, mă ajută şi la serviciu. Am terminat modulul unu, cel de conversaţie. Urmează să învăţăm caracterele, care sunt mai grele, în cadrul modulului doi“, a arătat Sorin Gherasim, care lucrează de zece ani la sucursala Constanţa a unei firme de shipping care aparţine de Guvernul chinez. „Firma guvernamentală e din Shanghai, iar sediul central din România e la Bucureşti. Eu sunt pe partea de agenturare nave (agent maritim), dar fac parte şi din departamentul de «operation» (tot ce ţine de operaţiuni curente)“, precizează arbitrul.

Relaxare după meciuri



După meciurile de fotbal la care oficia, Sorin simţea nevoia, când ajungea acasă, să se liniştească, iar cu timpul a descoperit că muzica din China îi dădea o stare de relaxare. „Îmi place foarte mult muzica lor, mă linişteşte şi mă relaxează. Totdeauna, după un meci de fotbal, în care toată lumea te înjură, trebuie să vii acasă şi să ai un moment al tău, o meditaţie a ta. Veneam acasă şi mă relaxam. Aşa am descoperit că am ceva în comun cu limba şi tradiţiile Chinei“, mai spune Sorin Gherasim. 

Şi-a pus o dorinţă la Templul Lama



Arbitrul a avut parte de o experienţă deosebită în China. „E total diferit faţă de România. Plecând de la obiceiuri şi tradiţii şi continuând cu celelalte aspecte ale vieţii. Eu m-am adaptat, inclusiv în ce priveşte mâncarea, dar au fost colegi din grupul nostru care au făcut mai greu trecerea de la o cultură la alta, sub toate aspectele. Tabăra de vară la care am participat noi în China se organizează de puţini ani. M-am bucurat foarte mult că, pe perioada acestui stagiu, a fost şi ziua mea de naştere. Mi-am îndeplinit un vis. Am stat şapte zile în Beijing, dar am vizitat şi alte oraşe, precum Hagzhou, Shaoxing şi Shanghai. Am fost la Marele Zid Chinezesc, am vizitat secţia de română a Radio China International, Palatul de Vară, stadionul olimpic sau Templul Lama. A fost ceva deosebit. Peste tot pe unde mergeam, eram opriţi de chinezi, care se fotografiau cu noi. Aş vrea să mai merg în China şi s-ar putea să o fac. La Templul Lama din Beijing sunt tot felul de obiceiuri. Dacă îţi pui o dorinţă şi ţi se îndeplineşte, eşti obligat să mai vii o dată şi să aduci ofrandă, constând în flori, dulciuri sau bani. Mi-am pus şi eu o dorinţă, iar dacă mi se îndeplineşte, trebuie să mă întorc“, a spus Sorin Gherasim.

A jucat fotbal la SNC şi FC Farul



În vârstă de 35 de ani, Sorin practică arbitrajul de la 16 ani, însă în acest interval a făcut o pauză de trei ani, atunci când s-a angajat, întrucât nu putea face atunci şi arbitraj, şi muncă. Actualmente, este arbitru categoria I. Sorin Gherasim a jucat şi fotbal, începând acest sport la echipa SN Constanţa, cu antrenorul Ion Zlate. Ulterior, a trecut la FC Farul, unde a lucrat cu regretatul Sevastian Iovănescu. Jucător de picior stâng, Sorin Gherasim evolua fundaş stânga sau fundaş central.

Citeşte şi:


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Cocotan

02 Mar, 2016 00:06

felicitari mister Gherasim!!!

Articole asemanatoare

Constanța Predare de ștafetă, la Gala Arbitrilor 2023. Plugușorul, varianta cu fluier și fanion, a răsunat din nou (GALERIE FOTO)

10 Dec 2023 2732

Oficial! KLD Services SRL, din Constanța, intră în insolvență! (MINUTĂ)

04 Dec 2023 1073

Apropiat al foștilor conducători ai Constanței Sorin Strutinsky bagă în insolvență celebra companie KLD Services SRL!

23 Nov 2023 4677

Tănase Cadastru SRL se va ocupa și de agenţii imobiliare! Istoricul firmei

15 Nov 2022 1588

Direct Turism SRL, firmă ce presta serviciul de transport Direct Aeroport, radiată de la RECOM (DOCUMENT)

13 Jun 2022 1978

Nume celebre în acționariat Vancluse Invest SA, radiată de la Registrul Comerţului, după fuziunea prin absorbţie cu Tănase-Cadastru SRL

21 Aug 2021 2066

După Direct Turism SRL Cristian Bărhălescu cere și insolvența Coltrane Consulting SRL. Totul s-ar putea decide azi

05 Aug 2021 1844

„Ne-am bucura să fim chemaţi şi la majorat“ O nouă întâlnire de final de an a arbitrilor constănţeni. Care a fost cel mai tânăr participant (galerie foto)

16 Dec 2019 5046

Sediul KLD Services, firmă controlată de Gabriel Sorin Strutinsky şi Mihaela-Elvira Gherasim-Tănase, a fost schimbat

28 Jan 2019 2070

Asociata lui Sorin Strutinsky, Mihaela-Elvira Gherasim-Tănase, numită administrator al societăţii Vancluse Invest SA

23 Jan 2019 4694

Arbitri din Constanţa, momente de relaxare „în familie“ la final de an (galerie foto)

14 Dec 2016 5417

Fondată de o asociată a lui Strutinsky Firma Tănase-Cadastru, întoarsă din drum de Primăria Constanţa

16 May 2016 4250

Tănase-Cadastru SRL, firma fondată de apropiata lui Strutinsky, alipeşte alte terenuri în cartierul Compozitorilor

16 Feb 2016 7956

După retragerea Mihaelei Elvira Gherasim Tănase Strutinsky, reprezentant oficial al KLD Services în Icar Tours Constanţa

18 Jan 2016 3518

Un offshore face profituri în Cipru pe seama SCJU Pozitron Medical Investigation, campioană la încasări de la CAS Constanţa

15 Dec 2015 6510